Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Poznavala jednu osobu koja je praktikovala satanizam.
Nisam imala nista manje a ni vece postovanje ili strah od nje kao i od ostalih 'vernika', bilo kojih konfesija.
Mada, bilo je interesantnije otvarati tarot i naklapati o buducnosti nego se ubedjivati da li smo svi krivi sto je Dzizs razapet.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Posdravlja vas Lovex:
Originally said by Lovex-Angel

pozdravljam vas sve i vraticu se
:gatara:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ovom svetu je potrebno oKrepljenje, te da se ja pitam, Krepa bi trebalo da naraste toliko da ispuni svaki njegov kutak i potisne svo čovečansko ruglo u druge krajeve kosmosa.*

*Ovako ja zamišljam udvaranje. :kesa:

Kako je ovo jako :klap: !
By жњ
Originally posted by Hys.
Originally posted by Dzelajza Rouz

Ovom svetu je potrebno oKrepljenje, te da se ja pitam, Krepa bi trebalo da naraste toliko da ispuni svaki njegov kutak i potisne svo čovečansko ruglo u druge krajeve kosmosa.*

*Ovako ja zamišljam udvaranje. :kesa:

Kako je ovo jako :klap: !

Hehehehehe, preeeeedoooobro je :D
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Hans_87
Originally posted by Sutekh
Hrišćanstvo takođe smatram sektom tako da je pojam satane u ovom kontekstu marginalan.
termin "sekta" u prevodu znachi "odvojen od celine". od koje celine se to hrishcjanstvo odvojilo?
Termin sekta vodi poreklo od latinskog glagola "sequor,sequi,secutus sum" što znači pratiti, slediti. Sekta ne mora doslovno da znači to. To što se odvojilo takođe ima svoje obrede, a hrišćanstvo je ustoličeno kao takvo. To razumem.
Shvati to na ovaj način. Pop dođe da osvešta kuću. Ne iščita pola stvari kako treba, uzme novac i ode. Ljudi slave slavu. Ne slome kolač kako običaj nalaže ali se gosti dobro najedu. Odsustvo poštovanja crkve i vere sa njom dovodi do toga da se sama crkva izvitoperi u nešto drugo. To se vremenom možda bude nazvalo sektom mada mislim da neće. Hrišćanstvo danas i u vreme npr. dinastije Paleologa sigurno ne liče toliko. Ipak se ne bavim religijom i termin sekta posmatram više semantički..dakle, neko se prati. Neko vas vekovima vuče za nos a vi ga pratite.
ja sam imao kompletno pogreshno mishljenje o hrishcjanstvu jer sam ga posmatrao iskljuchivo kroz domacje mediokritete srbilenda - imao sam i jednu "molitvu" koja je glasila "bozhe, spasi me svojih vernika". takodje me nerviraju i pravoslavni mudzahedini..

ne znam kod kojih se josh naroda slave slave sem kod nas? slave su posledica pokrshtavanja gde su bogovi prekrshteni u svece (gluposti kao shto su ognjena marija koja pali njive i slichno).

mada se generalno slazhem sa time shto si napisao. sada pravim digresiju izmedju otachke, tj. prave hrishcjanske mistike i sujeverja. u toj izvornoj mistici stvarno ima gomila jako pametnih stvari.

daleko sam ja od pavlovog hrishcjanstva. gnostichko hrishcjanstvo mi se dojmi dodushe. mada sam i dalje agnostik.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
Originally posted by Azdaja
ne znam mnogo o sektama, ali ih se plasim, zazirem i od jehovinih svedoka....:/
ovo je najbolji post u celom threadu.
Korisnikov avatar
By Tungi
Hrišćanstvo takođe smatram sektom tako da je pojam satane u ovom kontekstu marginalan.
termin "sekta" u prevodu znachi "odvojen od celine". od koje celine se to hrishcjanstvo odvojilo?
Termin sekta vodi poreklo od latinskog glagola "sequor,sequi,secutus sum" što znači pratiti, slediti. Sekta ne mora doslovno da znači to. To što se odvojilo takođe ima svoje obrede, a hrišćanstvo je ustoličeno kao takvo. To razumem.
Shvati to na ovaj način. Pop dođe da osvešta kuću. Ne iščita pola stvari kako treba, uzme novac i ode. Ljudi slave slavu. Ne slome kolač kako običaj nalaže ali se gosti dobro najedu. Odsustvo poštovanja crkve i vere sa njom dovodi do toga da se sama crkva izvitoperi u nešto drugo. To se vremenom možda bude nazvalo sektom mada mislim da neće. Hrišćanstvo danas i u vreme npr. dinastije Paleologa sigurno ne liče toliko. Ipak se ne bavim religijom i termin sekta posmatram više semantički..dakle, neko se prati. Neko vas vekovima vuče za nos a vi ga pratite.
ja sam imao kompletno pogreshno mishljenje o hrishcjanstvu jer sam ga posmatrao iskljuchivo kroz domacje mediokritete srbilenda - imao sam i jednu "molitvu" koja je glasila "bozhe, spasi me svojih vernika". takodje me nerviraju i pravoslavni mudzahedini..

ne znam kod kojih se josh naroda slave slave sem kod nas? slave su posledica pokrshtavanja gde su bogovi prekrshteni u svece (gluposti kao shto su ognjena marija koja pali njive i slichno).

mada se generalno slazhem sa time shto si napisao. sada pravim digresiju izmedju otachke, tj. prave hrishcjanske mistike i sujeverja. u toj izvornoj mistici stvarno ima gomila jako pametnih stvari.

daleko sam ja od pavlovog hrishcjanstva. gnostichko hrishcjanstvo mi se dojmi dodushe. mada sam i dalje agnostik.
Pa Srbi su bili pagani,otud i sve te silne slave.Meni takodje nepojmljive:roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!