Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By J...
Roditelji koji primenjuju batine kao vaspitnu metodu i koji nazivaju svoje trogodisnje dete - idiotom, potpuno bezdusno ne reagujuci uopste na njegov plac. Takvih scena sam se na zalost nagledala.
Korisnikov avatar
By blabla54380
arwen_evenstar odlican je klip, J... batine kao vaspitna metoda je ok ako se primenjuje planski i umereno, postaje problem ako je jedini tj. uobicajeni nacin. nisu sva deca ista, ne mozes svu decu vaspitvati verbalno, kaznama i ucenama.
By J...
Originally posted by Sprinter
batine kao vaspitna metoda je ok ako se primenjuje planski i umereno,
Ne slazem se. Kako niko nema pravo odraslu osobu da tuce ne vidim zasto bi neko imao pravo da tuce dete?
Korisnikov avatar
By Combo
Slagala se ne slagala se - nije to uzrok ponašanja dece huligana danas.

Odgovor na tvoje gornje pitanje je: zato što odrastao čovek i dete nisu isto.

Odraslom čoveku kad objasniš šta će da se desi ako gurne ekser u električnu utičnicu - on posle to neće da uradi. Detetu od 3 ili 4 godine pričom samo možeš da pojačaš želju da to realizuje. A kad ga izbubetaš i u njemu usadiš strah prema toj akciji - ono neće to da uradi. Na primer, govorim o principu (da ne bude - stavite one namenske štitnike u utikače)

Ne govori niko o teskim telesnim i dusevnim povredama koje ostavljaju dalekosežne posledice.

Pričano mnogo puta ovde na forumu o tome.

Odgovor na temu: drugi put.
Korisnikov avatar
By Galadriel
batine kao vaspitna metoda su zabranjene zakonom

nego
nije li posleratna srbija nezdravo okruzenje za odrastanje?
nakon ratova uvek dodje do sunovrata morala

i da li su uopste ljudi u takvom vremenu sposobni da razmisljaju o pravima marginalizovanih grupa???

ovde je zivot na survival modu poslednjih petnaest godina... i najpitomiji pas ujeda gladan

i nije li izlazak na ulicu vid aktivizma za neko civilizovanije okruzenje od ovog sveopsteg haosa ovde?
bar dok se strasti malo ne smire?

sama medijska halabuka oko organizovanja prajda je dovoljno donela koristi i odjeknula o potlacenom polozaju

moraju li ljudi da izadju na ulicu i dobiju batine bas sada?
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by arwen_evenstar
Na tu temu mogu da pričam samo sa onim ko ima dete.

Ovi gore sigurno ne ispoljavaju transfer agresije iz detinjstva, nego im je upravo SVE bilo dozvoljeno, bez ikakvih posledica, od kuće preko ulice do škole i onda se koncentričnim krugovima to raširilo do ovog što rade na snimku.
By J...

:up:

I ne mislim da je samo Srbija nezdravo okruzenje za odrastanje, svuda na svetu postoji tzv. "ulica" i odrastanje "na ulici" gde vlada zakon jaceg i gde se formiraju psihopatoloske licnosti. Problem je kako skloniti dete sa ulice i usmeriti ga ka necem pozitivnom. To moze jedino porodica, delimicno skola mada za ove nase sumnjam, ako je i porodica propala onda tu nema vise pomoci.
Korisnikov avatar
By blabla54380
J...posto vaspitavanje dece nije tema, samo cu ti reci da se ne slazem sa tobom i to je to :D

arwen_evenstar pokreces istu pricu, jer ce sad prajd aktivisti poput krepe da ti kazu isto sto su ti rekli na vise mesta, a to je da ce uvek biti obraza i prica u tom pravcu.

