Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Domovina iliti otadzbina Srbija se brani i preventivnim hapshenjima domacih terorista.
Korisnikov avatar
By deran
Ne postoji preventivno hapšenje,bre :puzzle:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ozbiljno? teorijski ili praktichno? :trep:
Korisnikov avatar
By Mars
Tu je Dačić izvrdao (u šoku ste, znam).

Kad ga je Danica Vučinić pitala kako je Damir Dokić uhapšen preventivno, kako je neki ex političar uhapšen preventivno (pretio nekom da će da ga likvidira, Koraću možda)...on je tu nešto tupio i drvi a sve se svodi na: nije to isto. Ja skapirao...ovi idioti se izražavali GENERALNO, nikog posebno nisu pominjali, a recimo ova dvojica jesu, Damir da će zoljom (zoljom!!!) da raznese kuću neke žene (sudijice valjda) a ova druga budala nekog političara.

Ako je to stvarno tako....bezveze, mnogo bezveze...
Korisnikov avatar
By deran
Okej,okej,malo sam guglovao,i stvarno sam našao pojam "preventivnog hapšenja",ali se taj pojam veže isključivo iz Ivicu,te sad stvarno padoh sa stolice...

Srbija,dadada,Srbija,dadada,Srbija...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Mars
Ne bih ja ni voleo da ta praksa zaživi u ludoj zemlji Srbiji.

Začas se to otrgne kontroli pa za 5'' donesu Zakon o preventivnom hapšenju, i...Mrka odma da počne da zida zatvore umesto stanova, podvožnjaka, nadvožnjaka i zaobilaznica (a naš lepi preCednik brzih pruga koje je video u Kini)...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Mars
Tu je Dačić izvrdao (u šoku ste, znam).

Kad ga je Danica Vučinić pitala kako je Damir Dokić uhapšen preventivno, kako je neki ex političar uhapšen preventivno (pretio nekom da će da ga likvidira, Koraću možda)...
Pa ni to nije preventivno hapšenje-kad nekom pretiš da ćeš ga zoljom razneti,činiš krivično delo...:sixto:
Korisnikov avatar
By Mars
E, pa eto.

Ono mršavo klempavo luče iz Obraza na koje se ja ložim - nije precizirao koju će alatku, tehniku i metodu da upotrebi PA DA krv teče ulicama Beograda, i...nema preventivnog hapšenja!

Definitivno im treba čestitati i učiti od njih.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran
Vel,ne lupaj... :srbin:
samo da opet postavim isto pitanje shto ga je i nsBecky vec postavila
"i interesuje me sta se desava sa ovim:

Citat:
Koalicija protiv diskriminacije pozdravlja pozive na uzdržavanje od nasilja koje su proteklih dana uputili neki od najviših predstavnika vlasti u Srbiji. Izjava Republičkog Javnog tužioca Slobodana Radovanovića da će svako ko krši zakon biti procesuiran predstavlja prvu jasnu garanciju reakcije pravosudnih organa u slučaju pokušaja napada na učesnike Povorke ponosa. Međutim, Koalicija podseća sve državne organe da su pre dve nedelje usvojene izmene Krivičnog zakonika Srbije, kojima je značajno dopunjen član 387. koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju.

U svojoj izjavi televiziji B92, tužilac Radovanović je zatražio uzdržavanje od nasilja prema učesnicima Povorke ponosa i najavio krivične postupke protiv svih koji narušavaju javni red i mir. Međutim, pretnje organizacija „Obraz“, „SNP 1389“, „Naši“ i navijačkih grupa okarakterisao je kao „polemičke tonove“ i „oprečne stavove“ i zaključio nema potrebe da Tužilaštvo reaguje sve dok „ne nastupe posledice“.

Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Izmenama zakona koje su usvojene 31. avgusta ove godine, ovaj član je dopunjen stavom kojim se predviđa kazna od tri meseca do tri godine za svakog „ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora“. Sve dosadašnje pretenje iznete u medijima, ispisani grafiti u Beogradu i poruke na forumima već poznatih grupa, mogu se podvesti pod ovo krivično delo.

Istim izmenama ovog člana Krivičnog zakonika zabranjeno je svako širenje, činjenje dostupnim slika, tekstova i ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema grupama koje su zaštićene zbog svog ličnog svojstva. I za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Koalicija protiv diskriminacije očekuje od svih državnih organa, a pre svega od policije i tužilaštva da istu pažnju posvete pretnjama nasiljem koje se upućuju pre Povorke ponosa, koliko i eventualnim pokušajima ometanja skupa i napada na učesnike Povorke. Broj javno iznetih pretnji od strane poznatih počinilaca je dovoljan razlog za reakcije institucija, a Krivični zakonik se ne sme primenjivati samo u najtežim slučajevima, već uvek kada je prekršen.
Korisnikov avatar
By deran
@Mars-uleteo Vel...

