Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mia123
Interesuje me Vasa reakcija ukoliko se tokom razgovora sa Vama bliskim ljudima dotaknete teme o pravima homoseksualaca, a narocito kada se suocite sa uzasno homofobicnim stavovima. Kako se tada osecate i kako reagujete, da li reagujete uopste ili se samo precutno slozite?

Nadam se da nije vec otvorena slicna tema...
Korisnikov avatar
By Li
Pa uvek kazem svoje misljenje na tu temu ali se isto tako i potrudim da je promenim posto komentari prevazilaze moje strpljenje.

Nisam bas 100% neoutovana ali jedna osoba ko nijedna.

:alexis:
Korisnikov avatar
By Mia123
Originally posted by shut
osecam se ogavno i rado bih tim ljudima prerezao grkljan zubima. menjam temu.
desava se samo u kontaktu sa onim osobama koje ne mogu da "otkacim"

klonim se strejt ljudi :ugriz: :ugriz: :ugriz: :ugriz:

e da. ja sam 98% "neoutovan", pa ne znam da li smem da odgovorim :retard:

Moze, tolerisem ove do 90% outovane, tu povlacim crtu. :smilegrin:

I ja se isto osecam, na trenutak ih zamrzim, a sebe jos vise jer nisam stala u "svoju" odbranu... :die:

I ja bih se klonila strejt ljudi kada bih znala nekog ko je gej, bar da postoji neko u mojoj okolini za koga sumnjam da je gej, ali... :alien:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Mia123
I ja bih se klonila strejt ljudi kada bih znala nekog ko je gej, bar da postoji neko u mojoj okolini za koga sumnjam da je gej, ali... :alien:
bolje sam nego u drustvu kretena

p. s. - pay no attention to my missing (deleted) post :kesa:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d

I ja se isto osecam, na trenutak ih zamrzim, a sebe jos vise jer nisam stala u "svoju" odbranu... :die:

Pa upoznaj.
Nisam ni ja znao, al'forum je cudo.
Korisnikov avatar
By Mia123
Originally posted by Strix

Pa upoznaj.
Nisam ni ja znao, al'forum je cudo.

Pa upoznacu valjda. Registrovala sam se tek pre 2 dana.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
ma samo opusteno. Ima vremena.

Just don't expect too much, or you'll be disappointed.
By RACABG
ja redovno pljujem po pederima cak nekada i prvi pocnem temu
Korisnikov avatar
By Burak
Stanem u odbranu i pokušam da dokažem šta se dokazati može.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Protivim se uvek homofobičnim stavovima, a zavisno od autoriteta osoba sa kojima komuniciram zavisi žustrina sa kojom im se suprotstavljam, ali nikad! se ne slažem sa homofobijom.
Korisnikov avatar
By Innamoramento
Ako je neko stariji, tipa roditelj ili profesor, prećutim... Ali ako su neki iz društva kažem šta mislim... To mi je nekako i put do autovanja, verovatno svi već znaju da sam gay, baš zbog toga, još samo da ja to ozvaničim i gotovo... :)
Korisnikov avatar
By trezor_kg
Originally posted by Kiborg
Protivim se uvek homofobičnim stavovima, a zavisno od autoriteta osoba sa kojima komuniciram zavisi žustrina sa kojom im se suprotstavljam, ali nikad! se ne slažem sa homofobijom.

Pametan covek!Slazem se....
A za ove sto se pljuju medjusobno,njih bih autovao preko RTS-a,pa neka pluju posle tako na glas!!!! ASSHOLES! :D
Korisnikov avatar
By Zibro
jos nikada nisam istolerisao homofobicne stavove u svojoj okolini , uvek cu pokusati da ljudima ukazem gde i zasto grese ....

