Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Stripi
Originally posted by smaug
Jelte narode, jesam li jedina ovde koja se seca da je Borka Vucic bila Slobina lopurda? I da je isti akrep ojadio i BB i Srbiju?

Ili se secate, al nije bitno?

:wtf:
baš htjedoh i ja priupitat isto. Žena laf, žena strućnjak, ma žena lopov jebote!
:up:
By Kragi
Originally posted by PlasticBrain
Originally posted by V I V I S E C T
Žena je najveći ekspert u oblasti finansija koja je ova zemlja imala. Uspeti da se zaobiđu sankcije UN uopšte nije mala stvar. Žalosno je što je većina ljudi slepa za takve predivne umove koje je ova zemlja izrodila.
Kada su Sloba i Borka igrali kolo bar su znali da stanu s krađom. Dok ovaj Jelašić, kao ober kurva nikad da se zasiti.
Od reci do reci :hail:
Slazem se!!
Dok su nam takvi experti vodili drzavu, mi smo se u masi tukli za hleb koji su nam bacali iz kamiona i molili Boga da nam se clanovi porodica vrate zivi i zdravi sa ratista .... :nokti:

Neko to od gore vidi sve :zvizdi:
By mythe
Originally posted by RACABG

ne znam koje si godiste i koliko se secas svega ruznog sto nam se deshavalo pov njihovom diktaturom.
znas li koliko je penzionera uza vreme njihove vladavine izvrshilo samoubistvo koliko se ljudi hranilo po kontejnerima i skupljajuci otpad na pijaci
ah, nije bilo bas tako. Ja se recimo secam tih godina (posebno druge polovine 90ih) i bilo je sasvim podnosljivo, osnovni prehrambeni proizvodi su bili mnogo jeftiniji, ja se secam da smo se setra i ja bukvalno prezederavali od vocnih jogurta koji su bili superjeftini. Mogao sam i tada sebi priustiti da idem svake godine na letovanje vani (mahom u Hrvatsku), tu i tamo na skijanje, firmiranu garderobu mogao si da kupis kod shanera za 25% od cene, parfeme isto, a dobar auto na strane table za par soma DEM, neki "Blazo Robija" ti napravi strane tablice i napise saobracajnu dozvolu i "vozi misko" ;) Te lepe godine ce zauvek ostati u mom secanju, a ko nije hteo i zeleo da radi, to je bio njegov probleem. Sam je kriv ako je kopao po kontejnerima ili se gurao za hleb koji su navodno bacali sa kamiona.
By Ulix
Originally posted by mythe

ne znam koje si godiste i koliko se secas svega ruznog sto nam se deshavalo pov njihovom diktaturom.
znas li koliko je penzionera uza vreme njihove vladavine izvrshilo samoubistvo koliko se ljudi hranilo po kontejnerima i skupljajuci otpad na pijaci
ah, nije bilo bas tako. Ja se recimo secam tih godina (posebno druge polovine 90ih) i bilo je sasvim podnosljivo, osnovni prehrambeni proizvodi su bili mnogo jeftiniji, ja se secam da smo se setra i ja bukvalno prezederavali od vocnih jogurta koji su bili superjeftini. Mogao sam i tada sebi priustiti da idem svake godine na letovanje vani (mahom u Hrvatsku), tu i tamo na skijanje, firmiranu garderobu mogao si da kupis kod shanera za 25% od cene, parfeme isto, a dobar auto na strane table za par soma DEM, neki "Blazo Robija" ti napravi strane tablice i napise saobracajnu dozvolu i "vozi misko" ;) Te lepe godine ce zauvek ostati u mom secanju, a ko nije hteo i zeleo da radi, to je bio njegov probleem. Sam je kriv ako je kopao po kontejnerima ili se gurao za hleb koji su navodno bacali sa kamiona.
:lol:

Moram reći mojim roditeljima da im je u stvari bilo lepo onda kad smo jedva skrajali kraj sa krajem, uprkos tome što su oboje radili. :pilence: :pilence:
By wilmott

:gotika:

Ako se lisimo pristrasnih subjektivnih sudova, i drzimo realnih ekonomskih kategorija, koje po pravilu daju pozitivnije rezultate - nista, ali nijedan ekonomski pokazatelj ne govori ovo sto ti sad napisa.

