Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Combo
I šta sad?? Umesto da se plašimo samo na one zanimljive datume - ti predlažeš da je bolje svaki dan!

:nunchake:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by E.c.h.o...
Nisu Maye prorekle kraj sveta... Samo su zavrsili kalendar 2012, a posto niko nije siguran zasto, katastroficari napravise teorije silne.

Zna se da su Maye poznavali srz astronomije, zacudjujuce je koliko su tacni i precizni bili ti podaci u odnosu na danasnju modernu nauku jer greske su izrazene u decimalama, na primer Maye su registrovali kretanje planeta izracunavsi jos pre toliko milenijuma da godina na Veneri traje 584 dana - danasnja nauka zna da traje 583,82 dana.

Predvideli su da ce se 21. decembra (na zimsku kratkodnevnicu)...
...Sunce naci u tacki preseka izmedju Mlecnog puta i galaktickog ekvinoksa, u samom sredistu nase galaksije.

Maye su odredile to srediste i dale su mu ime Sveto drvo. Smatrali su ga nekom vrstom duhovnog portala kroz koji je moguc put u drugu dimenziju, u svemir.
Prema verovanju Maya, svemir je izvor svega sto postoji. Naime, vasiona je svuda oko nas i u svakom zivom bicu. Shodno tome, neki danasnji tumaci Mayanskog kalendaru smatraju da ce se 21. decembra 2012. godine, kad Sunce dodje u srediste Mlecnog puta, otvoriti ta kapija vremena i uspostaviti veza izmedju vasione i svake zive duse na planeti.
Covecanstvo ce zakoraciti u novu eru, eru ljubavi i mira. Nase linearno poimanje vremena tada ce isceznuti, a sa njim strah od smrti i mrznja.

Politikin zabavnik br.2984, 19.4.2009.
Sad, sta to znaci, only few knows. ;) Ne znam ja. :)

A pitanje sta ce biti sa Srbijom - mozda zavrsimo sa belim sengenom... :kesa:
:smeh:

Upravo tako, zavrsili su kalendar, boze moj... :D Nisam siguran ni da u mom mobilnom telefonu ide kalendar do u nedogled! :lol: Hocete da vam kazem sta Sony Ericsson predvidja...? :gatara: :lol:

Na kraju krajeva, u istoriji zivog sveta na planeti se nigde ne pominju tako cesta masovna izumiranja (na svakih 26-30.000 god., ako sam dobro razumeo)! Bilo ih je "svega" 3 ili 4, vec sam zaboravio tu "lekciju"... Izmedju ostalog, dinosaurusi vladase otprilike 150.000.000. god. - za to vreme se promena polova X puta odigrala, pa nikom nista... :B

:trach:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by kenozoik
Originally posted by m..
Originally posted by жњ
Moje pitanje vama... sta mislite, gde ce Srbija zavrsiti? ^^
U 1769. gde je i danas :(
Mislis 1389. :lol:
da :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Neverovatno kako svemir uvek bira zanimljive datume za smak sveta?! Zasto to nikad nije tipa 23.05.2074. u 03:39
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh: :smeh:

Dobro kažeš...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!