- 03 Avg 2009, 23:06
Originally posted by ZibroOriginally posted by Ulix
Drugo - ne ne bih preuzeo, jer ja nisam taj koji organizuje obezbeđenje prajda. To, prosto, nije moj posao. A pošto ga ni ti ne organizuješ, ne vidim zbog čega već mesecima raspredaš okolo o nekakvom krvoproliću kao pokvarena ploča. Teško da će se 2001. ponoviti iz više razloga, između ostalog, zato što ovaj put postoji jasna podrška policije.
I jasno je meni da većina stanovništva ne želi gej prajd, ali njih niko ništa ne pita. Ustav i zakoni garantuju slobodu okupljanja i to je dovoljno. Kad vide da pederi ne ujedaju, predomisliće se vremenom, ali da bi do toga došlo mi ne smemo da se zatvaramo i krijemo; parada je samo jedan od načina da pokažemo da smo tu; niti mora svako da je poseti, niti mora da je odobrava, ali ona će vidljivosti doprineti i to dosta.
Znaš, da su se u istoriji radile samo one stvari koje narod želi i voli, još uvek bismo se valjali u govnima. Hteli - ne hteli, MORAJU da zadrže svoju homofobiju, da parafraziram gradonačelnika, "u svoja četiri zida". Jer ih niko ništa ne pita. Svet neće stati zbog Srbije. I što pre to shvate, to bolje.![]()