Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Veoma zanimljiva teorija o tome da je čovek zapravo polu-vodozemac ...

Osnovna teorija je govorila o tome da smo sišli sa drveta u potrazi za hranom, a uspravili se na dve noge zbog visokog rastinja u savani (to je bilo lakše nego evoluirati u višeg četvoronošca?) .... Nova istraživanja kažu da svi majmuni hodaju na dve noge u vodi ... i da smo zapravo tako ostali uspravni ...

A tu je i činjenica da svi sisari koji nisu dlakavi imaju vodene bliske pretke (uključujući slonove i nosoroge!) .... postoji samo neki pacov koji je potpuno bez dlake ... ali on živi isključivo u zemlji i ne izlazi na površinu nikad, pa mu je dlaka nepotrebna ...

Dakle, evo dokaza:

The aquatic ape hypothesis puts forward these main arguments:

Nakedness: Of the hundreds of primate species, humans are the only species in which hair does not cover almost the entire body. The only environments known to give rise to naked mammals are aquatic and subterranean. Other naked mammals are totally subterranean ( naked mole rat), swim ( whale, dolphin, walrus and manatee), wallow ( hippopotamus, pig and tapir) or seek mud and water regularly ( rhinoceros and elephant).

Bipedalism: Humans are the only surviving bipedal mammal. Although it gives us the ability to use tools whilst walking or running, it directly causes the following problems: back problems, knee problems, varicose veins, hemorrhoids, hernias and problems with childbirth.

Since evolution works in small steps, it is hard to see how bipedalism could have evolved on the savanna: the mass of the torso makes bipedalism inherently unstable and inefficient. Bipedalism is not observed in other savanna animals. Water, however, supports the body, and non-human primates such as bonobos and proboscis monkeys have been observed wading bipedally in their occasionally flooded habitats.

Breathing: With the exception of humans and a few other outstanding animals (many of which had aquatic ancestry like the elephant), land mammals have no conscious control over their breathing. The voluntary control humans have over their respiratory system is similar to that of aquatic mammals which inhale as much air as they need for a dive, then return to the surface for air.

Fat: Humans have ten times as much fat in our bodies as is normal in an animal of our size. We are by far the fattest primates. Mammals which hibernate have seasonal fat: aquatic mammals, like humans, retain fat throughout the year.

Childbirth: Dramatic increase in the size of the cranium is a prominent theme in human evolution, making childbirth difficult and dangerous. Water birthing is known to facilitate childbirth and to reduce risks to mother and infant. Human infants are born covered in vernix caseosa, a waterproof coating, and continue to draw oxygen through the umbilical cord while underwater.

Nutrition: Human brain tissue requires comparatively large amounts of omega-3 fatty acids, which are uncommon in the land food chain but prevalent in the marine food chain.
Tears and excessive sweating, prevalent in humans but not in other primates, are considered further evidence to support the hypothesis, insofar as they are vectors for the removal of excess salts from the body, as might result from the ingestion of saltwater. Other marine animals, such as the marine turtle , secrete tears for this purpose, although these tears are of higher salinity than human tears.
Supporters of the hypothesis also mention the webbing between the human thumb and fore finger, which has no apparent value on land.

Odjednom Šijamalanova Lady in the Water ne izgleda tako naučno-fantastično. Samo još neko da mi objasni zašto mi se koža smežura uvek kada se tuširam i pristajem da budem vodozemac :D

http://www.economicexpert.com/a/Aquatic:Ape:Theory.htm
Korisnikov avatar
By Combo
Tragično je što se njihov broj nije mnogo smanjio od onda...
Korisnikov avatar
By Combo
Lady were did my my hairy ass back come from ???

:lol:
Korisnikov avatar
By m..
pustam plovne kozice i odo medju delfine.
Korisnikov avatar
By Combo
Samo čine uslugu kreacionistima ovim novim teorijama.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by KiWi
Zapamti svoju reakciju ... svi su se smejali i Darvinu
Ti nisi Darvin. :novine:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Sad iz pocetka...
Zivot jeste poceo u moru i vodozemci su prvi organizmi koji su krenuli u osvajanje kopna... sto znaci da, posredno, ljudi imaju veze sa vodozemcima na evolutivnom stablu.

A tu je i činjenica da svi sisari koji nisu dlakavi imaju vodene bliske pretke (uključujući slonove i nosoroge!) .... postoji samo neki pacov koji je potpuno bez dlake ... ali on živi isključivo u zemlji i ne izlazi na površinu nikad, pa mu je dlaka nepotrebna ...
Ljudi imaju dlake po celom telu, samo su kod nekoga izrazenije jace ili slabije. Samo malo bolje obratite paznju na svoj stomacic (evo, i ja imam jako kratke i bele dlacice po celoj povrsini stomaka) a gubitak dlake je sekundarna osobina, tj. nastala je posle evoluiranja u homo sapiens.

