Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Mahnitu
After Sex - treba gledati

Death Proof - morbidni Tarantino, nisam gledao do kraja i ne želim da znam šta se desilo :)

August - o periodu neposredno pred dot.com katastrofu. Ljudi deluju tako obično, svideo mi se

Mallrats - Kevin Smith, genijalno :)

Transformers 2 - prvi deo je bio bolji

Van Wilder Frehsmen Year - očekivao sam sranje poput Rise of Raj ali me prijatno iznenadio. Nije baš Ryan Reynolds ali je dobar.

The Nines - Ovo jeste Reynolds i film ima genijalnu ideju i rasplet

Hes just not that into you - Romantična komedija :lol: Anistonka smara do bola ali su drugi parovi simpatični :)

Red Cliff 1 i 2 - Kineska epika :hail2:

American Psycho - Dobro zamišljena priča ali nekako imam osećaj da je moglo još bolje da se režira. Svi ga hvale. Nisam gledao do kraja

Star Trek 2009 - Najbolje od Star Treka. Oduševio me početak jer tako odudara od ostalih filmova iz serijala ali kasnije sve više bledi. Al okej, treba sjebati negativce. Samo mi nije jasno, i pitao sam u drugoj temi, da li ovaj film uspostavlja alternativni timeline? To bi bilo odlično, da mogu ispočetka da prave kanon.

Stop Loss - Film o Američkim vojnicima koje vlada silom tera nazad u Irak iako su odlužili svoju smenu. Drugačija perspektiva, treba videti

Urota - Hrvatska serija, išla je ranije na Pinku. Svi znamo da se mnoge od tih situacija realno dešavaju u politici, ali je potpuno drugačiji osećaj kad se zapravo i vidi (ta simulacija). Odgledao svih 12 epizoda u jednom dahu

Green Street - film o nasilnoj West Ham firmi i kasnije o patološkom rivalitetu sa navijačima Milvola.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Originally posted by Sunce
Fatherland (1994) - "Otadzbina"

Zanimljiva je ideja napraviti film u kome su nacisti i dalje na vlasti u Nemackoj, u kome Hitler slavi 75. rodjendan i sl.
Probaj da nađeš roman koji je napisao Filip Rot, zove se Zavera protiv Amerike. :)
Videcu da nadjem, mada - mene takve stvari plase, auu. A u poslednje vreme se kljukam emisijama na History kanalu - o nacistima, stradanju Jevreja i sl. Da li si gledao film "Evropa" od Triera i nemacki film "Zivot drugih"?

http://www.blic.rs/kultura.php?id=2824
http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_(film)
Originally posted by Storm
Fatherland (1994) - "Otadzbina"

Zanimljiva je ideja napraviti film u kome su nacisti i dalje na vlasti u Nemackoj, u kome Hitler slavi 75. rodjendan i sl.
Ima i knjiga, Robert Heris, Laguna...
Hvala!
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Originally posted by goran

Hes just not that into you - Romantična komedija :lol: Anistonka smara do bola ali su drugi parovi simpatični :)

Green Street - film o nasilnoj West Ham firmi i kasnije o patološkom rivalitetu sa navijačima Milvola.
Ovi gore su ok i vredi ih pogledati.

Van Wilder Frehsmen Year - očekivao sam sranje poput Rise of Raj ali me prijatno iznenadio. Nije baš Ryan Reynolds ali je dobar.
Ovo je vec dno dna medju novim komedijama.
Nisam izdrzao vise od 10 min. Ona scena sa blowjob-om dok drzi govor je mozda najgluplja scena koju sam video u nekoj teen komedija. Cak su i "American Pie" nastavci (svih 6 ili 7) bili...na vecoj talasnoj duzini? Bolji? Da.

A Ryan je Ryan. Njega volim. :)
Korisnikov avatar
By lorna
Tamo i ovde,

neki naš. Blagi užas.

Dosadan. Sto puta viđeno.

Vidi se da je reditelj pokušavao da izazove onu atmosferu koju imaj italijanski filmovi npr. film Soba moga sina, ali sve je ostalo na pokušuju.

