Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nemački analitičar za pitanja jugoistočne Evrope Gerald Knaus dao je izjavu novosadskom "Dnevniku" povodom izbora Gvida Vestervala za novog šefa diplomatije Nemačke.

Ceo tekst možete pročitati na linku: http://www.dnevnik.rs/node/8675, ali je meni bio zanimljiv sledeći deo:

"Ипак, сама појава Гвида Вестервела као шеф дипломатије најјаче државе ЕУ имаће едукативан ефекат на политичаре западнобалканских земаља – да је неопходно прихватити европске вредности и стандарде који се односе на људска права и слободе. Наиме, Вестервел је декларисани хомосексуалац и живи са својим партнером Микаелом Мронцом.

– До пре десет година у Немачкој је било незамисливо да министар или лидер партије буде декларисани хомосексуалац. У међувремену се систем вредности променио и људи другачије сексуалне оријентације су постали равноправни грађани, то је сада део европских вредности и мислим да ће сама Вестервелова појава помоћи друштву у Србији, али и другим западнобалканским државама да победе хомофобију у свом дворишту – каже Кнаус."

Posle zabranjene Povorke ponosa, mislim da prilično sigurno možemo da zaključimo da Srbija, još uvek, nema unutrašnje snage za promene, koje bi uključile i poštovanje ljudskih prava gejeva i lezbejki. Mislim i da je jasno da su aktivističke organizacije podbacile (zbog jake homofobije u društvu, zbog nedostatka podrške gej ljudi, zbog pogrešnih poteza, blablabla; nebitno za ovu temu). Da li izbor homoseksualca na čelo šefa diplomatije najjače zemlje u Evropskoj uniji može da dovede do poboljšanja položaja gejeva i lezbejki u zemljama Zapadnog Balkana?
Korisnikov avatar
By m..
Pa kad nam posalju gastose natrag (mislim, zar to ne bi trebalo pre belog sengena? ako nisam s pameti sisla) mozda i bude neceg...

Mislim da ce pre posluziti dvocifrenim IQovima za pljuvacinu po zapadu i tako to...

Mislim da prosecan srpski homofobicar nema ideju ko je nemacki kancelar, a kamoli sef diplmatije.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Mislim da ne može neposredno, ali da je generalno jedan korak dalje u nastojanju da se javnost senzibiliše.

Mada, negde je logično očekivati od ovdašnje javnosti da odreaguje u oprobanom paranoičnom maniru - gej lobi, gej lobi, pa na kraju HIV na čelu Univerzuma dahće kao Dart Vejder pod crnim šlemom.

Nama se ionako sprema povratak džedaja.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Simor
Da li izbor homoseksualca na čelo šefa diplomatije najjače zemlje u Evropskoj uniji može da dovede do poboljšanja položaja gejeva i lezbejki u zemljama Zapadnog Balkana?
Naravno da može; u jednoj srednjoročnoj perspektivi to će imati rezultata. Homofobija neće tek tako nestati ali će u ozbiljnim analitičkim krugovima homofobični diskurs postajati sve više neprihvatljiv i biće povremeno marginalizovan, potiskivan iz političkog centra.

Zato što homoseksualnost više nije nakakva nejasna oblast, tamo negde, u nekim parkovima i udžbenicima psihijatrije nego nešto što je tretirano elementarnim regulama ljudskih prava. A suština prihvatanja ljudskih prava je potpuna nediskriminativnost u odnosu na bilo koje lično svojstvo. Dovoljna je samo i simbolična vrednost ove vesti; da neko uzme mapu, časovnik, kalendar, kompas i lepo se presabere na kom delu zemaljkse kugle i u kome veku živi. Ni Srbija neće moći birati za nju podobna ljudska prava nego će birati između prihvatanja ili neprihvatanja celokupnog korpusa tih prava.
Korisnikov avatar
By Pipin
U ovom jebenom heterokavezu od države, dotični će pre svojom seksualnošću izazvati evrofobiju.

Ovde još uvek misle da homoseksualnost kao nezavisna seksualnost ne postoji, nego da smo mi zapravo strejteri koji su odlučili da se opaljuju sa muškarcima. Oni u nama vide samo (pajsad: ) raspaljivanje pohote, dok za svoju seksualnost rezervišu i sve ostalo kao način života i blablabla. Malo sam nasisan da bih sad razglabao :pivo: živeli vi meni
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Partner doprineo uspehu Vestervelea

meni je ovo bas divna prica....

a da li ce to nesto da pomogne Srbiji i njenoj homofobiji... ne znam... nadam se da moze da pomogne, ako nista drugo, makar da se razbiju neke predrasude tipa "homoseksualci mogu biti uspesni samo u modi ili ne-znam-ni-ja-cemu, jer su svi feminizirani i ne-znam-ni-ja-sta"
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by nsBeckie

meni je ovo bas divna prica....
meni nije.

"Vestervele se zalaže za slobodno tržište i predložio je reforme koje bi podrazumevale okončanje države blagostanja i liberalizaciju zakona o radu. U jednom intervjuu opisao je sindikate kao „kugu Nemačke“ i nazvao sindikalne vođe „grobarima socijalne države i prosperiteta“. "

tipičan neoliberalni fašista. a njih dvojica izgledaju kao onaj gej par iz "stepford wives" nakon obavljene robotizacije.
Korisnikov avatar
By Vel boy
slazem se s LK u kritikama Westerwelle-ove ekonomske politike.
ovo je jedna od onih stvari koje su- i da i ne bash. dobro je shto Westerwelle shalje poruku o inkluzivnosti gejeva, ali nije dobro shto iskljuchuje nadu ekonomski ugrozenim u unapredjenje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!