Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Bi kao konstanta, bi kao faza

1. Ja sam gej/lez i imao/imala sam biseksualnu fazu
18
26%
2. Ja sam gej/lez i nisam imao/imala biseksualnu fazu
22
31%
3. Ja sam bi
27
39%
4. Ja sam hetero
3
4%
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Loni
Ja mislim da je biseksualnost kod žena i muškaraca potpuno različita stvar.

Kod žena je češće viđam, pa evo i ovde. Kao da je ženska seksualnost fleksibilnija.

Kod muškaraca je viđam retko. Uglavnom su ili gejevi il nisu. Retko kad sam upoznao iskrenog biseksualca.
Priča se da postoje u većoj meri od 1% (dok je čistih gejeva oko 5 %), ali da oni u ovakvim sredinama kao što je Srbija ostaju u okviru strejtaštva s tek ponekim izletom.
slažem se
Korisnikov avatar
By Blady
Ne znam sta da glasam...
Da, ne volim da se opredeljujem kada je to u pitanju... s toga, cu ostati sa strane :)
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Galateja
Interesuje me ovako u formi glasanja koliko ljudi je prošlo u svojoj seksualnoj samospoznajui kroz biseksualnu fazu. Nije mi cilj da bilo čiju seksualnu orijentaciju dovodim pod pitanje, niti želim niti mogu, samo sam znatiželjna.

Hleafdige, Kiwi, Bigirl, Wilhelmina i još mnogi se izjašnjavaju kao bi dosledno i ja to poštujem.

Sa druge strane puno je i onih kod kojih je biseksualnost prelazni oblik od heteroseksualnosti do homoseksualnosti. To bi bilio i neko moje iskustvo.

Kako je kod vas?
Mhm, ja se jesam od tipa 15. do 22. deklarisala kao bisexualna (pre toga nisam znala sta to znaci, al doduse nisam znala ni da imam klitoris), medjutim, osim ljubljenja i nekog laganog petinga, uopste nisam uspela da nadjem zenu, tako da sam tu i tamo pokusavala nesto s tipovima, koji su bili vise nego dostupni, onako od ons-a do 2 nedelje (4 dejta), cak sam i imala te uzlete entuzijazma, mislila sam za poneki slucaj da bi moglo da profunkcionise. A onda sam nasla zenu i skontala kako je to sa tipovima potpuno sranje u poredjenju i nisam imala tipa vise nikad.

Btw inace su mi se svidjale zene otkad znam za sebe, medjutim osim na mahove, do nekog ozbiljnijeg puberteta nisam to kontala kao nesto specijalno, nije mi padalo na pamet da sam gay ili nesto, mada sam slutila da nesto nije bas isto kod mene i ostalih devojcica koje sam znala (meni su na primer svi oni likovi na koje su se one sekle bili smesni i nije mi bilo jasno sto se nekom svidja onaj jahac bureta sto stalno visi na koshu), ali se uopste nisam opterecivala tim ili razmisljala na temu. Izuzetak je bio kada je neko u 5. ili 6. osnovne odvalio da samo lezbejke nose crvene carape petkom, pa sam 4 petka za redom furala crvene carape namerno (peti petak nisu bile oprane, pa sam odustala). :lol:

Ne znam, nekako sam u sustini uvek bila gay, ali sam kontala da sam bi i do 22. imala samo strejt odnose, lmao :lood:
Korisnikov avatar
By m..
Btw, glasala sam za jedan. Nego ja negde ostavljam neka 2-3% sanse tipovima, al kontam da je to nesto sto ce ipak ostati procenat, jer kada nekako uspem da definisem u svojoj glavi tog tipa s kojim bih eventualno nesto probala, on nekako ispadne zena.:sise:
Korisnikov avatar
By m..
Eto, mozda bih se na putom ostrvu posle pola godine posexala s tipom i tako to.
Korisnikov avatar
By Blady
jbte m.. kako si ti luda... tvoji postovi stvarno su za objavljivanje u novinama.... :)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by m..
Btw, glasala sam za jedan. Nego ja negde ostavljam neka 2-3% sanse tipovima, al kontam da je to nesto sto ce ipak ostati procenat, jer kada nekako uspem da definisem u svojoj glavi tog tipa s kojim bih eventualno nesto probala, on nekako ispadne zena. :sise:
Hahaha :lol:

Vidiš, meni su se kao klincu uvek sviđale muškarače... Misliš da je to bio znak? :lol:
Korisnikov avatar
By Lexussa
Originally posted by Mage
Originally posted by Loni
Ja mislim da je biseksualnost kod žena i muškaraca potpuno različita stvar.

