Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By sing&dunum
U novom milenijumu, ja sam napravio licni "failure", te putovao avionom svega 2 puta... :rida:

:avion:

Razlog je finansijske prirode, te su mi alternativna prevozna sredstva bus (za teritoriju Ex-Yu republika) i voz (za duze relacije)... :bubbles:

:auto:

Kao klinac sam redovno leteo avionom, sto JAT-om, sto stranim kompanijama, ali dzaba ga za ovu diskusiju, jedino se secam daleko obilnijih obroka koje sam tada imao prilike da jedem... :giggle:
Dakle, JAT-ovi tadasnji obroci (i drugih kompanija, naravski) su bili 100 puta bolji od recimo danasnjih Lufthansinih... :yes:
A sto se "ofucanih" stjuardesa tice, i ja sam bio ubedjen da je JAT jedinstveni primerak po tom pitanju, ali bogami i nije. Ove godine su me u Lufthansi usluzivale iste takve bakute... :giggle: Ili, mozda oni te stjuardese pred penziju premestaju na letove sa Beogradom, znajuci za jadac... :lol:

A sto se imena JAT tice, ja ga ne bih menjao, samo ga ne bih nigde "obrazlagao" kao "Yugoslav aerotransport"...

Uopste, pocinje da me nervira to stalno menjanje imena necega iz proslosti (kakva god ona bila, i kako god se neko osecao povodom iste)... Narocito kada su u pitanju neki stari "brendovi"... :)

Apdejt: sad nesto razmisljam (i izgovaram u sebi "prevod" naziva JAT-ove avio kompanije), sve mi manje smeta sto joj u nazivu stoji "Yugoslav" (iliti "Jugoslovenski")... Ne vidim zasto bismo se pravili ludi na tu drzavu, poput brace Hrvata recimo, koji su u prilogu o Olimpijskim uspesima iz proslosti (serijal emisija na HRT-u prosle godine) navodili sve moguce zemlje, a Jugoslaviju su prenebrgli, kao da nikada, ali nikada nije postojala... :nokti:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
U kakvim uslovima su poslovali 90-tih i koliko je aviona bilo vise godina prizemljeno zbog sankcija, JAT je jos i odlicna aviokompanija. Situacija ce se promeniti sa obnavljanjem flote. Samo je sad problem sto nasi oce da otkace slobin ugovor sa Airbusom iz 1998. godine i da nabave Boeingove letilice. Ta zackoljica malo jebe, ali od sledece godine nadam se da ce JAT leteti novim zrakoplovima :lol: Pa makar bili i najnoviji ATR-ovi :lol:
Korisnikov avatar
By Combo
@Singi

Jel ti znaš da je svima automatski ograničen broj korišćenja šetajućih smajlija?
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:shok: :shok: :shok:

Ne!?! :puzzle:

Hvala ti sto si mi rekao... :placko:

Koliki je taj broj...? :uplasen:

:kiss:
By wilmott
Mislim da prvo treba da se postavi pitanje - da li je drzavi vise stalo do JAT-a ili do gradjana?
Ako mene neko pita - ne postoje potrosaci zbog kompanija, nego kompanije zbog potrosaca. I zato treba prekinuti sa zabranom konkurencije zarad zastite JAT-ovih interesa.
JAT ukoiko moze, neka se privatizuje. Ukoliko ne moze, neka pokusa da opstane samostalno na trzistu, gde konkurencija nece biti zabranjivana kao kod nas do sad, bez subvencija drzave. Mada je jasno da ce slobodno nebo odvesti JAT u ravno u propast.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Leon Walras

Mada je jasno da ce slobodno nebo odvesti JAT ravno u propast.

:placko: :placko: :placko:

(slusam trenutno neku sentis muziku, pa mi ova recenica zazvucala tuzno... :blush: )
Korisnikov avatar
By Combo
Nekoliko jeftinih letova sa nekom drugom kompanijom, i JAT-ova sudbina te ne bi više mnogo rastuživala (osim ako neko od tvojih ne radi tamo).
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:giggle:

Znam ja to, i ja im se radujem (jeftinim kompanijama)... :yay:

Hvala bogu, ne radi niko... :vruce:

Nego, ne mogu sve i uvek da gledam kroz prizmu prakticnog... :blush: S'a cu, taka' sam. :spin:

:avion:
Korisnikov avatar
By Combo
E, onda je baš dobro što sam ja praktičar.