Nerazvijena priča, predugački kadrovi a bez nekog razloga. Loše.
Korisnikov avatar
By gorilica
Bruno - odvratan film.

Koliko god mi se dopao Borat, toliko mi je ovaj film odvratan i totalno izgubljeno vreme.
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Combo
Originally posted by polarlicht4.1
Poslednje što sam odgledao je von Trierov "Antihrist". Mila majko! Jedva čekam da se pojavi proper rip (gledao neki nesretni screener, nestrpljiva duša) jer je film neverovatan. Kakav "Dogville" i "Manderley" ovo je von Trier at his best. :yes:
Meni je Dogville bolji.

Antihrista sam doživeo kao eksploziju, a Dogvil kao citostatik, kap po kap.
Ja ne znam shta je vama fascinantno u ovom filmu?
To shto prikazuju kitu u erekciji i ribu koja sebi odseca klitoris?

Dogvil je milion puta bio bolji od ovog prosechnog filma.
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by lorna
Tamo i ovde,

neki naš. Blagi užas.

Dosadan. Sto puta viđeno.

Vidi se da je reditelj pokušavao da izazove onu atmosferu koju imaj italijanski filmovi npr. film Soba moga sina, ali sve je ostalo na pokušuju.

Nerazvijena priča, predugački kadrovi a bez nekog razloga. Loše.
Znači da i dalje ne gledam domaće filmove...a pretpostavio sam da će da bude kao "Nešto između".

Naš kandidat za Oskara.
Korisnikov avatar
By lorna
Combo,

da nije dosadan rekla bih ti da pogledash,

a ovako, ne.

(Po)troshiti dva sata na taj film, nikako.
By polarlicht4.1
Originally posted by gorilica
Originally posted by Combo
Poslednje što sam odgledao je von Trierov "Antihrist". Mila majko! Jedva čekam da se pojavi proper rip (gledao neki nesretni screener, nestrpljiva duša) jer je film neverovatan. Kakav "Dogville" i "Manderley" ovo je von Trier at his best. :yes:
Meni je Dogville bolji.

Antihrista sam doživeo kao eksploziju, a Dogvil kao citostatik, kap po kap.
P'ne. Da mi je do dignutih piša gledao bih neke druge filmove gde se bolje i duže vide. Meni je zanimljiva čitava simbolika u filmu zbog koje je film mnogo više za razmišljanje nego "Dogville". "Dogville" je previše jasan i izravan za razliku od ovog.
Korisnikov avatar
By Srklet
'dogville' je propagandni film (stoga i nema suptilnosti) o tome kako su ljudi smeće. i to jebeno dobar :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
''

Cekanje se visestruko isplatilo.
Samo ime Clive Barker obecava odlicnu pricu, a ova je cista klasika horor zanra. istina, nema nicega inovativnog, nikad pre vidjenog, ali je sat i po savrsene zabave za svakoga ko voli zanr paranormalnih filmova.
Skolski primer kako dobru pricu ne moze da unisti ni nizak budzet ni losa reklama, ni manjak velikih filmskih zvezda.
Po meni, savresno, od podele uloga do scenografije i muzike.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Wilhelmina
''

Samo ime Clive Barker obecava odlicnu pricu, a ova je cista klasika horor zanra. istina, nema nicega inovativnog, nikad pre vidjenog, ali je sat i po savrsene zabave za svakoga ko voli zanr paranormalnih filmova.
Skolski primer kako dobru pricu ne moze da unisti ni nizak budzet ni losa reklama, ni manjak velikih filmskih zvezda.

odgledala, fin film :)

ali....dzejson :drama:

Slika

10/10

odlican :)
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by gorilica
P'ne. Da mi je do dignutih piša gledao bih neke druge filmove gde se bolje i duže vide. Meni je zanimljiva čitava simbolika u filmu zbog koje je film mnogo više za razmišljanje nego "Dogville". "Dogville" je previše jasan i izravan za razliku od ovog.
Ne znam. Meni se jedino dopala fotografija u filmu. Sve ostalo mi je vec vidjeno.
Korisnikov avatar
By lorna
Da mi je do dignutih piša gledao bih neke druge filmove gde se bolje i duže vide. Meni je zanimljiva čitava simbolika u filmu zbog koje je film mnogo više za razmišljanje nego "Dogville". "Dogville" je previše jasan i izravan za razliku od ovog.

