Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
sve neshto chitam vesti o nasilnicima, kriminalcima itd itd..

i dve stvari se daju primetiti:

za KOJI GOD, AMA BASH SVAKI, zlochin da se sudilo i osudilo, Vrhovni sud je vracao na ponovno sudjenje.

I to niko ne smatra problemom, niti se komentarishe.

Znachi ili imamo traljavo/korumpirano sudstvo, ili korumpiran Vr. sud.. ili oba.

Ali pored toga sto je policija sada na svakom cosku i shto me prvi put od 2000 godine ulice podsecaju na Slobinu diktaturu kad su bila dva policajca po jednoj banderi, zar ne treba videti i sta je ovde problem?

I to neko zastarevanje, mislim kod nas sve zastareva u ekspresnom roku, pa mislim kad je i to problem zasto se ne regulishe?

Mosh' ti pohapsiti koga hoces, ali mislim ako ga ne mosh osuditi onda ga nemoj ni apsiti.

Zaista ima puno ovakvih sluchajeva, ali mislim kad ti sudis iz pochetka liku za koga postoji snimak kako gura nekome baklju u usta, umesto da je on sad lokalna Tjitjolina Zabeli sa senfarom u koji bi ta baklja stala bez maziva.
Korisnikov avatar
By unic0rn
kolko sam samo puta napisalo "mislim" :zid:
Korisnikov avatar
By Mars
A znaš koliko smo puta mogli da čujemo u poslednjih nekoliko godina da mi i nemamo tako loše zakone - samo se ne primenjuju.

A takođe i "sramna odluka Vrhovnog suda".
Korisnikov avatar
By blabla54380
meni je sudstvo u srbiji previse fantomska kategorija da bi ista na tu temu mogao da kazem :smeh:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ево узећемо пример Уроша Мишића и разложићемо га на чиниоце, да би се лакше схватио проблем...

Првостепени суд га је осудио на 10 година затвора,
Адвокат улаже жалбу Врховном суду где наводи разлоге због којих сматра да треба да се понови суђење.
Врховни суд прихвата и предмет се враћа на поновно суђење Првостепеном суду и у том поновном суђењу се износе нове чињенице, нови докази, нови сведоци а све у циљу да се донесе правилна одлука, тј да се лицу изрекне АДЕКВАТНА судска пресуда...

Нема ту нелогичности Уникорне..
Тако исто би се десило свакоме човеку који сматра да му је у Првостепеном суду лоше пресуђено, па би тај исти уложио жалбу Врховном и ако он процени да треба, он предмет враћа на Првостепени суд... а исто тако може да се деси да Врховни суд ОДБИЈЕ жалбу и да каже да је НЕОСНОВАНА, тј да су ти сведоци, нове чињенице, бла бла тотално небитни за цео случај...

Значи, то што је предмет враћен Првостепеном суду значи да ОКРИВЉЕНИ покушава да изнесе доказе који би му УМАЊИЛИ казну и да би био праведно осуђен, али исто тако Судија Првостепеног суда може да му ПОВЕЋА казну (Не знам само да ли је Законом запрећена већа казна затвора од 10 година)...

Закони као закони су ОДЛИЧНИ...али...

Полицајац приведе неко лице које је очигледно учинило прекршај или кривично дело и преда га судији...
ту се завршава сваки контакт полиције и лица које је КРИВО...

Суд разматра случај и добар део КРИВАЦА се пусти на слободу из тотално нејасних разлога који су "званично" јасни, али многима нису... попут недостатак доказа, имао је алиби (алиби може да има свако ако предложи два сведока који могу да потврде да је ТАЈ и ТАЈ у ТО и ТО време био ТУ и ТУ а не на месту где се нпр десило убисто...)

Држава је једини кривац што није наставила да се обрачунава са хулиганима одмах после случаја "Усош Мишић..." да је после њега неки Петар Петровић, Јанко Јанковић, Бошко Бошковић осуђен на 3, 4, 5 година затвора, сада не би дошло до убиства Француза...

Очигледно се ишло на то да се покаже како је држава одлућна тако што је осуђен Урош Мишић и ту су стали...

ГРЕШКА....

Сви редом после њега су требали да буду ригорозно и по закону кажњени....

Мислим да је 7 година сасвим адекватна казна за њега ( уз добо владање ето њега на слободи за 4 ипо године, од којих је 2 већ одслужио) и за две године је он на слободи... ако добије 7... на шта иду...

Моје лично мишљење је да је он стварно жртва пропалог система и да су се на њему сломила кола... 7 год је сасвим довољна казна... јер се за УБИСТВО у неким случајевима добије по 5-6 година...а зашто би за ПОКУШАЈ неко добио 10 ?