p.s i tako sam se cesto prepirao sa jednom budalom iz bivse teretane koja je svaki boziji dan servirala kojekakve homomrzilacke stavove i onda upoznam druga od drugovog druga koji je u sex semi bas sa tom istom budalom :gubitnik:
Korisnikov avatar
By Zibro
inace ova civra os 100% neutovanosti se sasvim nehotcno polako topi sad sam negde na 86. procentu :p
Korisnikov avatar
By Blady
nisam u potpunosti outovana pa se nadam da mogu pisati nesto...
za one koji su izrazito homofobicni, kuliram ih, ako ne mogu da objasnim da me zabole ko se j..e sa kim....
to je sve sto uglavnom i kazem..
Korisnikov avatar
By jukie
Interesuje me Vasa reakcija ukoliko se tokom razgovora sa Vama bliskim ljudima dotaknete teme o pravima homoseksualaca, a narocito kada se suocite sa uzasno homofobicnim stavovima. Kako se tada osecate i kako reagujete, da li reagujete uopste ili se samo precutno slozite?
Nadam se da nije vec otvorena slicna tema...
Pa mislim da sa bliskim ljudima nije bilo razgovora na lgbt temu.
Uopšte se tema skoro nikada ne pominje sem kada se na TV pojavi neko ko je preterano napadan stereotip "tetke" ili "trandže" i tada je komentar "vidi pederčinu kako izgleda kao budala".
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by jukie
Interesuje me Vasa reakcija
Pa mislim da sa bliskim ljudima nije bilo razgovora na lgbt temu.
Uopšte se tema skoro nikada ne pominje sem kada se na TV pojavi neko ko je preterano napadan stereotip "tetke" ili "trandže" i tada je komentar "vidi pederčinu kako izgleda kao budala".
Tacno. O ovoj temi se gotovo nikad ne razgovara, pa ni u negativnom smislu, vec se uglavnom dobaci neki homofobicni komentar na koji ne odreagujem, jer to nije momenat kada bi zeleo da dam svoje misljenje.

U situaciji da to ipak bude tema razgovora , pokazao bi liberalan stav u smislu zivi i pusti druge da zive. Ako pricam sa nekim s kim se ne moze pricati, e onda bi sam promenio temu.
By Ulix
Originally posted by Zibro
i tako sam se cesto prepirao sa jednom budalom iz bivse teretane koja je svaki boziji dan servirala kojekakve homomrzilacke stavove i onda upoznam druga od drugovog druga koji je u sex semi bas sa tom istom budalom :gubitnik:
Joj, kako ne podnosim tu sortu ljudi. Koliko moraš da mrziš samog sebe pa da se ponašaš tako?

