Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Leon Walras
Draga Olga, desilo bi im se ono sto se desilo nama.
Pored toliko pobijenih Jevreja bilo bi jos toliko pobijenih Cehoslovaka.
Pa da. Antifasisti bi tako prvo provozali Jevreje malo kroz grad u dusegupkama a onda krenuli da se biju sa snagama Rajha. Nista logicnije.
By wilmott
Mora priznati da sam rec 'dusegupka' procitao samo kod Desanke Maksimovic i da ne znam sta znaci. Ako bi bila ljubazna da nadjes sinonim, pa da odgovorim.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
to su oni kamioni u koje su onomad trpali ljude, pa pustali gas i onda istovarivali mrtva tela direkt u grobnicu.
By wilmott
Aha. Multifunkcionalni izum.

Nego, malo glupavo sto si prethodno napisala. Nemci bi i njih ocistili za iste pare.

edit: promenjen redosled reci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by m..

Cetnici su mi zaklali pradedu da se osvete zato sto je ndh stavio prababu u logor? Ajme, sad mi je sve jasno.
m.., ne znam shta zelish da kazesh ovakvom konstrukcijom.
Ja sam jasno i glasno vec vishe puta rekao da uopshte ne branim chetnike, pogotovo ne one bande djurishiceve i djujiceve koji su i vrshili zlochine, chesto otrgnuti kontroli. svakako da su ti zlochinci isti kao ustashki, nishta manje zli.
I preci moje porodice su bili zivotno ugrozeni od svih vojski (a bili su samo vecinom civili), takodje od bake mi s mamine strane (inache, svi chisti Srbi s te strane) secam se da mi je govorila da su joj brata partizana ubili chetnici. Tako da, m.., itekako sam ja svestan i chetnichkih zlochina josh odonda.
Originally posted by m..
Po mojoj logici je zlocin bez opravdanja kada ubijas civile, bez obzira sta je i kako prethodilo ili sledilo.
Pa, svakako! O tom i ja upravo govorim. Ja sam opet vec glasno i jasno rekao da to shto su zlochini drazine vojske u 2. S. R.-u bili odmazdnichki ustashkim, NIKAKO NISU manje zlochinachki.
Originally posted by m..
Ja ne vidim kako Pavelicevi zlocini ima da budu opravdanje za ovo, i kako to rehabilituje Drazu:

ma, o chem ti? Ko je rekao "opravdani" su bili zlochini drazine vojske?? Ja sigurno NISAM to rekao NI mislio!
Ja sam samo ukazao na hronoloshki redosled zlochina tokom 2. S. R.-a i ukazao na suprotnost hronoloshkom redu zlochina devedesetih! Pri tom stalno istichuci kako je vuchinic-miloshevic-sheshelj-karadzic-mladic i njihovih pristalica orgijanje daleko gore i po obimu shtete i po vremenskom razdoblju zlochinstva od drazine vojske iz 2.S. R.-a!
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Vel boy
Originally posted by m..

Cetnici su mi zaklali pradedu da se osvete zato sto je ndh stavio prababu u logor? Ajme, sad mi je sve jasno.
m.., ne znam shta zelish da kazesh ovakvom konstrukcijom.
Ja sam jasno i glasno vec vishe puta rekao da uopshte ne branim chetnike, pogotovo ne one bande djurishiceve i djujiceve koji su i vrshili zlochine, chesto otrgnuti kontroli. svakako da su ti zlochinci isti kao ustashki, nishta manje zli.
I preci moje porodice su bili zivotno ugrozeni od svih vojski (a bili su samo vecinom civili), takodje od bake mi s mamine strane (inache, svi chisti Srbi s te strane) secam se da mi je govorila da su joj brata partizana ubili chetnici. Tako da, m.., itekako sam ja svestan i chetnichkih zlochina josh odonda.
Originally posted by m..
Po mojoj logici je zlocin bez opravdanja kada ubijas civile, bez obzira sta je i kako prethodilo ili sledilo.
Pa, svakako! O tom i ja upravo govorim. Ja sam opet vec glasno i jasno rekao da to shto su zlochini drazine vojske u 2. S. R.-u bili odmazdnichki ustashkim, NIKAKO NISU manje zlochinachki.
Originally posted by m..
Ja ne vidim kako Pavelicevi zlocini ima da budu opravdanje za ovo, i kako to rehabilituje Drazu:

ma, o chem ti? Ko je rekao "opravdani" su bili zlochini drazine vojske?? Ja sigurno NISAM to rekao NI mislio!
Ja sam samo ukazao na hronoloshki redosled zlochina tokom 2. S. R.-a i ukazao na suprotnost hronoloshkom redu zlochina devedesetih! Pri tom stalno istichuci kako je vuchinic-miloshevic-sheshelj-karadzic-mladic i njihovih pristalica orgijanje daleko gore i po obimu shtete i po vremenskom razdoblju zlochinstva od drazine vojske iz 2.S. R.-a!

pa vise puta si pomenuo da su ndh poceli prvi. upravo. (o mislosevicu i inima kao posledici necu da pricam, osim nacelno)

Zaista nije vise bitno ko je sta prvi radio, nego je bitno ko je (kao licnost, imenom i prezimenom) sta radio, te da se to sto je radio sankcionise, objavi, obradi u udzbenicima istorije, sve u cilju da se te kolektivne odmazde nad nacionalnim kolektivima ne bi ponavljale, jer u njima ocigledno ponajvise stradaju civili s obe strane.

Rehabilitacijom celokupnog cetnickog (ustashkog, whatever) pokreta se postize upravo suprotan efekat. Kao i opravdavanjem 2. zlocina cinjenicom da se 1. desio pre njega. Bitnije je kao cinjenica da su silni civili izginuli na pravdi boga.

Ovako cemo se ganjati dok nas ne bude. jer je uvek neko bio prvi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by m..

pa vise puta si pomenuo da su ndh poceli prvi. upravo. (o mislosevicu i inima kao posledici necu da pricam, osim nacelno)
da bi se shvatilo koliko je neo-chetnicizam vuchinica (iz teme) koji je povezan s zlochinachkim politikama miloshevic-sheshelj-karadzic-mladic (i njima sapripadajucih satelita) znatno gori i opasniji od drazine vojske iz 2. S. R.-a jer neo-chetnicizam ovih iz devedesetih nije/nema chak ni prethodnika u pandanizmu (iako je tudjmanov rezim povampirio u znatnoj meri ustashtvo, ipak je chinjenica da devedesetih nije bilo ndh vec chetrdesetih) zbog kojeg bi bar hronologija bila objashnjena.
Originally posted by m..
Zaista nije vise bitno ko je sta prvi radio, nego je bitno ko je (kao licnost, imenom i prezimenom) sta radio, te da se to sto je radio sankcionise, objavi, obradi u udzbenicima istorije, sve u cilju da se te kolektivne odmazde nad nacionalnim kolektivima ne bi ponavljale, jer u njima ocigledno ponajvise stradaju civili s obe strane.
Upravo to i ja govorim! :yes:
Originally posted by m..
Rehabilitacijom celokupnog cetnickog (ustashkog, whatever) pokreta se postize upravo suprotan efekat. Kao i opravdavanjem 2. zlocina cinjenicom da se 1. desio pre njega. Bitnije je kao cinjenica da su silni civili izginuli na pravdi boga.

Ovako cemo se ganjati dok nas ne bude. jer je uvek neko bio prvi.
Sve se slazem shto kazesh! Dabome da rehabilitacija chetnishtva ne valja, ali ne treba tumachiti rehabilitacijom chetnishtva isticanje chinjenice da je neo-chetnicizam rezima devedesetih daleko gori u svemu od drazine vojske chetrdesetih.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja finijeh vesti...

Uhapšen Siniša Vučinić

17. avgust 2009. | 16:20 -> 18:30 | Izvor: B92

Beograd -- Sud odredio pritvor od osam dana Siniši Vučiniću, koji je krajem juna putem javnih pisama pretio smrću novinaru Milošu Vasiću i lideru SDU Žarku Koraću.