:andjelak:
Korisnikov avatar
By m..
Slazem se sa Starusom u onom delu posta gde obrazalaze nacin funkcionisanja svega toga. Ne slazem se da je 7 god adekvatna kazna. Sto se tice alibija, mozes ti da dovedes i 80 baba da tvrde da si im u to vreme nosio ceger na Kalenicu, ako te je snimilo da radis ti sto radis, onda treba da letis u zatvor, i tih 80 baba takodje, zbog laznog svedocenja. I slazem se da je drzava trebalo da hapsi huligane, kao sto bi sad trebalo da pohapsi i vodje navijaca, ako je ikako moguce dokazati da huskaju te klince da divljaju i cine kriminalna dela. I mogu da se hvale zakonima do prekosutra, ako u sudu sede idioti koji za silovanje daju 6 meseci zatvora, za ubistvo 3, i pustaju slucajeve da zastarevaju.
By Dragonite
Ja sam skoro komentarisao baš to sa drugaricom koja radi u sudu. Ona kaže:

- ogromna većina sudija jeste za visoke kazne

- ogromna većina sudija mora da poštuje preporuke Vrhovnog suda o visini kazne

- ukoliko Vrhovni sud smatra da niste postupili u skladu sa preporukama o visini kazne, vrati predmet na ponovno suđenje, a samim tim sudija ima lošiji rezultat (broj presuda VS broj vraćenih presuda)

- tako da sudije automatski gledaju da presude što manje jer će ionako VS da vrati presudu

- sam zakonski okvir ovde nije kao u američkim advokatskim serijama (sudija je bog i batina, može da odbaci ili prihvati primere iz prethodne prakse itd.) već naše sudije moraju da postupe po dokazima i NALAZIMA VEŠTAKA i IZJAVAMA SVEDOKA, koji su jako često korumpirani. Plus znam da se kod nas dosta video materijala ne prihvata kao dokaz (neki pravnik će to mnogo bolje objasniti)

Dakle,

ako Unic0rn ubije m.. i angažuje Borivoja Borovića, meni će Borović da plati da kažem da je Unic0rn bio sa mnom kad je izvršeno ubistvo. Snimak koji je napravila Swanka svojom digitalnom kamerom se ne računa. Očevici Mars, Simor i Jukie su redom zaplašeni i potplaćeni. Borović angažuje 'svog' veštaka Lepu Krepu, koja tvrdi da je pištolj slučajno opalio. Onda se tu stvori konfuzija oko tehničkih detalja, pa se ide na dodatna veštačenja, superveštačenja i sve se to razvlači. Za to vreme je Unic0rn slobodan i morerira forum, te utiče na preostale svedoke. Sudija Iris pred sobom ima dokazni materijal: izjave veštaka da je pištolj slučajno opalio, da nema DNK tragova na pištolju, da Unic0rn nije bio u tom trenutku na mestu zločina; iskazi svedoka su nepotpuni ili konfuzni. I naravno, ona daje oslobađajuću presudu ili uslovnu kaznu zbog 'olakšavajućih' okolnosti.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne sviđa mi se uloga koju si mi dodelio.

Ne mogu nikako da se uživim u taj lik.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Originally posted by Dragonite
Ja sam skoro komentarisao baš to sa drugaricom koja radi u sudu. Ona kaže:

- ogromna većina sudija jeste za visoke kazne

- ogromna većina sudija mora da poštuje preporuke Vrhovnog suda o visini kazne

- ukoliko Vrhovni sud smatra da niste postupili u skladu sa preporukama o visini kazne, vrati predmet na ponovno suđenje, a samim tim sudija ima lošiji rezultat (broj presuda VS broj vraćenih presuda)

- tako da sudije automatski gledaju da presude što manje jer će ionako VS da vrati presudu

- sam zakonski okvir ovde nije kao u američkim advokatskim serijama (sudija je bog i batina, može da odbaci ili prihvati primere iz prethodne prakse itd.) već naše sudije moraju da postupe po dokazima i NALAZIMA VEŠTAKA i IZJAVAMA SVEDOKA, koji su jako često korumpirani. Plus znam da se kod nas dosta video materijala ne prihvata kao dokaz (neki pravnik će to mnogo bolje objasniti)

