Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Combo
Kiwi, a što si se ti toliko naložio na ovu teoriju?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Combo
Kiwi, a što si se ti toliko naložio na ovu teoriju?
zato što sam teška ložana ...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KiWi
Jukie, šta ti misliš o ovoj teoriji?
Nisam sasvim siguran.

Sa jedne strane sam čuo objašnjenja po kojima je raspored oblina (npr gluteusi na zadnjici) na ljudskom telu prilagođen maratonskom trčanju u vezi sa iscrpljivanjem životinja u savani (i video sam simulaciju po kojoj je takav spori džoging energetski najprofitabilniji način kretanja za životinju koja ima oblik tela kao naš).

Sa druge strane ova hipoteza, po kojoj je raspored dlake na ljudskom telu takav kakav je zbog stalnog brčkanja u vodi, izgleda mi jako zabavna. Tj. dlaka je uglavnom na glavi (negde je čak pisalo da bi beba mogla da se drži mami za kosu dok plivaju), muškarci imaju bradu da bi se dok plivaju lako razlikovali od žena (jer im se iznad vode vide samo glave) a i u slučaju slabe dlakavosti muškaraca najviše dlake je na grudima koje se jasno vide ako je neko do stomaka u vodi a ne npr. na zadnjici; takođe oni muškarci koji imaju najviše testosterona (tj. alfa mužjaci) postaju ćelavi na temenu što se jasno vidi a ne npr. ispod miške; po svemu tome društvo tih plićačkih primitivnih ljudi moglo bi da razlikuje status i pol svojih članova po količini dlake.

Činjenica je i da ljudi vole vodu i vole da plivaju ili da se bar brčkaju i sede na plaži, i to smatraju vrhuncem zadovoljstva; a kod besnila ljudi pokazuju strah od vode što je suprotno normalnom ponašanju (dok psi koji su pitomi počinju da grizu a oprezne lisice da se umiljavaju oko ljudi); i da im je seafood omiljena hrana i da je potreban za dobar razvoj mozga. A i ja imam plovne kožice između svih prstiju i salce na trbi (ali imam i dlaku svuda po telu pa to pobija ovu hipotezu).

Ali ipak, evolucija nikad ne krene pa stane, nego se uvek pojavljuju novi izmenjeni uslovi sredine. Mislim da su primitivni savanski ljudi posle nekog vremena počeli da žive na morskoj obali, gde su im se malo ustalile ove obalske karakteristike (tj. proces evolucije je malo usmerio ljude prema ćelavim bradonjama) ali su istovremeno provodili dosta vremena u obalskoj makiji, pa kada je usled promene klime obala postala nedostupna, oni su se uputili u nove savanske oblasti. Nepovezane grupice praljudi (od 5-10 primeraka) mogle su da šetaju tamo-amo po Africi kako su htele, a verovatno su preduzimale i sezonske migracije u određeno doba godine (pa su možda kišnu sezonu provodili u savani a sušnu na obali mora). Ne treba zaboraviti ni obale reka i jezera.
Korisnikov avatar
By svejedno
Torija nije najnovija..bar ne u krugovima koji nisu 'naucni'

..

Ponavljam - Atlantida...smatralo se da tu zive prakticno vodozemci...

Pre toga Lemurija i to..e, za njih se smatra da su..hm..vise vremena provodili u vodi nego na zemlji.. slican fazon disanja ko delfini npr.

..

Ima i teorija da su delfini nastali od prezivelih atlantidjana..

..

A delfinima se, koliko znam, u stomaku prvo razvije nesto slicno nogama, pa se posle to ..pa, jbg, vrati...sto je kao dokaz da su oni imali pretke koji nisu ziveli samo u vodi.

^@ jukie
By RACABG
KIWI srbi nisu vodozemci srbi su ptice ocu reci nebeski narod a ostali nas ne zanimaju :velikosrbin:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
..

