- 02 Avg 2009, 12:09
Bez obzira sto si milion puta kazem da se necu obazirati na nebulozne teme i komentare na forumu, ipak, nekako se uvek toliko gluposti namnozi da ih je nemoguce ignorisati...
Kao prvo, ne mogu verovati da neko za bilo koga, pa makar taj neko bio i sam djavo, moze reci -bilo je i krajnje vreme da putuje, dosta se ta nazivela, koja vestica, olicenje zla i sl.
Ne treba niko da place po forumu za bilo kim, ali je olicenje nekulture pljuvati po osobi (ne mislim na delo) koja je imala godina koliko je imala, a pri tom poginula.
Naravno, sve to samo govori o stepenu nase kulture i osnovnim manirima, za koje je sveopste poznato da ih nemamo.
Kao drugo, nazivati Borku Vucic lopovom i nekim ko je radio stetu drzavi Srbiji (Jugoslaviji) je vrhunac bezobrazluka i neznanja. I jedno i drugo se jako tesko leci.
Srbija nikad, ali nikad nije imala, nit ce imati strucnjaka u oblasti finansija i bankarstva kao sto je to bila Borka Vucic.
Ta zena je gotovo samostalno ovu drzavu cupala iz propasti. Koristeci svoje znanje i veze.
Srbija u vreme dok je ona vodila bankarski sektor nije bila zaduzena ni milioniti deo ovoga sto je sada, nije joj padalo na pamet da rasproda celu drzavu da bi vestacki odrzavala kurs dinara (koji svejedno pada), nije joj padalo na pamet da se zaduzuje kod mmf-a ili medjunarodnih banaka zarad zavaravanja javnosti i opet vestackog odrzavanja onoga sto se ne moze odrzati, sve mogucnosti je koristila da podigne privredu drzave jer je samo tako i mogao da se odrzi bankarski sistem.
Radila je sve i svasta, po zakonu nase drzave i drugih sa kojima smo saradjivali, da bi preziveli sankcije koje su nam nametnuli demokratski dobronamerni saradnici iz UN i EU...
Ta zena je 50 godina bila u bankarskom sektoru.
Da li je Borka Vucic pocela da se bavi bankarstvom 91'?
Njeni bliski prijatelji su bili ljudi koje Tadic, Dinkic, Jelasis i svi oni na gomili nemaju cast da vide na slikama, a ne da sa njima ugovaraju poslove...
Ona je decenijama stvarala veze koje su, namerno, u roku milisekunde unistene. Mi vise nemamo partnere ni u Kinu, Rusiji, Libanu, Japanu, Libiji, nigde.
Ali da, imamo jako cvrste veze sa MMF-om, veze koje su tako cvrste da ce nas stegnuti dok nam ne nestane vazduha.
Kakav Kipar, kakva kradja para?
Gde je jedan jedini dokaz za sve te optuzbe?
Sve sto se izdogadjalo sa aferama na Kipru je bila igra koju je Borka Vucic igrala, da bi zaobisla sankcije, a jedini problem u svemu tome je sto je ona znala kako to da izvede. Nije lako priznati da nemas pojma kako je ta zena to uradila. A ne znas jer nemas pojma nista o bankarstvu.
Kipar treba da ljubimo u dupe sto nas je tim transakcijama izvlacio iz bede u kojoj smo bili. A Borki Vucic da makar malo uvazimo sto je povlacila svoje veze da nam obezbedi pomoc. Ona je dobijala zajmove bez kamate na odredjen vremenski period od "prijateljskih" zemalja u vreme sankcija.
A sada sve sto mozemo da dobijemo je robovlasnicki kredit po vrlo povoljnim uslovima.
Meni bi bilo neopisivo drago da nam svi uvedu sankcije jos danas, pa da vidimo kako bi se uzviseno rukovodstvo drzave nosilo sa njima.
Nikad mi nije drago kad neko izgubi zivot nasilnom smrcu, pa tako mi nije ni sada. Prema Borki Vucic sam imala izvesne simpatije. Uvek je bilo zanimljivo gledati kako ove neznalice poklopi u jednoj recenici. Mozda zato niko ni nije pristajao na duele sa njom.
Ne treba niko da se divi liku i delu bilo koga, ali ne mora ni da bude nekulturan.
Ali o cemu ja pricam, pa retko ko od nas ima postovanja prema osobama sa kojima deli hleb, a kamoli prema nekom tamo...