:pilence:
Korisnikov avatar
By ROYAL
Trudim se da ubacim bar neki liberalan komentar, ako ne, onda okrenem na šalu i podjebavanje tipa "Au, brale, u kom ti veku živiš?", "Šta to tebe interesuje ko sa kim spava?" ili "Jel moguće da si tolika konzerva?". Po reakciji vidim da li je sagovornik raspoložen za raspravu ili je samo onako usput ubacio neki homofobičan stav. Ako je za raspravu - e, onda sve polako i argumentovano, bez vike i dreke, pa šta misliš ovako, pa šta misliš onako, pa zašto ovako, pa šta da je ovako i sl...
Stvarno se trudim da ne propustim da prokomentarišem i uglavnom pokušam da nas odbranim, ali polako, smireno i bez suvišnog sopstvenog uplitanja
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa i ako se ne outujem nekome direktno ja stavim do znanja je meni gay ok kroz neke gestove tipa - ostavim "Godishnji izveshtaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba" na stolu u kojoj moj brat sa svojih 50 drugara slavi rodjendan" :D
Korisnikov avatar
By zozefin st
kad se desi tako nesto, indirektno dobacim anti-homofobicni komentar. nisam out al svi sumnjaju ja mislim
Korisnikov avatar
By mirth
Uvek odreagujem na homofobiju, pa i na mestima gde nisam outovana i ne zelim ni biti. Obicno kazem ono opste: kako se to sta dve punoletne osobe jedna drugoj dobrovoljno rade tice samo njih samih i da niko ne bi smeo sebi da dopusti da baca kamen na ljude koji ga ne ugrozavaju ako ne zeli da i sam bude osudjivan zbog bilo kojih licnih preferenci ili osobina (a svako ima nesto sto je van opsteg kalupa); ako se spomene onaj debilni argument sa decom koja treba da gledaju pa se propederisu, obavezno upitam kliconosu te nebuloze sta misli da li bi on/a postao/la peder/lezbejka da je vidjao istopolne parove na ulici kao mali (obicno zinu na to i zacute), i sl. Nista agresivno, ali ne pustam i ne popustam.
U principu, svakog ko nije potpuni beslovesni moron obicno uspem da senzibilisem vec u 10 recenica, od gomile ljudi sam dobila 'jbt, u pravu si, zaista nisam promislio/la dosad o tome kako treba', tako da prosto obozavam to da radim.
Korisnikov avatar
By Mia123
Mene da odreagujem sprecava uglavnom to sto imam utisak da je lako biti str8 i iznositi liberalne stavove o homoseksualcima i angazovati se za njihova odnosno nasa prava, dok mislim da bi ti ljudi ,cijim homofobicnim stavovima bih se ja suprotstavila, kada bi bili svesni mog seksualnog opredeljenja, bili u stanju da u startu odbace sve moje argumente koliko god oni bili zdravorazumski.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by mirth
Uvek odreagujem na homofobiju, pa i na mestima gde nisam outovana i ne zelim ni biti. Obicno kazem ono opste: kako se to sta dve punoletne osobe jedna drugoj dobrovoljno rade tice samo njih samih i da niko ne bi smeo sebi da dopusti da baca kamen na ljude koji ga ne ugrozavaju ako ne zeli da i sam bude osudjivan zbog bilo kojih licnih preferenci ili osobina (a svako ima nesto sto je van opsteg kalupa); ako se spomene onaj debilni argument sa decom koja treba da gledaju pa se propederisu, obavezno upitam kliconosu te nebuloze sta misli da li bi on/a postao/la peder/lezbejka da je vidjao istopolne parove na ulici kao mali (obicno zinu na to i zacute), i sl. Nista agresivno, ali ne pustam i ne popustam.
U principu, svakog ko nije potpuni beslovesni moron obicno uspem da senzibilisem vec u 10 recenica, od gomile ljudi sam dobila 'jbt, u pravu si, zaista nisam promislio/la dosad o tome kako treba', tako da prosto obozavam to da radim.
Slicno kao Mirth. Mada ja nisam imala tako dobre rezultate. Obicno sam nailazila na ljude koji verglaju nesto i kad uoce da nisu u pravu. Ja mislim da je u pitanju ljudsko zlo. Neki ljudi zele da se izivljavaju nad drugim ljudima i da budu u necemu dominantni i da oni o nekom odlucuju. I onda te svoje lose osobine prikriju navodno plemenitim ciljevima ocuvanja ne znam cega. Slicno se ponasaju ljudi i kad su u pitanju prava zena. Stoga moram priznati da dok sam ranije reagovala uvek sada to ne cinim u svim slucajevima. Kazem ponesto ali ako vidim da je osoba iz ove kategorije ljudskog zla pre se opredelim da sacuvam moj mir i zivce nego da se upustam u beznadezne poduhvate.
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by Dina
Slicno kao Mirth. Mada ja nisam imala tako dobre rezultate. Obicno sam nailazila na ljude koji verglaju nesto i kad uoce da nisu u pravu. Ja mislim da je u pitanju ljudsko zlo. Neki ljudi zele da se izivljavaju nad drugim ljudima i da budu u necemu dominantni i da oni o nekom odlucuju. I onda te svoje lose osobine prikriju navodno plemenitim ciljevima ocuvanja ne znam cega. Slicno se ponasaju ljudi i kad su u pitanju prava zena. Stoga moram priznati da dok sam ranije reagovala uvek sada to ne cinim u svim slucajevima. Kazem ponesto ali ako vidim da je osoba iz ove kategorije ljudskog zla pre se opredelim da sacuvam moj mir i zivce nego da se upustam u beznadezne poduhvate.
E, takve volim bar da ucutkam. Ali da se ne vredi sa njima preganjati u beskraj - ne vredi, i da ih ima kao malih mrava - ima ih. Jbg, lako je coveku ukazati na neki drugaciji point of view, druga je stvar sa lecenjem frustracija. To em sto je dugotrajan proces, em treba biti kvalifikovan za to i imati dobru volju isfrustrirane stranke za lecenjem. I biti placen za to. :odbij:

A i ovo sto rece Mia123 je nazalost potpuno tacno, argumenti koje iznosis u tim situacijama imaju mnogo veci kredibilitet ako zastupas sa pozicije str8 osobe. Zato uostalom to i radim stalno na mestima gde nisam outovana. Tamo gde jesam, na homofobiju reagujem obicno agresivnije, sa ostrijim argumentima, ili se samo sklonim da to ne slusam ako vec imam posla sa goreopisanim primercima.

A sto se tice prava zena, mislim da je s tim u principu najteze. :sigh: Bar je neko moje iskustvo takvo. Ljudima je lakse da skontaju da ih gay ljudi ne ugrozavaju i da ne moraju da ih mrze jer na kraju krajeva oni nikako ni ne uticu na njihov zivot, ali kod prava zena je to skroz drugacije, tice se svakog pojedinca u drustvu. I onda i ovi koliko-toliko razumni koji mogu da shvate o cemu im pricas obicno stanu samo kod shvatanja jer im ne odgovara (ili im je suvise komplikovano) da ista menjaju u svom ponasanju. Jednom kolegi sam tako jednom drvila pola sata o tome, sve je lepo razumeo, zabezeknuo se par puta, slozio se bog zna kako, ali sem sto je od tada promenio taj neki svoj 'opsti' stav, zasigurno nije poceo da se ka svom zenskom okruzenju odnosi ista senzibilisanije.