ja se u tom smislu slazem sa njima, jer da hoce biti uvek obraza, ali se ne slazem zbog toga sto se nista nije radilo na poboljsanju senzibiliteta i tolerancije kad je ova nasa tema u pitanju. nista. civilizovanije drustvo ne moze da padne s neba ili odjednom probudis se ujutro i zivis u civilizovanijem drustvu. a pojedini aktivisti misle da se bas prajdom postize to i tu se razilazimo u misljenju :D
By ...Sitnicava...
Slažem se sa Combom.
J..., mislim da ćeš drugačije misliti kad/ko budeš imala dete.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Combo
ili sa nekim ko kao dete nikad nije dobio/la batine :)
nasilje radja nasilje
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Sprinter
ja se u tom smislu slazem sa njima, jer da hoce biti uvek obraza, ali se ne slazem zbog toga sto se nista nije radilo na poboljsanju senzibiliteta i tolerancije kad je ova nasa tema u pitanju. nista. civilizovanije drustvo ne moze da padne s neba ili odjednom probudis se ujutro i zivis u civilizovanijem drustvu. a pojedini aktivisti misle da se bas prajdom postize to i tu se razilazimo u misljenju :D
ne sporim, nego da se aktiviramo nekako bez batina :ostrisekiru:
By Hans
Klip mi se jako dopada.
Otprilike je klip rekao sve shto bi trebalo. Dodao bih redove za ulje, Arkana, Cecu, prazne prodavnice, bombardovanje, sedenje za kompjuterom, Facebook, losa muzika, losi filmovi, odsustvo ucenja i obrazovanja, pogresni idoli...
A kao rezultat jesu nastala deca o kojoj se ovde govori. Meni samo nije jasno ko njih jos smatra decom? PP sluzba u skolama...izvinite, 70 % ove dece je probalo i alkohol i neku vrstu droge i stupalo je u neki vid seksualnog odnosa i niko od prikazanih mladica i devojaka nema ispod 16 godina.
Toj deci se servira nekakav hibridni patriotizam koji je dosao kao slag na tortu u epopeji o propalim detinjstvima i losim brakovima. Ta deca se vaspitavaju tako da sebi u glavi stvore sliku kako iz Srbije nikud ne treba ici jer je ovde dobro(?), mediji im salju enormne kolicine lazi i neistina(zato je dobar novi zakon o informisanju i Kurir treba odstraniti iz novinske branshe..), niko im ne govori ni kako treba ni kako ne treba, a ni oni sami ne uce na osnovu svojih gresaka. Deca treba da imaju buducnost a ne da se bave neslavnom prosloscu svoje zemlje i da traze krivce...
Mislim da smo agresivni svi pomalo. Mi koji ne ispoljavamo mrznju i agresjiu direktno imamo svoje nacine autodestrukcije...a sve to se ogleda u depresiji, nervozi i pitanjima koliko sam ja ili vi dobar/dobri u ovom drustvu i kakvu uopste korist drustvo moze da ima od nas...
Drzava mora sto pre da u skole uvodi vise policije, stavlja kamere i komunicira sa roditeljima i van roditeljskih sastanaka. Roditelji su jako bitni u svemu tome jer oni ne prepoznaju vise svoju decu. Ne gledaju ih dok rastu jer padaju na nos boreci se za goli zivot. Na kraju najcesce budu iznenadjeni.
Korisnikov avatar
By Combo
nasilje radja nasilje
Ma to je samo mantra. Nije uopšte tako.

Što se tiče dece koja u životu nisu dobila batine....samo takva i jesu u mom okruženju gde živim sada i veruj mi da ti se ne bi dopalo kakve to sve posledice ostavlja, to što nisu bili biveni na vreme, što bi naš narod reko.
Korisnikov avatar
By Galadriel
nasilje radja nasilje
Ma to je samo mantra. Nije uopšte tako.

Što se tiče dece koja u životu nisu dobila batine....samo takva i jesu u mom okruženju gde živim sada i veruj mi da ti se ne bi dopalo kakve to sve posledice ostavlja, to što nisu bili biveni na vreme, što bi naš narod reko.
ti govorish o zapustenoj deci sa kojima nije imao ko da razgovara
razgovorom i kaznjavanjem/nagradjivanjem se sve da reshiti

"što bi naš narod reko."
to je rekao neki balkanoid
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by J...

:up:

Naravno. Nego je kod nas nasilje toliko uobicajeno da prosto izgleda nemoguce da se komunicira sa decom/drugim ljudima bez nasilja, nazalost. Elem, ljudi koji nemaju strpljenja za decu imaju jednostavno resenje - a to je da ih uopste nemaju. A za one koji ih rode a hoce da se izivljavaju nad njima - nadam se da ce zakon koji vec postoji poceti da se primenjuje, uz neko obrazovanje, ucenje kako mogu da se odnose prema drugim osobama bez nasilja.
Korisnikov avatar
By Azdaja

Ovi gore sigurno ne ispoljavaju transfer agresije iz detinjstva, nego im je upravo SVE bilo dozvoljeno, bez ikakvih posledica, od kuće preko ulice do škole i onda se koncentričnim krugovima to raširilo do ovog što rade na snimku.

ja sam od one dece kojima je sve bilo dozvoljeno i imaju sve, pa nisam postala huligan...
By ...Sitnicava...
Ma, ne da se sve time rešiti.
Znam po sebi.
Bila sam toliko bezobrazna da ne razumem moje zašto me nisu stavljali u turšiju zimi da me bar sezonu ne gledaju.
Užas od deteta.
Ali me očeva šaka (između ostalog) naučila pameti.
Korisnikov avatar
By Combo
Ne, ne, ne. Varas se - govorim o deci koja zive u normalnim porodicama, sa oba roditelja, sa udobnim krevetima i izobiljem hrane...i koja od trece godine znaju BROJ telefona sluzbe koju mogu da pozovu za slucaj da imaju bilo kakve primedbe na roditelje. Bilo fizicke bilo psihicke prirode.

O toj deci govorim.