Arhivska fotografija hapšenja Siniše Vučinića 2007. (FoNet)
Portparol Trećeg opštinskog suda u Beogradu Dragan Milošević izjavio da je istražni sudija Vučiniću odredio pritvor do osam dana, pošo je osumnjičen za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, a za koji je predviđen "skraćeni postupak".

Dežurni istražni sudija saslušao je ranije danas Vučinića i doneo rešenje o sprovođenju istražnih radnji protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, rekao je Milošević.

MUP Srbije ranije je saopštio da su pripadnici beogradske policije sproveli Vučinića dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda, koji se po nalogu Tužilaštva odazvao pozivu policije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Treće opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu da protiv Siniše Vučinića pokrene istražne radnje i odredi mu pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti poslanika Žarka Koraća i novinara Miloša Vasića, rekao je portparol Tužilaštva Tomo Zorić za B92.

Samoproklamovani četnički vojvoda Siniša Vučinić, koji se predstavlja i kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, priveden je danas zbog pretnji koje je 28. jula uputio novinaru Milošu Vasiću i poslaniku Žarku Koraću. Portparol republičkog javnog Tužilaštva Tomo Zorić za B92 je rekao da će Vučinić danas biti saslušan.

"Treće opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istražne radnje protiv Siniše Vučinića zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti narodnog poslanika i novinara nedeljnika 'Vreme' Miloša Vasića i predložilo, uz predlog za pokretanje istražnih radnji, i određivanje pritvora prema Siniši Vučiniću, o kome će odlučiti istražni sudija Trećeg opštinskog suda, koji bi u toku današnjeg dana trebalo i da ga sasluša. Kao što smo i najavili, Tužilaštvo je od prvog dana veoma ozbiljno shvatilo pretnje upućene Vasiću i Koraću i u Srbiji, koja je demokratska država, niko nema pravo da ugrožava sigurnost drugih ljudi zbog drugačijeg uverenja i mišljenja", rekao je Zorić za B92.

U prvoj reakciji, Žarko Korać je za B92 rekao da je privođenje Vučinića poruka da se u Srbiji ne može javno pretiti smrću.

"Svakako da je Siniša Vučinić, pre nego što je pretio smrću Milošu Vasiću i meni i hvalio se da je dao svoj puni kapacitet ubistvu Zorana Đinđića, morao da razmisli da li u iole normalnom društvu takve pretnje mogu javno da se iznose, posebno u vidu pisma koje je on uputio. Da stvar bude još gora, on je uputio i telegram saučešća redakciji lista 'Vreme'. Tako da, ovo je pretpstavljam opomena, ne za njega, nego za one koji stoje iza njega i slične njemu da ipak Srbija ide valjda ka nekom društvu u kome se ne može javno pretiti srmću nikome”, rekao je predsednik SDU.

Siniša Vučinić je, podsetimo, putem medija pretio Vasiću i Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić". U pismu "Glasu srpske" i "Vremenu" Vučinić se hvalio da je doprineo ubistvu Đinđića, a pored pretnji, redakciji "Vremena" je poslao je i telegram saučešća zbog smrti njihovog novinara.
Korisnikov avatar
By deran
...i onda će ga pustiti,pošto ne zna ćirilicu ili tako nešto...:povez:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Sad kapiram da je Sinisa idealan za neki reality show, skroz.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Da znaš, Olga, da ima tu nečeg...

Sprema se jesenja programska šema.
B92 ima "Velikog brata", a Pink "Farmu".
Može čovek da bira, a oni da se otimaju.

Ja glasam za "Farmu". :krava:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran
...i onda će ga pustiti,pošto ne zna ćirilicu ili tako nešto... :povez:
yep, nazalost......
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by deran
...i onda će ga pustiti,pošto ne zna ćirilicu ili tako nešto... :povez:
Siniši Vučiniću uslovna osuda
7. oktobar 2009. | 00:52 -> 17:23 | Izvor: B92, Beta

Beograd -- Siniša Vučinić osuđen na šest meseci, uslovno dve godine, zbog pretnji smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika “Vreme” Milošu Vasiću.

