Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_
odmah sam primetila ovu temu, no nisam se oglasavala smatrajuci da ja nemam ovde sta reci, jer strahote koje su ljudi preziveli ja nisam tako da bi verovatno svaka moja rec bila umanjivanje onoga sto ne poznajem

no, slucajno naletevsi na hrvatski tv program, veoma sam se uznemirila. oni tamo to slave. s l a v e, slave kao praznik. okrecu prase, piju i pevaju. pa to je strahota. :sigh: ne znam sta osecam, bes ili zalost. :( :grom:
i ne samo to, te iskrivljene slike, medijska propaganda, strahota. hrvatski generali koji ponosno prepricavaju kako su delili tetrapake mleka i jogurta ljudima koji su 'dobrovoljno' napustali svoje domove, eto da ne bi bili gladni... strashno. ljudi to je strashno.
mozda najporazavajuce u svemu jeste to sto niko, ali NIKO, ne osudjuje nista od toga. :grom: :grom:

strashno, kakav un, kakav nato, i sve te medjunarodne skupine kojima ni ne znam ime. jos uvek mi odzvanja recenica hrvatskog generala, frishko izgovorena u vecerasnjem dnevniku na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, kako mu je margaret tacer rekla "steta sto ste se zaustavili kod Banjaluke"
:(
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by emo_haos_
odmah sam primetila ovu temu, no nisam se oglasavala smatrajuci da ja nemam ovde sta reci, jer strahote koje su ljudi preziveli ja nisam tako da bi verovatno svaka moja rec bila umanjivanje onoga sto ne poznajem

no, slucajno naletevsi na hrvatski tv program, veoma sam se uznemirila. oni tamo to slave. s l a v e, slave kao praznik. okrecu prase, piju i pevaju. pa to je strahota. :sigh: ne znam sta osecam, bes ili zalost. :( :grom:
i ne samo to, te iskrivljene slike, medijska propaganda, strahota. hrvatski generali koji ponosno prepricavaju kako su delili tetrapake mleka i jogurta ljudima koji su 'dobrovoljno' napustali svoje domove, eto da ne bi bili gladni... strashno. ljudi to je strashno.
mozda najporazavajuce u svemu jeste to sto niko, ali NIKO, ne osudjuje nista od toga. :grom: :grom:

strashno, kakav un, kakav nato, i sve te medjunarodne skupine kojima ni ne znam ime. jos uvek mi odzvanja recenica hrvatskog generala, frishko izgovorena u vecerasnjem dnevniku na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, kako mu je margaret tacer rekla "steta sto ste se zaustavili kod Banjaluke"
:(
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by mythe
Pre bih rekao da su Srbi iz Hrvatske otisli dobrovoljno, a mnogi od njih su se itekako lepo udomili u Srbiji, sto preko zaposljenja u drzavnim sluzbama istovremeno oduzimajuci radna mesta starim Vojvodjanima i isto dilujuci devize, prodavajuci drogu, svugde okolo se mogao cuti njihov prepoznatljivi akcenat, primitivno ponasanje, parkiranje auta na zelenim povrsinama...
skote.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by ns.happy
Pre bih rekao da su Srbi iz Hrvatske otisli dobrovoljno, a mnogi od njih su se itekako lepo udomili u Srbiji, sto preko zaposljenja u drzavnim sluzbama istovremeno oduzimajuci radna mesta starim Vojvodjanima i isto dilujuci devize, prodavajuci drogu, svugde okolo se mogao cuti njihov prepoznatljivi akcenat, primitivno ponasanje, parkiranje auta na zelenim povrsinama...
skote.
Zaista. :zvezdice:

Kad je patriJota počeo da zastupa Greenpeace?
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by emo_haos_
gladni... strashno. ljudi to je strashno.
Mesic je/su, kao i vecina centar-levichara Hrvatske, vishe puta (kao i ovaj put) osudio/li zlochine koje su se deshavali u oluji.
to shto su hrvatskim desnicharima (tipa, mythe, Albion itd.... te josh gori i od njih u hrvatskoj politici) on i ostali hrvatski centar-levichari "izdajice, jugonostalgichari itd..." zbog toga, i jeste problem politichke Hrvatske.

