Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By pthalo
ok. razmišljala sam i mislim da si u pravu. ne čujem Njegov glas, ili zato što On ne govori sa mnom, ili zato što ja ne čujem Njega. ne znam kako da ponovo vidim čudesa u šuštanju lisca, nije da ne tražim. Tražim i ne nađem. Ali dao si mi nekakvu nadu, potražiću Ga pažljivije.

Setila sam se na nešto:
Potraga se mora suditi prema mjerilima Majnun-a Ljubavi . Kažu da su jednog dana zatekli Majnun-a kako obliven suzama prosijava prašinu. Kad ga upitaše: "Šta to radiš?", on odgovori: "Tražim Layli". Potom oni zavikaše: "Kuku tebi! Layli je čista duša, a ti je po prašini tražiš!" Majnun odgovori: "Svukuda je tražim; s nadom da ću je negdje naći"

Svukuda ću Ga tražiti, s nadom da ću Ga negde naći.

U pravu si što se tiče slobodne volje. Sve bi izgubilo smisao da nemam slobodna volja. Ako nemam slobodna volja i slavim Boga, slavim Ga samo zato što me je naterao da Ga slavim. Ako sam dobra, nema smisla, jer sam dobra samo zato što nemam slobodna volja da učinim drugačije. Tako da dobro je što imamo slobodnu volju, da nismo marionete.

Samo mi se čini da ako sledimo Božje uputstvo, da budemo ljubazni i čisti i šta već, ustvari postanemo kao magneti, ali privlačimo svašta, i dobro i zlo. Koliko ja vidim, više zlo nego dobrota. Zašto Bog nas uputi da postanemo sjajne svetiljke i blistave zvezde, kada ustvari sa time samo postanemo mete za strele zlobe?

Mislim:
Ako bilo ko nasrne na vas nastojte da se sprijateljite; ako vas neko do srca povrijedi budite mehlem koji liječi njegove rane; ako vas neko ismijava i ruga vam se dočekajte ga sa ljubavlju. Ako vas neko obasipa optužbama, hvalite ga; ako vam ponudi smrtonosni otrov, dajte mu najodabraniji med zauzvrat; i ako bi vam ugrožavao život, darujte mu lijek koji će ga izliječiti zauvijek. Ako boluje budite njegov lijek; ako je sa bodljama budite njegove ruže i mirišljavo cvijeće. Možda ćete na kraju takvim ponašanjem i riječima osvjetliti nečiji tamni svijet; pretvorićete ovaj prašnjavi svijet u nebeski, ovaj đavolji zatvor postaće veličanstveno mjesto Gospodara. Tako će rat i sukob proći i nestati, a ljubav i povjerenje će postaviti šatore na vrhove svijeta.

Trudila sam se. Stvarno sam se potrudila. Ali koliko ja vidim, kada neko želi da iskoriste moju dobrotu, onda nema kraja toga, vidi da sam lepo prema njemu/njoj i radi šta god želi. Ne padne mu na pamet da mi nije dobro ono što mi radi, misli da je sve ok kod mene, da volim kad me iskoriste. Ima kraj samo kada stavim kraj na prijateljstvo i kažem "nemam dalje, odlazim zauvek." Niko nikad mi nije rekao "kako to da sam uvek grub/a prema tebi a ti si uvek ljubazna prema meni?" (Ali mnogi su me pitali "Zaboga, Pthalo, što trpiš sve ovo od njega/nje?")