Joj,pa neko je to i učinio-baš tim rečima-čestita im,što su dobrom organizacijom,iako ne brojni i ne baš obrazovani,tako nešto uspeli-imena ne mogu da se setim sad,da me ubiješ:povez:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Vel boy
Vel,ne lupaj... :srbin:
samo da opet postavim isto pitanje shto ga je i nsBecky vec postavila
"i interesuje me sta se desava sa ovim:

Citat:
Koalicija protiv diskriminacije pozdravlja pozive na uzdržavanje od nasilja koje su proteklih dana uputili neki od najviših predstavnika vlasti u Srbiji. Izjava Republičkog Javnog tužioca Slobodana Radovanovića da će svako ko krši zakon biti procesuiran predstavlja prvu jasnu garanciju reakcije pravosudnih organa u slučaju pokušaja napada na učesnike Povorke ponosa. Međutim, Koalicija podseća sve državne organe da su pre dve nedelje usvojene izmene Krivičnog zakonika Srbije, kojima je značajno dopunjen član 387. koji se odnosi na rasnu i drugu diskriminaciju.

U svojoj izjavi televiziji B92, tužilac Radovanović je zatražio uzdržavanje od nasilja prema učesnicima Povorke ponosa i najavio krivične postupke protiv svih koji narušavaju javni red i mir. Međutim, pretnje organizacija „Obraz“, „SNP 1389“, „Naši“ i navijačkih grupa okarakterisao je kao „polemičke tonove“ i „oprečne stavove“ i zaključio nema potrebe da Tužilaštvo reaguje sve dok „ne nastupe posledice“.

Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Izmenama zakona koje su usvojene 31. avgusta ove godine, ovaj član je dopunjen stavom kojim se predviđa kazna od tri meseca do tri godine za svakog „ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora“. Sve dosadašnje pretenje iznete u medijima, ispisani grafiti u Beogradu i poruke na forumima već poznatih grupa, mogu se podvesti pod ovo krivično delo.

Istim izmenama ovog člana Krivičnog zakonika zabranjeno je svako širenje, činjenje dostupnim slika, tekstova i ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema grupama koje su zaštićene zbog svog ličnog svojstva. I za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Koalicija protiv diskriminacije očekuje od svih državnih organa, a pre svega od policije i tužilaštva da istu pažnju posvete pretnjama nasiljem koje se upućuju pre Povorke ponosa, koliko i eventualnim pokušajima ometanja skupa i napada na učesnike Povorke. Broj javno iznetih pretnji od strane poznatih počinilaca je dovoljan razlog za reakcije institucija, a Krivični zakonik se ne sme primenjivati samo u najtežim slučajevima, već uvek kada je prekršen.
I dobro-gde se tu pominje "preventivno hapšenje"-evo me oči zaboleše,a ne nađoh to...
Korisnikov avatar
By Vel boy
ti to derane mene zajebavash opet? :odbij:

shta znachi sve ovo " Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi. Izmenama zakona koje su usvojene 31. avgusta ove godine, ovaj član je dopunjen stavom kojim se predviđa kazna od tri meseca do tri godine za svakog „ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora“. Sve dosadašnje pretenje iznete u medijima, ispisani grafiti u Beogradu i poruke na forumima već poznatih grupa, mogu se podvesti pod ovo krivično delo.

Istim izmenama ovog člana Krivičnog zakonika zabranjeno je svako širenje, činjenje dostupnim slika, tekstova i ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema grupama koje su zaštićene zbog svog ličnog svojstva. I za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora."

ako ne - upravo podsecanje drzavnih organa i aparata da pochne s potrebnim preventivnim hapshenjima desnicharskih antigej terorista? :trep:
Korisnikov avatar
By Mars
@Mars-uleteo Vel...

Joj,pa neko je to i učinio-baš tim rečima-čestita im,što su dobrom organizacijom,iako ne brojni i ne baš obrazovani,tako nešto uspeli-imena ne mogu da se setim sad,da me ubiješ :povez:
Video i ja to. Sa fakulteta odbrane (tako nešto).

Ja uopšte nemam problem s tim. Treba im čestitati, uspeli su. Kako - spregom sa vlašću, nastupom u medijima, celom kampanjom...to ne menja činjenicu da su uspeli.
Korisnikov avatar
By deran
ti to derane mene zajebavash opet? :odbij:

shta znachi sve ovo " Koalicija podseća da je članom 387. stav 2 Krivičnog Zakonika iz 2005. godine predviđena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina za svakog ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost...
To opet nije preventivno hapšenje...:srbin:
Korisnikov avatar
By Vel boy
a ja sam, josh ima vishe dana, govorio, ako vec ne hapshenja, a ono bar preventivni pozivi na razgovore, investigativne (iako chak ni nema shta puno da se investiguje ko je, kada i kako slao teroristichke pretnje i obznanjivao teroristichke planove- svi su oni vrlo drchno se oglashavali i imenima i prezimenima i tachno se zna kada i gde....) radnje i direktna upozorenja antigej udruzenjima na posledice, tek u najtezim sluchajevima i preventivna hapshenja. bar su ovoliko mogli i trebali da su hteli. no, nishta, bash nishta od toga ni Vlada ni policija nisu hteli da urade. e, zato Vlada i policija treba da snose odgovornost.
Korisnikov avatar
By Mars
Drugim rečima: SLOBO, VRATI SE.