A, evo samo jednog od primera kako hrvatski desnichari laju na Mesica (prilog znanca ALBION-a, tj. obratiti paznju na njegov post tamo u onoj temi, koji se divi autoru kojeg navodi) http://www.gay.hr/diskusije/viewtopic.php?f=13&t=2856
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa i bivsha-ne bivsha HR 'Erceg Bosna je Republika Kr(a)shka..... :giggle: i ne ne mislim na Josipa Krasha (njemu svaka chast!) vec na krsh iliti kras koji preovladjuje u HR 'Erceg Bosna.... :)
By mythe
Originally posted by Stripi
a ja jos uvek nemogu prezaliti i jos se nadam da i Hrvati u BiH budu dobili svoju teritorijalnu jedinicu, jer im to po nacelu pravicnosti i pripada. Dosta je bilo muslimanske dominacije i izbornih inzinjeringa preko kojih se na odredjene funkcije postavljaju marionete kao onaj Komsic!
Fino je rekao jedan mladi čovjek u emisiji "Oluja koja traje" koja je bila danas na RTSu-činjenica je da se ljudi vraćaju svojim matičnim državama u periodu od zadnjih 150 godina. E pa tako neka se svi Hrvati i Srbi kojima smeta nepodijeljena BiH fino isele u svoje matične zemlje jer će tamo biti em među svojima, em svoji na svome i neka puste i Bošnjake i sve normalne građane Bosne i Hercegovine da žive normalno.
aha, tu smo znaci ;)

muslimani (Bosnjaci) su normalni, divni , pitomi, oni zele "gradjansku i multietnicku" drzavu a Hrvati i Srbi su sovinisti, divljaci, oni zele da rasture Bosnu itd... nakon tvog posta odmah se setih one pesme od Prljavog Kazalista "Crno-bijeli svijet" - bas se pitam zasto :D

e, a jesi li ti cuo za demokratsko pravo gradjana da odlucuju o svojoj sudbini, o referendumu na primer? Kako je to onda u redu da su gradjani Kosova mogli na referendumu da izglasaju nezavisnost i vecina zemalja EU i SAD to prizna a ti isti ne zele to isto pravo da priznaju Srbima i Hrvatima u BiH! Da se to ne zove mozda "dvostruki kriteriji", sta mislis o tome?
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja rekao da je to u redu? Ne, nikad. I kad se ovdje o tome raspravljalo otprije par godina sam rekao da to nije u redu i neće mi nikad biti u redu. A nije mi u redu ni to što su i Srbi i Hrvati dobili svoji nacionalne države ali im to nije dosta pa bi još dijelili i Bosnu i Hercegovinu. Mislim da je sasvim u redu da Bošnjaci dobiju svoju nacionalnu državu i da sa njima živi naj ko želi- Onaj koji želi dijeliti Bosnu i pripajati je svojoj matici nije demokratski orijentiran građanin Bosne i Hercegovine, on je faktor nestabilnosti te zemlje. I šta na kraju kada se ti teritoriji osvoje? PA vidjeli smo šta se na kraju dogodilo sa Krajinom, samostalna nikako nije mogla opstati a kada je pukao savez sa Slobom, pukla je i ona. Entitet zvan Republika Srpska opstaje unutar BiH zahvaljujući međunarodnim parama a izvan Bosne i tako ne bi mogla postojati, barem su na to pristali kad su potpisali Daytonski sporazum kojim im je dodijeljeno 49% zemlje.

Originally posted by Leon Walras
Hrvatska neka ukine pravo glasa, Srbija ohladi specijalne veze, islamski svet prestane da salje novac za razne bogougodne skole i dzamije. Izbor, je dakle, vrlo suzen - takoreci treceg nema.
Ali zato Hrvati i Srbi mogu pičit sa novim crkvama koliko ih je volja?
By wilmott
To si ti rekao.
Fino je rekao jedan mladi čovjek u emisiji "Oluja koja traje" koja je bila danas na RTSu-činjenica je da se ljudi vraćaju svojim matičnim državama u periodu od zadnjih 150 godina.
Zaboravio sam da kazem da ovo nije tacno.
Korisnikov avatar
By Stripi
ne, nego si ti rekao. Hrvatima je jedini grijeh dvostruko pravo glasa, koje bi im ja ekspresno ukinuo, Srbima specijalne veze a Bošnjacima bogomolje.
By wilmott
Hrvatska neka ukine pravo glasa
Hrvatska kao spoljni faktor destabilizacije.

Srbija ohladi specijalne veze
Srbija kao spoljni faktor destabilizacije.

islamski svet prestane da salje novac za razne bogougodne skole i dzamije.
Kako god se zvalo, uslovno islamski svet, isto sto i Srbija i Hrvatska.