Sto se tice ove "nase"...pogledaj snimak Utiska Nedelje iz perioda afere sa lopatom, pa vidi sta kaze gošća psihološkinja na tu temu (poenta: uz svu teoriju koju je izučavala i sve zakone - istukla je svoju decu, kad je trebalo i ničeg loše nema u tome)
Korisnikov avatar
By Winter
deca poraza i krivice

e da nema ovog dela na kraju,klip bi bio ok i zaista iskazao zabrinutost za omladinu, a ne bi bio ono sto zaista i jeste...propaganda.....
neko tu rece, normalno je posle ratova, da se desi pad drustva....tacno...ali nije to samo do ratova, vec do totalne amerikanizacije...sve ovo sto se desava kod nas je vec vidjeno tamo negde preko sedam mora, sedam gora.....tako da nije nista novo.....

a sto se tice batina kao vaspitne mere....da, apsolutno sam za njih.....ali u granicama normalne....ne batinati dete i zatvarati u podrum.....ali ako je pogresilo, a ta greska je mogla da mu nanese neke povrede ili da povredi nekog drugog (i ine slicne stvari)...ondak dete mora znati da to i tako ne sme da radi...jer ako se dopusti sve...ondak ce biti jos gore nego na tom klipu koji ste nam prikazali......:avalon:
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Azdaja

ja sam od one dece kojima je sve bilo dozvoljeno i imaju sve, pa nisam postala huligan...
Azdajo, nisam bio jasan. Ne mislim u smislu PRUŽANJA, da im je sve bilo pruženo a oni su takvi NEGO da su izostali svi KOREKTIVNI MEHANIZMI kada je to bilo neophodno. Inače u isto tu grupu spadam, oni kojima je pruženo sve (puta dva).

Ja sam dobio batine kad sam se igrao električara u 5 godina i napravio tešku havariju (a čudom ostao živ) - pa danas takodje nisam huligan.

Niti je to nasilje koje je tada primenjeno na meni rodilo ama baš nikakvo drugo nasilje.
By J...

Sto se tice ove "nase"...pogledaj snimak Utiska Nedelje iz perioda afere sa lopatom, pa vidi sta kaze gošća psihološkinja na tu temu (poenta: uz svu teoriju koju je izučavala i sve zakone - istukla je svoju decu, kad je trebalo i ničeg loše nema u tome)
I Aleksandra Jankovic je "psiholoskinja". :zev:
Korisnikov avatar
By Combo
Šta da kažem sad..."Da, i takvi ljudi poput AJ imaju diplomu psihološkog fakulteta...neki se eto kao ona bave i psihoterapijom.."

I Jovo Toševski je cenjeni psihijatar. Kao i Marić.

I?
Korisnikov avatar
By HARP
Batine kao batine ok, ali viđao sam roditelje koji mentalno maltretiraju decu. Majka koja kaže svom sinu da prestane da je maltretira i da joj je pun k*rac i njega i kuvanja, spremanja, nestašluka, a zatim reči: Beži od mene, eno ti ga otac pa neka se malo on pozabavi tobom. Dete u suzama nailazi na besnog oca koji se obračunava s majkom koja prebacuje obavezu na njega, a ujedno ga smatra nesposobnim za vaspitanje svog deteta. Dete biva najureno u sobu gde u glavi polako formira uvrnuti sistem vrednosti koje će kasnije kroz razne frustracije kao čovek ispoljavati na druge...
By J...
Šta da kažem sad..."Da, i takvi ljudi poput AJ imaju diplomu psihološkog fakulteta...neki se eto kao ona bave i psihoterapijom.."

I?
I?

Na kraju svako izabere psihologa s kojim ima slicno misljenje
Korisnikov avatar
By 2kune
Ako je klip u pravu, a što onda ima takvih i u Ajmerici? :nerd:
Korisnikov avatar
By Combo
Ne mora uopšte da bude psiholog. Bolje od toga je neko ko je uspeo kao roditelj.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by 2kune
Ako je klip u pravu, a što onda ima takvih i u Ajmerici? :nerd:
pogledaj neki film majkla mura :)
problem njihove socijalne i ratne politike
ili prostije prosetaj se do onde :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ja sam dobio batine kad sam se igrao električara u 5 godina i napravio tešku havariju (a čudom ostao živ) - pa danas takodje nisam huligan.
ko te je cuvao dok si se igrao elektricara sa 5 godina?

ne znam, moj stav je da nasilje nije adekvatna vaspitna metoda u bilo kom slucaju vec odrazava nemoc roditelja da dopru do svog deteta i usmere ga. ostavilo posledice ili ne, sigurno postoje bolji i efikasniji metodi od primene agresije
Korisnikov avatar
By Combo
To sa Majkl Murom je isto kao i ono o školama u psihologiji.
Daleko je to od cele priče.

Prošetah se, dodjoh, videh.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!