Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Bez ratova.
Genetska istrazivanja su uchinila ljude vechito mladim, novi organi, chitavi sistemi organa se uzgajaju u klonovima.
Odlazak kod genetichara za novu boju ochiju, nove nijanse kose ili tena je sasvim normalna stvar.
Populacija je redukovana za 80%.
Mnogi ljudi su se spiritualno osvestili.
Korisnikov avatar
By EYA
dok god vodimo unutrasnje bitke i ratove, njih ce biti i u masovnom obliku.. za 50 godina svet ce biti daleko bolje mesto nego sad, a nase zelje ipak nece biti zadovoljenje i jos uvek cemo jedni drugima otimati, stvarati nemire... ali ce biti sve vise i vise ljudi koji ce ziveti u harmoniji sami sa sobom, pa i onima oko sebe :grouphug:

:hiphip:
Korisnikov avatar
By jukie
Sunčeva svetlost obasjava prostrane lagune... voda se preliva različitim nijansama zelene boje, koju presecaju mnogobrojne nutrije plivajući po plitkom slatkovodnom jezeru koje zauzima prostor do polovine horizonta... glodari mirno mljackaju slatkovodnu vegetaciju... talasići zapljuskuju obale skoro do linije odakle počinje gusta sastojina bagremca... ona seže do sredine brda, gde zelena boja vegetacije postepeno prelazi u sivkastiju boju ambrozije... vazduh ispunjava zujanje bezbrojnih bubamara... blaženo nesvesni činjenice da su neki od njih crveni sa crnim pegama a drugi crni sa crvenim pegama, ti insekti plešu u vazduhu, povremeno se sudarajući i ispuštajući oblačiće smrdljivog gasa svojstvenog tim poluloptastim tvrdokrilcima...
By жњ
Ima sjajan dokumentarac "2057", zasnovan na sadasnjem pravcu razvoja tehnologija i ljudskog drustva, koji prikazuje svet kojim vladaju megakorporacije, a ljudska tela spadaju u vlasnistvo osiguravajucih kompanija.

To nije svet u kojem bi ja zelela da zivim.

S druge strane, vise verujem u scenario po kome ce neko slucajno (ili namerno) stisnuti dugme i razbit` sve u param paracad... a preziveli nauciti lekciju i stvoriti novu civilizaciju zasnovanu na razvoju ljudske svesti i empatiji. Nekako mi takva lekcija deluje kao jedina opcija po kojoj bi doslo do nekog veceg preokreta koji bi trajno usadio pojedincu potrebu prema samorazvoju, umesto da se namece sistem kao kalup pojedincu (sadasnji fijasko)... Ehhh.. utopista, sta cu :)
Korisnikov avatar
By EYA
... zastade na trenutak, razmisljajuci koju koju pricu da nam isprica, a onda nacrta mali kvadrat u pesku.

"Recimo da zivimo na uzasnom mestu - u gradu Pretnji" rece, dodirujuci kvadrat. " sto smo duze u njemu, to nam se manje svidja. na sve strane nasilje, razaranja, ljudi nam se ne svidaju, ne svidjaju nam se njihovi izbori, ne pripadamo tu. Grad Pretnji nije nas dom!"

Nacrtala je krivudavu liniju koja se udaljavala od kvadrata, punu krivina i prevoja. Na kraju linije nacrtala je krug.

"I tako, jednog dana spakujemo sve stvari i sednemo u auto u potrazi za gradom Mira" Pokazala je tezak put koji je napravila, prateci prstom sve zavoje i petlje. " Biramo hocemo li krenuti levo ili desno, autoputem ili precicom, pratimo mapu svojih najvecih nadanja i konacno stizemo... ulazimo u ovo spokojno mestasce."

Mir je bio krug u pesku, i njen se prst zaustavi tu. Dok je govorila, zabadala je grancice cetinara, koje su predstavljale drvece.

"Pronalazimo kucu u Miru, a posto upoznamo mestane, uvidjamo da i oni cene iste vrednosti koje su nas dovele tu. Svi su pronasli sopstveni put, sledili sopstevnu mapu kako bi dosli do tog mesta gde su ljudii izabrali Ljubav, Radost, i Dobrotu kako bi pronasli jedni druge i grad i zemlju. Nismo morali da ubedjujemo ljude iz grada Pretnji da se presele sa nama u Mir, nismo morali nikog da ubedjujemo osim sebe samih.
Mir vec postoji i svako ko zeli moze da se preseli u njega, kad god Odluci."

"Stanovnici Mira su naucili da je mrznja Ljubav koja ne raspolaze cinjenicama.
Cemu lazi koje vode razdvajanju i razaranju, kada je istina da smo Jedno? Ljudi iz grada Pretnji mogu da izaberu razaranje, mi mozemo da izaberemo Mir."

