Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Oduvek nas uče da možemo biti ponosni samo na ono što postignemo, a ne na ono jesmo pukim slučajem ...

Da se razumemo, volim rođendane zbog poklona ... ali volim i tuđe rođendane, jer volim da vidim nečiji izraz lica kada pogodim baš ono što je želeo .... ili čak nije ni znao da može da ima :)

Ali mi je debilitet "Slavljenje rođendana" ... šta se tu slavi? Čin rođenja? Kakvo je to dostignuće, pa svako od nas je rođen!! Imam utisak da su rođendani smišljeni kako bi slavljenik par dana pre rođendana polako ušao u stanje priželjkivanja poklona koje ga drži i tokom same žurke ... pa otvaranje poklona ... pa narednih par dana intenzivno proživljavanje tog rođendana kroz razgovore sa prijateljima i sumiranje utisaka sa istog .... sve da bi se izbeglo bedačenje poput onog "Još jedna godina više, sve sam stariji ... biću sve slabiji, bolesniji i sve bliže smrti!" ... Pa eto ti slavi ... zabavi moždane vijuge, pa će te bar sa par meseci zakašnjenja dočekati to bedačenje ....

8. Mart je nešto sasvim drugo ... biti majka i formirati porodicu koja ima želju i mogućnosti da te obraduje jednom godišnje za mnoge žene jeste dostignuće vredno slavljenja ...

O ispraćajima u vojsku da ne govorim ... Silan podvig - otići u vojsku ... Šta se tu slavi? Što nisi neuhranjen ili hronično bolestan, pa si sposoban da služiš državi?? Možda je ranije vojska bila simbol sticanja odgovornosti, prvo prihvatanje odgovornosti za svaki postupak i sve što ide s tim ... sada sigurno to više nije slučaj.

Ne bih da otvaram raspravu o "Paradi Ponosa" jer je glupo biti ponosan činjenicom što si gay ... "Parada Gay kolaboracije sa ostatkom nacije" je već nešto sasvim drugo :) Srećom, Parada Ponosa je uvećini slučajeva baš ovo drugo, samo što je pogrešno imenovana ...

A tek Božić? Šta se tu slavi?? Što si ušao u Novu Godinu i pazario novi kalendar ili možda što te je opet zaobišao Božić Bata, DedaMrazov ćale?? Što bi reklo jedno meni drago prepametno stvorenjce, Božić je ništa drugo nego preimenovana Saturnaila, rimska proslava upriličena u čast Boga Saturna ... što nas dovodi do slava ...

O slavama "Jovan, Nikola, Sava" ... Poenta je da na gajbu dovučeš što više ljudi, pred njih izneseš has u vrednosti bar dve svoje plate, poslužiš, ispratiš goste i opereš sudove ... to naravno ako su gosti uljudni, pa ne uđu u neku političku ili sportsku raspravu, pa se slava završi tako što policija razveze goste ....

Da li se slažete da je besmisleno slaviti pola slavlja koje naš narod, pa i civilizacija praktikuje?

[size=-2]Inspiration: BBT.1.16[/size]
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sam čin slavljenja je ostatak iz paganskih rituala da privuče dobre vibracije i sreću za budući period ili podvig.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by V I V I S E C T
Sam čin slavljenja je ostatak iz paganskih rituala da privuče dobre vibracije i sreću za budući period ili podvig.
Slažem se ... ali to u 21. veku ima smisla koliko i gledanje u pasulj po mesečini ...
Korisnikov avatar
By Li
Meni slava bukvalno traje tri dana, uglavnom treceg dana dolazi moje drustvo i skupimo se nas petnaestak... e to volim da slavim i uvek bude extra provod... al se iz nekog razloga na rodj mnogo istripujem nesto mi nije drag taj dan... sta znam... i namerno nikog tada ne zovem a oni svi sami dodju i razvesele me... :balerina:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja samo ne podnosim obicaje. Te stani ovako, te prvo uradi ovo pa ono, pa tek to. Ma idi, ja sam tu jako smotan.

A volim slavlja. Posto vise volim da posmatram nego da ucestvujem, meni je lepo i da posmatram Novogodisnja ili Bozicna ludila. Ne volim i ne idem na slave.
Korisnikov avatar
By Dina
Vivisect je odmah objasnio... cak sam ja citala da i torte imaju okrugao oblik zbog Sunca, kola isto tako (nekad su ljudi mnogo vise zavisili od njega pa su se "dodvoravali"(.