Nakedness: Of the hundreds of primate species, humans are the only species in which hair does not cover almost the entire body. The only environments known to give rise to naked mammals are aquatic and subterranean. Other naked mammals are totally subterranean ( naked mole rat), swim ( whale, dolphin, walrus and manatee), wallow ( hippopotamus, pig and tapir) or seek mud and water regularly ( rhinoceros and elephant).
Ima vise tumacenja zasto ljudi nemaju krzno (iako sam gore napisala da dlakavi pokrivac svakako postoji) a neka od njih su zasnovana na tome da su se prvi ljudi pojavili u Africi, te je smanjenje dlaka povezano sa klimom u tim krajevima, odnosno sa termoregulacijom (ljudi se oslobadjaju toplote preko znojenja, a mnogo je lakse regulisati visak tolote ako nema krzna), evolutivnom prednoscu cosavih u odnosu na dlakave (da, optuzimo zene za sve, one su pre birale depilirane nego dlakave, prim. aut) ili sa oslobadjanjem parazita kao sto su vaske i buve. Naravno, svaka od ovih teorija je verovatna kao i ova koju je kiwi napisao.

Bipedalism: Humans are the only surviving bipedal mammal.
Nisu, sisari koji koriste hod na dve noge su makropode (kenguri, valabii i njihovi rodjaci) i jos neke zivotinjice, dok mnogi sisari i primati imaju mogucnost da zauzimaju bipedali stav i u njemu provedu odredjeno vreme.
Although it gives us the ability to use tools whilst walking or running, it directly causes the following problems: back problems, knee problems, varicose veins, hemorrhoids, hernias and problems with childbirth.
Ali su prednosti daleko vece, od koriscenja udova za branje plodova sa visih grana, kopanje, kamuflazu, borbu, bolji polozaj glave, bolje nadgledanje, zalazenje u dublje vode, brze kretanje (s'tim da se sa ovim bas ne slazem, najbrzi sisari su ipak cetvoronosci). Opet, mislim da se ovde radi o adaptaciji na savane.
Since evolution works in small steps, it is hard to see how bipedalism could have evolved on the savanna: the mass of the torso makes bipedalism inherently unstable and inefficient. Bipedalism is not observed in other savanna animals. Water, however, supports the body, and non-human primates such as bonobos and proboscis monkeys have been observed wading bipedally in their occasionally flooded habitats.
Kao sto rekoh... i primati ponekad hodaju na dve noge.

Breathing: With the exception of humans and a few other outstanding animals (many of which had aquatic ancestry like the elephant), land mammals have no conscious control over their breathing. The voluntary control humans have over their respiratory system is similar to that of aquatic mammals which inhale as much air as they need for a dive, then return to the surface for air.
Nemaju je ni ljudi. Naknadno su naucili da zadrzavaju dah, kopirajuci akvaticne vrste. Znaci, disanje je nesvesno, ali zadrzavanje daha je svesno. Kod vodozemaca je sve nesvesno, tj. disu u skladu sa sredinom u kojoj se nadju (tj. nisam jos videla ili cula da se vodozemac udavio, a ljudi jesu)

Fat: Humans have ten times as much fat in our bodies as is normal in an animal of our size. We are by far the fattest primates. Mammals which hibernate have seasonal fat: aquatic mammals, like humans, retain fat throughout the year.
Mast je dobar termoizolator, a to nam je postalo potrebno otkako su nasi preci resili da napuste tolu Afriku i krenu u osvajanje ostatka sveta. A prvo su odbacili krzno. Plus, obzirom na pretezno sakupljacki nacin zivota, ljudima je bila potrebna rezerva hranjivih materija, ukoliko se nadju u uslovima gde nema previse hrane.

Childbirth: Dramatic increase in the size of the cranium is a prominent theme in human evolution, making childbirth difficult and dangerous. Water birthing is known to facilitate childbirth and to reduce risks to mother and infant. Human infants are born covered in vernix caseosa, a waterproof coating, and continue to draw oxygen through the umbilical cord while underwater.
Lobanja se povecavala usled cefalizacije, tj. mozak je pod pritiskom sve vise informacija i potrebnih vestina postajao veci, veci, veci..., a energiju koja je za to bila potrebna crplili su iz novih izvora hrane - mesa. Tj. ljudi su poceli da love, za to im je trebao veci mozak itd itd.
Postoje teorije da sam covek svojim razvicem u stomaku rekapitulira ceo postanak zivota (od celije koja se deli, preko prvobtnih organizama, ribica, vodozemaca....)