"Mozda ce se, vremenom, jos neki ljudi iz grada Pretnji umoriti od nasilja, mozda ce slediti sopstevnu mapu do Mira, odluciti se na isto sto i mi kada smo ostavljlai nasilje za sobom.
Ako svi donesu takvu odluku, grad Pretnji ce postati grad duhova."

U pesku je nacrtala osmicu, glatki zavojiti put izmedju dva grada...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Za 50 godina bice 2058. godina i ja cu, ako budem tada ziva, imati 99 godina.
Teoretski je, dakle, moguce da budem tada ziva, a sa napretkom nauke, povecavaju se i prakticne sanse da se ljudski vek u proseku produzi i da sve veci broj ljudi pozivi preko 100 godina.

Kako zamisljam vreme kroz 50 godina ? Pa, nije to bog zna kako dug period, pa da sad mozemo ocekivati ne znam ti ja kakve promene. Mislim, svakako treba ocekivati napredak, prosperitet nauke, tehnologije, zdravstva, ali nemojmo ocekivati cudesa, kao sto su transmisija ljudi kroz vreme, mashine koje za 5 sekundi mogu da prenesu coveka na udaljenost od 1000 km i tome slicno. Budimo realni.
I kroz 50 godina ce ljudi jesti punjene parike i sarme, mozda ce te paprike biti krupnije nego danas zbog genetskog inzenjeringa i tih stvari, ali nece biti nekih na prvi pogled uocljivih razlika. Nece zombiji hodati zemljom, niti ce svemirci osvojiti kosmos.
Ovo sve pod uslovom da se u medjuvremenu ne desi Treci svetski rat i ne ode cela planeta u tri picke lepe materine.
:ples:
By Simor
Globalizovan svet uz pravedno tržište i eko održivu ekonomiju solidarnosti.

:pivce:

Ne verujem u katastrofe ni religioznih fundamentalista, ni teoretičara zavere, ni kolektivističkih filosofa.
Korisnikov avatar
By erkondisn
prije 40 godina buducnost je za danasnje doba bila zamisljena kompletno drugacije, pogotovo ako je rijec o dobrom dijelu (ne bas iskljucivo) sf pisaca. ono sto je zanimljivo da se nije pretjerano davalo nade u 'mrezu svih mreza' i posljedice koje ce biti (mogu reci) dalekosezne za svijest ljudskog drustva, kao i zivotne navike. eh, sad... ono sto bi se moglo za 50 godina dogoditi sumnjam da mozemo pretpostaviti. moguce je da ce to biti nekako slicno kao i s evolucijom zivotinjskih vrsta - prvo mislis da ce prezivjeti najveci i najjaci, a na kraju sasvim slucajno neka mala do tada beznacajna vrsta bude pocetak u lancu razvoja novih oblika koji ce obiljeziti buduce razdoblje.

skraceno receno - nemam pojma, al cu nastojati pratiti tijek :yes:
Korisnikov avatar
By horus.
problemi sa resursima... prenaseljenost... robna razmena...
Korisnikov avatar
By Island
energenti preskupi, onaj ko poseduje naftu poseduje i moc... Kineske korporacije vlasnici svih svetskih jacih kompanija... Stroga kontrola zastite zivotne sredine, pokoja ekoloska katastrofa... Klonira se sve i svasta... svi dobrostojeci gradjani imaju bazu genetskog materijala... izmisljena nova prevozna sredstva... super brza plovila i mini rakete umesto aviona... Ne postoje klasicni kompjuteri, svi koriste dzepne... Konekcija ka internetu ne postoji, sve je pokriveno signalom... Umetnost u corsokaku i sve podredjeno masovnim performansima... Na svim TV stanicama iste emisije ali na razlicitim jezicima... Svi znaju engleski... Svuda se sadi drvece i nicu nove sume, svako mora imati minimum 5 stabala u dvoristu... Svaka zgrada mora imati negovan travnjak... Automobili ne koriste goriva koja sagorevaju... Ne postoje granice niti klasicna policija i kontrola vec specijalni uredjaji registruju kretanje svakog gradjana i automatski vrse identifikaciju ljudi (prilikom ulaska u voz, u banku, prodavnicu, skolu). Prava dece na viskom nivou... Gay brakovi obicna pojava... Religija gotovo zaboravljena... Svemir se intezivno proucava... Klonirane zivotinje poslate da zive u vestackim uslovima na drugim planetama... Fabrike komprimuju izduvne gasove u specijalne kapsule koje se odlazu na deponiju u svemiru... Zabranjeno svako emitovanje gasova, cak i dima iz privatnih kuca...
Korisnikov avatar
By jukie
... zalazak sunca boji nebo najrazličitijim bojama... dok se spušta mrak, iz podzemnih skloništa pojavljuje se posebna grupa ljudskih bića. Noseći na ramenima oružje nalik koplju, probijaju se kroz bagremac kako bi stigli do močvare i tamo ulovili neku nutriju...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
isto k'o i sad, samo sa boljom tehnickom opremom
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ne zamisljam svet ni u sadasnjici, a kamo li u buducnosti. E, ako bi neko hteo da me zamrzne (ODMA') da docekam 25. vek, onda bi mi vec nesto palo na pamet...