:D
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Lakiboy_ns
Par shrafova manje vise na krilu kao da je to bitno :lol:
Zapravo, verovao ili ne, cak i nije bitno. Tj. ne utice bitno na sigurnost.
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Delete
Zapravo, verovao ili ne, cak i nije bitno. Tj. ne utice bitno na sigurnost.
Da.

Koja je verovatnoća da te sa 10,000m šraf lupi po glavi jačinom mgh?!
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Pa, sraf ni ne padne na zemlju, avion padne, a tu vec strada puno glava i automobila, po koja zgrada...

:smeh: :smeh: :smeh:

Naucio iz crtaca... :blush: :lol:
Korisnikov avatar
By Combo
Izvini, ovi nebitni šrafovi koji su pootpadali sa JAT-ovog aviona.

Levitiraju tamo gore? Ili ih je odvukla gravitacija Meseca?
Korisnikov avatar
By antibiotic
ma to je neki mali gremlin izchupao shrafove... grreeemlin :lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Combo
Koja je verovatnoća da sa 10,000m šraf padne nekom na glavu, vetrobran automobila i sl.
:hmm: Ima li neke veze sa gubljenjem mase, trenjem, bla bla...to sto pada sa te visine i sl.? I koliko od njega ostane dok dodje do zemlje? :P

Mene bi vise brinulo bahato pucanje u vazduh na slavama, ispracajima, svadbama i sl. i gde zavrsi tolika kolicina uzalud ispaljenih metaka.
Korisnikov avatar
By Delete
Nisu pootpadali. Pogresno si informisan. Ili nisi pazljivo citao izvore koji pisu istinu o tome.
Korisnikov avatar
By sing&dunum

Levitiraju tamo gore? Ili ih je odvukla gravitacija Meseca?

Mesec je pun srafova, vidi se sa Hablovih fotki, odavno je poznato u javnosti...

:smeh:

Originally posted by antibiotic
ma to je neki mali gremlin izchupao shrafove... grreeemlin :lol:

:pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:

Jes', meni se ucini da je pilot imao uvis dugacke usi, kad sam leteo ove godine... :smeh:
Korisnikov avatar
By Combo
Nisu pootpadali. Pogresno si informisan. Ili nisi pazljivo citao izvore koji pisu istinu o tome.
Ma posle slušanja jatove pi arice, mogu da se zakunem da je avion sleteo sa više šrafova nego na poletanju...

Ok, popustili. Sad pročitao sve, iz više izvora.

I to su tokom leta gledali ljudi u kabini.

Nije strašno, ali i nije smelo da se desi.
Korisnikov avatar
By Mikili73
I da je otpalo tih 5, ne bi se ništa desilo, jer ne drže samo ti šrafovi krilnu oplatu, ali to NE SME DA SE DESI NI U LUDILU. :avion: Ja ove godine neću s JAT-om, mada nemam poverenja u neke druge meni nepoznate aviokompanije kao na primer Tunižansku čarter kompaniju "Nouvelair". Nadam se da im ne otpadaju krilca, jer ne bih voleo da se strmeknem pre vremena. :lol:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by deran
I što više ne menjaju ime-kakav JAT više... :cowboy:
Zasto bi ga menjali? ž Ne mora kod nas bas sve da nosi odrednicu srpskog? :bljak:

Zato što većini ljudi i sama reč JAT znači nesigurnost,starost aviona,gore opisane stjuardese i pilote-i tu stavi taj smajli...
Korisnikov avatar
By m..
jao taj jat. prvo sto je to jedan trabant (da ne kazem riksha ili taljige) medju aviokompanijama, drugo sto je skup u pm, trece sto se povrh toga subvencionise, cetvrto sto njegovi direktori i menadzeri dobijaju basnoslovne plate bez da se vidi ikakav pomak nabolje...

pretpostavljam da bi bilo najbolje da se koliko toliko obnovi flota, (iako mi je to malo heavy) pootpustaju viskovi i neradnici i preorjentise na neki low cost fazon. ocigledno je to sve preglomazno i neefikasno.