Dakle,

ako Unic0rn ubije m.. i angažuje Borivoja Borovića, meni će Borović da plati da kažem da je Unic0rn bio sa mnom kad je izvršeno ubistvo. Snimak koji je napravila Swanka svojom digitalnom kamerom se ne računa. Očevici Mars, Simor i Jukie su redom zaplašeni i potplaćeni. Borović angažuje 'svog' veštaka Lepu Krepu, koja tvrdi da je pištolj slučajno opalio. Onda se tu stvori konfuzija oko tehničkih detalja, pa se ide na dodatna veštačenja, superveštačenja i sve se to razvlači. Za to vreme je Unic0rn slobodan i morerira forum, te utiče na preostale svedoke. Sudija Iris pred sobom ima dokazni materijal: izjave veštaka da je pištolj slučajno opalio, da nema DNK tragova na pištolju, da Unic0rn nije bio u tom trenutku na mestu zločina; iskazi svedoka su nepotpuni ili konfuzni. I naravno, ona daje oslobađajuću presudu ili uslovnu kaznu zbog 'olakšavajućih' okolnosti.
Naravno,plati pa ce istina biti onakva kakvu ti zelis.Sjajno objasnjeno!
Korisnikov avatar
By m..
ni ja u moj. previse sam ziva, a unikorn bi najebo u tom slucaju, progonio bi ga duh.
By RACABG
ja cu samo prokomentrisati slucaj uros misic .
prvostepeni sud je doneo presudu , advokat ulaze zalbu vrhovnom sudu u kojoj stoji da uros misic nije znao da napada sluzbeno lice nego misli da napada protivnickog navijaca , vrhovni sud usvaja zalbu i vraca predmet na ponovno sudjenje.

da li ovo znaci da vrhovni sud smatra da je ubistv u pokusaju sluzbenog lica krivicno delo teze od ubistva bilo kog civila?

NE JA NE ZELIM TAKAV VRHOVNI SUD
Korisnikov avatar
By Mars
Ne. Još je gore:

Cilj novog suđenja je, prema uputstvu Vrhovnog suda, da se utvrdi da li je navijač "Crvene zvezde" hteo upaljenu baklju da ugura u usta Trajkoviću, i da iz toga izvuče zaključke o pokušaju ubistva za koje se Mišić tereti
By Dragonite
Ja sam samo hteo da kažem da je sistem takav da i poštenog, nekorumpiranog i moralnog sudiju gura u slabe, loše obrazložene presude sa jako malim kaznama.

PS uloge sam odabrao random
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by unic0rn
kolko sam samo puta napisalo "mislim" :zid:
Nemoj uopće ni da misliš... Mislim, što će ti to? To, mislim, da misliš o tome koliko puta nisi mislio pa si napisao mislim... Pa, dovraga, misli malo! :merlinka:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by RACABG
da li ovo znaci da vrhovni sud smatra da je ubistv u pokusaju sluzbenog lica krivicno delo teze od ubistva bilo kog civila?

NE JA NE ZELIM TAKAV VRHOVNI SUD
pa sta mislis zasto su novinari pre izvesnog vremena trazili status sluzbenog lica. takav nam je zakon jbg.
Korisnikov avatar
By blabla54380
nego, juce je bila emisija na studiju b bas povodom ovoga. i sad je kao prilog pusten intervju sa sudijom valja prvog okruznog suda u bg. poceo je pricu, citiram "mi smo u prethodnim vremenima bili mnogo bolecivi prema navijacima. zasto je to tako, ne znam, da li su oni nekome trebali, sluzili..."

onda je nastavio pricu u pravcu da je zakon do skora bio los, sada su kazne kao utrostrucene i "nama sudijama treba prepustiti da radimo svoj posao bez pritiska bilo kakvih sa strane" pa se da zakljuciti da i dalje imamo "nezavisno sudstvo".

vrzino je kolo policija, tuzilastvo, sud. policija tvrdi da cini sve, tuzilastvo tvrdi da podnosi dovoljno elemenata za presudu ili da im policija ne dostavlja dovoljno materijala, a sudije kazu da to nije tacno. kod sva tri "igraca" postoji prostora za korupciju i nacina da se neko jednostavno ne osudi na pravdi boga (u koga ne verujem).

vrhovni sud je u parlamentu, to je valjda svima jasno. sudije okruznih sudova su sitna riba, entuzijasti s pravnog fakulteta.

bilo kako bilo i pored svih onih duvanja u trubu od strane svih politicara i stranaka, kako je ovoj drzavi hitno potrebna reforma sudstva, pravna drzava, dobri zakoni ocigledno je da ni jednoj stranci to ne odgovara.

DSS je bio na vlasti i u medijima vidim da stalno napadaju sadasnju vlast po tom pitanju. cekajte, sta je njih sprecavalo da obave reforme. kazu da su radili na tome. jeste, a onda kad su otisli u opoziciju jedna po jedna afera pocela je da isplivava na povrsinu.