Eto, Bog mi jasno kaže da moram sve da trpim. Istina je da ljudi ima slobodne volje da bude zli ili dobri prema meni, kako hoće, ali ako koristim moju slobodnu volju da uradim ono što Bog traži od mene, samo postanem veća meta, i Bog jeste kriv za ovo, ne za ono što ljudi prave, ali za ono što mi kaže da uradim.

heh, tražila sam neki citat koji znam samo na engleskom (za slučaj da je neko već prevodio na srpski da ne bih trebala da se mučim sa rečnikom --nisam našla baš onaj koji sam tražila ali onaj iznad dovoljno dobro odgovora), i našla ovo "Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!" Galatians 6.9

a i ovo "Postoji znak za sve. Znak ljubavi je istrajnost u Mom zakonu i strpljenje u Mojim kušnjama." Ako tvrdim da Ga volim, onda valjda treba malo više strpljenje od mene :/
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da Bog ne moze da ode... Mozda ga ne cujes, ne osecas da je tu, ali to ne znaci da zaista nije tu. U nekoj situaciji ces ga ponovo "ugledati" i delovace da se vratio.

Po mom misljenju to nagrada za dobrotu ili kazna za zlo su tumacenja ljudi. Ako ima nesto da Bog zeli za nas, onda je to da budemo na nekom svom putu. Stoga ne verujem da Bog savetuje trpljenje i odstupanje od necije prirode, to dolazi od ljudi. Ja sam imala tako faze da sam bila ljuta na Boga, jer sam cinila sve kako treba a za to nisam dobila nikakvu nagradu, isto kao da se nisam ni trudila. Znam da je to detinjasto ali mi je bilo lakse da budem ljuta. A nagrada u vidu moje energije stizala je onda kada sam postupala prema mojim zeljama i prirodi a ne prema tome "treba". E sad ja sam imala duge periode bezvoljnosti ili lutanja negde izmedju ali opet nisam imala osecaj da je Bog otisao nekuda... mada bi bilo lepse bez tih perioda iz nekog razloga je to tako moralo...
Korisnikov avatar
By svejedno
Licno se potpuno slazem sa Dinom, ali ne zelim da ti prosipam savete kada vec imas svoju veru koje se drzis & koju postujes.

..

LM..pa..bar si na nekom putu sad, i to mi je drago :)

..

Sto se tice nepravdi i trpljenja..staznam.

Ako ti mislis da Bog to trazi od tebe...ne znam sta da ti kazem.

To ti u skladu sa svojom voljom resi ,)

..

Sto se tice toga da 'biti dobar' donosi vise zla nego dobra..stvar je u ljudima tu.

Cesce su zli nego dobri.

Onda ti je resenje da izbegavas 'zle' ljude i upregnes svoju snagu samo u dobre. Da je ne rasipas, takoreci.

Da ne bacas 'bisere pred svinje' ,)

..

I Isus je propovedao ljubav i okretanje drugog obraza, pa vidi sta se njemu desilo ,)

Tako to ide, u sustini, ako non stop okreces drugi obraz. I on se u jednom trenutku upitao 'zasto me napusti?'

No, u sledecem, skapirao je da ga Bog nije napustio, ipak..da je to delo ljudi. 'Oprosti im, ne znaju sta cine', jel.

Razmisli, i bolje se pomoli za te ljude jer 'ne znaju sta cine', nakon sto te savladala ta melanholicnost, kada je prodjes. A procices.

..

Dok je Buda npr, otkrio da je njegova sustina u trazenju SREDNJEG puta, dakle ni potpuno predavanje drugima, ni potpuna sebicnost, vec nesto izmedju.

..

Licno veoma postujem SVE religije, mada mi najvise lezi budizam.

..

Ali mislim da je sustina u tome da shvatis da te nije Bog napustio, vec da ti trenutno ne umes da ga vidis, izmedju ostalog, zbog losih stvari koje su se desile.

Polako.
Svukuda ću Ga tražiti, s nadom da ću Ga negde naći.

To radi ,)

:)

pS. Sto se mene tice, slobodno postavljaj citate na engleskom.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Slazem se sa Dinom i svejedno u pogledu toga da je on i dalje tu samo ga ti sada ne vidis.
Posle svega sto su oni rekli ne znam sta bih mogao da dodam a da ti pomognem.
Uz tebe sam i verujem da ces naci nacin da ga ponovo osetis. Nemoj zaboraviti i da je to Sveto Pismo pisao covek.
Ono sto je u tebi nece otici ako ga sama ne pustis. :kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!