Vidis da nisam rekao.
By wilmott
Ne pricam o tome, ali ti si uporan i neka ti tako bude
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Vel boy
kolikogod da ne zelim, moram
Originally posted by burak-BL
Ipak, žalosno je to što za takav bezuman zločin, isplaniran ne strane države Hrvatske još niko nije odgovarao. :(
jesi li obavijeshten da je zlochinac gotovina te vecina njegovih saradnika/suradnika u haashkom zatvoru? tudjman bi isto bio da nije u medjuvremenu crk'o.
Šta bi bilo kad bi bilo.
U tom bezumnom nedjelu je učestvovalo više desetina zapovjednika koji su naređivali zločine pljačke ubistva, a oni se sada slobodne kreću lijepom njihovom.
Korisnikov avatar
By Stripi
@BurekBl
Barem ti znaš kako je kad se zločinci slobodno šeću entitetom u kojem ti živiš.
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Stripi
Barem ti znaš kako je kad se zločinci slobodno šeću entitetom u kojem ti živiš.
A koji se to slobodno kreću po RS? Svi su, pa čak i oni koji se gotovo ništa nisu pitali u vezi vojnih operacija (Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik), pohapšeni i trunu u Hagu. A ovi što su se nešto pitali kao general Ratko Mladić se kriju negdje van granica ljepšeg entiteta BiH.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Dzelajza Rouz
skote.

Ali ovo dobrovoljno je najbolje -- pa čoveče da li si ti svestan šta bi im se desilo da su ostali tamo? Pre izvesnog vremena isplivao je fono zapis sastanka Tuđmana sa generalima pre Oluje u kome se jasno vidi da su nameravali da fizički likvidiraju ljude koji bi tamo ostali.

Ne da se nisu lepo udomili, nego i dalje većina izbeglica ima loš materijalni status, a kao što se vidi iz tvog posta i žrtve su najgorih raqsističkih predrasuda. Svi se bave kriminalom, kao da kriminala pre njih nije ni bilo!? A vrhunac dolazi u naglasku -- pa šta ako ga imaju? Svako ima nekakav naglasaka a nepoznato mi je da filologija klasifikuje naglaske kao superiorne i inferiorne.
Korisnikov avatar
By Madonna
bitno je da se bar mi na forumu slazemo! :balerina:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Dzelajza Rouz
skote.

Ali ovo dobrovoljno je najbolje -- pa čoveče da li si ti svestan šta bi im se desilo da su ostali tamo? Pre izvesnog vremena isplivao je fono zapis sastanka Tuđmana sa generalima pre Oluje u kome se jasno vidi da su nameravali da fizički likvidiraju ljude koji bi tamo ostali.

Ne da se nisu lepo udomili, nego i dalje većina izbeglica ima loš materijalni status, a kao što se vidi iz tvog posta i žrtve su najgorih raqsističkih predrasuda. Svi se bave kriminalom, kao da kriminala pre njih nije ni bilo!? A vrhunac dolazi u naglasku -- pa šta ako ga imaju? Svako ima nekakav naglasaka a nepoznato mi je da filologija klasifikuje naglaske kao superiorne i inferiorne.
Slažem se.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by burak-BL

A koji se to slobodno kreću po RS? Svi su, pa čak i oni koji se gotovo ništa nisu pitali u vezi vojnih operacija (Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik), pohapšeni i trunu u Hagu. A ovi što su se nešto pitali kao general Ratko Mladić se kriju negdje van granica ljepšeg entiteta BiH.
Eto vidiš da znaš kako je. Tako je i ovdje.
Evo i jedne jesenje oluje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SGI4eAb4 ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By deckonja
peder ostaje peder zauvek.
ja sam autor pesme koja je otvorila ovu temu.
hvala happyu sto mi je pomogao da potvrdim stav da vecina ljudi ovde nemaju ni mozga, ni aptije, ni obrazovanja, ni duha.
cast izuzecima.
By жњ
hajmo ljudi biti realni, hrvatska slavi sto je preuzela kontrolu nad 1/5 svoje legitimne teritorije, i koliko vidim na HRT-u, vrlo zvanicno, gospodski i fino (ustvari pametno) ogradjujuci se od onog sto je islo uz to preuzimanje - progon, zlocine, cinjenicu da se ti ljudi nikada nece vratiti, itd... sto naravno sada nikom od prognanih ne vredi, al ajde... ali legitimno slave, to je poenta.

evo, ja sam odande i cinjenica da slave me ne nervira uopste (samo sam tuzna - imam za cim biti), ali me nervira sto se o "oluji" govori kao o nekoj bajnoj-vajnoj vojnoj akciji, a zna se da je predaja dogovorena telefonski i oruzje polozeno pre ijednog ispaljenog metka, a sama direktiva o povlacenju naredjena iz Beograda, usli u prazan Knin i ostalo... ma ajte, vojna akcija... :merlinka:
By mythe
a jel mozemo malo hronoloski da pogledamo stvari:

odmah nakon dolaska HDZa na vlast u prolece 1990. Tudjman pocinje pregovore sa srpskim liderima o buducem statusu Srba i pritom im nudi vrlo siroku autonomiju. U isto vreme oni sve ponude odbijaju, verujuci da im "niko nista ne moze" jer imaju Milosevica i JNA iza sebe, provociraju sukobe diljem Hrvatske u nadi da ce vojnom vrhu "puci film" i "uzeti stvari u svoje ruke" odnosno "srusiti ustasku vlast u Hrvatskoj". Daju svoj puni doprinos u agresiji na Hrvatsku koja je imala plan otkinuti Hrvatskoj cetvrtinu teritorija.