DS s druge strane teatralno i dramski predstavljaju borbu protiv korpucije itd. a onda se ispostavi da predsednici izborne komisije iz redova DS imaju milionske mesecne zarade. boris tadic, naravno za to nije imao pojma i misli da je dovoljno da kaze "pa ako je tako, usledice njihova smena".

sve ovo ukazuje da jednostavno jos uvek nema potrebe da nasa drzava postane pravna drzava. ovo je voznja u krug. plivanje u mulju bez zelje da se iz njega ispliva, ocigledno da nikome ne odgovara bistra voda, sto govori koliko je kriminalaca u drzavnom vrhu.
By mythe
uvodni post je pun netacnosti, nije tacno da Vrhovni Sud "ama bas svaki zlocin" vraca na ponovno sudjenje!
Na primer, presuda za ubistvo Djindjica je potvrdjena, za otmicu Miskovica takodje, plus mnogo slucajeva
koji nisu toliko bili u centru interesovanja javnosti.

Dalje, zastarelost ne nastupa tek tako, za najteza dela nastupa tek nakon 30 godina.

Sto se tice spike o Misicu, da 10 godina je previse, posebno kad se uzme u obzir da je lik koji je pijan kolima ubio glumca Zablacanskog dobio 1 godinu (slovima jednu godinu) zatvora pa je tek Visi Sud malo podigao kaznu - na 3 (slovima tri) godine.

Ili slucaj od pre 2 dana - Pukovnik u penziji Zoran Marjanović osuđen je danas na 3,5 godine zatvora jer je pijan, vozeći automobil, zgazio dete. Pa to je uzasno, 3 i po godine za ubijeno dete.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
најопуларнији српски геј форумаш у пратњи свог фана фотографисан испред Палате Правде
приликом доласка на суђење у парничном поступку "Уникорн-м.."

:)

Slika

:yay:

Том приликом упитан шта мисли о поступку изјављује следеће :

"Дошао сам да пружим подршку јер сматрам да је престрога казна Уникорну за покушај убиства м...
ипак је она жена, није смео да је убије, а са друге стране 20 година је превише, нека унајме обезбеђење
које неће плаћати, као ја свог фана којем је довољна срећа да буде поред мене, и нека слободно шетају градом... толико, молим вас, касним на суђење... "

:alexis:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by *STATUS*
најопуларнији српски геј форумаш у пратњи свог фана фотографисан испред Палате Правде
приликом доласка на суђење у парничном поступку "Уникорн-м.."

:)

Slika

:yay:

Том приликом упитан шта мисли о поступку изјављује следеће :

"Дошао сам да пружим подршку јер сматрам да је престрога казна Уникорну за покушај убиства м...
ипак је она жена, није смео да је убије, а са друге стране 20 година је превише, нека унајме обезбеђење
које неће плаћати, као ја свог фана којем је довољна срећа да буде поред мене, и нека слободно шетају градом... толико, молим вас, касним на суђење... "

:alexis:

Ko beše pisao ovo dole, Stati?? Jel možeš da se setiš...

Originally posted by *STATUS*
Замолио бих све кориснике да обришу своје постове који немају везе са задатом темом....

Само да потсетим, ово је подфорум ДРУШТВО И ПОЛИТИКА

(Своје неозбиљне коментаре презентујте на другим местима на овом форуму, који су за то предвиђени,
Trač Arena , ZeZaNjE n OpUšTeNcIjA, Trash zona..)

Унапред хвала.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Марс, заборављаш да сам у истој овој теми дао прилично исцрпан коменар везан за Уставни суд, суђење, повраћај Првостепеном суду....

а не капирам оне који у задатој теми не кажу ништа осим глупости...

:doh:
Korisnikov avatar
By Mars
Ma kakvi da sam zaboravio. Tvoji postovi su nezaboravni.

Nego znači na jedan iscrpan komentar imamo pravo na jedan glupi off?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Policajac prebio vozača Doma zdravlja

Policajac Igor M.(31) iz Kragujevca pretukao je danas vozača Doma zdravlja Nenada S, saopštila je policija.

Kako je saopšteno, danas oko podne u Ulici kneza Mihaila zbog nesporazuma u saobraćaju verbalno su se sukobili otac policajca Radoslav M. i vozač Doma zdravlja.

Nenad S. je tokom svađe više puta udario pesnicama i nogama Radoslava po glavi i telu.

U blizini je bio i Igor M, koji je pritrčao ocu u pomoć i više puta pesnicama udario Nenada S.

Vozač Doma zdravlja je teško povređen i zadržan na lečenju u Kliničkom centru.

Igor M, kada se incident dogodio, nije bio na dužnosti i bio je u civilnom odelu, saopštila je policija.

Protiv sve trojice podnete su prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija je saopštila da će protiv Igora M. biti preduzete mere disciplinske i krivične odgovornosti.

Za vreme tuče u vozilu Doma zdravlja bilo je nekoliko pacijenata koji je trebalo da budu odvezeni na dijalizu.

da nije zalosno bilo bi smesno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!