Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
Originally posted by Dirrty
Alo, gay forum!

Kurac i dupelizac je daleko od uvrede!

Jaki ubedjuju, slabi se pokoravaju. (vec obozavam svoj novi fax :love: )
nije valjda da je ta ideologija tzv. "druge Srbije" postala sluzbeno nastavno gradivo na fakultetima??? nadam se da nije i da si ti samo pogresno i jednostrano protumacio neko predavanje :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, stavise pojam Srbije se najredje koristi :yay:

Ne kapiramo se ocigledno, bilo kakva rasprava je suvisna.

Ja sam ti samo zamerio na ispadu besa, koji je po mom misljenju neopravdan, potpuno.
By mythe
Originally posted by Dirrty
Ne, stavise pojam Srbije se najredje koristi :yay:

Ne kapiramo se ocigledno, bilo kakva rasprava je suvisna.
bas tako, imamo potpuno razlicite vrednosne kriterije, ti lepo uzivaj u svom svetu, ja cu u mom ;)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by smaug
Provereni prijatelj.
Provereni?
Prijatelj?
Da nije žalosno bilo bi smešno.

Biden dolazio da zavrće ruku, a Madvjedev ne.

Ili neko možda misli da je kredit ekonomski, a ne politički, čime se ne bih dalje zadržavao ovde...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by mythe
Originally posted by deran
...sve se to uklapa u jednu opštu sliku ruske arogancije i bezobrazluka...

koji kurac i dolazi?

ovo pitam bez sarkazma...
i iz tog pitanja se vidi koliko si glup (i zlonameran u isto vreme). Oni koji ne razumeju zasto je bitan dolazak Predsednika jedne od najvecih i najuticajnijih zemalja na svetu, imaju IQ na razini broja cipela, njima bi verovatno vise znacio dolazak neke finske ministrice, po mogucnosti onih njihovih zena koje mahom lice na Mariju Serifovic lol .....e , moji euroslinavci...
a mithynastavaknickanikakodazapamtim i dalje živi na trulom zapadu i kenja bez pardona...:volinevoli:
By mythe
@deran - da, batice, ja zivim i na Zapadu i bas zato i mogu reci nesto vise o tom istom Zapadu, na kojem se u financijskom pogledu bolje zivi, to je tacno, ali nije sve tako lepo kao sto to zamisljaju neki koji ni kao turisti nisu bili u zapadnoj Europi (ne samo zbog viza nego nemaju ni para). Zato, batice, malo slusaj one koji su nesto videli i imaju iskustva sa zapadnim svetom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a, smem li te upitati mythe, da li ti to sve isto tako kazesh u lice tim zapadnjacima ili bar uchestvujesh li u nekim akcijama (pa taman eto samo i preko internet aktivizma i odredjenih drushtveno-akcijskih mejling lista itd....) za eto poboljshanje tih stvari koje treba poboljshati shta li? smem li te upitati koja i shta je tvoja politichka ideologija koju bi promovisao? shta ti i zashto smeta u Holandiji, Belgiji ili vec gde si? eto, samo pitam.

