Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Dominantna ili submisivna

1. Ja sam pretežno dominantna
15
22%
2. Ja sam pretežno submisivna
8
12%
3. Ja sam oboje, mada više dominantna
21
31%
4. Ja sam oboje, mada više submisivna
12
18%
5. Ništa od navedenog
11
16%
Korisnikov avatar
By Galateja
Da li sebe tokom seksualnog odnosa doživljavate kao dominantnu, submisivnu, oboje ili ništa od toga? I zašto sebe doživljavate baš tako? Bilo bi dobro to ilustrovati nekim primerom.

Šta je za vas dominacija, a šta submisivnost?

Ja ću se kasnije nakačiti na temu. :D
Korisnikov avatar
By lorna
Pre neki dan sluchajno sam u automobilu chula stih neke pesme, glasio je (parafraziram): "Da l' ti treba gazda ili rob".

Obichno ne obracam paznju na stihove, vozim po inerciji i slusham melodiju, ono shto pratim su radio emisije, one mi nekako drze paznju. Elem, da ne idem u off. Taj stih nekako je prokrchio put do mene.

Gazda*rica? Hm... ne u onom autorativnom i arhaichnom smislu, vec osoba koja ti pomaze da donesesh odluku i istrajesh u njoj, ona koja je spremna da preuzme odgovornost jer te odlichno poznaje i moze da reaguje u skladu sa tim.

Rob*inja? Ona koja ce biti beskrajno odana, sigurna u tvoje sposobnosti i spremna da podmetne svoje ruke, ako neshto krene neplanirano.

Hm... Stignem dotle, sebe ne prepoznajem ni u jednoj ulozi, a onda se setim jedne priche devojke koja je objashnjavala odnos izmedju nje i njenog dechka: rashirila je prste obe shake i ukrstila ih, talasajuci ih tako zajedno na gore, uz rechi: mi se dopunjujemo... bitno je da funkcionishemo.

Tako da sam ja glasala za: nishta od navedenog.
Korisnikov avatar
By Hys.
A u kom smislu?

Mislim, ako je u seksualnom, da se ne ponavljam :smeh:

A nekako mislim da jeste u tom :D

Lm,

submisiva. Teskaaaaaaaaaaaaa.....I mazohista. Mada, i moj mazohizam je u sluzbi submisivnosti.

A sto se tice bilo kog drugog odnosa sem seksualnog, hm, pa, ja tvrdim da je to ravnopravno, jelte, mada, oni tvrde da sam dominantna.

:hys:
Korisnikov avatar
By Hys.
E, da imam retke momente Sadizma i Dominantnosti sa pojedinim femme devojcicama.

I dalje, jelte, pricamo o seksu.
Korisnikov avatar
By toni79
dominantna ali i volim kad me j**u. hard... mda... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
^ Uh, ovo je bas lepo receno :D
Isto, valjda.

edit:
Ovo "valjda" je jer ja zapravo ne posvecujem neku paznju tom "submisivna ili dominantna", to mi je mnogo "crno ili belo". Istina je da mi odgovara neka nijansa sive. Najlepse je kad se taj odnos menja zavisno od situacije, da se dopunjujemo, ali da ne ide u krajnosti kao (sto je neko gore naveo) robinja-gazdarica (osim ako su neke igrice u pitanju, eh...).

Da li "submisivna" mozemo da povezemo sa "pasivna", a "dominantna" sa "aktivna"?
Cini mi se da pasivna riba moze da bude dominantna. Zar ne?
Ispravite me ako gresim.

edit 2:
Jbt, upravo sam uspela samu sebe da zbunim! Idem da spavam. :zvezdice:
Korisnikov avatar
By bas bleu
ja naravno offiram - elem, pre neki dan sredjujem neke job applications kad ono jedna pocinje sa dear mistress. guess who got the job ;)
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Hys.
I dalje, jelte, pricamo o seksu.
Da, ispravila sam 'propoust' u uvodnom postu. :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Kao prvo, moram da se zahvalim našoj estrogenskoj mudrici Hys. koja je u ranijim temama razjašnjavala forumske nedoumice, kada je reč o ovoj i sličnim temama. Ja sam dugo mislila da je dominantna isto što i aktivna, kao i da je submisivna isto što i pasivna. Kod muškaraca je sve to mnogo jednostavnije objasniti, valjda što su se ženskom seksualnošću naučnici bavili sekundarno i/ili nedovoljno u odnosu na mušku. A i nekako lakše je kod njih sa odredbama, da ne ulazim u detalje. :D