Kod žena je češće viđam, pa evo i ovde. Kao da je ženska seksualnost fleksibilnija.

Kod muškaraca je viđam retko. Uglavnom su ili gejevi il nisu. Retko kad sam upoznao iskrenog biseksualca.
Priča se da postoje u većoj meri od 1% (dok je čistih gejeva oko 5 %), ali da oni u ovakvim sredinama kao što je Srbija ostaju u okviru strejtaštva s tek ponekim izletom.
slažem se
totalno. I ovdje kod nas,samo sto je cistih gejeva mac more.

i nda mage,moguce je da se tad vec kuzilo.meni se kuzilo da cu bit lezba vec s 3 godine kad sam baki na njene pozive,cerce moja draga uzvratila;bako,ja nisam cer,ja sam sin! :lol:
By Najbolji Prijatelj
3.
ali ne mogu da glasam( tehnički - ne vidim kako bih to uradio - izgleda kao već završeno glasanje )
Korisnikov avatar
By Dina
Najbolji prijatelju,
pa sad ja ne mogu da vidim, jer sam vec glasala :D ali anketa je bila u redu... Kliknes na onaj kruzic ispred odogovora...
Korisnikov avatar
By hush
pod 1 faza

ne bih vise volela da budem sa nekim ko je bi.
imala sam vezu sa bi dev. i to mi je bilo dovoljno za ceo zivot...
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Glasam pod br. 1 :)

Faza koja je bila moj prelazni oblik od hetoro do homo

:zongler:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by bas bleu
posto je taj jedan bio picka, naginjem ka tome da kliknem pod 2.
:smeh:

ont: 1
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Orlando the Lady
1
Nazovimo to fazom.
:up: mada u mom slučaju je bilo ili "trudim se da budem strejt jer ne želim da budem lez" (više puta; neću opet) ili "on je izuzetak." (samo jedan put, u srednjoj školi)
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by zozefin st
hey ti sta me kopiras ? ^
Ja?!

Tebe???

Izvini, ali nisam ni video sta si napisala...

:)
Korisnikov avatar
By zozefin st
ma ok je, ali lakse bi ti bilo da si me citirao :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Nije direktno u vezi sa temom, ali mi je svakako interesantno da pitam. Pitanje je namenjeno onima koji su glasali za opciju broj 3. Da li više naginjete curama, momcima ili je podjednako? Da li je ta 'prevaga' promenjiva, u smislu u jednom periodu jači naklon ka curama, u drugom ka mocima i od čega to zavisi?
By ...Sitnicava...
Galateja, ti si hit, neumorna si u tim svojim disertacijama, ni da radiš doktorat na temu osvešćenosti po pitanju sexa. :lol:

Kod mene je taj odnos periodičan, ili bolje rečeno, pre afiniteti ka muškarcima i nisu bili izraženi. Milsim, jesu, ali nije bilo vreme za realizaciju.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by ...Sitnicava...
Galateja, ti si hit, neumorna si u tim svojim disertacijama, ni da radiš doktorat na temu osvešćenosti po pitanju sexa. :lol:

Kod mene je taj odnos periodičan, ili bolje rečeno, pre afiniteti ka muškarcima i nisu bili izraženi. Milsim, jesu, ali nije bilo vreme za realizaciju.
Radoznale sam prirode; trudim se da se kontrolišem, ali mi nešto ne ide. :blush:

Problem je kad 'disertacije' postanu pretenciozne, a to kod mene nije slučaj. Samo radoznalost i interesovanje za mehanizme ljudske psihe i delanja.

U svakom slučaju hvala na odgovoru. :)
Korisnikov avatar
By ok_decko
Glasao pod 2.

