Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Privedeni članovi "Obraza" i "1389"

Beogradska policija je danas privela 35 osoba koja su se okupljala na pojedinim mestima u gradu i pored zabrane okupljanja, saopštio je MUP Srbije.

Kod njih su pronađene jedan bokser, tri dimne kutije i dve baklje. Policija je u Zmaj Jovinoj ulici pronašla i veću količinu kamenja ofarbano crvenom bojom. Među privedenima su i Mladen Obradović iz organizacije "Obraz", kao i Miša Vacić iz "1389", navodi se u saopštenju.

U toku je utvrđivanje krivične ili prekršajne odgovornosti privedenih lica, prema kojima će biti primenjene sve zakonske mere.

A manja grupa pristalica "Pokreta 1389" prošetala je danas, oko 11 sati, Knez Mihailovom ulicom u centru Beograda, i nakratko zastala kod platoa ispred Filozofskog fakulteta, gde su jutros planirali da održe skup koji je policija zabranila.

U čitavoj Knez Mihailovoj ulici i oko nje raspoređene interventne brigade beogradske policije, posebno na prilazima platou ispred Filozofskog fakulteta.

Pripadnici ultradesničraskih organizacija pokušali su da se okupe i ispred hrama Svetog Save, ali ih je policija sprečila u tome.

U blizini Palate Albanija, policija je zaustavila i legitimisala građanina koji je na zabranjeni skup poveo i nekoliko svoje maloletne dece, koja su bila obučena u majice sa oznakama organizacije "Obraz".

Ljubičiću 30 dana zatvora

A dežurni sudija za prekršaje u Beogradu izrekao je predsedniku upravnog odbora "Srpski narodni pokret 1389" Radojku Ljubičiću kaznu od 30 dana zatvora.

Ljubičić, koji je sinoć priveden zbog nepoštovanja zabrane odražavanja skupa tog udruženja na platou Trga Republike, ima pravo da u roku od 24 sata uloži žalbu na odluku sudije za prekršaje.

Zakonski rok u kom treba da se odluči o žalbi je 48 sati.

Beogradska policija sinoć je zabranila održavanje javnog skupa udruženja "Srpski narodni pokret 1389", koji je bio prijavljen za period od 19. do 27. septembra na centralnom gradskom trgu. I pored zabrane, organizator skupa Ljubičić započeo održavanje skupa, ali je skup prekinut i on je priveden.

Zabrana skupova, pojačano prisustvo policije

Direktor policije Milorad Veljović objasnio je da je u centru Beograda danas iz bezbednosnih razloga pojačano prisustvo policije.

"U interesu svih građana Srbije nećemo dozvoliti bilo kakvo nasilje na ulicama Beograda", poručio je Veljović navodeći da će protiv svih, koji budu narušili javni red i mir, biti preduzete sve zakonske mere.

Prethodno je policija privela organizatora skupa “Pokreta 1389" na Trgu Republike u Beogradu, zbog toga što je i pored policijske zabrane, pokušao da održi skup.

Posle otkazivanja "Povorke ponosa", a zatim i zabranjivanja skupa "Pokreta 1389" juče popodne, policija je saopštila da se iz bezbednosnih razloga u buduće zabranjuju svi javni skupovi u centru Beograda.

Ministar policije Ivica Dačić objasnio je da je odluka o zabrani skupova doneta jer je procenjeno da bi se tokom njih mogli dogoditi nasilnički akti.

“Zabranili smo skupove u centru grada, jer smo procenili da to ne bi bila nikakva povorka, već mesto za nasilničke akte", rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Profesor Pravnog fakulteta "Union" Bogoljub Milosavljević ocenjuje da je odlukom o zabrani Ministarstvo unutrašnjih poslova priznalo nesposobnost da se nosi sa tom vrstom rizika.

"Pretpostavljam da je izrečena zabrana svih okupljanja da se ne bi to samo jedno određeno okupljanje imenovalo, da bi se sprečili efekti i štetnost te mere. I nije ideja da se tiče svih okupljanja", kaže Milosavljević.

