Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Ako se sećate filma Soylent Green, tamo su lepo došli bagerom/buldožerom (ne znam kako se zove), pokupili prisutne huligane i odneli u fabriku da od njih prave Soylent Green
By Rewind
Originally posted by jukie
Ako se sećate filma Soylent Green, tamo su lepo došli bagerom/buldožerom (ne znam kako se zove), pokupili prisutne huligane i odneli u fabriku da od njih prave Soylent Green

Divna ideja, samo mislim da su ovi ovde POTPUNO neupotrebljiva sirovina...hehe. :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pricam malo pre sa jednim prijateljem, i konstatujemo da Beograd ili Bejrut,
potpuno je sve jedno...

Ovo je bio metod vlade zapusavanja rupe zvakom, i na najlosiji nacin resavanje
problema..

Baklje u autobus, ubijanje turista, pretnje, mrznja, verske vodje koje proklamuju mrznju - Bejrut, Beograd...
By Rewind
Originally posted by Dina
Mene je majka jutros sacekala vescu da su huligani nocas napadali kola hitne pomoci vise puta!!!

Ja mislim da je ovo postalo totalno ludilo i da niko nije vise siguran. Ja bih donela neki hitan zakon za resavanje pitanja huligana, posto su ovi dosadasnji skroz neefikasni, ako policija i uhapsi huligana sudovi dok mu presude, pa ako mu presude uopste... Znaci da se omoguci da se brzo smestaju u zatvore. Zatim da se zabrane sve fasisticke organizacije. Da se jedno vreme zabrani prisustvo na utakmicama gde se procenjuje da je veliki rizik od nasilja. Cula sam da ce za maloletnike jako da poostre zakone, dobro to je ok, ali mozda bi za njih pogotovo trebalo uvesti upucivanje na rad i da moze da se skoluje u zatvoru. To kao nada da mu se nesto u psihi izmeni, jer on je mlad, verovatno ce nekad izaci na slobodu a onda bez skole i zatvorskim stazom moze samo da nastavi da bude kriminalac, a to za drustvo nije resenje...

Apsolutno spot-on. Hvala što ste unapred otkucali ono što sam ja nameravao. Kao što sam već bezbroj puta rekao, više se uopšte ne radi (samo) o gay pravima, već o sveopštim ljudskim pravima, jer nasilnici ugrožavaju svakog ko nije njihovog "mišljenja" (ovo "mišljenja" zaista treba shvatiti krajnje figurativno) - dakle, svakog ko nije raspomamljeni siledžija. Oni koji misle da ih se divljanje huligana i njima sličnih ne tiče žestoko se varaju, jer bi svi građani zajedno morali da istupe protiv takvog primitivizma.
Protest nije uspeo upravo zbog toga što je gay zajednica morala da se nosi sa nečim što je problem celog društva.
By Simor
Originally posted by androglam
Oni koji misle da ih se divljanje huligana i njima sličnih ne tiče žestoko se varaju
I zato je sjajno saopštenje Organizacionog odbora Povorke ponosa: ovo nije kapitulacija gej populacije (na kraju krajeva, dok se neki standardi ne uspostave, roditi se kao gej ili lezbejka u Srbiji je samo po sebi kapitulacija), ovo je kapitulacija Srbije, a ja bih dodao i srpskog društva. Politička oligarhija po milioniti put nije uspela da odbrani/uspostavi sistem vrednosti koji bi ovu nesrećnu zemlju izvukao iz blata nacionalizma, destrukcije i primitivizma.
Originally posted by Andjelika
Ovo je bio metod vlade zapusavanja rupe zvakom, i na najlosiji nacin resavanje problema..
Imam utisak da u Srbiji vlada totalna anarhija. Imamo nesposobnu vlast zahvaljujući čijim potezima su političke i bezbednosne strukture gubitnika rata ponovo digle glavu. Politička elita ne zna šta će sa tim povampirenim strukturama i onda, u najboljoj tradiciji Borisa Tadića, misle da je rešenje da pruže ruku tom šljamu.
By Rewind
Ipak, zaista mislim da Tadić & Co. ne mogu sve rešiti, iako zasigurno mogu više nego što objektivno jesu (a to je poražavajuće malo). Neophodno je da svako od nas ko je svestan užasa koje donosi nasilje pokuša da deluje na svoju okolinu. Da se u svakoj prilici naglasi da je nasilje apsolutno neprihvatljivo. Da prestanemo da budemo tako prokleto ignorantni, i da reagujemo na svaki, pa i najmanji vid nasilja. Naravno, represivni sistem nas u tome često koči, ali katkad ne preduzimamo ništa čisto onako, iz lične komocije.
By Simor
Apsolutno ne sporim važnost individualnog aktivizma, ali stanje u našoj državi prevazilazi te okvire. Individualnim aktivizmom mogu da se naprave minimalne promene (i tim promenama ne odričem značaj), ali nivo patologije srpskog društva je takav da se tom vrstom aktivnosti ne može ništa ključno promeniti.