A delfinima se, koliko znam, u stomaku prvo razvije nesto slicno nogama, pa se posle to ..pa, jbg, vrati...sto je kao dokaz da su oni imali pretke koji nisu ziveli samo u vodi.

^@ jukie
Da.

Njima se u perajima nalaze šake i dan danji ...

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by KiWi
Njima se u perajima nalaze šake i dan danji ...
Zato što su delfini sisari a ne ribe.

Razlika od nas (i slepih miševa) zbog divergencije, sličnost sa ribama zbog konvergencije.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Hej, pa kitovi su nastali iz zivotinja slichnih vuku zato shto su se te zivotinje nashle u oblastima plitke vode (praokean Tetis) i nastavile da zive u njima. Shto kaze Jukie, mozda su neke od osobina o kojima se diskutuje ljudi dobili zbog svoje blizine vodenim ekosistemima...
Btw, bash me interesuje kako bi izgledali ljudi da su u jednom momentu potpuno nastavili svoju evoluciju u morskoj sredini.
Da l' bi nastale sirene? :D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Btw, bash me interesuje kako bi izgledali ljudi da su u jednom momentu potpuno nastavili svoju evoluciju u morskoj sredini.
Sirene kao mitska bica - ne. Nase glave i polozaj ociju, usiju je prilagodjen za zivot na kopnu (imamo ogromne lobanje, ako posmatramo odnos velicina glave i tela, oci su nam previse priblizene, zarad posmatranja u 3D, iako na ushtrb smanjenja vidnog polja, mada imamo fleksibilne vratne prsljenove, pa se lako mozemo okretati. Zato su usi sa strane, sa velikim usnim skoljkama koje i sluze kao antene), misici grudi i ledja nisu dovoljno jaki da bi izdrzali vodenu sredinu, udovi su neprilagodjeni za efikasno plivanje, a da ne pominjem potpunu neprilagodjenost disajnih i digestivnih organa na vodenu sredinu. Opet, da kojim slucajem ljudi jesu bili osudjeni na vodenu sredinu pretpostavljam da bi bili nalik delfinima ili kitovima, za koje znamo da su sisari.
U sustini, prvo pravilo evolucije je da opstaju najprilagodjeniji. Tako da, iako je evolucija 'unutrasnji' proces jedne populacije, njega diktira sredina.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Wilhelmina
U sustini, prvo pravilo evolucije je da opstaju najprilagodjeniji. Tako da, iako je evolucija 'unutrasnji' proces jedne populacije, njega diktira sredina.
Ova poslednja recenica mi se dopada.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Strix
Ova poslednja recenica mi se dopada.
Da, pa lepota evolucije i jeste u tome što je istovremeno logična i magična.

Magična u smislu nepredvidljiva na duže staze, ne znaš šta će se desiti dok se ne desi.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Sirene kao mitska bica - ne. Nase glave i polozaj ociju, usiju je prilagodjen za zivot na kopnu (imamo ogromne lobanje, ako posmatramo odnos velicina glave i tela, oci su nam previse priblizene, zarad posmatranja u 3D, iako na ushtrb smanjenja vidnog polja, mada imamo fleksibilne vratne prsljenove, pa se lako mozemo okretati. Zato su usi sa strane, sa velikim usnim skoljkama koje i sluze kao antene), misici grudi i ledja nisu dovoljno jaki da bi izdrzali vodenu sredinu, udovi su neprilagodjeni za efikasno plivanje, a da ne pominjem potpunu neprilagodjenost disajnih i digestivnih organa na vodenu sredinu. Opet, da kojim slucajem ljudi jesu bili osudjeni na vodenu sredinu pretpostavljam da bi bili nalik delfinima ili kitovima, za koje znamo da su sisari.
Moja konstatacija je, zapravo, bila shala... Ali, hvala na objashnjenju u svakom sluchaju...
:)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by BellyButton

Moja konstatacija je, zapravo, bila shala... Ali, hvala na objashnjenju u svakom sluchaju...
:)
Znam, ali u nedostatku drugih interesantnijih tema, ja se vracam na ovu :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!