Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Dirrty
Hm... posledni let... prosle godine... mini aviJonom Jatovim je bilo horor iskustvo.

Kao najgori onaj raspad bus, sa krilima!

I kada smo sleteli na zeljenu destinaciju, pored nas je bio aviJon hrvatske kompanije istih dimenzija, samo je izgledao 100 puta novije i ocuvanije.
Aaa evo jos jednog putnika koji je preziveo let Jatovim ATR-72 aviJonom.
Ja sam jednom u takvom avioncicu (JAT, naravno) otisla u klonju i nisam mogla da iz iste izadjem. Zaglavila se vrata. Pa sam onda, da se izbavim, malo (al kunem se, samo malo, nista bodicek) jace cimnula i vrata su mi ostala u ruci i na ramenu.
Sestradesa kaze: 'Ne brinite, to se stalno desava. Sa' cu ja da pozovem..'
I pozva - pilota!
Ja pitam:'A ko sad vozi avion dok vi popravljate vrata'
Pilot kaze: 'Kako ko. Autopilot'

Ja rekla fala i otisla da se cvrsto vesem i zatvorim oci i pomolim Bogu i njegovim blizim saradnicima.
Ovo je not to mention buku i cinjenicu da ti, ako si visi od metar i 23cm, kad sednes kolena dodju iza usiju...
Al samo da znas ATR avioni su najbezbednije sto JAT ima u floti. Ne zezam se.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by m..
@ok_decko jel i jat leti onako iznad Londona, pa se okrene na jednu pa na drugu stranu da lepo vidis panoramu? ja sam letela british airwaysom i i to su radili. zanima me da li je to regularan nacin prilaska heathrowu ili BA to radi iz fazona.

E, kruzi i JAt kao i BA, jer je to regularan pristup heathrowu, posto je to najprometniji aerodrom u evropi, a nemaju dovoljno kapaciteta, tako da je to sistem spustanja. Posto ima samo 2 piste, avioni kruze oko grada i bukvalno ulaze u tzv 'levke' gde kruze jedan iznad drugog u sve manjem opsegu dok ne slete. Postoje ta dva levka, a u medjuvremenu avioni polecu u prostoru izmedju njih, kazu na svakih 40 sekundi, sto ono, uzimam sa rezervom, jer ne znam da li si primetila da im je u biti da sve sto je njihovo hvale i velicaju najstrasnije

Koliko ces da uzivas u razgledanju panorame zavisi od toga kojom kompanijom letis, prosle godine, kad sam se sa sestrom iz zetom vracao iz skotske, zetove rodne grude, leteli smo low cost kompanijom i kruzili smo 45 minuta iznad grada dok avion nije napokon dobio jebenu dozvolu za sletanje. :tuc: :vudu:
Korisnikov avatar
By Combo
Ne znam vama, ali meni ta kruženja uzrokovana raznim prinudama - nabijaju takvu nervozu da ujedam.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Meni to kruzenje jeste nabilo nervozu, ali iz sledecih razloga:

put od londona do edinburgha vozom traje pet sati, i cena karte je od 50 do 100 funti. S druge strane, let traje sat vremena i ako ides low cost kompanijom, karta ti je 50 funtaca.

But:
- let je 3 puta odlagan
-zbog jebenog kruzenja, umesto sat, trajao je 2 sata
-i to je avion na kraju sleteo na Gatwik aerodrom
-taman sto smo izasli stize obavestenje - pogresan terminal, aj nazad u avion, i bilo je kao u GSP-u, pilot je upalio avion i rolao nas do pravog terminala
-posto tube ne ide do gatwika, tu smo pukli jos 20 funti po glavi za voz do grada

elem, kad smo sve sabrali, sest ipo sati nam je trebalo da stignemo do sestrine gajbe:evilwait:
Korisnikov avatar
By Combo
Da. Uz te detalje je još gore.