Nakon sto je doslo do prekida vatre i kakvog-takvog mira (pocetak 1992.), sabotiraju svaki pokusaj obnavljanja pregovora, a uzgred ko su im bili lideri? Polupismeni magacioner Goran Hadzic, milicioner opste prakse Milan Martic...ajme, ekipa "do mojega" :D Nakon politickog zaokreta rukovodstva Srbije u leto 1994. , oni pocinju da sabotiraju i negiraju i mirovne napore predsednika Milosevica, odbijajuci svaki njegov poziv da se malo dozovu razumu i pogledaju realnost. Kao vrhunac nerealisticne i sulude politike vodstva hrvatskih Srba, dolazi i odbijanje, za njih superpovoljnog, plana Z-4, kojim im je davao siroku autonomiju (sa sve vlastitom valutom). Taj isti plan je bio cak toliko nepovoljan za Hrvatsku, da je Pasalic jednom izjavio da ga je Hrvatska prihvatila samo iz razloga jer su znali da ce ga Srbi odbiti, pa onda Hrvatska dobija zeleno svetlo za vojnu intervenciju, sto se na kraju i dogodilo.

Nakon vise od 4 godine jalovih pregovora, Hrvatskoj nije preostalo nista drugo nego da silom izvrsi ponovno integraciju okupiranih podrucja u ustavno-pravni poredak RH. Neposredno nakon vojno-redarstvene operacije Oluja jesu se dogodili zlocini, ali su oni bili na pojedinacnoj bazi, mogu se pripisati i gnevu i osvetu (daleko od toga da je to u redu), ali realno gledano Hrvatska je u ovom slucaju imala potpuno pravo. A ti zlocini koji su se desili su svakako manji nego izraelski zlocini tijekom rata u Lebanonu u leto 2006. ili najnovijem drzavno-teroristickom izivljanju te 'drzave' Izrael nad palestinskim civilima u januaru ove godine.
By жњ

Nakon sto je doslo do prekida vatre i kakvog-takvog mira (pocetak 1992.), sabotiraju svaki pokusaj obnavljanja pregovora, a uzgred ko su im bili lideri? Polupismeni magacioner Goran Hadzic, milicioner opste prakse Milan Martic...ajme, ekipa "do mojega" :D Nakon politickog zaokreta rukovodstva Srbije u leto 1994. , oni pocinju da sabotiraju i negiraju i mirovne napore predsednika Milosevica, odbijajuci svaki njegov poziv da se malo dozovu razumu i pogledaju realnost. Kao vrhunac nerealisticne i sulude politike vodstva hrvatskih Srba, dolazi i odbijanje, za njih superpovoljnog, plana Z-4, kojim im je davao siroku autonomiju (sa sve vlastitom valutom). Taj isti plan je bio cak toliko nepovoljan za Hrvatsku, da je Pasalic jednom izjavio da ga je Hrvatska prihvatila samo iz razloga jer su znali da ce ga Srbi odbiti, pa onda Hrvatska dobija zeleno svetlo za vojnu intervenciju, sto se na kraju i dogodilo.

Nakon vise od 4 godine jalovih pregovora, Hrvatskoj nije preostalo nista drugo nego da silom izvrsi ponovno integraciju okupiranih podrucja u ustavno-pravni poredak RH. Neposredno nakon vojno-redarstvene operacije Oluja jesu se dogodili zlocini, ali su oni bili na pojedinacnoj bazi, mogu se pripisati i gnevu i osvetu (daleko od toga da je to u redu), ali realno gledano Hrvatska je u ovom slucaju imala potpuno pravo. A ti zlocini koji su se desili su svakako manji nego izraelski zlocini tijekom rata u Lebanonu u leto 2006. ili najnovijem drzavno-teroristickom izivljanju te 'drzave' Izrael nad palestinskim civilima u januaru ove godine.

Po ovome sto pises sticem utisak kako stvarno mislis da su polupismeni magacioner i milicioner opste prakse imali autonomiju u donosenju odluka u odnosu na stav Milosevica :blenta:
By mythe
magacioner opste prakse je bio i ostalo lojalan Milosevicu, ali su Martic i Babic (ovaj drugi i januara 1992) itekako podrivali mirovne napore Milosevica nakon zaokreta 1994.
Korisnikov avatar
By Combo
...ili bilo koje druge godine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!