Profesor Milosavljević kaže i da bi se zabrana odnosila na sva okupljanja kada bi bilo većih poremećaja u javnom redu grada, ali da to nije slučaj.

(B92, Mondo)

scene hapšenja
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Lepa Krepa
U blizini Palate Albanija, policija je zaustavila i legitimisala građanina koji je na zabranjeni skup poveo i nekoliko svoje maloletne dece, koja su bila obučena u majice sa oznakama organizacije "Obraz".
Ovo sam videla na TV-u.

Zgrožena sam.

I ne samo da su deca maloletna, nego ne znam imaju li više od 12 godina.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by Lepa Krepa
Ovo sam videla na TV-u.

Zgrožena sam.

I ne samo da su deca maloletna, nego ne znam imaju li više od 12 godina.
Nema nista odvratnije od koriscenja dece u proliticko-propagandne svrhe. :bljak:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Nadam se da ce ostati u zatvoru... ali se nesto plasim da ce vrlo brzo
izaci... ne znam vise ni sta da mislim...
Korisnikov avatar
By scout_finch
velika korist od tih hapsenja. samo ce da ih odvezu do kuce, tj. sklonice ih iz centra, i to je to.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
jbt, meni sestra rekla pre neki dan da je cula od drugarice za isto tako slucaj nekog caleta koji je sav ushicen pripremao maloletnog sina od 13 godina da idu zajedno i tuku pedere. male bonding.

meni je prvo proslo kroz glavu a sta ako mu je taj mali gej. jel bi i njega onda ubio i tukao. psihopate.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by olga_diktator
jbt, meni sestra rekla pre neki dan da je cula od drugarice za isto tako slucaj nekog caleta koji je sav ushicen pripremao maloletnog sina od 13 godina da idu zajedno i tuku pedere. male bonding.

meni je prvo proslo kroz glavu a sta ako mu je taj mali gej. jel bi i njega onda ubio i tukao. psihopate.
Onda bi ga prineo na žrtvu, onako eshilovski.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Andjelika
Nadam se da ce ostati u zatvoru... ali se nesto plasim da ce vrlo brzo
izaci... ne znam vise ni sta da mislim...
Naravno da neće ostati u zatvoru ako imaju manje od 12 godina :blenta:
By polarlicht4.1

Onda bi ga prineo na žrtvu, onako eshilovski.
Avramovski? Ne htede li on da žrtvuje sina jerbo mu je Bog tako zapovedio a kako bi ga stavio u iskušenje? Eto, sad mi se sve pobrkalo... :sigh:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja se vezala za grčku mitologiju i tragediju.

Jes' da je tamo bila 'ćera, a ne sin, ali isti đavo - viši ciljevi.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
I onda ga majka doceka sekirom po vratu kada se vrati sa parade. Not bad Dzelajza, imamo storilajn!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
I onda ga majka doceka sekirom po vratu kada se vrati sa parade. Not bad Dzelajza, imamo storilajn!
I storilajn i hepi end. :rock:

Živeo matrijarhat!

A tek to što se majka zove Klitemnestra daje posebnu draž.

Valjda neće niko da nas zafrkava za autorska prava.
Ionako se naveliko u turbo-folk vodama "podražava" sve grčko.
I što bi oni sada nama zamerili, a? :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Koliko je sve ovo odvratno! Zaista mi se povraca!
Korisnikov avatar
By Loni
He he. Odlične ste vas dve, koleginice moje dramaturškinje s ovim poređenjima,
nego ja ipak mislim da je ovo hapšenje samo zamazivanje očiju.

Posle dan, dva saslušanja pustiće ih i kraj.

