Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Evo najnovijih vesti: jutros sam mešao paradajz dok se kuvao (to su dva neka velika lonca koja pokriju ceo šporet), a ostatak porodice je išao u podrum po flaše i tegle (kao dodatak ovim već pripremljenim kojih je bilo malo).

Odziv flaša i tegli je bio minimalan (ali su donele bure za kiseli kupus) pa se mama setila da je ona davala komšinicama tegle sa kiselom paprikom i da joj oni nisu uzvraćali teglama (davali su joj u razmenu npr. sir i kajmak ili tako nešto što ne ide u tegle), a ja sam se setio da smo ove godine kupovali Favolin džem koji se pakuje u plastične teglolike kutije u koje ne možeš posle da sipaš vruć ajvar i da zapečeš.

Zatim je moja sestra išla da traži gde imaju da se kupe prazne flaše ili tegle, ali ih nije bilo da se kupe. Tako da će sada paradajz da se sipa u flaše dok se ne popune a ostatak će da ide u tegle. Potraga za teglama će se nastaviti narednih dana. Jedan deo kuvanog paradajza ionako ide u ajvar pa će te tegle same od sebe da se isprazne.

Ok, idem ja da proverim kako napreduje u kuhinji.
Korisnikov avatar
By castor
ja se nadam da ce mama praviti salatu od sargarepe :molise:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ns.happy
Originally posted by Sunce
Originally posted by Delete
Ja to kupim kad mi se jede, ne pripremam se za spremanje zimnice, ne spremam je, izbegnem to da mirisem na kuvanje raznog voca i povrca...samo iskesiram u marketu svotu novca za koju dobijem ono sto mi se jede i kraj.
Bolje je kad se uzelis - jede ti se, a ti kupis teglu pa sa slascu kusas.
bljak kupovno.
U Zlatiborcu prodaju domace pekmeze. :cheer:
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by haemoglobin87
stavljen karfiol, sargarepa, zeleni paradajz, krastavci
Domace je domace.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by J...
Ne pravim zimnicu. :snob:
ni ja

ali ne jedem kupovna sranja zato sto melju sta stignu
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by jukie
Zatim je moja sestra išla da traži gde imaju da se kupe prazne flaše ili tegle, ali ih nije bilo da se kupe.
Čekiraj Mercator, Metro i Pevec. Kod nas oni redovito imaju tegle za zimnicu u ovo doba.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Stripi
Zatim je moja sestra išla da traži gde imaju da se kupe prazne flaše ili tegle, ali ih nije bilo da se kupe.
Čekiraj Mercator, Metro i Pevec. Kod nas oni redovito imaju tegle za zimnicu u ovo doba.
bas... pa ja tegle vidim da se prodaju u svakom ovecem marketu...
Jedan deo kuvanog paradajza ionako ide u ajvar pa će te tegle same od sebe da se isprazne.
ju, kakav je to ajvar?!
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by ns.happy
Jedan deo kuvanog paradajza ionako ide u ajvar pa će te tegle same od sebe da se isprazne.
ju, kakav je to ajvar?!
To je pindžur :)
By XanaX
Originally posted by Stripi

@Xanax
moja stara tvrdi da se ne smije ništa drugo raditi osim ajvara i da kuhinja mora biti sterilno čista inače će ajvar propasti. Not true :nono:
ehm... mater balcanica očito ima neku generacijama prenošenu stravu spram spravljanja ajvara... toliko panike i upseta, ma - i kuhanje paradajza (koji također prolazi torturu pasiranja, gnječenja, miješanja, ključanja itd...) je mila majka, spram moje majke kad je u pitanju ajvar... kad sam joj predložio jabučni ocat i maslinovo ulje za par teglica pour moi, ošinula me je pogledom - također generacijski prenošenim...

i da, mater mi je odlučila da ove godine NEĆE kuhati paradajz, već ga je samo raspolovljenog (s ljuskom i sjemenkama!) odlučila zamrznuti...

nadalje, dobili smo one žute buče olitiga "misirače" ili "stambolke" - thanks G-d, uspio sam ih uvjeriti da mogu koristiti naribanu buču kao zamjenu za jabuke u mom veganskom receptu za apple-pie, pa ne moram jesti onu mljackavu stvar koja nastane kad se komadi ispeku...

ehm, da... a ja tragam za bamijama, a kad ih i pronađem, onako jadne i malene, srce mi se stegne... sušiti i vješati one lančiće bamija, to mi je bezveze, možda ih zamrznuti (ako je stara pristala zamrzavati paradajz, valjda i bamije prođu)...

btw. imamo blitve, raštike i kopra za izvoz... moj stari je ponosan na svoje grmove kopra koje je njegovao, tako da je skoro došao na ideju da pošalje moju staru na plac da prodaje kopar... tragedija moje fiktivne obiteljske tradicije glembajevskih proporcija...

ja sam pažljivo pročitao sve upute za veganski seder, pa idem u potragu za idealnim jabukama, ječmenim sladom medolike ljepljivosti i sličnim glupostima.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja to niti umem niti volim da pravim, ali je moja zena bila odusevljena idejom da to pravi za sve nas u kuci, te ove godine imamo i ajvar, i paradajz, i kecap, i karfiol u tursiji, i kornisone, i mesanu salatu u tursiji... A jos i moja mama pravi za nas jos jednu turu. :D
Korisnikov avatar
By jukie
Evo paprike se NAPOKON peku za ajvar, sad u 19:18 noću. Paradajz sedi ispod stola ušuškan u ćebiće i čeka (takvo je pravilo, kad se skuva, čeka x dana). Kisela paprika ne znam gde je, znam da se kuća izduvala od sirćeta.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Nikako. Mi smo pravili (past tense) ajvar, najbolji na svetu ;) , dzem od kajsija i slatko od dunja...

Sad se kupuje 'Bakina tajna', jedini kupovni ajvar da je dobar... i dzemovi, a i slatka... i sokovi su im ukusni.. joooooooj a nemam nista takvo sto na gajbi sada o'ma sada...... a nemam ni zimnicu. :rida: E bas.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne napreduje, fala na pitanju. Tek ima da napreduje kada stigne kupus.
Mada, i tada se ogranicimo na kiseli kupus u jednoj velikoj i jednoj maloj kaci i mesanu tursiju u plasticnoj kutiji (u mesanu ide karfiol, paprika, zeleni paradajz, krastavci).
Dzemove ne kuvamo vise jer ih i ovako slabo jedemo.
Slatka ne kuvamo jer smo debeli svi u familiju.
Sto se ajvara tice, ja kupujem iskljucivo makedonski uprzeni (tako i pise na etiketi, ajvar uprzeni i nacrtano je svakakvo povrce ispod. I lepo pise da je zemlja porekla R. Makedonija).
Ako budemo familijarno isli za Kraljevo mozda dovucemo i paprika za ajvar, ali je meni priprema istog mukotrpan i krajnje smrdljiv posao.
Paradajz kupujem, Tomatino ili Podravkin pasirani.
Korisnikov avatar
By Mars
Sve bih pomešao što ste ovde pomenuli i slatko pojeo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by 2kune
Ih! Ne volem ajvar... :psiholog:
Nu! Ja i i pite sa ajvarom savijam, a ti ne volis...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!