Primera radi, čitam danas u "Politici" da je MUP konstatovao kako bi u razbijanju Povorke ponosa učestvovala i jedna navijačka grupa koja je u sprezi sa nekim moćnim narkokartelom. Meni je jeza prošla kroz kičmu - ne zbog navijača i narkokartela nego zbog konstatacije jednog državnog organa i njegove reakcije na to - MUP zabranjuje Povorku ponosa, a navijačku grupu i narkokartel samo beleži kao problem i to je to.

Izvini, tvoj i moj indidivudalni angažman neće moći da otkloni naslage proteklih ratova, zločina, pljačkaških privatizacija i ostalog. To mora da uradi država, to mora da uradi politička elita kojoj su građani, uostalom, dali mandat na izborima da svoj represivni aparat usmeri protiv kriminalaca, zločinaca, destrukcije, a ne da u svojoj nemoći posredno ili neposredno diskriminiše manjinske grupe.
By Rewind
Izvini, tvoj i moj indidivudalni angažman neće moći da otkloni naslage proteklih ratova, zločina, pljačkaških privatizacija i ostalog. To mora da uradi država, to mora da uradi politička elita kojoj su građani, uostalom, dali mandat na izborima da svoj represivni aparat usmeri protiv kriminalaca, zločinaca, destrukcije, a ne da u svojoj nemoći posredno ili neposredno diskriminiše manjinske grupe.
[/quote]

Potpuno se slažem, nisam ni pomiišljao na to da se delovanjem dobrodušnih pojedinaca nasilje može iskoreniti.
Ono o čemu govorim je da je neophodna svest ljudi o tome da su izvesni oblici ponašanja neprihvatljivi, što u ovom trenutku još nije ostvareno. Ili da mi neće možda neko reći da se žrtve huliganskih napada uvek nalaze potpuno same u centru??! Ne, nego svako gleda "svoja posla", sve dok odjednom ne postanu "njegova". Kratko nakon incidenta, ljudima opada interesovanje za dati slučaj, stanje u kom se nalazi žrtva, postupak koji treba pokrenuti protiv napadača etc. I to se događa izuzetno rapidno - čim su stigle vesti o košarkašima (ništa protiv njih), svi su prestali da obraćaju pažnju na pretučenog Francuza i "ugušeni" protest. A to je samo jedan primer koji ilustruje koliko su i oni najuviđavniji zapravo konformisti.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Simor
20. septembar 2009., b92.net -- "Australijski državljanin pretučen je danas u Beogradu, na Kalemegdanu, potvrđeno je za B92 u Hitnoj pomoći. Kako nam je rečeno, on je sa lakšim povredama prevezen u Urgentni centar."
Ko god je mislio da je otkazivanjem parade nesto sprecio, grdno se prevario. Ovo sam ja mogla unapred da im kazem da ce se desiti. Tragicno. A jos tragicnije sto vrh Srbije nije shvatio da se sad trebalo izboriti za slobodu svih ljudi u Srbiji, da se sad trebalo reci stop nasilju, a onda bi im posao bio laksi. Trebalo je da puste sve te nasilnike i kriminalce da pokusaju da stignu do Beograda, a one koji su u Beogradu da pokusaju da stignu do Platoa, i sve ih privesti. I, onda, za one koje se utvrdi da su pisali ili govorili da ce nekoga da ubiju ili pretuku, lepo im suditi za krsenje zakona. Pa nek dobiju i samo mesec dana zatvora, i to je dosta. I to je pocetak. Sve se to moglo uciniti, da su samo hteli. Najtragicnije od svega je sto nisu to hteli.
By Simor
@androglam, slažemo se mi - be the change you want to see in the world.

No, i dalje mislim da je ključ za zaustavljanje nasilja u ovoj nesrećnoj zemlji delegitimizacija kulture nasilja, a tu delegitimizaciju mora da učini politička elita koja je dobila mandat od građana za tako nešto. Ako to ne može da učini, mi nemamo državu nego imamo kriminalne i nasilne horde koje kroje pravila igre.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Simor
No, i dalje mislim da je ključ za zaustavljanje nasilja u ovoj nesrećnoj zemlji delegitimizacija kulture nasilja, a tu delegitimizaciju mora da učini politička elita koja je dobila mandat od građana za tako nešto. Ako to ne može da učini, mi nemamo državu nego imamo kriminalne i nasilne horde koje kroje pravila igre.
Upravo tako. :up:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by nsBeckie