Evo, citiraću jedan Hysin post sa jedne druge teme, kako bi u pojmovnom smislu shvatile termine iz uvodnog posta:
Originally posted by Hys..
dominacija i submisivnost apsolutno ne moze da se ravna sa tim, moze samo kao epitet da se doda uz jedno ili drugo.
mozda je submisivnost nekome isto sto i pasivnost ali nijeeeeeeee.
jbt ja ne znam kako ovo da opisem, a da ne krenem u plasticne detalje:roflmao:
ovako-osoba koja je prirodno samo domina, npr samo ona koristi strap, voli da vezuje ribe, i svasta jos ponesto /ajd necu sada da vas plasim strasnim tetama/ meni je recimo SMESNO kada takva osoba na primer prima oralni seks od devojke da se kaze da je pasivna i da se to izjednaci sa submisivnim....jel sam jasnija :trep: ?
cekaj jel pasivna vama ona koja naizgled lezucka, prima prstice i jezikchich vise nego daje, baci se na ledja i prati cicu?
cak i kada sam na granici /ili za nekog u okviru/ s/m
i radim "scenu" kao submisivna, sta god to ukljucivalo
apsolutno nikad nisam takva.
klasican seks isto-ona mozda je dominatnija naizgled, ali ja vodim isto koliko i ona, vodim i nju i sebe, dok ona naizgled je top. Kako? eeeeeee:sweet:
Lično, daleko sam od bilo kakvog SM odnosa, kao i od priče gospodarica i robinja. Odnos dominantna-submisivna ume biti suptilniji. :giggle:

Ja u seksu volim kada je partnerka jača od mene i kada usmerava tok samog odnosa. Volim ženstvene žene sa mišićima. Volim tu sposobnost da me podigne (bukvalno), kao i da je izdržljiva, a ne posle deset minuta da se umori. Dakle, potpuno je nevažno da li ližem ja ili partnerka, ali me uzbuđuje npr. da me drži za kosu i spusti mi glavu među svoje noge ili da me razvali od seksa. Volim snažne ženske ruke na mojim podlakticama i/ili mišicama koje mi neće dati da se pomerim. Prihvatljivo mi je da ona osmisli scenario, režira, a ja da 'odigram svoju ulogu' onako kako mi je rečeno. Dalje, u mašti mi je uzbudljivo da sam zavedena, nikako da sam ja ta koja nešto inicira.

Zato su meni češće seksi sportistkinje, pogotovo lepe žene vikinške :D , dok su mi eterične umetnice sa lepršavim pogledom sa konstantno poklanjanom ocenom iz fizičkog totalni turn off. :giggle:

Iz svega navedenog može se zaključiti da sam glasala za opciju broj 2. :sweet:

Dakle, nadam se da je sad jasniji topik, te zato navalite sa odgovorima. :D
Korisnikov avatar
By lorna
Kad prichamo o seksu,

nema pravila.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Ja sam glasala za opciju pod brojem cetiri.
Mada sve zavisi sa kim sam.
Imam prilicno bujnu mastu tako da sam u vecini slucajeva ja bila ta koja je osmisljavala u trenutku sve i ta koja je vodila celu tu igru.
Ali u poslednje vreme definitivno broj cetiri.Moram i ja malo da odmorim mozak. :P ;)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Galateja
dok su mi eterične umetnice sa lepršavim pogledom sa konstantno poklanjanom ocenom iz fizičkog totalni turn off. :giggle:
A nemoj tako. Umeju i umetnice sa lepršavim pogledom da podivljaju. :pervert:

Osetila sam se prozvanom. :giggle:

Kod mene ne postoji neki dogmatski odnos prema ulogama u seksu.

Na početku veze jesam bila izrazito dominantna, ali vremenom smo žena i ja počele jedna drugu vrlo prijatno da zbunjujemo malim nedoslednostima i obrtanjem tih rola.

Nemam problem sa tim da se sa jednom istom osobom izmaštam u oba položaja.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dzelajza Rouz
dok su mi eterične umetnice sa lepršavim pogledom sa konstantno poklanjanom ocenom iz fizičkog totalni turn off. :giggle:
Osetila sam se prozvanom. :giggle:
jesi l' i ti imala bolne menstruacije 4x mesečno? :D
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by Lepa Krepa
jesi l' i ti imala bolne menstruacije 4x mesečno? :D
:D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Ma i iz dlanova sam krvarila, za svaki slučaj. :isus:
- 'ajmo, dželajza, nemaš ocenu iz preskakanja kozlića
- profesore... stigmata... može sledeći čas? :kosa:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
sad mi prizva u pamet onu scenu iz "monty python's meaning of life", kad restoranski gosti pokušavaju da opravdaju svoj odlazak in a civilized manner:

"we have a train to catch"
"yes, and i'm having a rather nasty period, i don't want to start bleeding all over the seats"
Korisnikov avatar
By lorna
:smeh:

Još gore. Stoj na rukama. Prava stvar za poštedu. :D

Ili zvezda...