Tačno ko Lastinim autobusom kad zatvore auto-put.
Korisnikov avatar
By i-g-o-r
E, moze ko sta hoce da pise, ali JAT je odlican kada se uporedi sa nekim drugim avio - kompanijama. Na primer sa Aliatalijom, pa ni SWISS nije nesto bolji...
Jeste da su stjuardese malo matore, ali su barem ljubazne, i barem dobijes sendvic...
A sto se tice sigurnosti... pa ja sam retko imao problem e sa JAT-om... a sa drugim kompanijama mi se cesto desavalo da cekam po pola sata ili sat da se rese "neki sitni tehnicki" problemi...
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
Ma nikada ne bi leteo JAT-om. LUFTHANSA I BRITISH AIRWAYS su stvarno vrh u avio prevozu, samo su malo skuplji, ali sta ces koliko para toliko muzike.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by vracar.beograd
Ma nikada ne bi leteo JAT-om. LUFTHANSA I BRITISH AIRWAYS su stvarno vrh u avio prevozu, samo su malo skuplji, ali sta ces koliko para toliko muzike.
Lufthansa iz BG za Frankfurt (u 14.05) leti Boeingom kakav vise ni Jat ne upotrebljava... :pljuje:
Pre bih na kraj sveta Jatovim ATR-om, nego tom nacistickom aeroflotom do susednog aerodroma.
Korisnikov avatar
By vracar.beograd
jutarnji let Lufthansa LH 3409 BEG-FRA 07.00 BOEING 737-500. Odlicana avio letelica.
da ima vise putnika letela bi i sa BOEING 747-400. Lufthansa je jako dobra ako letis za Severnu i Juznu Ameriku, Aziju i Afriku, konekcija je zaista odlicna, bilo da letis iz Frankfurta ili Minhena. Vreme konekcije je izmedju 1.00-3.00h.
Korisnikov avatar
By ok_decko
e tesko meni, raspravljas sa delete o avionima... :odbij:

@ delete - hun, budi fina :)
Korisnikov avatar
By Delete
Objasnila bih ti, ali je zabranjeno pravilnikom, a ni ok_decku ne bi bilo drago da budem nevaljala. :lol:
Korisnikov avatar
By Mikili73
:klap: :lol: ajd ima neki forum o avijaciji , samo da nadjem koji je sajt pa ti dajem ako voliš avijaciju.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Jeste i taj Delete, a ima ih..........
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by NewYorker
Originally posted by Dominion
jatovi avioni su isti kao i jatove stjuardese i piloti - ocvali. sve se raspada, ljusti se farba, korozija na sve strane...a ni avioni nisu nista bolji. stjuardesama dobro dodju ona kolica za hranu/shopping umesto hodalice, a za pilota se svaki put pitash oce li ga raspaliti infarkt onako zadriglog, debelog i matorog usred leta.

zato i izbegavam more preko domacih agencija jer lete carter jatovim avionima. samo lufthansa i star alliance.
E nemoj tako. U prethodnom stanu, komsija pored je bio JAT-ov pilot, i sve je bio samo ne ocajan :leviathan: 1.90 i nesto, kad korakne :bale:

Nadam se da ovo nije offtopic, vezan je za JAT :nesiguran:
Znam ti komsiju, evo sad radi za Emirate :jbg:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by vracar.beograd
jutarnji let Lufthansa LH 3409 BEG-FRA 07.00 BOEING 737-500. Odlicana avio letelica.
da ima vise putnika letela bi i sa BOEING 747-400. Lufthansa je jako dobra ako letis za Severnu i Juznu Ameriku, Aziju i Afriku, konekcija je zaista odlicna, bilo da letis iz Frankfurta ili Minhena. Vreme konekcije je izmedju 1.00-3.00h.
U poredjenju sa drugim EU linijama (a i US linijama) Lufthansa je odlicna.
U poredjenju sa Azijskim linijama (prvenstveno Singapore Air, Thai, Cathay Pacific), Lufthansa dodje kao neka low cost linija. :superheroj:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by smaug
Hm... posledni let... prosle godine... mini aviJonom Jatovim je bilo horor iskustvo.

I kada smo sleteli na zeljenu destinaciju, pored nas je bio aviJon hrvatske kompanije istih dimenzija, samo je izgledao 100 puta novije i ocuvanije.
Ja sam jednom u takvom avioncicu (JAT, naravno) otisla u klonju i nisam mogla da iz iste izadjem. Zaglavila se vrata. Pa sam onda, da se izbavim, malo (al kunem se, samo malo, nista bodicek) jace cimnula i vrata su mi ostala u ruci i na ramenu.
I pozva - pilota!

