Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by gorilica
Gde se mogu skinuti stripovi?
Bio bih zahvalan za bilo kakav link, poshto poshto na stripovima online zahtevaju registraciju i nekakve bodove, a ovaj drugi link je do nekog obichnog kataloga, gde lik nudi stripove na prodaju.
Ja danas naleteh na ovo:

http://comicsworld.wordpress.com/

:superheroj:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ja sam fanatik pa sam ih imao bas dosta, ali je majka, jednom prilikom, sve to pobacala. :testerica: :elektro: Bukvalno sam kopao po djubretu da ih pronadjem, ali nista. Sada sam opet poceo da ih skupljam, ali ih, za sada, imam jako malo. U poslednje vreme uglavnom citam graficke novele koje moram da pozajmljujem iz biblioteke jer bas i nemam novca da ih kupujem. Favoriti za sada: Sambrovi, Metabaroni i naravno Nadziraci ( nadam se da i ovim filmom nece zasrati strip). Lepo je sto i ova tema postoji na forumu, i hvala osobi koja ju je postavila.
Korisnikov avatar
By Primeval
Ćao ljudi. Nisam čitao gore postove (mrzelo me :D ) ali samo da pitam, da li neko voli X Men da čita? Ja sam skorije nabavio sve Silent Hill stripove. Inače volim mnogo da crtam pa i sam pravim stripove. Radim na novom Mortal Kombatu, da mu dam pristojnu priču i dubinu koju filmovi nemaju.
Da, veliki sam fan stripova! :)
Korisnikov avatar
By Luffy
kad sam bio manji mikijev zabavnik, mikijev almanah, talicni tom, asterix, supermen, gaston... kasnije sam presao vise na japansku stranu tj. manga i jos uvek se drazim nje: medu omiljenim su mi death note, detective conan, one piece, ranma 1/2 itd.
By cumpig
ovaj Propvednik je stavrno nenadjebiv strip! Luda voznja od prve do poslednje strane
Upravo zavrsio trecu knjigu Ponosni Amerikanci.

Jos jedna preporuka!

(omiljena scena iz ovog broja:
kaze jedan agent: kako sam umoran, dobro bi mi doslo jedno karanje! ovaj, da karam, mislim! )
:eya:
By cumpig
sinoc sam svata napisao o Metabaronima, i nestade struja pa moj post nestatde u virtuelnim bespucima :down:
sad samo nakratko:
znaci vako, vizuelni raskos je nesto na sta tesko iko moze ostati imun (povremena stekanja sa ljudskim prikazima lako se daju progutati, Bilal sindrom)
sama prica nije bas ono sto me posebno odusevljava, porodicne loze, klanovi i dinastije nisu bas moj fah, sve i kad su pobacani u najfantazmagoricniji univerzum ikad. takodje strip ne bih svrstao u klasicni sf, jel se vazi space -opera?
slicnosti/posvete Dini su neizbezne, a ja nisam fan cak ni Dine :/
Jodorovski je totalno lud, to valjda ne trebam nikom sad objasnjavati, pa su tako "opsta" mesta zacinjena negovim bizarnim resenjima samo jos vise napumpana.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e sto mi drago da jos neki kopa po stripovima, a da nisu oni "obicni"
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by cumpig
sinoc sam svata napisao o Metabaronima, i nestade struja pa moj post nestatde u virtuelnim bespucima :down:
sad samo nakratko:
znaci vako, vizuelni raskos je nesto na sta tesko iko moze ostati imun (povremena stekanja sa ljudskim prikazima lako se daju progutati, Bilal sindrom)
sama prica nije bas ono sto me posebno odusevljava, porodicne loze, klanovi i dinastije nisu bas moj fah, sve i kad su pobacani u najfantazmagoricniji univerzum ikad. takodje strip ne bih svrstao u klasicni sf, jel se vazi space -opera?
slicnosti/posvete Dini su neizbezne, a ja nisam fan cak ni Dine :/
Jodorovski je totalno lud, to valjda ne trebam nikom sad objasnjavati, pa su tako "opsta" mesta zacinjena negovim bizarnim resenjima samo jos vise napumpana.
Naravno, jer ovo i jeste space-opera.

Meni se i prica dopada, jer kada zanemarimo vreme i mesto desavanja, i sva ona vanzemaljska bica, vidimo da je kostur citave price zapravo Grcka tragedija.

Sudbina porodice ratnika koji se kroz generacije bore za opstanak kroz medjusobna sakacenja, borbe, ratove, incest...

Meni se najvise dopala je psihologija likova.

Mrzi me sada da detaljisem, a i ovo sto sam napisao je potpuno bezveze, pa cu napisati nesto vise kada budem bio raspolozen.

@ Hlaf:

A koji su to stripovi "obicni"?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mnogo me mrzelo da trazim bolju rec......greska...znam.....

mislila sam na tripove tipa - komadant miki, blek stena, i te fore....nemam nista protiv, nacitala sam se ja toga kao budala kao klinja....

prosto mi drago da to ovde nije sve...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Meni je uzasno krivo sto se kad nas izdaje jako malo naslova.

A i kada izdaju neku graficku novelu, obicno je jako skupa, pa moram da cekam 500 godina da je dobiju u biblioteci, jer nemam kintu da kupim.

Moram opet da ih pomenem, ali su mi se Mretabaroni najvise dopali, iako sam, moram priznati, odbijao da ih citam, sve dok nisam imao sta drugo da uzmem.

