Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dr. M
Slika

Nekoliko lekcija o ljubavi
Playing by Heart (1998/UK/SAD)

Ovo je priča o ljudima sa kraja ovog veka koji traže ljubav na svim pravim i pogrešnim mestima. Sastoji se od nekoliko, samo na izgled, nepovezanih priča, baš kao u "Kratkim rezovima" Roberta Altmana. Radnja filma se odvija u Los Anđelesu, opisuje jedanaest likova koji samo na prvi nemaju ništa zajedničkog. Pol (Sean Connery) i Hana (Gena Rowlands) su par koji je 40 godina u braku. U trenutku kada saznaju da Pol boluje od tumora na mozgu i kada je smrt izvesna, sumirajući život, na površinu isplivava Polovo neverstvo od pre 25 godina. Ellen Burstyn glumi majku čiji sin umire od side i koja pokušava da mu olakša poslednje dane. Oboje se trude da svoj problematičan odnos srede pred neminovnim krajem. Gillian Anderson glumi pozorišnu reditelju obuzetu strahom od moškaraca, da ih prosto tera od sebe, kao u ostalom i svog partnera. Madeleine Stowe igra udatu ženu, proračunatu u svojoj hladnoj i praznoj aferi. Tu je i mlada, usamljena glumica, koja krije svoju nesigurnost ispod hladne spoljašnjosti, ali i momak koga tumači Dennis Quaid, koji priča svoju životnu zbunjenim strancima po noćnim klubovima.Sean Connery i Angelina Jolie su nominovani za oskara za najbolje sporedne uloge.

Reči kritike:

" MOVIE VIEWS " - Film "Nekoliko lekcija o ljubavi" sadrži jedan od najboljih opisa ljubavi. Zaplet je obuhvatio nekoliko ljubavnih priča, neke su iznenađujuće, neke dirljive, ali sve veoma intrigantne. Cela ekipa je u vrhunskoj formi, s obzirom da su ostvarili uloge za pamćenje. Stvarno je iznenađujuće sa kakvom lakoćom režiser filma Willard Carroll manevriše sa toliko manjih zapleta. Toliko smo obuzeti razvojem priče da sve prihvatamo u hodu, a beznadežni romantičari će naći sebe od prvog minuta.

" MOVIE MAGAZINE " - Režiser Willard Carroll je odradio komplikovanu temu: međuljudske odnose i istražio ih na način krajnje realističan. U filmu briljiraju Sean Connery, Gena Rowlands i Ellen Burstyn, ali otkriva i mlade talente i sigurno je jedan od najboljih u svom žanru. On vas uvlači u sebe i izvlači emocije, prosto vas guta.

" ROUGH CUT " - Film "Nekoliko lekcija o ljubavi" majstorski govori o jedanaest različitih osoba koje prolaze kroz različite stadijume ljubavi. Svaka čast scenaristi i režiseru Willard-u Carroll-u za dobar sluh i umešnost u rasplitanju ovih života, koji nas okupiraju do poslednjeg trenutka.

:oskar: :oskar: :oskar: :oskar: :oskar:

Znaci, film je :hail2: :hail2: :hail2:

...izbacio me je iz koloseka...

Gledam na zivot drugim ocima...

:hypno: :hypno: :hypno:
Korisnikov avatar
By Dr. M
Slika

Meni je bolji od prvog dela...

:jerry: :jerry: :jerry:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dr. M
Znaci, film je :hail2: :hail2: :hail2:

...izbacio me je iz koloseka...

Gledam na zivot drugim ocima...
Slažem se, svaka čast čoveku koji je mogao da smisli takvu priču! ... jedini film pored ovog koji je na mene ostavio takav utisak je Love Actually ...

OnTopic:

Slika

Dobar film :) Veoma komičan na momente ...
Korisnikov avatar
By pazzaz
"harry potter and the half blood prince" ajde ok su efekti ali prica uzas i katastrofa. film ocigledno namenjen horny teenagerima
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Dr. M

Nekoliko lekcija o ljubavi
Playing by Heart (1998/UK/SAD)
ovo sam gledao bas davno. sjajan je! tu sam prvi put zapravo skontao andjelinu. ostala mi je u secanju scena kad joj rajan dodje sa svojom pricom, a ona vadi protezicu iz usta... :-)
Slika

Harold Crick (Will Ferrell) is an auditor for the Internal Revenue Service, living his entire life based on the timing of his wristwatch. He is given the job to audit an intentionally tax-delinquent baker, Ana Pascal (Maggie Gyllenhaal) to whom he is awkwardly attracted. On the same day, he begins hearing the voice of a woman that is omnisciently narrating the events in his life, but he is unable to communicate with the voice. On his way home, Harold's watch stops working and he resets it using the time given by a bystander; the voice narrates "little did he know that this seemingly innocuous act would result in his imminent death". Worried over this prediction, Harold turns to a psychiatrist who attributes the voice to schizophrenia. Harold listens to her conclusion without giving importance to it; to his insistence on what to do if it were not the case, she suggests Harold turn to a literary expert. Harold visits Jules Hilbert (Dustin Hoffman), a university professor, and relates his story; Jules first comes to the same conclusion as the psychiatrist, as Harold's dull life is not something commonly seen in novels. However, Jules then recognizes aspects of a literary work in Harold's story ("little did he know"), and encourages him to help identify the author, first by determining if the work is a comedy or a tragedy.