1. odliv mozgova - pad broja naucnika, instituta, studenata - svesno potiranje i marginalizovanje visokoobrazovanog stanovnistva
2. trocifrena inflacija
3. pad zaposlenosti
4. pad produktivnosti
5. pad realnih zarada
6. pad kapitalnih koeficijenata efektivnosti
7. stopa privrednog rasta od 4.7% obezvredjena svim prethodnim pokazateljima
8. dezinvestiranje i nazadovanje tehnologije
9. losa privatizacija
10. prinudno autarkicni ekonomski funkcionalni podsistemi
11. osim avramovicevog, losi stabilizacioni programi
12. cvetanje sive i crne ekonomije

Ne mogu a da se ne zapitam - jesmo li ziveli u istoj drzavi? :crta:
Korisnikov avatar
By Stripi
Brafo, brafo! Divna ta država, Banana republika.
By RACABG

, firmiranu garderobu mogao si da kupis kod shanera za 25% od cene, parfeme isto, a dobar auto na strane table za par soma DEM, neki "Blazo Robija" ti napravi strane tablice i napise saobracajnu dozvolu i "vozi misko" ;)
ako te niko do sada nije obavestio ti si ucestvovao u kriminalu.

a kako je to navodno hleb iz kamiona i kako se narod tuce za isti pogledaj sam
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SQPYITT7 ... re=related[/youtube]

ili smo ipak ziveli u drgoj drzavi ja se nesto ne secam vocnih jogurata po prodavnicama
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mUn-cONT ... re=related[/youtube]
By RACABG
OBAVEZNO POGLEDATI KAKO JE TADASNJA VLAST EKONOMISALA

''
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Da li ste vi pri cistoj svesti...?
Jugoslavija je bila pod SANKCIJAMA.
Ja se stvarno ne secam da smo si ih sami uveli!!!
U situaciji u kojoj je drzava bila, umetnost je da smo uspeli preziveti, kako god jesmo, i sacuvati koliko smo uspeli.

Mozda sada intelektualci pazare po punim prodavnicama, ali ocito niste svesni koja je cena toga.

Prodajom svega i zaduzivanjem do besvesti upravo se i trebao u narodu zapatiti utisak koji vi imate danas.
Nista nije bolje. Ovo bolje je samo uvod u ono sto ce biti kada pukne tikva.
A tada cemo videti gde su svi junaci. I ko ce nas tada cupati.

Bolje bi vam bilo da shvatite da niko u ovoj drzavi nije sposoban da resi ni najmanji problem, a kamoli sankcije. Pa ce vam biti lakse kada nas snadje neuporedivo gore stanje nego ono iz 90ih...

Nazalost nas uvek nesto treba udariti u glavu da bi shvatili neke stvari.
Originally posted by KgCS3
Neko to od gore vidi sve :zvizdi:
A ja sam upravo o ovome pricala...
Bitno da smo mi spremni svima da sudimo i budemo visoko moralni i ispravni kada neko umre.

Ne znam ko to gore vidi sve, pa deci, bebama, ljudima od 20, 30, 40 godina nesto zamera i kaznjava ih...
Korisnikov avatar
By spark
retko vredna zena. neka joj je vecna slava.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by spark
vratio si se :friends:
By wilmott
Originally posted by PlasticBrain
Da li ste vi pri cistoj svesti...?
Jugoslavija je bila pod SANKCIJAMA.
Ja se stvarno ne secam da smo si ih sami uveli!!!
U situaciji u kojoj je drzava bila, umetnost je da smo uspeli preziveti, kako god jesmo, i sacuvati koliko smo uspeli.

Problem je sto osim gole egzistencije nista nismo sacuvali. Posebno ne ono najvrednije - mlade.
Mozda sada intelektualci pazare po punim prodavnicama, ali ocito niste svesni koja je cena toga.