Mada, svako slavlje mozemo i da izbegnemo... i na forumu postoji klub hejtera Nove godine (ja sam se odavno prikljucila). Ne podnosim ni moj rodjendan, prosle godine sam ga svecano ukinula i vise se ne slavi, nema sanse... A posebno mrzim, mrzim, mrzim Dan Sv. Valentina, protiv Sv. Trifuna nemam nista ;) To je zato sto sam ja u komplikovanoj prici i u takvoj situaciji cestitati Dan zaljubljenih i meni i njemu je pa ne znam... paradox... A shvatam da ljudi ne misle nista lose, verovatno svima cestitaju pa onda i meni... i ja uzvratim cestitke, sta cu... Ali ako me nesto baci u depresiju, to je taj dan...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne volim rodjendane, prezirem slave, nove godine, bozice, 14 februare u ime bilo kog sveca, 8. mart...

ne volim da mi se ovi datumi cestitaju...ali ne "brecam" se ako neko to uradi...prosto..ko ce me znati
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige
ne volim rodjendane, prezirem slave, nove godine, bozice, 14 februare u ime bilo kog sveca, 8. mart...

ne volim da mi se ovi datumi cestitaju...ali ne "brecam" se ako neko to uradi...prosto..ko ce me znati
Ali zato verovatno voliš da proslaviš kada nešto postigneš :D

P.S. A što 8. mart??
Korisnikov avatar
By hlaefdige
iskreno, ni to ne radim

8.mart iz gomile razloga....svi se nekako stope u "smara me"
Korisnikov avatar
By Dirrty
Volim zbog free food, tacnije slatkisha, odnosno torti! :bale: :lol:

Da se ja pitam, ne bih slavio nista... ali slavim odredjena sranja zbog drugih.

Ne dozvoljavam da mi prijatelji kupuju poklone, a rado volim njima da kupim... i uvek se potrudim da je nesto originalno, ukoliko ne traze nesto prakticno/odredjeno sto im treba.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nemam neki naročit otpor prema proslavama, sve dok me niko ne maltretira da idem na slave i jedem žito.

Rođendani me ne opterećuju, osim ako mi se ekstremno ne ide na neki.

Novu godinu čak i volim, ali u intimnoj atmosferi.
Korisnikov avatar
By walt333
Oh mene posebno nervira to sto se za proslave iznose specijalni tanjiri, kristalne case, porculanske posude. Ne znam zasto svaki dan ne bi bio dostojan da pijemo iz krisatalnih casa i jedemo iz lepih tanjira. :okret:

Inace volim proslave, i uvek ti je dobro raspolozenje i slavlje dobar alibi za sve neprijatne situacije koje si dugo zeleo da uradis:trampolina:
Korisnikov avatar
By Combo
Proslave su super.

Dobro je svako zlo koje nas spaja.
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Sunce
Ja samo ne podnosim obicaje. Te stani ovako, te prvo uradi ovo pa ono, pa tek to. Ma idi, ja sam tu jako smotan.
Originally posted by Dzelajza Rouz
Nemam neki naročit otpor prema proslavama, sve dok me niko ne maltretira da idem na slave i jedem žito.
Ja kad mi pridju sa žitom na slavi čim udjem i sednem, ljubazno zahvalim i kažem da mi daju posle jela.

:durenje:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja zhito volim da muljam po ustima, par zalogaja... tako da na to rado pristajem.
Ali gutljaj vina, ili bilo koja vrsta alkoholisane zdravice, ne zanima me povod (!)... :prst:
Korisnikov avatar
By Dina
Combo,
to je nepostovanje obicaja. Ako vec dodjes na slavu onda bi trebalo da postujes neki red, a niko te ne tera da dodjes ili da se npr prekrstis i cestitas slavu kad uzimas zito, ali da se bas sluzi ne znam kad... to je uvreda za te ljude kod kojih si dosao...

Ja isto ne volim slave, a ni decije rodjendane, obicno je jako dosadno :zeva: Ali proletos sam isla na niz slava i decjih rodjendana sa Lonijem i mislila sam da ce to biti katastrofa, ili nece imati sta da pricaju ili cemo nas dvoje umreti od dosade. Medjutim ispalo je super, odusevili su se Lonijem, a i nama je bilo zabavno. On je inace sav kreativan pa je uneo nesto svoje, a to je ljudima bilo zanimljivo i novo, izgleda je mnogima ta stalna i stroga forma bila dosadna, ali opet to nije prelazilo granicu preko koje bi se ti ljudi kod kojih smo dosli uvredili. Tako da je sve ispalo super :)
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Dina
Combo,
to je nepostovanje obicaja.
Dina, molim te...pomeraju vreme slavljenja slave, gore ili dole, da se ne bi pao u dan kada se posti, a ovamo ja kršim neki običaj što odbijam da jedem žito pre ruske salate da mi ne bi bilo muka.
Korisnikov avatar
By Dina
Pa to pomeranje slave nije isto u redu, tj slava pada u neki dan i ne moze padati u neki drugi dan. Ali koliko se ja secam elementi slave su kolac koji se ujutru nosi u crkvu, zito i sveca (imamo ovde na forumu teologe pa ce me ispraviti ako nisam dobro rekla :D ). Ali zito je svakako deo onoga sto se smatra slavom a ruska salata ili bilo kakva hrana i gozba nisu... Zato se sluzi prvo zito kao znak da si dosao na slavu, a to sto ima nesto posle to je neki slobodan izbor. A zar ti ne mozes da pojedes nesto kod kuce i onda ti ne bi bilo muka da uzmes prvo zito? Mislim mozda se tvoji rodjaci, prijatelji i ne vredjaju zbog toga ali sto bi rizikovao da nekog uvredis ili da mu bude neprijatno.
Korisnikov avatar
By Combo
:)