Jedina faza kroz koju sam prosao je bila faza odbijanja sopstvene seksualnosti, tako da sam neko vreme bas bio spreman da ceo zivot posvetim nauci i gajenju cveca.
By Kragi
Originally posted by ok_decko

Jedina faza kroz koju sam prosao je bila faza odbijanja sopstvene seksualnosti, tako da sam neko vreme bas bio spreman da ceo zivot posvetim nauci i gajenju cveca.
Da, kroz to smo manje vise svi prosli. Doduse, ja nisam imao faza neprihvatanja sebe u bukvalnom smislu te reci ali sam u nekim segmentima bio zbunjen jako! (no mozda je to to)
Sto se teme tice. nije meni problem sex sa zenom ali posvecenost istoj bi bio i to veliki, za razliku od muskaraca :) Tako da pod 2 :D Ne smatram sebe bi osobom iako su dosta davno postojale neke faze, no sa ove distance kontam da su bile psoledica zbunjenosti/nezrelosti i sl. a ne mojih potreba :)
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Lakiboy_ns
Ja sam sebi kupio jednosmernu kartu za homograd bez mogucnosti povracaja :lol:

Mislim da i kod "biskvita" isto uvek postoji jedan pol koji ih vise privlaci i kome vise naginju.
Ja sam "biskvit", glasao sam za opciju broj 3. Ali više mi se sviđaju žene, tako da po tome naginjem više na hetero nego na gej stranu. Dosad su mi se u životu svidela samo dva momka (OK, mikka sa ovog foruma je treći).
Originally posted by Galateja
Nije direktno u vezi sa temom, ali mi je svakako interesantno da pitam. Pitanje je namenjeno onima koji su glasali za opciju broj 3. Da li više naginjete curama, momcima ili je podjednako? Da li je ta 'prevaga' promenjiva, u smislu u jednom periodu jači naklon ka curama, u drugom ka mocima i od čega to zavisi?
Kao što rekoh, više naginjem curama.

Može biti da je ta 'prevaga' promenljiva... Naime, prvi put sam se u neku devojku istinski zaljubio kada sam imao 22 godine. Pre toga sam, u pubertetu, sa 14-15 i 17-18 godina, iz komformizma, ubeđivao sebe da mi se sviđaju neke devojke, ali tek sa 22 god. shvatio sam da to nije bilo to...
Međutim, čitavog života imam fantazije kako vodim ljubav sa baletanima. Ali ne baš onima koje sam imao prilike da vidim ovde u Srbiji (osim jednog, koji mi se baš, baš sviđao...). Tako da sam, u suštini, od 14. do 22. godine više naginjao momcima (baletanima), ali samo na nekoj ravni fantazije...

Nakon toga, više naginjem curama. Mada ne znam šta bi bilo da se nalazim u nekoj sredini gde bih imao više prilike da srećem baletane koji mi se sviđaju. Verovatno bih u tom slučaju imao više prilike da srećem i balerine, a one mi se takođe sviđaju (volim mršave devojke, gipke bar koliko i ja, a bavim se jogom, tako da sam prilično razgiban). Tako da bi verovatno 'prevaga' ostala ista, na stranu cura.

Međutim, u suštini, posmatrano na nekoj čisto empirijskoj ravni, ja sam čitavog svog života zapravo "autoseksualac"...

Zašto je to sve tako, i koji su mehanizmi ljudske (konkretno: moje) psihe i delanja možeš,ako te interesuje, videti u trans forumu, u dve teme koje sam tamo pokrenuo.
Korisnikov avatar
By Mariška
P.S. Bacih sinoć pogled na onu temu Najuzbudljivije erotske scene iz lez filmova i serija. I onda se odmah setih da sam u periodu mog "dverjanstva", od 18 do 22-23 godine, osim fantazija o baletanima, imao i fantazije o lezbejkama. Naime, zamišljao sam da sam devojka, i da, kao takva, vodim ljubav sa drugom devojkom... Naravno, u skladu sa mojim tadašnjim svesnim stavom (neko nazovi pravoslavlje), i moje fantazije o baletanima, kao i moje fantazije o lezbejkama, bile su "hrišćanske", upravo ranohrišćanske, dakle "underground", duboko u katakombama moje psihe...

Sve u svemu, zapravo ne znam šta da odgovorim, da li je u tom periodu 'prevaga' bila više na stranu cura, ili je bio veći naklon ka momcima... Ali ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da je 'prevaga' svakako bila više na stranu homoseksualnog odnosa (bilo da je u pitanju gej odnos sa baletanima, bilo da je u pitanju lezbejski odnos sa devojkama), u odnosu na heteroseksualni. No to je sve samo u domenu mojih (seksualnih) fantazija - empirijski sam ja sve vreme, tada kao i sada, bio samo jedan običan "autoseksualac", dakle emotionally retarded.