Stoje kod mene duze od godinu dana. :lol:

A poslednjih dana mi je bas dosadno, pa skidam sve sto nadjem na netu.

Iscitah citav Ultimate Marvel Universe.

I jos jedna stvar, kada procitam neki strip, pa pogledam film zasnovan na njemu, u vecini slucajeva mi bude zao sto sam uopste i trosio vreme.

naravno da postoje i sjajni filmovi radjeni po stripu, ali nikada ne nadmase osnovni materijal.
By cumpig
sta ja znam, ocigledno ne volim bas ni grcke tragedije :)
a stripovi se kod nas (mislim na ex-yu) izdaju vise nego ikad, plus je izbor neverovatan
e sad, da su skupi, jesu, ali ja sam strpljiv covek i kupujel lagono, ne moram sve odjednom da imam.

licni favoriti su mi graficke novele belog puta, ono je bas serious fun, svetlosnim godinama daleko od bonelija, jos dalje od surovog (i ponekad dosadnog) realizma francuza
znaci luda voznja od pocetak do kraja
propovednik, 100 metaka, hellblazer, sandman.....
kud ces bolje!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
LXG, V for Vendeta, Watchmen, Sambre, Sninkel, Sin City... :love:
By cumpig
eto vidis, nastavite niz :)
cista uzivancija!

si citao neka izdanja hrvatske fibre?
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Jok. Nemaju.

Sada bas pogledah site. Skinuo sam From Hell, ali nisam jos procitao.
By cumpig
sad bas u temi o alisi pomenuh i malog princa

uskoro u izdanju veselog cetvrtka izlazi album mali princ, poslastica na kvadrat!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ali mrzim da citam skenirane stripove. A uglavnom ih skidam s neta.

Obozavam sam osecaj kada drzim svesku u rukama.
By cumpig
naravo, sken strip ne podnosim
cak i odolevam iskusenju da procitam ono sto me bas zanima posto znam da ce kad tad izaci i na papiru!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Jao ja htedoh da poludim pre neki dan.

Imao sam original The Crow ( maznuo ujaku a few years ago :lol: ) negde i moja majka ih sklonila pre par godina, i sada ne zna gde su.

I sada ja moram da citam skenirane, jer nikako da ih nadjemo.

Sto je najgore, vrlo je moguce da ga je izbacila ili dala bratu da nosi kada su sakupljali stari papir.

A stalno to radi.

ja ih sakupim i stavim negde, a ona pobaca.

Da me nije rodila, vec bi bila pokojna.
By cumpig
to sam ja davno rascistio, stripovi se ne diraju bez mog odobrenja! :)

(ala zivnusmo temu danas)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ma ja pizdim mcim vidim da uzima nesto od mojih stvari, a uzasnioo je tvrdoglava, pa se uvek svadjamo, jer mora ona da sve da skloni.

Nikada ne mogu da pronadjem nesto sto mi treba.

Ni crteze, ni stripove, ni knjige.
Korisnikov avatar
By Hton
negde sam cuo da je mikijev zabavnik satira americkog drustva(nema bracnih parova, sestici zive sa ujakom-bilo je jos dosta primera, ali sam ja samo ovo zapamtio)
By cumpig
pa mozda jeste a mozda i nije
ja sam recimo obozavao i imao ogromnu kolekciju Mikijevog zabavnika (koju nikad necu prezaliti sto je olkao dadoh za dzaba) i citajuci to kao klinac nikad mi nije palo na pamet da pitam sto oni nisu ozenjeni, zasto im nisu deca vec sestrici/bratanci ili kako se vec to zove. prosto sam uzivao u avanturama
a dali postoji pod-poruka, neznam.

inace danas zavrsio Lutkinu kucu, treci album Sendmena
tacnije, hronoloski gledano, drugi, ali je beli put kod nas prvo izdao treci album, pa onda krenuo redom.
i, ovo je najbolje dosad sto sam procitao od sendmena, prva dva trejda su me ostavila skoro pa ravnodusnim. nadm se da ce ostali biti jos bolji!
Korisnikov avatar
By Zvonki
Strip volim odmalena,kao mali voleo sma EKS Horror i drakulu iz tog,cak sma i sma crtao Drakulu,ta stara skola marvela Jhon Busema skola me je kao malog privlacila,stil jednostavnih super heroja,ovo danas je cisto preterivanje radi novca
Omiljeni striovi:

Dilan Dog,koga i dalje skupljam,imam gomilu
Valerijan i Lorelian preko Stripoteke sam saznao za njih
Imam sve Metabarone
Omiljeni strip autori su mi Mezieres,Moebius,Herman,uglavnom ne zapadno podrucje,mada eto volim i Batmana
By filipkum
Korto Malteze, omiljeni, a svideo mi se i Skorpija, a poslednje cituckao Walking dead, posle 7-8 epizoda potpuno upropastili crtez kreteni, zamenili valjda crtaca
Korisnikov avatar
By Zvonki
Zaboravih Korto malteze-a da pomenem,znaci ima jos neko ovde odskoro da voli strip
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568260#p2568260]Zvonki napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2516751#p2516751]Over the rainbow napisao:[/url]Skoro sam saznala za stripove Game of thrones.
Ima li ko?
http://www.avaxhome.ws/comics/george_rr ... _2013.html" target="_blank e evo nasao sam ti jedan broj ako nadjem jos sibnucu ti preko poruke
Hvala, ako nadjes jos nesto, posalji slobodno. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!