Simbolika plutajuće materice zbog koje žena "boluje" od histerije.

Poruka 1: Seksualnost nas čini manje civilizovanim.
- To je ona scena kada spisateljica i psihijatar (bračni par) vode ljubav a njihova beba pada sa zgrade; f

Poruka 2: Odlazak u Eden, ljudsku predstavu raja, radi izlečenja. Raj je u stvari, ono što se podrazumeva pod iskonskom prirodom. Međutim, uviđamo da i svet prirode nije oličenje dobrog. Žena je osuđena na krivicu zbog deteta, i ona dobija histerične napade, nikakav povratak na prapočetak ne nudi izlečenje, jer je zlo bilo u ljudima i na samom početku, otuda priroda nije nikada nevina, čak naprotiv.

Moto:
"Postajao sam sve više mudriji, braneći ono u šta ne verujem."
(ova rečenica me je zaista pokrenula na razmišljanje)

Istina, "Antihirst" počinje dvema brutalnim scenama, hardcor jebanjem i seckanjem klitorisa (čitam na nekim forumima da će se te dve scene izbaciti, jer film još nije pušten).
Simbolično uklanjanje klitorisa, ženinog izvora greha.
I dalje, scene sexa, u kojima je, možda prvi put tako jasno, pokazano kako, u stvari, žena jebe muškarca.

Film je odličan, ne čudi kad ga je Trir pravio nakon boravka u mentalnoj bolnici, u kojoj je proveo dve godine, i jedva se povratio.
Korisnikov avatar
By lorna
Da, zaboravila sam da napišem da su Dogvil i recimo, Kroz talase, samo ulazna vrata za Trira. On je totalni ludak :no:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
"Kako ukrasti mladu" (Made of Honour) -- nije bas neki film, na foru "Vencanje mog najboljeg druga", samo sad muskarac ide na vencanje svoje najbolje drugarice i pokusava to da razori, i sto nema bas nekih fazona kao u "Vencanju mog..."

jedino sto igra Patrick Dempsey, koji je sladak :)
By polarlicht4.1
Simbolika plutajuće materice zbog koje žena "boluje" od histerije.

Poruka 1: Seksualnost nas čini manje civilizovanim.
- To je ona scena kada spisateljica i psihijatar (bračni par) vode ljubav a njihova beba pada sa zgrade; f

Poruka 2: Odlazak u Eden, ljudsku predstavu raja, radi izlečenja. Raj je u stvari, ono što se podrazumeva pod iskonskom prirodom. Međutim, uviđamo da i svet prirode nije oličenje dobrog. Žena je osuđena na krivicu zbog deteta, i ona dobija histerične napade, nikakav povratak na prapočetak ne nudi izlečenje, jer je zlo bilo u ljudima i na samom početku, otuda priroda nije nikada nevina, čak naprotiv.

Moto:
"Postajao sam sve više mudriji, braneći ono u šta ne verujem."
(ova rečenica me je zaista pokrenula na razmišljanje)

Istina, "Antihirst" počinje dvema brutalnim scenama, hardcor jebanjem i seckanjem klitorisa (čitam na nekim forumima da će se te dve scene izbaciti, jer film još nije pušten).
Simbolično uklanjanje klitorisa, ženinog izvora greha.
I dalje, scene sexa, u kojima je, možda prvi put tako jasno, pokazano kako, u stvari, žena jebe muškarca.
Još uvek većam sa samim sobom da li je i sam von Trier mizogin ili je pak prikazivao Ženu iz perspektive Muškarca (slično kao što su to radili Freud, Lacan i slični im) - Žena kao neljudska (nat)priroda, seksualnost i telo, slepa/histerična tačka za Muškarca koja je, kad se sve sabere, pretnja po njegov opstanak. Čini mi se da je u tom pogledu bitan i rod deteta (dečak) jer ga ona pušta da umre dok ima/jeste seks, kao i onih par scena gde se pokazuje da mu namerno deformiše stopala (simbolička kastracija?). Naravno, tu je i direktno nasilje upereno protiv Muškarca/muža. Odsecanje klitorisa bih onda razumeo kao pokušaj da se uđe u (muški) simbolički poredak, kao odstranjivanje telesnosti/seksualnosti/prirodnog ali neuspelo jer završava na lomači.