ja sam npr. svestan svih onih stvari koje mi se bash ne svidjaju u SAD-u (specifichnije npr. ovoj drzavi) i to sam vec vishe puta objasnio ovde, ali i na raznim drugim drushtveno-aktivistichkim poljima. Podrzavam socijaldemokratski socijalliberalizam i zelim da toga sve vishe ima u Americi. Medjutim, ja uvek kazem da bi josh bilo dobro kada bi se Srbija i ostale zemlje ex-Yu bavile eto problemima kojim se bave savremene zapadne zemlje, a ne prevazidjenim stvarima predpolitichkih drushtava. Izmedju ostalih razloga, zato ni ne zalim shto sam napustio zemlje ex-Yu josh onda kada sam ih napustio i poshtujem shto sam u jednoj zapadnoj zemlji, bez obzira. ja, zaista kada bih mogao, doveo bih sve voljne i razumne forumashe ovamo meni (kolikogod da je ili bi teshko (bilo) meni ili njima i ovde), a ne bih pljuvao (p)o zapadu s zapada ex-Yu ljudima a pritom koristeci sve blagodeti koje zapad pruza k'o shto ti, kao simpatizer ex-Yu desnicharskih ideologija koje i jesu hushkale i vodile ratove te dovele zemlje ex-Yu da budu na smetljishtu Evrope, radish, gospodine mythe.
Korisnikov avatar
By 2kune
Na sjeveru smrtno je zima
Na jugu pingvini jedu ljude
Na zapadu ljudi ljude
A, istok se trudi da kao zapad bude
Istok se trudi da kao zapad bude
Istok se trudi da... :kolo:
By mythe
sta li mi smeta u zemljama gde sam ziveo ili zivim (NL, BEL, DEUT)? pa to oviisi od zemlje do zemlje, ali u ove prve dve (BEL, NL) mi smeta isuvise dobro razradjen sustav socijalne zastite (koji je naravno neophodan), ali su oni to odveli u krajnost, da se prakticki destimulise rad, jer zasto bi neko radio za nekih 100 eura vise, ako za malo manje moze da ostane kuci i ne radi nista, eventualno odradi nesto na crno pa ima cak i vise nego da negde legalno radi. Dalje , pogresno vodjena politika integracije imigranata koja je dovela do toga da i treca generacija Marokanaca i dalje za sebe govori da su Marokanci, a zivotni obicaji i kultura su im i primitivniji i zaostaliji nego kod Marokanaca koji zive u Maroku, posebno u velikim gradovima. Neke stvari na tom polju su otisle predaleko, te je pitanje kako ce se sve to sa imigrantima (mislim na one iz arapskih zemalja) zavrsiti. Glede, Nemacke - nju smatram manje vise sredjenom drzavom, posebno pojedine pokrajine a situacija je mnogo bolja od kako je Angela Merkel dosla na vlast pre 4 godine.
Koje ja stranke podrzavam (ili sa cijim se programima najvise slazem) u Nemackoj CDU, u Holandiji CDA, u Flandriji CD&V, u Hrvatskoj HDZ, u Srbiji DS i G17 plus, dakle stranke koje su i demokratske i trzisno orijentisane ali ne i anacionalne. Ono sto je najveca zabluda gay populacije u Srbiji (i Hrvatskoj) je to sto su sebi uvrteli u glavu da biti gay podrazumeva automatski da si anacionalan, cak i vise protiv svoje nacije (licno mi rekao jedan gay decko iz Srbije, i to bez da sam ga ista pitao na tu temu, kojeg sam upoznao u Amsterdamu sledetje - "ja sam antisrbin"mislim sta je hteo s time, da meni kao Hrvatu podidje???), oni cak i navijaju protiv svoje drzave kada igra neku vaznu fudbalsku utakmicu, oni se cak i stide da kazu ko su sta su i odakle su. Sta misle da ce time postici - mozda misle da ce biti na taj nacin "moderni", da ce nekom pribliziti ili dobiti vise postovanje od nekog drugog???ili je cilj puko provociranje??? stvarno ne znam, jer znam da se holandski gayevi ponose Holandijom, flamanski Flandrijom, nemacki Nemackom a da ne govorim za francuske gayeve.
Dalje, ti kaze da bi "sebi doveo pojedine forumase" - pusti to prijatelju, neka se svako sam snalazi, pa oni prvi na ovom forumu promovisu tu "novu ideologiju" (odnosno ideologiju i nacin zivljenja za koju oni misle da je moderna), u kojoj se superegoziam i superindividualizam nalaze na prvom mestu. Pa neka, eto , neka budu superindividualni pa neka sami nadju svoj put (kao ti i ja ;) ) do zivota u nekoj zemlji zapadne cilivizacije. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
ko je dobrovoljac da se osvrne na ovo iznad :roll: , samo slobodno, I'm close to rest my case with him (iliti, chitaj po nashki - da dignem ruke.... u beznadju, ne agresiji na nj (josh) :giggle: je l' te ) .... :teletabisi:
Korisnikov avatar
By Loni
...da tek-tako odbacimo trziste od 300 milijuna ljudi, da tek tako odbacimo ...
Veruješ zapadnjačkoj propagandi da Rusija ima 300 miliona?
A ljudi u ogromnim tajnim i moćnim podzemnim gradovima Sibira?
A tajne naseobine na Mesecu i Mar... khm... mislim onoj planeti iza naše?

Haj pogledaj wikipediju na ovom linku. Zemlja pod redjim brojem 9.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... population
Korisnikov avatar
By Loni
... jer znam da se holandski gayevi ponose Holandijom, flamanski Flandrijom, nemacki Nemackom a da ne govorim za francuske gayeve.
Pazi nije to isto.

Kad gej u zemlji, gde su prava gejeva na visokom nivou kaže da je ponosan na svoju zemlju, on bar zna na šta je ponosan.

Dakle (pored standarda, koji je pod a) on zna da mu je ta zemlja omogućila dostojanstvo, slobodno kretanje, sklapanje civilne unije, nasleđivanje partnera, mogućnost da ne sluša preko medija homofobe itd.

U drugim zemljama na žalost nem mnogo takvih razloga za ponos. Svud imaš manje više lepu prirodu, folklor, kulturu, ali potrebam je i posao, sigurnost i dostojanstvo.

Dakle ne vidim razlog zašto bi baš neko iz neke balkanske zemlje, a da je gej, morao da ističe da je bog zna kako poseban baš što je iz te zemlje, van konteksta lepe prirode ili kulturno-naučnih dostignuća.
Srbija je za glbt dosad donela samo AD zakon, ali to imaju sve zemlje EU, pa ne vidim zašto bi neko baš na srpsko društvo bio ponosan.

