- 27 Sep 2009, 15:13
Жена је са аспекта ПСИХИЈАТРА, објаснила да геј људи нису болесни, да познаје доста њих и да их подржава....
Купила ме је сваком изговореном речју....
Прочитајте пажљиво сваку реч....
Slavica Đukić-Dejanović: Ići ću na gej paradu

"Da pređemo na lepše teme. Izjavili ste da biste učestvovali u gej paradi, ako bi vas organizatori pozvali. Zašto?
- Ako me bilo koja manjina ili grupa koje ima saglasnost države da prošeta Beogradom i Srbijom pozove da im se pridružim, to ću i uraditi. Istinski poštujem pravo na različitost i verujem da je uvažavanje različitosti preduslov da budemo jedna organizovana i kvalitetnija država.
Vi ste roditelj. Kako biste reagovali kada bi vam sin došao kući i rekao: "Mama, ja sam gej"?
- Iskreno, rekla bih da je to njegov izbor. Šta bih pri tom osećala kao roditelj drugo je pitanje, jer znam da bi u tom slučaju bio vrlo neshvaćen i nesrećan, posebno u našoj sredini.
Poznajete li neku porodicu čija su deca homoseksualci?
- Psihijatar sam i naravno da znam mnogo takvih porodica. Ali to je pitanje profesionalne tajne.
Nemam tabue... Da mi sin kaže da je gej, rekla bih mu da je to njegov izbor
Poznajete i neke homoseksualce?
- Kako da ne.
Ima li homoseksualaca u SPS-u?
- Mislite na psihološke ili fizičke?
Fizičke.
- Zaista mislim da... Sad već pitanjem zadirete u intimna prava svakog čoveka.
Ima li ih u Skupštini?
- Isti odgovor.
Da li sa kolegama u parlamentu razgovarate ko je koje seksualne orijentacije?
- Za mene je lično to tema... Ja, zapravo, nemam tabue uopšte i za mene je tema seksualne orijentacije kao i svaka druga tema.
Da li vam je neprijatno što govorimo o seksualnim opredeljenima?
- Ne.
A kažete vašem koalicionom partneru Draganu Markoviću Palmi kada homoseksualce nazove bolesnim ljudima?
- Kažem da je njegovo pravo da tako misli, ali i da nema pravo da onoga ko drugačije misli omalovažava, vređa i fizički nasrće na njih.
Da li je za vas otkazivanje Povorke ponosa poraz države i policije?
- Ne mislim da je poraz. Mislim da su država i policija krajnje korektno procenili da postoje rizici, da su izneli činjenice, a organizator je procenio da im ponuđena lokacija iz nekih razloga ne odgovara. I to je pravo svih aktera ove priče."
Купила ме је сваком изговореном речју....

Прочитајте пажљиво сваку реч....
Slavica Đukić-Dejanović: Ići ću na gej paradu

"Da pređemo na lepše teme. Izjavili ste da biste učestvovali u gej paradi, ako bi vas organizatori pozvali. Zašto?
- Ako me bilo koja manjina ili grupa koje ima saglasnost države da prošeta Beogradom i Srbijom pozove da im se pridružim, to ću i uraditi. Istinski poštujem pravo na različitost i verujem da je uvažavanje različitosti preduslov da budemo jedna organizovana i kvalitetnija država.
Vi ste roditelj. Kako biste reagovali kada bi vam sin došao kući i rekao: "Mama, ja sam gej"?
- Iskreno, rekla bih da je to njegov izbor. Šta bih pri tom osećala kao roditelj drugo je pitanje, jer znam da bi u tom slučaju bio vrlo neshvaćen i nesrećan, posebno u našoj sredini.
Poznajete li neku porodicu čija su deca homoseksualci?
- Psihijatar sam i naravno da znam mnogo takvih porodica. Ali to je pitanje profesionalne tajne.
Nemam tabue... Da mi sin kaže da je gej, rekla bih mu da je to njegov izbor
Poznajete i neke homoseksualce?
- Kako da ne.
Ima li homoseksualaca u SPS-u?
- Mislite na psihološke ili fizičke?
Fizičke.
- Zaista mislim da... Sad već pitanjem zadirete u intimna prava svakog čoveka.
Ima li ih u Skupštini?
- Isti odgovor.
Da li sa kolegama u parlamentu razgovarate ko je koje seksualne orijentacije?
- Za mene je lično to tema... Ja, zapravo, nemam tabue uopšte i za mene je tema seksualne orijentacije kao i svaka druga tema.
Da li vam je neprijatno što govorimo o seksualnim opredeljenima?
- Ne.
A kažete vašem koalicionom partneru Draganu Markoviću Palmi kada homoseksualce nazove bolesnim ljudima?
- Kažem da je njegovo pravo da tako misli, ali i da nema pravo da onoga ko drugačije misli omalovažava, vređa i fizički nasrće na njih.
Da li je za vas otkazivanje Povorke ponosa poraz države i policije?
- Ne mislim da je poraz. Mislim da su država i policija krajnje korektno procenili da postoje rizici, da su izneli činjenice, a organizator je procenio da im ponuđena lokacija iz nekih razloga ne odgovara. I to je pravo svih aktera ove priče."