As Harold proceeds to audit Ana, the two begin to fall for each other, but when Harold refuses to accept cookies that Ana made for him as a possible bribe, Ana angrily tells him to leave, making Harold believe the story is a tragedy. Harold spends the next day at home to try to control his own destiny, but his apartment is partially demolished by a wrecking crew mistaking the building for an abandoned one. Harold reveals these facts to Jules, who believes that Harold cannot control the plot that has been set for him and should accept that he will die, telling Harold to enjoy whatever time he has left to the fullest. Harold takes this to heart; he takes an extended vacation from work, develops his friendship with his co-worker Dave (Tony Hale), fulfills his life dream of learning to play the guitar, and starts to see Ana on a regular basis, helping her to avoid tax issues by claiming charitable offerings. Harold believes he may have mistaken his story and now reassesses it as a comedy. When he returns to Jules with this revelation, Harold inadvertently identifies the voice in his head from a television interview as noted author Karen Eiffel (Emma Thompson); Jules, a long-time fan of Karen's works, reveals that in every book she has written the main character has died.

Harold is able to find Karen through tax records, and learns that she is presently struggling from writer's block in how to kill off the character of Harold Crick in her latest book, Death and Taxes, envisioning numerous ways involving a child on a bicycle and a city bus, while her publisher has sent an assistant, Penny (Queen Latifah), to make sure the book gets completed. When she learns that Harold is a real person and has experienced everything she's written, she becomes horrified to consider all of her previous books may have also resulted in the deaths of real people. She tells Harold she has finally written a draft of the ending and his death, but hasn't typed it up yet. Penny suggests Harold read the book and the drafted ending to get his opinion. Harold is unable to bring himself to read it and gives the manuscript to Jules to review. Jules reads it and tells Harold that the manuscript is a masterpiece, his written death integral to its genius. Though Harold is deeply distressed over his fate, Jules comforts him by stating the inevitability of death - this death at least, will hold a deeper meaning by completing the book. Harold reads the manuscript himself, and comes to the same conclusion and returns the manuscript to Karen, accepting his death. He spends one last night with Ana.

The next day, Harold prepares to return to work after his vacation despite Karen's voice narrating the fateful day as she types up her planned ending. Due to getting the time from the stranger earlier, Harold's watch is three minutes too fast, and he happens to be able to save a child on a bicycle from being run over by a bus, though he himself is hit by the bus. Karen attempts to write Harold's death, but is unable to do so, and instead claims the watch was the character that died, and that fragments of the watch helped to block an artery in Harold's body after the collision, preventing him from bleeding to death. Harold wakes up to find himself in a hospital, alive though in traction and with several broken bones, with Ana by his side to help him recover. When Jules reads Karen's final manuscript, he notes that the story is weaker without Harold's death. Karen admits the flaw, although she points out that the story was meant to be about a man that unknowingly dies, and this was not the case. Therefore, she states that she would rather have the story end with Harold, expecting and accepting death, live.
By Ulix
Neka tri BBC dokumentarca o Hajdegeru, Ničeu i Sartru. Bezveze.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Slika

Nisam odusevljen... film je podosta debilan.
Superhero movie, Disaster Movie i 300 su mnogo bolje parodije.
Autori nemaju vise ideja, te pocinju da stancuju gluposti jer su zeljni para!

Slika

Nije losa komedija.
Muski sportovi i pojam gay idu zajedno, sto ovaj film pokazuje u vise navrata... mozda i previse.

Slika

Ima lepih scena, a scenografija je fantasticna.
Film nije spektakularan, ali je simpatican.
Lak za pogledati i svariti.
By Ulix
Slika

Meril Strip, Viola Dejvis i Filip Simur Hofman su prosto savršeni. Film je zanimljiv, ali je mogao biti i bolji. Nekako mi je kratak.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Slika

Nije loš, ništa spektakularno, ali je ok. Nisam neki Anđin fan, ali ovde izgleda baš dobro :D Evo nekih screenshotova

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix

Meril Strip, Viola Dejvis i Filip Simur Hofman su prosto savršeni. Film je zanimljiv, ali je mogao biti i bolji. Nekako mi je kratak.
Meni je to komedija. Meryl mi je komicna. A film previse prost i sazvakan do imbecilnosti. :kasalj:
Korisnikov avatar
By pazzaz
"I Mobster" i "The Intruder", od Roger Corman-a def treba pogledati

"Smiley Face" od Gregg Araki-a, njegov najslabiji film do sad
Korisnikov avatar
By smaug
Slika

Nja..Mislila sa da je smesniji.

