Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Upravo sam na National Geographic odgledao jako lepu epizodu o rezultatima Genographic projecta na ljudima koji žive u Kvinsu, Njujork (nastavak one priče sa molekularnim Adamom što su je do besvesti reprizirali). Jako lep zaplet, razrada i rasplet priče, pa pogledajte kada bude repriza.
Korisnikov avatar
By jukie
Reprize su sutra u 8 ujutru i 13 (1 poslepodne). Inače epizoda traje dva sata (8-10 i 13-15)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by jukie
Reprize su sutra u 8 ujutru i 13 (1 poslepodne). Inače epizoda traje dva sata (8-10 i 13-15)
Ja sam gledao to o Adamu ... imalo je i neke veze sa Džingis Kanom .. ako se ne varam :D

Hvala na najavi, pogledaću :D

Btw. ja sam se bio prijavio za genographic projekat kada su bile prijave na netu, ali me niko nije kontaktirao :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gledao sam nešto malo, mislio sam da je repriza Adama, pa nisam završio. btw, nedavno sam pročitao i da postoje indicije da Afrika nije jedina postojbina čovečanstva, jer su pronađeni neki dokazi o pračoveku u Gruziji. jesu to spominjali u emisiji?
Korisnikov avatar
By m..
Upravo sam na National Geographic odgledao jako lepu epizodu o rezultatima Genographic projecta na ljudima koji žive u Kvinsu, Njujork (nastavak one priče sa molekularnim Adamom što su je do besvesti reprizirali). Jako lep zaplet, razrada i rasplet priče, pa pogledajte kada bude repriza.
i ja gledala. bas sam skontala da ko zna sta bi meni nasli...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by 2Q2Bstr8
gledao sam nešto malo, mislio sam da je repriza Adama, pa nisam završio. btw, nedavno sam pročitao i da postoje indicije da Afrika nije jedina postojbina čovečanstva, jer su pronađeni neki dokazi o pračoveku u Gruziji. jesu to spominjali u emisiji?
pa nalazili su homo erektuse (australopitekusa, ili sta vec) i u indoneziji, oni su tamo valjda stigli davno pre nego sto se pojavio homo sapiens. sasvim moguce da su i te ranije verzije migrirale, pa ih zato i nalaze svuda, a covek (as in homo sapiens sapiens) je defnitivno nastao negde dole u africi.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by KiWi
Ja sam gledao to o Adamu ... imalo je i neke veze sa Džingis Kanom .. ako se ne varam :D

Hvala na najavi, pogledaću :D

Btw. ja sam se bio prijavio za genographic projekat kada su bile prijave na netu, ali me niko nije kontaktirao :D
aham, taj je imao toliko dece da tipa 70% mongola imaju njegov y hromozom.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by m..pa nalazili su homo erektuse (australopitekusa, ili sta vec) i u indoneziji, oni su tamo valjda stigli davno pre nego sto se pojavio homo sapiens. sasvim moguce da su i te ranije verzije migrirale, pa ih zato i nalaze svuda, a covek (as in homo sapiens sapiens) je defnitivno nastao negde dole u africi.
mislio sam na homo sapiensa.
Korisnikov avatar
By jukie
Definitivno Afrika

Inače baš mi je zanimljivo što su sapiensi u nekim krajevima sveta sekundarno krenuli da građom tela postaju sličniji neandertalcima i tako su nastali bearovi

Ode tako onaj voditelj Bendžamin iz Dnevnika velikih mačaka na Aljasku da snimi posebnu seriju Dnevnik velikih medveda, i sad gledaš kako su svi oni vodiči i lokalni prirodnjaci pravi bearovi, prilagođeni na aljašku klimu, a jadni Bendžamin šipči za njima na svojim tankim nožicama sa vižljastim telom prilagođenim na savanu.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by 2Q2Bstr8
evo ga tekst:
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=380517

stoji da je Homo ergaster napusio Afriku pre 1,8 miliona godina, dok se dosad "verovalo da je prvi iz Afrike krenuo kasni Homo erectus pre oko milion godina."
Pa da, Homo ergaster, koji nema direktne veze sa nastankom sapiensa.
Ako se dobro sećam, sapiensi i neandertalci su nezavisno nastali od dve podvrste homo erectusa; sapiensi u Africi a neandertalci u Evropi.
Sad po njihovom tekstu ispade da su erectusi nastali od ergastera. Dobro ako jesu, važno je da je afrička podvrsta erektusa bila ta koja je evolucijom dala sapiense.
I moji baba i deda su se selili po celoj Jugoslaviji pa to ne znači da sam ja bio na svim tim mestima.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Nisam gledala ali sam procitala clanak o tome u National Geographic Srbija, (septembar 2009) i bilo mi je jako interesantno.

ko hoce da sazna vise o Genografskom projektu moze da poseti stranicu ngm.com/genographic

edit: eh, pretece me RuznaGlupaZla
Korisnikov avatar
By jukie
Pa mislim da su svi bar jednom gledali epizodu sa molekularnim Adamom, a mnogi i više puta (a ja sam je prepričavao deci u bar dve škole a možda i tri)
Korisnikov avatar
By m..
I moji baba i deda su se selili po celoj Jugoslaviji pa to ne znači da sam ja bio na svim tim mestima.
:lol:
Korisnikov avatar
By m..
Inače baš mi je zanimljivo što su sapiensi u nekim krajevima sveta sekundarno krenuli da građom tela postaju sličniji neandertalcima i tako su nastali bearovi
kad to rece,
neandertalci su zivi i zdravi, imaju bend, zove se type o negative:

Slika
Slika

Korisnikov avatar
By Vel boy

Pa da, Homo ergaster, koji nema direktne veze sa nastankom sapiensa.
Ako se dobro sećam, sapiensi i neandertalci su nezavisno nastali od dve podvrste homo erectusa; sapiensi u Africi a neandertalci u Evropi.
Sad po njihovom tekstu ispade da su erectusi nastali od ergastera. Dobro ako jesu, važno je da je afrička podvrsta erektusa bila ta koja je evolucijom dala sapiense.
Da, samo, kasni africhki homo ergaster = homo erectus.
I, neandertalci su bili nastali znatno pre anatomski modernog choveka (homo sapiens sapiens).
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by m..
kad to rece,
neandertalci su zivi i zdravi, imaju bend, zove se type o negative:

Slika
Slika

Da... I veliki su pobornici Darvinove teorije i u njegovu chast su napravili hit album "Origin of the Feces"... :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Origin_of_the_Feces
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!