Ja rekla fala i otisla da se cvrsto vesem i zatvorim oci i pomolim Bogu i njegovim blizim saradnicima.
Ovo je not to mention buku i cinjenicu da ti, ako si visi od metar i 23cm, kad sednes kolena dodju iza usiju...
A sta fali ATR-u? To su mali avioni namenjeni za krace destinacije. Leteo nekoliko puta ATR 72 i sem povremenog propadanja :lol: i malo vece bucnosti (sto je logicno zbog propelera) nisam imao zamerki. Sta bi vi, do Tivta, Krfa ili Zakintosa Boeingom 747?
Korisnikov avatar
By Mikili73
ATR je sasvim ok za kraće destinacije i manje aerodrome (ostrvske itd.). Imaju ga i mnogo bolje i ozbiljnije kompanije od JAT-a, doduše u manje ili više izmenjenim verzijama.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Naravno. Misle neki to su autobusi pa ces i najluksuznije slati recimo od Beograda do Smedereva. Dignuti veci avion za malu a samim tim i jeftiniju relaciju gotovo uvek znaci finansijski gubitak. Osim ako letilica nije uvek puna.
Korisnikov avatar
By wlan
Bogami,Zvezdas,ja bih te vozio i Concordom do Panceva ako treba :venchanje:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by ZvezdasBG

I pozva - pilota!

A sta fali ATR-u? To su mali avioni namenjeni za krace destinacije. Leteo nekoliko puta ATR 72 i sem povremenog propadanja :lol: i malo vece bucnosti (sto je logicno zbog propelera) nisam imao zamerki. Sta bi vi, do Tivta, Krfa ili Zakintosa Boeingom 747?
Pa fali, pored onog sto sam vec navela, npr to sto su stari trideset godina.
Nemam nista protiv ATR koji se ne raspada. Rekoh da je ATR najbezbedniji.
I nisam letela na 'kracoj' destinaciji tako da ono povremeno propadanje postane mnogo propadanja, a malo veca 'bucnost' te ogluvi. Al ti dela - sto se mene tice mozes i taljigama sa krilima na more.
Ja necem.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG

I nisam letela na 'kracoj' destinaciji tako da ono povremeno propadanje postane mnogo propadanja, a malo veca 'bucnost' te ogluvi. Al ti dela - sto se mene tice mozes i taljigama sa krilima na more.
Ja necem.
Bilo koji avion star 30 godina naravno da nije ono sto i onaj star 5 godina. Uzgred ATR se i danas proizvodi. A sto se letenja na more tice, ti leti erbasom do grcke, crne gore, kipra ili hrvatske. Bas me zanima kojom aviokompanijom.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by ZvezdasBG

Ja necem.
Bilo koji avion star 30 godina naravno da nije ono sto i onaj star 5 godina. Uzgred ATR se i danas proizvodi. A sto se letenja na more tice, ti leti erbasom do grcke, crne gore, kipra ili hrvatske. Bas me zanima kojom aviokompanijom.
Procitas li ti post na koji repliciras?
Napisem kako nije bio kratak let - dakle nije bio od Beograda do Tivta.
Napisem kako su, uprkos svemu ATR (u flotili JAT) najbezbedniji avioni.
Kazem kako nemam nista protiv ATR koji se ne raspada - dakle NOVOG ATR a ti mi napises: 'uzgred ATR se i danas proizvodi'.
Stvaarnooo? Keve ti?

Mislila sam da oni koji vole i razumeju se u avione, avijaciju itd znaju da ima nesto izmedju ATR (ili slicnih modela) i erbasa.
I mislim da sam u pravu - oni koji se razumeju znaju.
Da probam da razjasnim jos nesto - nisam kritikovala ATR nego JAT.