Osim toga neke stranke stoje iza tih pokreta (DSS, NS, SRS) tako da bi morali njih da pohapse.
By RACABG
sad ce vjerica radeta caskom da organizuje miting iz inata dacicu i zabrani okupljanja u centru .
Korisnikov avatar
By olga_diktator
@Dzelajza:

Ma kakva autorska prava, da nece Eshilova deca da nam traze prava!?

Nego, znas, posle moramo i mladog Oresta sa ljubavnikom mu da uvedemo u pricu, kad krenemo na drugi deo. Ima tu dramaturskog posla za preko glave.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Loni
He he. Odlične ste vas dve, koleginice moje dramaturškinje s ovim poređenjima,
nego ja ipak mislim da je ovo hapšenje samo zamazivanje očiju.

Posle dan, dva saslušanja pustiće ih i kraj.

Osim toga neke stranke stoje iza tih pokreta (DSS, NS, SRS) tako da bi morali njih da pohapse.
Pa i ja mislim da ce ih pustiti odmah. A i ako Mladen Obradovic npr zaglavi 7 dana zatvora opet nista. Dok ne dobije 7 godina barem kao da se nista nije uradilo.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
@Dzelajza:

Ma kakva autorska prava, da nece Eshilova deca da nam traze prava!?

Nego, znas, posle moramo i mladog Oresta sa ljubavnikom mu da uvedemo u pricu, kad krenemo na drugi deo. Ima tu dramaturskog posla za preko glave.
Neće deca, al' za državu nisam sigurna.

Može i neki gej incest da padne i na kraju, naravno, u ulozi Eumenida - "Žene u crnom".
Korisnikov avatar
By Blady
jebem ti zivot... koji retard
Korisnikov avatar
By olga_diktator
u ulozi Eumenida - "Žene u crnom".
Uuuuuuuu! Dzelajza, je t'adore!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sve to nije dovoljno nakon ovog debakla juče/danas. ministar policije treba da podnese ostavku, a posle njega verovatno i premijer. veću sramotu jedna država ne može da doživi.

u svakom slučaju, ako ništa drugo, ovo sve što se desilo mi je definitivno otvorilo oči da u Srbiji za mene nema budućnosti. možda zvuči patetično, ali do pre neki dan sam bio prilično optimističan po pitanju promena na bolje. sporih, ali dostižnih. no posle svega ovoga sam izgubio svaku nadu.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ma šta nije dovoljno, ovo nije mi milimetar!
Oni nisu pohapšeni zbog pretnji, nego zbog pokušaja održavanja neprijavljenog skupa!

Ja nemam reči.
Korisnikov avatar
By m..
@olga&dzelajza

zahtevam najbolja mesta na premijeri.
By polarlicht4.1
Originally posted by Marvin
Oni nisu pohapšeni zbog pretnji, nego zbog pokušaja održavanja neprijavljenog skupa!
E to je poražavajuće.

:kopanos:
By Storm
Originally posted by Marvin
Jeste, to je strašno.
I što je još gore, zbog tako jednostavnog prekršaja biće uskoro pušteni.
Možda će ih ovog puta ipak držati nešto duže jer su ovih dana prebijani stranci po Beogradu, što nekim političarima nikako neće biti po volji.

Inače, moj utisak je da je Obraz ojačao tokom rata protiv gej parade.
Odmah da kažem da za to nisu krivi organizatori parade, ne treba kriviti žrtvu za to što je žrtva.
Anyway, Obraz je ovih dana neprestano u medijima jer ih stalno neko nešto pita o gej paradi, Beograd je preplavljen njihovim grafitima koji kao jedinu temu imaju obećavanje nasilja prema gej ljudima...
Ukoliko ne govore o pederima, ti ljudi nemaju šta da kažu. To izgleda uopšte nije neka posebna ideologija, izgleda i da nisu tako ostrašćeni prema nekim drugim grupama. Kao neki grozni parazitski organizam koji živi na račun gej tema.
Korisnikov avatar
By horus.
taman je toliko vremena potrebno da se slegne prasina oko ovih divljaka... i onda idemo iz pocetka... :zid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!