Stvarno originalan predlog... Prvo da jedem kući pa onda na slavu, gde i inače treba onoliko energije da se odbraniš od navalentnih domaćina kad krenu da nude (a u radikalnijim slučajevima i sipaju u tanjir). "Ajde, ajde...MOŽEŠ"

Ma nije ni do te kašičice žita pre jela, umem ja da budem i veća svinja...nego..."On si je čudan", što bi rekle babe...

:D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Za rodjendan mi je jos i ok, posto slavili - ne slavili godinu smo stariji, pa kada je vec tako, sto se ne bi proveselili i bili sa ljudima do kojih nam je stalo. Ili obradovati nekoga bas na njegovu/njenu licnu godisnjicu, jel...
Meni je ipak imbecilnije ponistavati rodjendan (lepo sam se ispalila cestitajuci rodjendan jednom poznaniku, koji je ipak hardcore pravoslavac, a pravoslavci ne slave rodjendane. Stoka se nije udostojila ni da hvala napise) a nametati slavljenje Bozica (sto je nista drugo do Isusovog rodjendana), Uksrsa, Bajrama i slava i zadusnica. Naravno, bzz su mi i ovi komercijalizovani praznici, koji bi mozda i imali nekakav znacaj da ih nisu pretvorili u komendiju (Dan zaljubljenih, 8. mart itd)
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by V I V I S E C T
To je bio jedan od kompromisa na koji je crkva morala da pristane kako bi ljudi na ovim prostorima prihvatili hriscanstvo.

Mene licno nerviraju motivi zbog kojih ljudi (ne svi, naravno) organizuju sva ta slavlja - mogu da potpisem da vise od 50% ljudi ni ne zna sta je zapravo slava, i zbog cega se taj dan uopste obelezava. Mnogi su poceli da slave slavu tokom '90ih, kada su crkva i pravoslavlje postali apsolutni trend, pa je masa njih umesto goblena pokacila ikone na zidove. Slosi mi se kad cujem da neko slavi slavu u restoranu.

Svadbe i ispracaji - to tek ne kapiram. Vecina ljudi sa kojima sam pricao o svadbi koju su pravili, na pitanje kako je bilo, uvek sam dobijao iste odgovore - super, uspeli smo da vratimo troskove i jos smo u plusu, zatim - ok, eto, na nuli smo, ili u najgorem slucaju - ma nista me ne pitaj, u minusu smo... Cekaj bre, pa zbog cega si ti pravio tu svadbu. Isto je i sa ispracajima. Gledao sam na DVDju pre izvesnog vremena ispracaj druga u vojsku, odmah pored vrata restorana je sedeo njegov brat (strina numerolog) koji je primao koverte, znaci, prvo si morao da das kovertu, pa tek onda si mogao da skines jaknu. U rokovnik se upisivalo ime, koliko si kinte dao i pored toga P-ako si doneo pice, ili T-ako si doneo tortu. Svrha evidencije - da se zna kojom merom da se uzvrati.

Takva slavlja izbegavam, jedino ako me bas zove rodbinska duznost, sto je srecom retkost.

Rodjendan volim da proslavim, ali na malo drugaciji nacin. Ja taj dan volim da provedem sa osobama koje mi zaista nesto znace, ili ih pozovem kod mene na neku klopicu, ili izadjemo negde na veceru, nebitno. Poenta mi je da sam taj dan sa osobama u cijem drustvu mi je prijatno, a ne da pravim zurke gde brat bratu necu znati za 50% ljudi ko su.

Anyway, ne smetaju mi slavlja niti imam bilo sta protiv njih. Ono sto mene nervira jeste nacin i razlozi zbog kojih se organizuju. Mada,lepo se kaze - hleba i igara...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!