Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
nikad nije cula za neke muzicare za koje ja smatram da treba da cuje
Meni je ovako nesto sasvim bzvz. Generalizacija i predrasuda. Ako ima drugaciji muzicki ukus od tebe, ne znaci da nije ok osoba, niti da nemate druga slicna interesovanja i kvalitete. Cak naprotiv, svaka osoba sa kojom sam se druzila, a da je slusala razlicite stvari je ucinila da prosirim svoja interesovanja na polju muzike...
I kao da bilo kog od nas (osim ako je rec o osobi sa visokim muzickim obrazovanjem) moze da bude dovoljan autoritet da odredi sta je dobro, kvalitetno, bitno u muzici...
Nista licno, samo ne volim ovakve stavove. Imala sam priliku vrlo cesto da se sa istima susrecem u svojoj okolini (jao, on ne slusa metal, nego slusa psy... ili riba koja slusa psy; jao, molim te on slusa rap...) i mislila sam da su prolaznog karaktera i karakteristicni za mladje uzraste. Sad mi je zao sto vidim da nisu
Toliko toga si ovde pogresnog pretpostavila o meni i mom stavu da prosto ne znam odakle da pocnem.
Khnos je bolje razumela mnogo
-Prvo ja nikad nisam rekla da neko ko ima drugaciji muzcki ukus od mene nije ok osoba :gospodekukulele:
-Dalje, ja nisam govorila o ISTOM muzickom ukusu. Ja sam rekla "nije CULA za neke muzicare" . To nije isto sto i slusati. Ja ne slusam Sopena, ali bi se smatrala malo unazadjenom da nisam CULA za njega, ili recimo izjavila da mi nije sviro na svadbi jer sam tada bila mala*
-OBOZAVAM kada cujem nesto novo i kada me osoba zainteresuje za neku vrstu muzike. I to se desava cesto, recimo the1whowished sa ovog foruma me je bas zainteresovala za nas etno, koji mi ranije uopste nije bio zanimljiv.
-Cak i osoba sa visokim muzickim obrazovanjem se isto negde vodi i licnim ukusom. Kao sto i ja samo mogu time da se vodim.
-Ocigledno jako lose vidis, ukoliko u mom postu vidis stav "jao on slusa ovo ili ono". Nista licno. Ja govorim o osnovnoj kulturi, i zajednickom interesovanju koje mi je bitno. A NIKAKO da mislim da su ljudi koji slusaju nesto drukcije ovakvi ili onakvi. Zaista.
E sada, ukoliko osoba slusa DIJAMETRALNO razlicitu muziku od mene, i APSOLUTNO nema pojma o nekim stvarima koje ja smatram osnovnom kulturom-meni je to bitno. Jer to ne govori samo o razlicitom muzickom ukusu, nego i razlicitom lajfstajlu, da cemo se teze razumeti u nekim stvarima...
And to burst your bubBle a little:
kapiram da si stvorila sliku o meni kao nekom "urbanom" fasisti

ali vidis na mojoj mp3 listi ide red dorsa, red semse suljakovic, red kajli, red kd lang, red bob marlija, red zane, red metalike, red satrijanija, red cece...ne'am ja problema sa razlicitim pravcima. Samo ako sednem da popijem kafu sa nekim i pocne Pearl Jam i ja uzdahnem onako, i kazem ime grupe a osoba me pita "kakav DZEM???"bicu ipak, malkice razocarana. (ista bi mi reakcija bila i da na pomen artura klarka kaze da je dobar odbrambeni igrac)
Nadam se da se sada bolje razumemo
*politicar