Prodajom svega i zaduzivanjem do besvesti upravo se i trebao u narodu zapatiti utisak koji vi imate danas.
Nista nije bolje. Ovo bolje je samo uvod u ono sto ce biti kada pukne tikva.
A tada cemo videti gde su svi junaci. I ko ce nas tada cupati.

Netacno. Drzavni spoljni dug se sa 80% 2000. godine smanjio na oko 35% danas sa znatno usporenim pozajmljivanjem. I sto je najvaznije - dug je u najvecoj meri u rukama privatnika, koji ga uredno otplacuju.

Problem Republike Srbije su druge stvari, ne zaduzivanje.
Bolje bi vam bilo da shvatite da niko u ovoj drzavi nije sposoban da resi ni najmanji problem, a kamoli sankcije. Pa ce vam biti lakse kada nas snadje neuporedivo gore stanje nego ono iz 90ih...

Nazalost nas uvek nesto treba udariti u glavu da bi shvatili neke stvari.
Tebi bi bolje bilo da shvatis da u ovoj zemlji nije sve tako crno, a da price o nadolazecem stanju gorem nego devedesetih ne uzimas bas tako ozbiljno. Bar ne ovaj put.
By RACABG
kada cujem ovo mi smo bili pod sankcijama , odmah se setim zbog koga i zbog cega su nam te sankcije natovarene na grbacu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja se secam da smo se setra i ja bukvalno prezederavali od vocnih jogurta koji su bili superjeftini.
i evo šta ti napraviše ti silni aditivi:
Te lepe godine ce zauvek ostati u mom secanju, a ko nije hteo i zeleo da radi, to je bio njegov probleem. Sam je kriv ako je kopao po kontejnerima ili se gurao za hleb koji su navodno bacali sa kamiona.
iskreno se nadam da ćeš ovo nekad izgovoriti pred nekim ko se živo seća tih lepih godina, a ima tanke živce i slabo razvijen koncept nenasilne komunikacije.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Lepa Krepa
Te lepe godine ce zauvek ostati u mom secanju, a ko nije hteo i zeleo da radi, to je bio njegov probleem. Sam je kriv ako je kopao po kontejnerima ili se gurao za hleb koji su navodno bacali sa kamiona.

iskreno se nadam da ćeš ovo nekad izgovoriti pred nekim ko se živo seća tih lepih godina, a ima tanke živce i slabo razvijen koncept nenasilne komunikacije.
Ili napisati....
Al posto je the damage already done, meni (a bice da nas ima jos) ostaje da se i dalje jaaaako kontrolisem. :mad:

Ja sam stena, ja sam stena.... :astral2: ...I can do this, I can do this...:fige:
Korisnikov avatar
By mirth
ja se secam da smo se setra i ja bukvalno prezederavali od vocnih jogurta koji su bili superjeftini.
:up: :klap:
Korisnikov avatar
By Combo
Razlika izmedju nje i Slobodana Miloševića, Mirjane Marković, Marka Miloševića, Gorana Matića, Ivana Tomića, Gorana Perčevića, Milovana Bojovića, Dušana Matkovića, Vladislava Ivanovića, Ljubiše Ristića, Gorice Gajević, Mirka Marjanovića, Dragana Tomića Simpo, Dragana Tomića NIS i Ivane Žigon je samo u pakovanju, pojavi prema kojoj ljudska priroda pokazuje empatiju.

Ko se toj prirodi prepusti, naravno (a onda jako proste stvari nepotrebno komplikuje pojmovima kao što su stručnost, sankcije i slično).

Politicians, ugly buildings, and whores all get respectable if they last long enough.
By mythe
jao ljudi, bas preterujete (verovatno je deo ljudi ovde preziveo licne traume pa gleda subjektivno na te 90te, za neke nesretne, za neke sretne i zlatne ali tako je to uvek u zivotu, nikada se ne moze svima ugoditi).