Ne verujem da ce se mnogo toga prmeniti...

Jaoj, Island, al si mu ga dao/la po histeriji... Kakav je to tempo... qq... :spliff:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ovako:
Originally posted by KissQueen
isto k'o i sad, samo sa boljom tehnickom opremom
I ovako:
Originally posted by Egmont
Bez mene.
Bar ne na ovom plejnu i u ovom telu.
Korisnikov avatar
By Dzi
za 50god je sigurno sve nemoguce moguce :D
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Island
energenti preskupi, onaj ko poseduje naftu poseduje i moc... Kineske korporacije vlasnici svih svetskih jacih kompanija... Stroga kontrola zastite zivotne sredine, pokoja ekoloska katastrofa... Klonira se sve i svasta... svi dobrostojeci gradjani imaju bazu genetskog materijala... izmisljena nova prevozna sredstva... super brza plovila i mini rakete umesto aviona... Ne postoje klasicni kompjuteri, svi koriste dzepne... Konekcija ka internetu ne postoji, sve je pokriveno signalom... Umetnost u corsokaku i sve podredjeno masovnim performansima... Na svim TV stanicama iste emisije ali na razlicitim jezicima... Svi znaju engleski... Svuda se sadi drvece i nicu nove sume, svako mora imati minimum 5 stabala u dvoristu... Svaka zgrada mora imati negovan travnjak... Automobili ne koriste goriva koja sagorevaju... Ne postoje granice niti klasicna policija i kontrola vec specijalni uredjaji registruju kretanje svakog gradjana i automatski vrse identifikaciju ljudi (prilikom ulaska u voz, u banku, prodavnicu, skolu). Prava dece na viskom nivou... Gay brakovi obicna pojava... Religija gotovo zaboravljena... Svemir se intezivno proucava... Klonirane zivotinje poslate da zive u vestackim uslovima na drugim planetama... Fabrike komprimuju izduvne gasove u specijalne kapsule koje se odlazu na deponiju u svemiru... Zabranjeno svako emitovanje gasova, cak i dima iz privatnih kuca...
ovo mi deluje skroz realisticno :cheer:
i za pedeset godina, neki ljudi ce moci da mastaju kako ce svet izgeladi za 50 godina :sunce:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Pa.... dosadno mi je a ovo je jedan od načina da se ubije dosada...

Sve će manje biti dobrih bendova... Brus Vilis će konačno umreti i prekinuti serijal filmova "Umri muški"... Evropa će biti ujedinjena a Amerika u ratovima... Bosne neće biti ovakve kakva je sada... Kosovo će biti nezavisno... Stopa siromašnosti će opasti, ali će deca u Africi i dalje biti gladna i žedna... Srbija će se stabilizovati i dovesti u red... Grčka će Makedoniji dati za pravo da se zove po Aleksandru Velikom... Ja ću možda biti živ a možda i neću, ali u svakom slučaju sistem će opstati... Eto... Sivi svet....
Korisnikov avatar
By walt333
Za pedeset godina svet ce biti bolje mesto jer cu JA vladati svetom:alexis:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by EYA
dok god vodimo unutrasnje bitke i ratove, njih ce biti i u masovnom obliku.. za 50 godina svet ce biti daleko bolje mesto nego sad, a nase zelje ipak nece biti zadovoljenje i jos uvek cemo jedni drugima otimati, stvarati nemire... ali ce biti sve vise i vise ljudi koji ce ziveti u harmoniji sami sa sobom, pa i onima oko sebe :grouphug:

:hiphip:
Mislim da se zavaravate ako mislite da će svet ikada biti bolje mesto. Borba i konflikt je nešto na čemu se bazira napredak i evolucija, a samim tim i samo postojanje. Društvo u kome nema nemira i konflikta vodi u dekadenciju i propast.
Korisnikov avatar
By spliff
najcrnji horor
ekoloshka katastrofa
Korisnikov avatar
By taurus
Zadnje rechi poslednje srpkinje Milke Canic koja je preminula danas u svojoj 120-toj godini bile su "Dobro veche".
Korisnikov avatar
By blabla54380
zamisljam sebe na mestu vrhovnog komadanta celog alfa kvadranta nase galaksije.
Korisnikov avatar
By LoveMe
Kao preskazanje iz T2 predvidjeno za 1997-u godinu, pustos i razdor, smak sveta. :osama:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by LoveMe
preskazanje iz T2
:kopanos:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!