Odjednom Šijamalanova Lady in the Water ne izgleda tako naučno-fantastično. Samo još neko da mi objasni zašto mi se koža smežura uvek kada se tuširam i pristajem da budem vodozemac :D

http://www.economicexpert.com/a/Aquatic:Ape:Theory.htm
Hm, ok...
Evo objasnjenja...
Koza na tabanima i dlanovima je deblja u odnosu na kozu na drugim delovima tela, i ima ojacani sloj epidermisa (povrsinskog sloja) zbog kretanja, jel... taj sloj upija vodu i siri se, a sloj koze ispod povrsinskog ne, pa nema drugoh izbora nego da se smezura... Ali ti je to adaptacija na kretanje po zemlji, ne u vodi...

Opet, ja sam pristrasni darvinista i sinteticar, uvek izvlacim podatak da simpanze i ljudi del 95% genoma, sto je neoboriv znak srodstva...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Combo
Samo čine uslugu kreacionistima ovim novim teorijama.
Ne bih se složio ... postojanje dve različite teorije ne moraju da se potiru ... jedna može da preovlada, a druga zamre ...

Zašto kreacionističke teorije nikada neće biti popularnije od teorija evolucije? Zato što kreacionisti imaju odgovor koji pokušavaju da opravdaju dokazima, a evolucionisti pokušavaju iz sakupljenih dokaza da izvuku odgovor ...
Korisnikov avatar
By Combo
Hej, možeš da nam okačiš to što si rekao u vidu stripa!
Korisnikov avatar
By KiWi
Hej, možeš da nam okačiš to što si rekao u vidu stripa!
??
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mrknula sam strip!
Hocu da ga stavim na facebook.
Korisnikov avatar
By KiWi
he he .. ja sam to video kao grafit :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Veliki neki zid...
ne znam .. fotka je bila u pitanju .. stumbleuponovao sam na nju :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by svejedno
Atlantida, Atlantida.. dada ,)
To onda može da znači da postoji šansa da su Atlantiđani živi :)

Kako bi preveli na srbijanski semi-aquatic?

Diskutujem ja o ovoj temi s mužem i kažem "čudo jedno da nisu u dokaze stavili i potrebu čoveka da se tušira svakog dana ... to je baš potreba da bude u kontaktu sa vodo" ... a on odgovara "to je zato što su neki toliko evoluirali da nemaju potrebe danima da se tuširaju, pa bi to oborilo teoriju .." :giggle:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Možda su samo disidentske teorije o HIVu gluplje od ove da smo svi mi žablji potomci.

Mislim da je Wilhelmina to sve maestralno pokazala :)
Korisnikov avatar
By horus.
cekamo da holivud pretoci ovu teoriju u jedan dvoipocasovni blokbaster koji ce (naravno) biti prenatrpan cinjenicama... :hekla:

novi kod koji treba da dekodira tom henks... :yay:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Kiborg
Možda su samo disidentske teorije o HIVu gluplje od ove da smo svi mi žablji potomci.

meni je ova teorija baš zanimljiva i sveža :) ma koliko blesava bila .... ne verujem da je bio vodozemac, ali ima smisla da je bio semi-aquatic i živeo pored vode ...

@horus: to je pre par godina odradio Šiamalan
Korisnikov avatar
By Combo
I jedan Rus...u prošlom veku....valjda "Amfibija".

Biblioteka Plava Ptica...
Korisnikov avatar
By Kiborg

meni je ova teorija baš zanimljiva i sveža :) ma koliko blesava bila ....
Pa sad, meni je npr. Star Trek zanimljiv, ali sad neću baš da kažem da se kapetanica Džejnvej nije u više navrata žestoko nalupetala ;)
Korisnikov avatar
By jukie
Pa nije ovo teorija o tome da smo žablji potomci. Svako zna da nismo, kada su žabe vrlo izvedena grana evolucije vodozemaca (nema repa, noge za skakanje, nema rebara itd). Od njih neće nastati evolucijom ništa nego neka uvrnuta žaba (ili ptica, sudeći po dinosaurusima). Kao što nismo nastali od npr. šarana tako nismo ni od žabe.

To "vodozemac" je ovaj put iskorišćeno u bukvalnom značenju, onaj koji živi i u vodi i na suvom.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jukie, šta ti misliš o ovoj teoriji?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!