Cujte, bilo je i ovoga i onoga, jedan deo gradjana jeste ziveo u bedi, ali to je neminovno za svaku tranziciju. Dalje, pre toga su propale mnoge velike drustvene firme a koje su pre toga bile u zivotu iskljucivo zahvaljuci nerealnim kreditima i sivom emisijom novca jer se tako cuvao socijalni i drustveni mir u socijalistickoj SFRJ. Deo ljudi isto tako nije mogao da se adaptira na promenjeni sistem vrednosti, ostali su da zive u nekim proslim vremenima, a vreme ide, zivot tehe, svet se okrece pa ko to shvati i prilagodit se, dobro za njega.

Kao sto me neko gore pitao, jesam 1990. imao 12 godina, pa se te godine nesto i ne secam, ali za 1996. mogu reci da se secam, imao sam 18 godina i jako dobro se secam te zlatne godine, godinu pre toga su nagradili Srbiju za uspostavljanje mira u Bosni, ukinuli sankcije, benzin se mogao kupiti slobodno na pumpama, privreda je bila zivnula, a negde u decembru iste godine sam i ja prvi puta se zaljubio ;) Lepo je bilo tog decembra 1996., setajuci se sa deckom po prelepim parkovima grada gde sam ziveo, pa vrt u mojoj kuci prepun borova pa jos pao sneg, a nebo vedro, zvezde se vide :) Jedino sto su nam tih dana nasu idilu kvarili neki sto su lupali u serpe i lonce i zvizdali tako bezveze, samo da drugima nedaju mira.
By Dragonite
:hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail:

PS Manon, vrati se, sve ti je oprošteno!
Korisnikov avatar
By Combo
Ja mislim da nisu aditivi iz jogurta, nego nešto u vezi hromozoma.

Evo ja se prijavljujem.
Korisnikov avatar
By svejedno
jao ljudi, bas preterujete (verovatno je deo ljudi ovde preziveo licne traume pa gleda subjektivno na te 90te, za neke nesretne, za neke sretne i zlatne ali tako je to uvek u zivotu, nikada se ne moze svima ugoditi).

Cujte, bilo je i ovoga i onoga, jedan deo gradjana jeste ziveo u bedi, ali to je neminovno za svaku tranziciju. Dalje, pre toga su propale mnoge velike drustvene firme a koje su pre toga bile u zivotu iskljucivo zahvaljuci nerealnim kreditima i sivom emisijom novca jer se tako cuvao socijalni i drustveni mir u socijalistickoj SFRJ. Deo ljudi isto tako nije mogao da se adaptira na promenjeni sistem vrednosti, ostali su da zive u nekim proslim vremenima, a vreme ide, zivot tehe, svet se okrece pa ko to shvati i prilagodit se, dobro za njega.

Kao sto me neko gore pitao, jesam 1990. imao 12 godina, pa se te godine nesto i ne secam, ali za 1996. mogu reci da se secam, imao sam 18 godina i jako dobro se secam te zlatne godine, godinu pre toga su nagradili Srbiju za uspostavljanje mira u Bosni, ukinuli sankcije, benzin se mogao kupiti slobodno na pumpama, privreda je bila zivnula, a negde u decembru iste godine sam i ja prvi puta se zaljubio ;) Lepo je bilo tog decembra 1996., setajuci se sa deckom po prelepim parkovima grada gde sam ziveo, pa vrt u mojoj kuci prepun borova pa jos pao sneg, a nebo vedro, zvezde se vide :) Jedino sto su nam tih dana nasu idilu kvarili neki sto su lupali u serpe i lonce i zvizdali tako bezveze, samo da drugima nedaju mira.
Joj.

..

Ali joj.

..

'96. godina bese zlatna? I pored svih tih ljudi koji su pravili tol'ku buku loncima & serpama a sve da ti i tvoj decko ne bi imali mira.

..

Onda: 'Tranzicija'?

Tranzicija je nesto drugo. Tranziija npr ne bi ostavila SFRJ, samo bez F.

No bi se lepo nesto PROMENILO , npr ime drzave.

..

