Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by Black LadyNama je ajvar sledeći na listi za kuvanje (a na terasi već čeka neka paprika za kiseljenje)
nisam jos nista stavila....
ali nadam se da moja tetka hoce... nesto mi rece da su se nakupovali paprike![]()
Originally posted by DeleteI ne samo to. Kad domacica napravi 20 tegli necega (primer: pekmez), onda ti se brzo smuci. Bolje je kad se uzelis - jede ti se, a ti kupis teglu pa sa slascu kusas. Veceras sam u "Zlatiborcu" ugledao pekmez od jagoda
Ja to kupim kad mi se jede, ne pripremam se za spremanje zimnice, ne spremam je, izbegnem to da mirisem na kuvanje raznog voca i povrca...samo iskesiram u marketu svotu novca za koju dobijem ono sto mi se jede i kraj.
Originally posted by jukieNesto sto jako volim je kuvani paradajz iliti sok od paradajza.. pasirani.. kako god...Originally posted by Black LadyNama je ajvar sledeći na listi za kuvanje (a na terasi već čeka neka paprika za kiseljenje)
nisam jos nista stavila....
ali nadam se da moja tetka hoce... nesto mi rece da su se nakupovali paprike![]()
U suštini domaća zimnica nam se svodi na tri stvari:
-kuvani paradajz (to je stvarno namirnica koju upotrebljavamo u razne svrhe i mora da ga ima)
Originally posted by XanaXPa u studentskoj menzi su nam povremeno davali kao salatu tanjirić ajvara koji je bio kiseo. Ali najčešće smo dobijali kupus, slatki ili kiseli.
Bojim se pitati o kakvoj je salati s ajvarom riječ :=/ Ajvar ( home-made) isključivo na kruhu (od integralnog brašna - veganiziram se...)
Zanimljivo, nitko ne radi kiseli kupus? Navodno su nekad djeca gacala po narezanom kupusu i sl. fore...I odem sa foruma i pitam mamu još jednom koji je plan za zimnicu, i ona kaže "Pa sad ćemo paradajz da sredimo, pa ove kisele paprike i ajvar" "Pa je li onda sve gotovo?" "Za sada jeste, a onda malo po malo kupujemo crni luk i čekamo da dođe vreme za kupus" i tako ustanovim da sam zaboravio na kupus. A inače ne volim mnogo kiseli kupus, radije bih jeo sarme od slatkog kupusa. Kiseli kupus mi je nekako uvek povezan sa nekim masnim jelima koja bih, je li, trebao da izbegavam.
Originally posted by jukieSo true! Jedno vrijeme mi je bio odličan ajvar banjalučke Vitaminke ali onda se i on pokvario i doista niti jedan kupovni ajvar mi nije odgovarao, svi su imali nekakav odvratan, metalan ukus. Ove godine sam napravio tri ture ajvara i sve su bile super, sem ove zadnje u koju sam, prateći recept od riječi do riječi usuo previše octa pa je on sad malo kiseliji. Ali nema veze, pojest će se i taj
-ajvar (jer mi stvarno nijedan kupovni ne odgovara; prošle godine sam probao nekoliko vrsta misleći da uštedimo, ali nije vredelo, nisam mogao da ih jedem i morali smo da pravimo; ajvar jedem u sendvičima a ne kao salatu)
Originally posted by Suncebljak kupovno.Originally posted by DeleteBolje je kad se uzelis - jede ti se, a ti kupis teglu pa sa slascu kusas.
Ja to kupim kad mi se jede, ne pripremam se za spremanje zimnice, ne spremam je, izbegnem to da mirisem na kuvanje raznog voca i povrca...samo iskesiram u marketu svotu novca za koju dobijem ono sto mi se jede i kraj.
Originally posted by Azdaja
domace je ipak domace...
Originally posted by Dr. M
Po meni, domaca zimnica je nezamenjiva...![]()
Originally posted by Azdajai krupniju divljac, bez problema. imam i dokaz.
jel znate da zakoljete pile?!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!