:bye:

P.S.
I da ne zaboravim: ne zive svi u Srbiji i ne letuju svi u Grckoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, na Kipru.
Iz Dablina na (toplo) more leti erbus (npr Air Lingus 330-300).
Mislim, rekao si mi da letim na more erbasom, pa da ti kazem da hocu.
Korisnikov avatar
By west end
„Jatov“ avion za Frankfurt vratio se zbog kvara

Završetak štrajka aviomehaničara i poletanje „Jatovih” aviona sa beogradskog aerodroma prošlo je juče u senci neprijatnosti prouzrokovane kvarom na avionu koji je poleteo za Frankfurt. Samo 40 minuta po poletanju i samo nekoliko sati od završetka štrajka avion je morao da se vrati u Beograd jer pilot nije uspeo da uvuče točkove aviona.

Aviomehaničari „Jat tehnike” obustavili su juče štrajk jer je prihvaćena ponuda o delimičnoj isplati duga „Jat ervejza” od 110 miliona dinara, ali ni jučerašnji dan nije mogao da protekne mirno za putnike nacionalne avio-kompanije. Sa Aerodroma „Nikola Tesla” trebalo je da polete avioni na 14 „Jatovih” linija. Prvi je, oko 13 časova, odleteo za Frankfurt, sa zakašnjenjem od sat vremena. Ubrzo, po poletanju, pilot je shvatio da mu je blokiran stajni trap, zbog čega je, ne želeći da rizikuje, odlučio da se vrati u Beograd. Na letu je bilo 43 putnika i niko nije paničio.
Mehaničari su pronašli u čemu je problem na letelici, a avion je odvezen u hangar na dalju kontrolu, dok su putnici drugim avionom u popodnevnim časovima otputovali za Frankfurt.
Srđan Mišković, generalni direktor „Jat tehnike”, kaže za „Blic” da je u pitanju bila samo indikacija kvara.
- To su stvari koje se dešavaju. Avion će ponovo biti pregledan i vraćen u saobraćaj - objašnjava Mišković.
Na pitanje da li je moguće da je do nekakvog propusta došlo zato što su aviomehaničari na brzinu pregledali letelicu, u želji da avioni „Jata” što pre polete, Mišković odgovara negativno.
- To je moglo da se desi i posle prvog, drugog ili petog leta. Jednostavno, takve stvari se dešavaju - kaže Mišković.
On je naveo da su aviomehaničari juče počeli servisiranje aviona „Jat ervejza” i dodao da su dobili garancije da će do ponedeljka dobiti novac za plate, koje su kasnile zbog dugovanja srpskog avio-prevoznika.
Kako sada stvari stoje, mnogo se očekuje od sastanka koji bi trebalo da se održi naredne sedmice u Ministarstvu za infrastrukturu, a na kome bi trebalo da prisustvuju direktori „Jat tehnike” i „Jat ervejza” kada bi trebalo da se reši problem isplate.
Ipak, u „Tehnici” navode da će štrajk biti nastavljen ukoliko deo iznosa ne bude isplaćen na vreme.
Svi današnji letovi trebalo bi da se odvijaju po planu.
:deda:
Korisnikov avatar
By Marvin
Pre neki dan je onaj "#%&/& direktor Jata bljuvao vatru po tvu na Tehniku, zato što su oni (Jat tehnika) "monopolisti na našem tržištu pa to koriste"!!!!

Ja ne pamtim kad sam bio bliži da slomim tv od besa.

Hoće li ikada više propasti?!?!? :rida:
Korisnikov avatar
By west end
Jatov avion skliznuo sa piste u Istanbulu

Avion kompanije Jat, tipa boing 737-300, koji je leteo za Istanbul skliznuo je sa piste na aerodromu Ataturk i zaglavio se u blatu, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije u sedištu kompanije u Beogradu.

Svi putnici su dobro, potvrđeno je RTS-u u sedištu Jata.

Turski zvaničnici saopštili da je svih 125 putnika i šest članova posade bezbedno evakuisano.

Avion je skliznuo 50 metara od piste zbog kišnog vremena i došlo je do oštećenja letelice, preneo je turski dnevnik Hurijet na svom sajtu.

Poletanja aviona JU 421 za Beograd koji je trebalo da odleti u 13.05 odloženo. (RTS)
:jerry:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!