Počeću i ja kao Bata Živojinović da verujem da nije mrtav i da je ovo sada što se dešava u Srbiji - samo ružan san.
Korisnikov avatar
By deran
a ja sam, josh ima vishe dana, govorio, ako vec ne hapshenja, a ono bar preventivni pozivi na razgovore, investigativne (iako chak ni nema shta puno da se investiguje ko je, kada i kako slao teroristichke pretnje i obznanjivao teroristichke planove- svi su oni vrlo drchno se oglashavali i imenima i prezimenima i tachno se zna kada i gde....) radnje i direktna i upozorenja antigej udruzenjima na posledice, tek u najtezim sluchajevima i ******* hapshenja. bar su ovoliko mogli i trebali da su hteli. no, nishta, bash nishta od toga ni Vlada ni policija nisu hteli da urade. e, zato Vlada i policija treba da snose odgovornost.
Bez boldovane reči,i ja se apsolutno slažem:sesir:

edit-ne boldovane reči-reči koja ne treba da stoji u postu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Mars, a ja kazem- Progresivni Slobo, POJAVI SE, kad su nam vec ubili Djindjica!

derane, shta ti je problem ui vezi rechi preventivna?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by antibiotic
Svako sme da vas bije! B.Tadic 2009
.
.
Slika
Korisnikov avatar
By deran

derane, shta ti je problem ui vezi rechi preventivna?

Problem je višestruk-negde gore je i Mars načeo problematiku...

Npr-policija te preventivno uhapsi zato što ti je terminolgija TERORISTA;HOMOMZIRITELJ,etc,pa da ne bi napravio neko zlo...prevencija i apsana bato...:osama:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Mars
Originally posted by antibiotic
Svako sme da vas bije! B.Tadic 2009
.
.
Slika
Ovo treba staviti na naslovnicu sajta...:jankovicka:
Korisnikov avatar
By antibiotic
@deran, mars: :up:

o.t : znanjem i dobrim vaspitanjem.
nisu na dzabe ucile komunjare.
Korisnikov avatar
By Mars
Stefi mode on:

HELP!!!! PLEASEEEE!!!!

Kad je ona emisija na B92???

Stefi mode off.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tadic: "slobodna, nezavista i demokratska zemlja... samo drzava ima pravo da primeni silu i nece dozvoliti nasilje bez obzira na nacionalnu, versku i polnu pripadnost."
Korisnikov avatar
By Mars
Što kaže Pera Luković, za njih je demokratija samo to da se ne koljemo i ubijamo. Ništa preko toga.
Korisnikov avatar
By Dina
Mene je majka jutros sacekala vescu da su huligani nocas napadali kola hitne pomoci vise puta!!!

Ja mislim da je ovo postalo totalno ludilo i da niko nije vise siguran. Ja bih donela neki hitan zakon za resavanje pitanja huligana, posto su ovi dosadasnji skroz neefikasni, ako policija i uhapsi huligana sudovi dok mu presude, pa ako mu presude uopste... Znaci da se omoguci da se brzo smestaju u zatvore. Zatim da se zabrane sve fasisticke organizacije. Da se jedno vreme zabrani prisustvo na utakmicama gde se procenjuje da je veliki rizik od nasilja. Cula sam da ce za maloletnike jako da poostre zakone, dobro to je ok, ali mozda bi za njih pogotovo trebalo uvesti upucivanje na rad i da moze da se skoluje u zatvoru. To kao nada da mu se nesto u psihi izmeni, jer on je mlad, verovatno ce nekad izaci na slobodu a onda bez skole i zatvorskim stazom moze samo da nastavi da bude kriminalac, a to za drustvo nije resenje...
Korisnikov avatar
By m..
Protiv nasilja se moze samo na jedan nacin - odlucnim punjenjem zatvora, i to na neke duze staze i medijskim pokrivanjem rezultata. Kad cujes u medjijma da je grupa imbecila bacila baklju u autobus, a za par dana cujes da je ta ista grupa pohapsena i ima da robija po 10 godina svaki (a ne da se ta sudjenja razvlace godinama i da murija sedi na rucicama), i tako za svaki slucaj, za pocepanu usnu, prebijenu zenu itd. ovi mozda shvate da uopste nisu nedodirljivi, i kupe kruske pa visak energije i agresije kanalisu u njih.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ma sve to na radne akcije da sakupljaju djubre i u rudnike da kopaju!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!