Osim toga, ,,drugoj Srbiji'' se nameće da nije patriotska od strane onih, koji su sami sebi dali pravo da određuju šta je patriotizam.
Tako su oni u patriotizam obavezno uvezali i religioznost, tradicionalizam, rusofiliju, antizapadnjaštvo, a neki čak i obožavanje srpske vojske, srpske muzike, uzdizanje srpskih pisaca (na čelu sa Dobricom Ćosićem), pa se čak ide i dotle da se nijedan velikodostojnik SPC-a ne sme kritikovati.

I ne možeš im lako objasniti da si patriota i ako si ateista, iako možda ne želiš da gospodariš nad 2 miliona Albanaca po svaku cenu, iako više ceniš muziku drugih zemalja itd. Ta reč je suviše ishabana.
By mythe
naravno da niko nema ekskluzivno pravo na "patriotizam", niti je patriotizam ono sto pod time podrazumevaju radikali i SPC. Isto tako moze covek biti patriota i ako je ateist, i ako slusa stranu (internacionalnu) muziku. No, moj je utisak da su pojedini, cak veci deo, gay populacije uvek nekako anti-protivni , protiv svega sto ima imalo nacionalnog i da je glavni razlog toga "biti antiprotivan" puka zelja za provociranjem i neka vrsta ispushnog ventila za frustracije koje mnogi imaju u sebi, a nemaju drugi nacin da ih isprazne. Zato ne mogu da razumem one, koji naprimer se zalazu da se Srbija prizna neovisnost Kosova ili one koji na najave EK da ce se poceti primenjivati SSP i bez Mladica u Haagu, sami pocinju da arlaucu "neee, ne popustajte nam, ne cinite nam ustupke"??? Zar to nije puka zluradost i provociranje???
Ili pojedini clanci glede dolaska Medvedeva? Kakav da je, on je predsednik jedne velike zemlje, velike sile sa snaznom armijom i predsednik zemlje stalne clanice SB i vec kao takav dovoljan je za uvazavanje. Svako ko misli da nam ne trebaju dobri odnosi sa Rusijom je ili zlonameran ili lud.

Spomenuo si i prirodne lepote i kulturno-naucno dostignuca. Lepo, no jel si slucajno ili mozda namerno zaboravio spomenuti i sportska dostignuca? Pa jedna od stvari kojom se balkanske zemlje, posebno Srbija i Hrvatska, mogu ponositi, jesu i vrhunska sportska dostignuca. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
No, moj je utisak da su pojedini, cak veci deo, gay populacije uvek nekako anti-protivni , protiv svega sto ima imalo nacionalnog i da je glavni razlog toga "biti antiprotivan" puka zelja za provociranjem i neka vrsta ispushnog ventila za frustracije koje mnogi imaju u sebi, a nemaju drugi nacin da ih isprazne. Zato ne mogu da razumem one, koji naprimer se zalazu da se Srbija prizna neovisnost Kosova ili one koji na najave EK da ce se poceti primenjivati SSP i bez Mladica u Haagu, sami pocinju da arlaucu "neee, ne popustajte nam, ne cinite nam ustupke"??? Zar to nije puka zluradost i provociranje???
ko su ti gejevi? :neznam:
Ili pojedini clanci glede dolaska Medvedeva? Kakav da je, on je predsednik jedne velike zemlje, velike sile sa snaznom armijom i predsednik zemlje stalne clanice SB i vec kao takav dovoljan je za uvazavanje. Svako ko misli da nam ne trebaju dobri odnosi sa Rusijom je ili zlonameran ili lud.
Rusija jeste velika zemlja i svakako da ne valja biti rusofob per se, ali bash zato shto je ta Rusija tolika trebala bi da ima chak i vishe sluha za bar svoje domicilne gej ljude i/ili one Ruse koji nisu za rivalizam s zapadom vec za saradnju i partnerstvo. Izvini, ali ponashanje npr. moskovskog gradonachelnika je gnusno kao shto je i gnusna chinjenica da je u Rusiji jako razmahan ortodoksistichki fundamentalizam koji (se) pothranjuje isto takvim fundamentalizmima ostalih abrahamovskih vera, te rasizam, ksenofobija, a o homofobiji i heteroseksizmu da opet i ne govorim. Rusija, koja je najvishe nastradala upravo zbog takvih "vrednosti" hitlerovog nacizma, je sada ponajvece mrezishte upravo hitlerovskih a i staljinistichkih "vrednosti" na celom evropskom kontinentu. To je vrlo, vrlo zalosno i ja tuzna srca opisujem ovo stanje stvari u Rusiji, dakle hocu da tako ne bude a ne koristim ovo za prikazivanje zapada kao nuzno superiornijeg, jer hocu da vidim saradnju i partnerstvo i Rusije i zapada na progresivnim osnovama a ne rivalizam ni animozitete medju njima. No, Rusija konachno se mora uhvatiti u koshtac sa njenim shta hoce i shta nece u svetu te prelomiti da bude na pozitivnoj strani geopolitichko i drushtvenih tokova, ne na negativnoj.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by 2kune
Na sjeveru smrtno je zima
Na jugu pingvini jedu ljude
Na zapadu ljudi ljude
A, istok se trudi da kao zapad bude
Istok se trudi da kao zapad bude
Istok se trudi da... :kolo:

nevezano za temu

EJ DUZINE I SIRINE....EKVATORI, PARALELEEEE!!!!
By mythe
Originally posted by Vel boy
No, moj je utisak da su pojedini, cak veci deo, gay populacije uvek nekako anti-protivni , protiv svega sto ima imalo nacionalnog i da je glavni razlog toga "biti antiprotivan" puka zelja za provociranjem i neka vrsta ispushnog ventila za frustracije koje mnogi imaju u sebi, a nemaju drugi nacin da ih isprazne. Zato ne mogu da razumem one, koji naprimer se zalazu da se Srbija prizna neovisnost Kosova ili one koji na najave EK da ce se poceti primenjivati SSP i bez Mladica u Haagu, sami pocinju da arlaucu "neee, ne popustajte nam, ne cinite nam ustupke"??? Zar to nije puka zluradost i provociranje???
ko su ti gejevi? :neznam:
Rusija jeste velika zemlja i svakako da ne valja biti rusofob per se, ali bash zato shto je ta Rusija tolika trebala bi da ima chak i vishe sluha za bar svoje domicilne gej ljude i/ili one Ruse koji nisu za rivalizam s zapadom vec za saradnju i partnerstvo. Izvini, ali ponashanje npr. moskovskog gradonachelnika je gnusno kao shto je i gnusna chinjenica da je u Rusiji jako razmahan ortodoksistichki fundamentalizam koji (se) pothranjuje isto takvim fundamentalizmima ostalih abrahamovskih vera, te rasizam, ksenofobija, a o homofobiji i heteroseksizmu da opet i ne govorim. Rusija, koja je najvishe nastradala upravo zbog takvih "vrednosti" hitlerovog nacizma, je sada ponajvece mrezishte upravo hitlerovskih a i staljinistichkih "vrednosti" na celom evropskom kontinentu. To je vrlo, vrlo zalosno i ja tuzna srca opisujem ovo stanje stvari u Rusiji, dakle hocu da tako ne bude a ne koristim ovo za prikazivanje zapada kao nuzno superiornijeg, jer hocu da vidim saradnju i partnerstvo i Rusije i zapada na progresivnim osnovama a ne rivalizam ni animozitete medju njima. No, Rusija konachno se mora uhvatiti u koshtac sa njenim shta hoce i shta nece u svetu te prelomiti da bude na pozitivnoj strani geopolitichko i drushtvenih tokova, ne na negativnoj.
dobro a jer stav moskovskog gradonacelnika prema gayevima nesto najvaznije na svetu, nesto sto treba biti osnova u odnosima Rusije i Srbije??? Mislim, ima vaznijih stvari, kada to kazem mislim na ekonomski interes, na prirodna bogatstva Rusije i veliko trziste. Isto tako u politickom smislu mislim na cinjenicu da je ta zemlja stalna clanica SB, dakle ima pravo veta kao i da ima veliku i mocnu armiju. Dakle to su stvari na koje ja gledam kao primarne u odnosu sa Rusijom (kao i sa ostalim zemljama sveta).

pitao si a koji to gayevi imaju gornje citirani pogled na svet - pa pogledaj stavove vecine forumasa, dobar deo misli da treba priznati neovisnost Kosova, a siguran sam da je isto tako dobar deo "duboko razocaran" stavom EK koja nagovestava da je moguce odmrzavanje SSP i bez Mladica u Haagu jer nije u redu da narod trpi zbog jednog zlocinca. Zar nisi citao komentare na b92 gde dobar deo pise otprilike "neee, nee, nemojte nam popustati" :s zamisli to, umesto da budu sretni sto ce neopravdana blokada ubrzo pasti, oni bi bili sretni da to i dalje ostane na snazi, dakle "svrsavaju" nad odredjenom vrstom sankcija nad zemljom u kojoj zive. Svasta!
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne boj se, Srbiji vrlo ochito nije nimalo vazno (a nek'moli najvaznija stvar na svetu, kako reche o, boze.....) ponashanje moskovskog gradonachelnika. eto, mozesh biti miran. :sweet:

u vezi tih "mazohista" sa foruma B92, shta da ti kazem. bitno je da ti nisi.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!