mislim ovako mi je kao kad seljaci izgrade kucu za pokazivanje, opreme je i ne koriste nego zive u chatmari u dvoristu. a onda ako jos nemas novac da to odrzavas - dzabe si krecio, kupio identicne papuce u svim brojevima i metnuo djakuzi.
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by Mikili73
I da je otpalo tih 5, ne bi se ništa desilo, jer ne drže samo ti šrafovi krilnu oplatu, ali to NE SME DA SE DESI NI U LUDILU. :avion: Ja ove godine neću s JAT-om, mada nemam poverenja u neke druge meni nepoznate aviokompanije kao na primer Tunižansku čarter kompaniju "Nouvelair". Nadam se da im ne otpadaju krilca, jer ne bih voleo da se strmeknem pre vremena. :lol:
Ja sam leteo ovog leta sa Nouvelair-om i bilo je odlicno, a oni koji su doleteli Jat-om u istom terminu su se usrali od straha, tako da slobodno putuj sa Tunizanima

inace, ovog leta sam cuo od 3 osobe da su imali problema sa Jatom, ali ima i onih kojima je bilo odlicno...meni se cini da je tu najveci problem starost letelica a ne toliko neredovni servisi...i slazem se da ima dosta losijih kompanija

dakle srecno:avion:
Korisnikov avatar
By Mikili73
E super onda, znaci ok su. Hvala na info :avion: :bye:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Jeste da su im avioni prastari, jeste da stjuardese mozete prepoznati na bilo kom aerodromu na svetu jer su stare ko biblija u poredjenju sa ostalim, o 'obrocima' i komforu u avionu da ne govorimo (jednom sam putovao do mojih u Pancevo linijskim kombijem srednje velicine u koji je lik uglavio 15 sedista iz jatovog aviona), ali ja najvise volim da letim JAT-om, iz prostog razloga sto se najbezbednije osecam u njihovim avionima. Sestra mi zivi u Londonu, idem tamo 2x godisnje, eksperimentisao sam sa raznim kompanijama, ukljucujuci i Lufthansu, British Airways, Swiss Air i Austrian Airlines, ali se na kraju ipak drzim jata - jednostavno sam opusten od pocetka do kraja leta.

Mozda to ima veze s tim sto sam devedesetih, usled sankcija, svuda putovao rumunskim Tarom Airlines-om, i par godina nakon ukidanja istih ruskim Aeroflotom - e to treba preziveti, narocito rumunski Tarom, prvi put kad sam leteo sa njima, 1994 godine, secam se da mi je jedina nada u koliko-toliko uspesan let (samo podizanje aviona, za pocetak) bila cinjenica da je neki pop bio u avionu, pa sam kontao da je osvestao i iscitao molitve, heheheh :) Mozda zato i volim jat, vodim se onom - sto krsniji avion, bezbedniji let... ono, stvar navike i sl. :blenta:

Ako govorimo o rukovodstvu kompanije, to je totalna katasrofa, kao da ne zele da budu konkurentni na trzistu, nametanjem visokih cena karte u odnosu na druge, pa sve ostalo, a otidjite na nihov sajt, vecito najavljuju obnove flote, neke grandiozne planove i projekte, a nista se ne menja.

Konkretno vezano za temu, mislim da su svi napisi po novinama vezani za maksimalno srozavanje same (vec relativno propale) kompanije, kako bi to neko kupio za sto manje para-nedavno sam citao na sajtu b92 da je neki pilot nemac, posle 20 i kusur godina provedenih u jatu,odjednom tuzio isti za diskriminaciju na nacionalnoj osnovi, pa silni incidenti, bla bla bla...no ne zalazim previse u sve to, dosta mi je i mojih sranja u svakodnevnom zivotu, sa ili bez jata postoji i uvek ce postojati i drugi izbor.
Korisnikov avatar
By m..
@ok_decko jel i jat leti onako iznad Londona, pa se okrene na jednu pa na drugu stranu da lepo vidis panoramu? ja sam letela british airwaysom i i to su radili. zanima me da li je to regularan nacin prilaska heathrowu ili BA to radi iz fazona.

btw '95. sam letela bugarskom aviokompanijom iz sofije na maltu, nisam u zivotu nista prljavije videla od sofijskog aerodroma (cak ni wc-i u kanjonu morace nisu tako gadni).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!