Anyhow, odgledah film dva puta ali i dalje ne znam šta da mislim... :lood:
Korisnikov avatar
By Sunce
Francuski film "Devojka u vozu" (La Fille du RER) sa Emilie Dequenne i Catherine Deneuve u glavnim ulogama.

http://film.krstarica.com/c/filmovi/devojka-u-vozu/

Nije mi se preterao dopao.

Postoje scena kada se devojka zbog niza dogadjaja i slika kojim je bila potresena (novo zigosanje Jevreja u Francuskoj) samokaznjava - nozem se sece po licu i telu, ispisuje kukaste krstove po stomaku i izmislja pricu da su je napali i silovali. Kasnije je jedan decak, zaljubljen u nju, cisti svojom ljubavlju, tacnije neznoscu. Ona se predaje, priznaje da je sve izmislila.
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by spliff
dancing with wolves

:hail2:
Neko gledao FOX vecheras? :D
Korisnikov avatar
By ok_decko
Slika

film se izmedju ostalog bavi i gay tematikom, ali na totalno :drama: nacin

jedan od onih kad posle pola sata gledam na plejeru koliko jos ima do kraja filma, a opet mi zao da prekinem u nadi da ce se nesto interesantno ipak dogoditi
Korisnikov avatar
By Mars
Da, zaboravila sam da napišem da su Dogvil i recimo, Kroz talase, samo ulazna vrata za Trira. On je totalni ludak :no:
Ja sam bio dugo na nekoj mailing listi njegovih obožavaoca...i uredno su me zvali na njihove Orgy party...ali nikad nisam otišao.
Korisnikov avatar
By Tungi
Beyond the forest

Slika

Bout de souffle

Slika

Blow Up

Slika

Rashomon

Slika

I moj omiljeni koji ne znam koliko sam puta gledao i koliko cu ga puta jos odgledati

Hush,hush sweet Charlotte

Slika
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Wilhelmina
''

Fenomenalan film!
Korisnikov avatar
By Tungi

Death Proof - morbidni Tarantino, nisam gledao do kraja i ne želim da znam šta se desilo :)

Death Proof je odlican film(revenge),vredi odgledati. :kokice:

Nines je potpuni promashaj,nisam ni 15 min.mogao da spojim,da ga odgledam:zeva:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Morrison
Blow Up

Slika

Taj film zelim da pogledam. Da li cu imati srece da ga "navatam" u kinoteci, pitanje je.
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild

Nines je potpuni promashaj,nisam ni 15 min.mogao da spojim,da ga odgledam:zeva:
Kako je promašaj ako si odgledao samo 15 min?

To nije ni 1/3 filma, stoga ne možeš da sudiš o istom jer ga nisi pogledao do kraja :)

Ja jako poštujem tuđi ukus ali neko ko nešto nije odgledao do kraja ne može reći ni da je film dobar ni da je loš kad ni sam to ne zna.

To je kao da uzmeš parče torte koja u sebi sadrži i plazmu i lešnik i ko zna šta u neka 3-4 fila, a ti lizneš samo šlag s vrha i kažes da je loša (ili dobra).

Glupost.

:zev:
Korisnikov avatar
By lorna
Slika

shvedski romantichni horor,

ostavio me je bez teksta.
Korisnikov avatar
By Tungi
Blow Up

Slika

Taj film zelim da pogledam. Da li cu imati srece da ga "navatam" u kinoteci, pitanje je.
Eto prilike Sunce...Ne vredi da "izmices":bisou:
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!