- 11 Okt 2009, 19:16
Mislim, sad zbilja; nikad čuo za književnicu-poetesu dok je nije uslikalo i pokazalo na tv-u. Dobio fras od žene. Ono, hello, dolazite iz Transilvanije i furate stil netopirke na speedu, ako sve mora biti švapski crno, osim kože koja je one, anglosaske plavo-papirus boje, barem onda -"Diaz, go easy on Stiller's hair gel...". I onda, the article... Mamma mia! Securitatea, Banat-Schwabia, neonacisti, Doppelgängerei, "deutsche Luft wird Ihnen nicht passen, besser lassen, wieder alte Gassen, mit rumänischen Massen..."; Stani, ženo, aman u Berlinu si tijelom, mozak ti ostao na Donau, mit Aktionsgruppe Banat - kome je samo pao na pamet takav naziv?! Herta-fenomen, u interakciji s rojem fotona, baca multiple shaddows, iz svake sjene novi dopl-agenti, kote se k'o u Moskvi tridesetih, u hotelu Luks, drugarice iz centrale, Hertha und Soldaten "Studer" und das macht mich müder.... Paranoja može biti vrlo inspirativna, u tolikoj mjeri da više ne znam što je kod Vas fikcija, a što realnost. Za kraj mi ostaje moja banalnost. Banana u banalnom Banatu. Halt, Miller, züruck! (jaja, Sie haben mich gut verstanden, züruck nach Rumänien, Securitatea mit Eiern erwartet Sie!), No, prije nego se vratiš u banatsku frakciju, s Nobelom na sunce, Millerova, fakat vrijediš svih 10 milijuna, svojih špijuna... Svaka ti dala.