A jos tragicnije sto vrh Srbije nije shvatio da se sad trebalo izboriti za slobodu svih ljudi u Srbiji, da se sad trebalo reci stop nasilju, a onda bi im posao bio laksi. Trebalo je da puste sve te nasilnike i kriminalce da pokusaju da stignu do Beograda, a one koji su u Beogradu da pokusaju da stignu do Platoa, i sve ih privesti. I, onda, za one koje se utvrdi da su pisali ili govorili da ce nekoga da ubiju ili pretuku, lepo im suditi za krsenje zakona. Pa nek dobiju i samo mesec dana zatvora, i to je dosta. I to je pocetak. Sve se to moglo uciniti, da su samo hteli. Najtragicnije od svega je sto nisu to hteli.
Drugim rečima, trebalo je da postoji politička volja i trebalo je postupiti profesionalno. Umesto toga imamo simulaciju profesionalnosti. Ubiše se dokazujući kako je to skup užasno visokog rizika, a u stvari znamo da se osećaju ugroženim u svom partikularnom stranačkom interesu - podržati gejeve, šta će reći naši konzervativni glasači!

Umesto da se pokažu kompetentnim i dozvole održavanje mirne manifestacije, ubiše se po "Politikama" i "TV Tijanićima" od ubeđivanja da je pred nama maltene ratno stanje, da će zbog okupljanja LGBT na ograničenom prostoru doći do haosa neviđenih razmera, do Sodome i Gomore, što reče Amfilohije. I dalje se nastavlja ta priča odbrane od simuliranog i veštački stvorenog utiska o nekakvom ratnom stanju.

Ili neke službe bezbednosti nisu pod kontrolom, sarađuju sa fašistima i organizuju političku situaciju mimo volje i moći vlade? Još lepše!
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Tot
Ili neke službe bezbednosti nisu pod kontrolom, sarađuju sa fašistima i organizuju političku situaciju mimo volje i moći vlade? Još lepše!
Pa, po meni, postoje 3 osnovna scenarija:
ili je vlada nesposobna (zakoni postoje ali ona ne ume da ih sprovodi)--u kom slucaju mozemo jedino da se nadamo da ce neka naredna vlada biti sposobnija

ili je nemocna (zakoni postoje ali ona se plasi da ih sprovodi)--sto je tragicno, ali se da ispraviti ili makar poboljsati

ili 3. opcija, najgora, vlada ne zeli da spreci ovo sto se desava i da promeni trenutno stanje drustva (zakoni postoje ali ona ne zeli da ih sprovodi)--ovo je najgore, jer to znaci da svesno pokusava sve da nas drzi u ovom zatvoru u kojem vlada mrznja, strah, nasilje
Korisnikov avatar
By Mars
Treća opcija, naravno.

Sva ta agresija, sav taj bes redovno biva usmeren na one koji ama nikakve veze nemaju sa njihiovim životnim nezadovoljstivma.

Oduzmeš li im to - verovatno imaju kapaciteta da se zapitaju gde sam i zašto mi je ovako. I ko je za to kriv.

A to onda ne bi bilo dobro za ljude na vlasti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
i 'ajde vi to svi, koji ste postovali nakon deranove zadnje replike meni, objasnite deranu koji je doshao da mene zajebava samo zato shto sam rekao da je trebalo biti preventivnih hapshenja ultradesnicharskih terorista.
neka ovo bude moja posredna replika deranu.

p.s. eto bar je policija pochela da sprovodi naknadna hapshenja ultradesnicharskih terorista kad vec nije htela preventivna. i to je neshto.
By Rewind
Originally posted by Vel boy
i 'ajde vi to svi, koji ste postovali nakon deranove zadnje replike meni, objasnite deranu koji je doshao da mene zajebava samo zato shto sam rekao da je trebalo biti preventivnih hapshenja ultradesnicharskih terorista.
neka ovo bude moja posredna replika deranu.

p.s. eto bar je policija pochela da sprovodi naknadna hapshenja ultradesnicharskih terorista kad vec nije htela preventivna. i to je neshto.

Niko ne treba da mu to objašnjava ako nije shvatio. Pobogu, to se valjda podrazumeva. Nadam se da ne treba da krenemo s onim argumentima tipa "jel' treba nekog da... da bi ga oni zaustavili?", jer smo to već previše puta svi ponovili...
Korisnikov avatar
By deran
U svakoj zakonom uređenoj zemlji,ništa se "ne podrazumeva" već se zakonski deluje...Ja znam šta hoćeš da kažeš ti i Vel-problem je u preciznoj terminologiji-dakle,policije ima pravo preventivno da deluje-ja sam se i složio sa Velom,na kraju krajeva,još sam mu i korigovao post...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran
....još sam mu i korigovao post...
:roll: 'ajde ako te veseli....
Korisnikov avatar
By cranky
Kako se boriti protiv nasilja u Srbiji?!...hmm... pa izgleda samo nasiljem.
Korisnikov avatar
By Mars
Slažem se.

jedan, dva, tri...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!