Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Magija

1.da
27
45%
2.ne
23
38%
3.ne znam
10
17%
Korisnikov avatar
By Mage
hmmm... jako zanimljivo pitanje. Ali pre nego što bih mogao da odgovorim da li verujem u nju, morao bi da znam šta je to.

po nekim shvatanjima, magija je pranauka... nastala kada su ljudi pogrešno tumačili patern "uzrok-posledica". Dva osnovna vida magije su kontaktna i reprezentativna u kojima važi pravilo da kada dva bića interaguju, njihove suštine ostaju povezane za celu večnost te ako nešto uradiš sa jednim delom, to se oslikava i na drugi. Tipičan primer je vudu.

Mada ako se podsetim čarobnjaka sa čarobnim kuglama, vatrenim loptama, letenje itd. onda moram da kažem da verujem u magiju jer šta je drugo čarobna kugla no tv. a da li ljudi danas lete? Pa imamo avione...

Magija je preteča tehnologiji... da nema mašte i kreativnosti u ljudskom duhu, danas bismo još živeli u pećinama :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
klasicna proseravanja i teska dela zloupotrebe pojmova energije, svesti.
By жњ
Po Krouliju:
Magick is the Science and Art of causing Change to occur in conformity with Will.
Mislim da je sama postavka onog što su nas učili kroz zabavni program da je magija, u startu vrlo pogrešna, i da ljudi na ovoj temi odgovaraju upravo mislivši na taj mass media koncept.
Korisnikov avatar
By Azdaja
royal je madjionicar, a posto sam mu ja vumenka, ondaK sam i jaaaaaaaaaa madjionicarka :blenta:

ON po znjikinom krouliju sam dobar madjionicar :lol:

(ne znam sta mi je danas hahaha, previse kafe...)
By жњ
Originally posted by Azdaja

ON po znjikinom krouliju sam dobar madjionicar :lol:

oooooooooooo da... ^^

znaš kada se za nekog kaže da je "mag" u profesionalnom smislu, čarobnjak svog zanata, kada je neko toliko uspešan u određenoj oblasti života i postiže neverovatne stvari, a da ti na pamet ne pada kako. e.... to mi je i više nego prihvatljiva situacija u kojoj sebi mogu dozvoliti upotrebu reči - magija.

uprkos preovlađujućem mišljenju da u magiji nema ničeg, mi ipak Kroulijevu definiciju magije u svakodnevnom govoru koristimo i više nego što su pojedini u stanju da prihvate.
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by Jovanaaa
Negde sam procitala sledecu "definiciju magije", bas mi se dopala :
Magija je svesno upravljanje energijom da bi ona činila što ti želiš... Mada postoji i nesvesna magija i svako je od nas makar jednom iskusio, svi ponekad nesvesno utičemo na druge, na ishod nečega i slično.
Naprimer uvereni smo da će se nešto loše dogoditi-šaljemo energiju i ona nam se vraća sa lošim posledicama.
Vrsta magije ima jako puno, svaka po sebi neće funkcionisati ako ne posedujemo određenu moć koncentracije i baratanje sa energijom i elementima.
Uglavnom:
-magija predstavlja svesno upravljanje energijom da bi nam služila u neke svrhe...
-najnaprednija magija je ona u kojoj nam ne trebaju nikakvi sastojci,već samo naš um...
-svaka naša misao je energija...
-u magiji ne postoji strah,jer strah samo može tvoju magiju okrenuti protiv tebe ...
Dakle, verujem :vestica:

Verujem i mislim da je ovo gore najbliza definicija
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!