Ono se zove raspad, i pokusaj kradje zlata. Ne tranzicija. Zove se rat.

...

Dalje: deo gradjana koji je ziveo u bedi bio je VECI deo gradjana.

..

Meni stvarno drago ako tebi bilo lepo, ali...ej.

Nisu te serpe i lonci bili samo za tebe & decka ti.

pS. A tema je Borka.. i nisam zeleo da pisem jer nemam sta lepo da kazem...secite.
By Ulix
Devedesetih jedino lopovi, mafijaši i šverceri nisu preživeli lične traume. I samo za njih to mogu biti "sretne i zlatne" godine.

Jedino sto su nam tih dana nasu idilu kvarili neki sto su lupali u serpe i lonce i zvizdali tako bezveze, samo da drugima nedaju mira.
Pa sram ih bilo što su ti pokvarili romantičnu atmosferu... :katemoss:

@Lepa Krepa: :hail: :hail:
By RACABG

ako se jednoga dana budemo sreli podseti me da ti prepricam borovo selo i vukovar , podseti me da ti pricam kako su me odveli i kako su mojoj majci drzali pistolj na celu dok su me odvodili, podesti me da ti ispricam i kako je mojima stigao telegram da sam poginuo braneci zemlju ne znam ni ja ciju i od koga , podseti me d ti ispricam i kako sam saznao da sam iz srbije prisilno odveden kao dobrovoljac, podseti me i da te izudaram isto ovoliko koliko si ti bezobrazan , podesti me da ti na silu uguram u glavu zasto su ljudi lupali u serpe i zasto su "cool" ocevi tukli decu iz OTPORA.
pa ces i ti imati da se secas!

P.S posebno me podseti da ti ispricam kakav je dozivljaj skupljati drugare koji su razneseni granatama i pakovati ih u najlon dzakove.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by svejedno

Joj.

..

Ali joj.

..
ej bre sve je bilo ok, don't you see, jerbo:
btw, meni ovi jogurti ne izlaze iz glave vec danima :zid:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by KiWi
Originally posted by spark
vratio si se :friends:
bolje da nije, kada valja ovakve gluposti :povez:
Korisnikov avatar
By Combo
ako se jednoga dana budemo sreli podseti me da ti prepricam borovo selo i vukovar , podseti me da ti pricam kako su me odveli i kako su mojoj majci drzali pistolj na celu dok su me odvodili, podesti me da ti ispricam i kako je mojima stigao telegram da sam poginuo braneci zemlju ne znam ni ja ciju i od koga , podseti me d ti ispricam i kako sam saznao da sam iz srbije prisilno odveden kao dobrovoljac, podseti me i da te izudaram isto ovoliko koliko si ti bezobrazan , podesti me da ti na silu uguram u glavu zasto su ljudi lupali u serpe i zasto su "cool" ocevi tukli decu iz OTPORA.
pa ces i ti imati da se secas!

P.S posebno me podseti da ti ispricam kakav je dozivljaj skupljati drugare koji su razneseni granatama i pakovati ih u najlon dzakove.
Da, ali onaj jogurt...
By Simor
i jako dobro se secam te zlatne godine, godinu pre toga su nagradili Srbiju za uspostavljanje mira u Bosni, ukinuli sankcije, benzin se mogao kupiti slobodno na pumpama, privreda je bila zivnula, a negde u decembru iste godine sam i ja prvi puta se zaljubio ;) Lepo je bilo tog decembra 1996., setajuci se sa deckom po prelepim parkovima grada gde sam ziveo, pa vrt u mojoj kuci prepun borova pa jos pao sneg, a nebo vedro, zvezde se vide :) Jedino sto su nam tih dana nasu idilu kvarili neki sto su lupali u serpe i lonce i zvizdali tako bezveze, samo da drugima nedaju mira.
Ja sam mislio da je Mira Marković ultimativni treš sa njenim opisima prirode, dobrote i lepote, ali definitivno ju je zajebao mythe sa gornjim opisom.

:vruce:
Korisnikov avatar
By svejedno
....
Oce to kad je tranzicija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!