Nekadašnji član direkcije JUL-a, poznat i kao lider Srpske partije socijalista i četnički vojvoda Siniša Vučinić uslovno je osuđen na šest meseci zatvora, zbog pretnji smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću. Vučinić će biti poslat u zatvor samo ako u periodu od dve godine bude počinio neko krivično delo.

Obrazlažući presudu sudija Aleksandar Stepanović je rekao da je uzeo u obzir činjenjice da je Vučinić porodičan čovek, koji ranije niije pravosnažno osuđivan, pa ga je uslovno osudio na šest meseci zatvora. Sudija Stepanović krakto je poručio Vučiniću - "pamet u glavu".

Vučinić je nakon suđenja rekao da je njegov stav pogrešno protumačen i da on nije želeo nikome da preti.

“Ja ne znam čemu strah. Ja ponavljam, nikome nisam pretio. Nisam čovek mržnje. Mogu da prezirem, kao što mogu da volim, ali ne mogu da mrzim”, rekao je Vučinić.

Pre izricanja presude Vučnić se javno izvinio zbog pretnji i naveo da Koraću i Vasiću želi sve isto što i sebi - dobro zdravlje i dug život.

“Moram da kažem da sam zadovoljan izvinjenjem i rekao bih čak da smo sada kvit. I nemam više, iskreno, šta da kažem, voleo bih da zaboravim sve to”, rekao je Vasić.

Korać: Presuda skandalozna

Za razliku od Vasića Žarko Korać, koji je saslušan na prethodnom pretresu održanom prošlog meseca, smatra presudu skandaloznom.

“Ako je za istu stvar Damir Dokić dobio dužu kaznu zatvora, preteći smrću ambasadoru Australije, u čemu je razlika između naših građana i stranih diplomata”, upitao je Korać.

“Da li su oni više zaštićeni u ovoj zemlji, da li je poslanik zaštićen u ovoj zemlji ili nije uopšte zaštićen i šta uopšte znači ovako različita politika sudova u Srbiji u odnosu na pretnje smrću", kaže on.

Korać se nada da će tužilaštvo uložiti žalbu na presudu. On je ocenio da je "veoma cinično od suda" da kaže da se Vučinić izvinio jer nigde to nije javno učinio.

Korać je naveo da je Vučinić javno i potpuno otvoreno pretio smrću njemu i Vasiću i da je, kako je naveo, pokazao i "poseban cinizam" jer je redakciji nedeljnika Vreme u kojoj radi Vasić poslao telegram saučešća zbog Vasićeve navodne smrti.

Predsednik SDU je ocenio i da su u svakom normalnom društvu pretnje smrću "jako kažnjive", a posebno kada se preti javnim ličnostima.

Liberalno-demokratska partija takođe je kritikovala odluku suda. LDP navodi da je "nedopustivo da državne institucije, a naročito sud imaju razumevanja za ponašanje javne ličnosti koja godinama, na najgrozniji način, u javnosti preti svima za koje oceni da ne ispunjavaju njegove kriterijume 'patriotizma'".

Podsetimo, treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu optužilo je Vučinića zbog krivičnog dela “ugrožavanja sigurnosti” zato što je u pismu koje je uputio novinama "Vreme" i "Glas Srpske" poručio Koraću i Vasiću da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

Siniša Vučinić je na sudu ostao pri ranijim tvrtdnjama da nije želeo nikome da preti već da kako je rekao odgovori na uvrede koje protiv njega izneo Miloš Vasić u pojedinim tekstovima.
i 10 poena ide.... deranu! :klap:
Korisnikov avatar
By Vel boy
yep. tipichna tipika opet. kada sam video da ga eto kao osudjuju na samo 6 meseci i to uslovno, prenerazio sam se.

sudija; "on je porodichan chovek, ranije nije pravosnazno osudjivan...."
ts, ts..... mogao je josh reci "on je pravi mushkarac, nije peder, preti nego shta, ima bre da bije i ubija ako mu se neko ne svidi, pravi mushkarac, gde cu/cemo pravog mushkarca da zatvorimo....."
ts, ts......

Podrshka Koracu, SDU-u i LDP-u!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!