Slika

Odlican dokumentarac.

Slika

Super je prva scena, ostalo su bas razvukli. Prisoner of Azkaban je jos uvek najbolji deo.
By Ulix
Originally posted by Sunce

Meni je to komedija. Meryl mi je komicna. A film previse prost i sazvakan do imbecilnosti. :kasalj:
Pa ne bih baš rekao da je komedija, ali razumem odakle ti takav utisak. Ima takvu atmosferu. A i izgleda da se Meril ludo zabavljala glumeći časnu sestru...možda... da nije tako koncipirala svoj lik, verovatno da bi film bio dosadan do besvesti, jer zaista, samo ga gluma vadi.

Scenario baš i nije nešto... :pegla:
By Ulix
Slika

Mnogo volim Kingzlija i ovo je prvi put da mi se čini da je... pa... loše odglumio. U stvari, loše je zamislio svoj lik. Mada je moguće da je to sve u mojoj glavi, jer je Rotov roman na kom je zasnovan ovaj film jedan od mojih omiljenih romana, pa sam do detalja zacrtao kako ko izgleda i kako priča i kakve gestikulacije ima.

Inače je veoma lep film.
Korisnikov avatar
By sofia
Ovo me zanima,jesi li skinuo sa neta ili si gledao na tv?
By Ulix
Originally posted by sofia
Ovo me zanima,jesi li skinuo sa neta ili si gledao na tv?
Našao torent na netu, sva tri zajedno se zovu All Too Human. Ali nemoj se truditi... srednjoškolsko znanje filozofije je dovoljno da znaš više od onoga što su ti oni tu predstavili.
Korisnikov avatar
By sofia
Hvala,ako je tako onda ne trositi vreme...
By Ulix
Originally posted by sofia
Hvala,ako je tako onda ne trositi vreme...
Pa ima interesantan snimak Sartra kako bez zuba drži govor i par zanimljivih Hajdegerovih fotki, ali to nije o filozofiji, već o filozofima, tj. njihovim manama.
Korisnikov avatar
By sofia
Iskreno,meni bi i bilo zanimljivo za pogledati film o Niceovom zivotu npr,kao sto mi je bio zanimljiv nacin na koji ga dozivljava Bertrand Rasl...
Korisnikov avatar
By IriS
po stoti put

Slika

i opet sam se sita ismejala :smeh:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by ROYAL
Slika

Nije loš, ništa spektakularno, ali je ok. Nisam neki Anđin fan, ali ovde izgleda baš dobro :D Evo nekih screenshotova

Slika

Slika

danas sam da odgledala, ni ja nisam andZin fan - odje je bas hot... :povez:

ON ok filmic

i da, da li neko ima prevod filma forever mine?! ako ima, saljite ljudi.....:D
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Azdaja
Originally posted by ROYAL
Slika

Slika

Slika

danas sam da odgledala, ni ja nisam andZin fan - odje je bas hot... :povez:
Trebalo je da se drze originala.

Sto ga bre ovoliko izmenjase?

Picke, ne daje im se kinta za prostetiku.
Korisnikov avatar
By bothways
Upravo odgledah Fridu (2002), a vec nekoliko godina mi stoji na listi cekanja za gledanje. Mislio sam da ce mi biti dosadno da odgledam ta dva sata filma, ali nije uopste los.

U autobusu sam odgledao i dva filma, s obzirom da u prevozu ne mogu da spavam:
* What Happens in Vegas (2008) - "romanticna" komedija sa Estonom Kucerom i Kameron Dijaz. Na IMDb vidim da i nije nesto cenjen, ali je zato zaradio 6 puta vise od potrosenog budzeta. Uglavnom, meni se svidja - jedan od onih filmova gde pustis mozak na ispashu i ne razmisljas preterano. Naravno, kraj price se znao jos na pocetku, samo je trebalo saznati na koji tacno nacin ce se doci do njega.
* Cetvrti covek (2007) - s obzirom da ne cenim mnogo domacu kinematografiju, nisam ocekivao nista posebno. I moglo je i bolje da bude. Ali je bolje od mnogih drugih domacih gluposti. Nisam ekspert, ali cini mi se da je ovaj zanr kod nas slabo eksploatisan, verovatno zbog nedostatka sredstava, pa je mozda i dobro sto se ovim filmom filmska industrija podstice da pravi ovakve stvari.
Korisnikov avatar
By Azdaja
forever mine

Slika

o'lican ljubavni filmic :)
Korisnikov avatar
By Combo
Mrs. Winterbourne!!!

Uživancija videti kako i najgluplji film može da se napravi tako da bude sjajan! :D
Shirley MacLaine, ah...pa samo zbog nje treba gledati...Scene sa cigaretom...toga nema više...
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!