Meni su bili zanimljivi plesovi i igre sa loptom :eya:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja sam jedino volela da se okačim na one obruče i ljuljam se dok me silom ne skinu sa istih. :majmun'ca:
i bilo mi je zabavno kad su nam testirali ravnotežu, pa se ispostavilo da mogu da balansiram kol'ko oćeš na onoj daščici (i odatle su me svlačili), što je verovatno posledica moje trajne ljubavi prema hodanju po ivičnjaku, koja je, opet, posledica opsesivno kompulsivnih poremećaja, no to sad nije tema (doduše, nije ni ostatak posta :lol: ).
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
sad mi prizva u pamet onu scenu iz "monty python's meaning of life", kad restoranski gosti pokušavaju da opravdaju svoj odlazak in a civilized manner:

"we have a train to catch"
"yes, and i'm having a rather nasty period, i don't want to start bleeding all over the seats"
:lol:

Ja bih pribegla i onoj opening sceni iz "Carrie", da je bilo potrebe.

U osnovnoj školi sam se vadila na violinu.
Kao, eto, potrebne su mi ruke za neke više umetničke ciljeve.

@lorna

Da, da, zvezda se podrazumeva. Sve te vratorukolomije su me prestravljivale više od najstrašnijeg slashera.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
ja sam jedino volela da se okačim na one obruče i ljuljam se dok me silom ne skinu sa istih. :majmun'ca:
i bilo mi je zabavno kad su nam testirali ravnotežu, pa se ispostavilo da mogu da balansiram kol'ko oćeš na onoj daščici (i odatle su me svlačili), što je verovatno posledica moje trajne ljubavi prema hodanju po ivičnjaku, koja je, opet, posledica opsesivno kompulsivnih poremećaja, no to sad nije tema (doduše, nije ni ostatak posta :lol: ).
I ja sam volela to pentranje i balansiranje.
Mada mi ravnoteža, fakat, nije bila jača strana.

Ali prelazila sam one polukružne pentralice po parkovima, bez da ih dodirnem rukama.

Hodanje po ivičnjaku. :love:
Korisnikov avatar
By lorna
na "ljuljushki" mi se uvek vrtelo u glavi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Ali prelazila sam one polukružne pentralice po parkovima, bez da ih dodirnem rukama.

penjalice! :love:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

penjalice! :love:
Seks na penjalici! :love:

Šta ja, crna uspaljenica, tražim u 2pm na ovakvim temama? :drama:
Korisnikov avatar
By Galateja
A nemoj tako. Umeju i umetnice sa lepršavim pogledom da podivljaju. :pervert:
Ma naravno, ali to je neki moj trip u glavi. Čisto subjektivno. Možda bi me smorila neka snažna vikinškinja u konkretnom odnosu, ali ovako u mašti te mišice na ženstvenoj ženi otvaraju vrata podsvesti i podgrevaju hormone. :blush:
Recimo, nešto ovako:
Slika

Inače, i ja sam jedna od tih koje su izostajale sa fizičkog :D . Sebe doživljavam kao prilično krhku, a još jedna takva bi me definitivno smorila.
Treba mene izdržati, i fizički i psihički. :D
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
:smeh: :smeh: Dzelajza, Lepa... :smeh:
Stomak me od vas boli, a jos nisam ni kafu popila! :smeh:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Tu "zvezdu"je koliko se ja secam moj profa u gimnaziji zvao "PREMET STRANCI".
Smucio mi se taj izraz jer nas je nedeljama forsirao da vezbamo.
I dosao taj dan kad je trebalo da podeli ocene, izvedem ja to sranje, i on kao - hm, dhm... ovo, ono... 4+
Ja se tu zacudim, jer imam 182cm a izvela sam je bas onako ravno, kako treba, a on ce "Vidis kako je Milos to dobro uradio...". A taj Milos, em sto je musko i sav je u misicima, em sto visok ne da mi sisa sisu, vec da mi kikiriki vadi iz pupka dok stoji na hoklici. Eeej! :shok2:
Korisnikov avatar
By lorna
Tu zvezdu josh i nekako uspem, ali kozlic nikako.

Najjache kad nastavnik pita: A, hocesh da ti stavimo odskochnu dasku :tuc:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!