...
Korisnikov avatar
By Mariška
P.P.S. Elem, nešto sam noćas opet razmišljao o tim mojim različitim periodima... Pa rekoh, da sumiram...

14-15 godina: Bezuspešan pokušaj uterivanja sebe u klasični "heteronormativ".
15-17 godina: Počeo sam da brijem bradu, posle svakog brijanja da se šminkam, oblačim hulahopke i zamišljam da sam baletan, te da kao baletan vodim ljubav sa drugim baletanima. Dakle, fantazije su praktično 100% gej.
17-18 godina: Suviše malja po telu, brada postaje isuviše jaka, postaje mi glupo da se šminkam itd. Ponovo bezuspešno pokušavam da uteram sebe u klasični "heteronormativ".
18-22 godine: Definitivno "bekstvo od slobode" u nekakvu (kvazi)religioznost ("dverjanstvo"). Intenzivno počinju da se javljaju fantazije o lezbejskoj ljubavi (zamišljam da sam devojka i da tako, kao devojka, vodim ljubav sa drugim devojkama). Fantazije su dakle ponovo gej, ali ovog puta u lez varijanti.
22 godine: Prvi put u životu sam se istinski zaljubio. Prvi put nakon puberteta proživljavam aseksualni period, praktično bez ikakvog libida, pa samim tim i bez seksualnih fantazija. Stoga, naravno, ni u vezi sa tom devojkom nije bilo seksa.
23 godine - avgust 2009: Povremeni aseksualni periodi u periodu žestokih depresija smenjuju se sa periodima u kojima postoje i gej fantazije o baletanima i lezbo fantazije o devojkama. Te fantazije su napokon prihvaćene, nije me sramota što ih imam, prihvatio sam da je to deo moje ličnosti. Ipak, smatram ih sporednim delom svoje ličnosti. Glavna fantazija u tom periodu je, uslovno rečeno, heteroseksualna, mada bi se možda moglo reći i "narcisoidna", s obzirom da maštam da vodim ljubav sa ženom koja je onakva kakav bih ja bio da sam ženskog pola (samog sebe u tim fantazijama inače zamišljam kao "baletana" - oslobođenog malja i dlaka sa lica, našminkanog itd.). Sinoć sam shvatio da je moje davanje prvenstva takvoj fantaziji takođe predstavljalo vid uterivanja sebe u neku vrstu "heteronormativa".
Septembar 2009 - : Ponovo se javlja unutarnji nemir. Dolazim na ovaj forum. Mahom sam aseksualan, ali ne i u depresiji. Oslobađam se "heteronormativa". Da li ću se ikad osloboditi robovanja "autoseksualnosti", da li ću ikada razbiti zid moje samoizolacije, ostaje tek da se vidi.
Korisnikov avatar
By .L O S T
ne volim i nikad nisam imao bi fazu
nekako mislim da bi mi to zakomplikovalo zivot:sekirica:
By J...
Offtopic:

Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

23 godine - avgust 2009: Povremeni aseksualni periodi u periodu žestokih depresija smenjuju se sa periodima u kojima postoje i gej fantazije o baletanima i lezbo fantazije o devojkama. Te fantazije su napokon prihvaćene, nije me sramota što ih imam, prihvatio ...
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

No, nešto malo bliže temi, i ja sam tu negde kada sam imao 29-30 godina, a nakon dugotrajne depresije i pokušaja samoubistva, ustanovio da je napokon ishlapilo moje očajanje nad činjenicom da sam "autoseksualac", da, ne računajući "homoseksualno iskustvo" koje sam imao sa pet godina u obdaništu, nikad u životu nisam imao nikakvo seksualno iskustvo, ni gej, ni hetero. Pomirio sam se sa time, prihvatio da se može i tako živeti, shvatio da bih, ako sam 29 godina tako živeo, mogao tako da živim i do kraja života. Jer osetio sam da nisam sasvim sam, da sam se, kroz sve depresije, samomržnju itd. napokon našao u društvu najvažnije ličnosti u mom životu: sopstvene duše...
Marko, nesto je ovde naopako. :serlok:
Korisnikov avatar
By Dina
Ali J... ne mora da bude naopako... Marko je od trenutka kad je imao 23 god do avgusta. 2009 imao neki period takav i takav, ako je 23 god imao 2003 god onda sada ima 29 god. Mislim nemam pojma da li je tako, ali to bi moglo biti objasnjenje...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!