No dobro. Bice. Vazno je da ide u tom pravcu i da se radi na tome.

:lija:
Korisnikov avatar
By scout_finch
uvek odreagujem na kretenske izjave.posebno ako ih iznese neko ko mi je drag.sa svim mojim drugovima sam vodila raspravu o tome zasto ne treba sve pedere spaliti na nekom ostrvu,na kom naravno prvo svi treba da budu izolovani. i vecina je sad ok,nisam cula homofobicnu izjavu od njih godinama. a relativno skoro sam raspravljala sa deckom moje drugarice zato nije bolje spavati sa sestrom nego sa drugim muskarcem.i to se desilo pred jos desetak ljudi,pa mi posle bilo malo zao sto sam napravila idiota od njega.naravno,prvo sam ga pitala,a je l' imas ti sestru?
naravno posto nema,onda sam mu rekla da nemamo sta da raspravljamao,vec ce samo on mene da saslusa,jer nrma pojma o cemu prica,i onda sam mu tako svasta nesto ispricala,da se na kraju vidno postideo. kazem,posle mi bilo zao,jer u principu nije los decko,al' bas ne mogu da trpim da ljudi u mom bliskom okruzenju tako lupetaju.
i sto skoro sa jednim drugom koji je za jednu transrodnu osobu m2f rekao "to" umesto ona. osoba je ono sto kaze da jeste,kako se oseca,a ne kako ti mislis i kazes. al' on je inace ok decko pa je razumeo sta sam mu rekla posle te jedne recenice.
bas retko cutim kad cujem homofobicne opaske,i to samo kad tako nesto kaze neko ko mi je totalno nebitan.
Korisnikov avatar
By bothways
Pre dve godine, kada sam bio 100% neautovan, gledao sam da ne ucestvujem u takvim razgovorima, jer bih se osecao neprijatno. Svaki put kad bi se spomenula ta tematika, ja bih se nesto unervozio i osecao kao da mi na licu pise da sam gej. Sta cu, valjda je to bio neki strah od autovanja i neprihvatanje sebe u potpunosti.

Sada nemam takvih problema. Dosta bliskih ljudi u mojoj okolini zna za mene i nemam problema da iznosim svoje liberalne stavove ljudima koji ne znaju za mene. Ne insistiram previse kada vidim da je covek retard, ali srecom pa se takve situacije retko javljaju, jer se obicno krecem po OK drustvima.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dina

Slicno kao Mirth. Mada ja nisam imala tako dobre rezultate. Obicno sam nailazila na ljude koji verglaju nesto i kad uoce da nisu u pravu. Ja mislim da je u pitanju ljudsko zlo. Neki ljudi zele da se izivljavaju nad drugim ljudima i da budu u necemu dominantni i da oni o nekom odlucuju.
Није то зло. Ја бих пре то назвала потребом за показивањем моћи, јер су они ипак део већине. А многи људи немају други начин да нахране свој его, па онда вербално избацују отровне стрелице ка онима, или о онима, за које знају да су мањина и да их пуно људи не подржава.
Уосталом, као и свака предрасуда, осуђивање или било шта слично. Потреба да се искаже надмоћ, не зло само по себи.

Што се теме тиче, све зависи од тога који је саговорник у питању.
Само ми се једном десило да сам фрктала на једну колегиницу, пред још седам/осам других колега и колегиница. Ту персону не би могла да убедим да је црно-црно а бело-бело, али ми је једноставно пукао филм и није ме занимало ко слуша. Ућутала се и више тему није помињала преда мном.

А пре 8 година, кад је била чувена геј парада, сам се издрала на свог тадашњег момка, који је рекао: "И требало је да их пребију. Да сам ја тамо био и ја бих их тукао."
Урликала сам на њега у сред центра града, прстом га ударала по челу (ладно сам се тек сад тога сетила, вероватно је до сад било потиснуто :smeh: , мислим то за прст) и говорила: " Кога бре ТИ да бијеш, пицопевцу један. Ти би неког тукао! Шта ти је било ко од њих урадио да тако нешто уопште изјавиш." Покушао дебил да се правда и искрено, немам благе шта је говорио, јер сам се искључила. После десет минута сам му махнула и рекла да не могу више да га гледам очима :D
Ех, да је више стр8 деце као што сам ја била, где би нам крај био :smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by mirth
...
E, takve volim bar da ucutkam. Ali da se ne vredi sa njima preganjati u beskraj - ne vredi, i da ih ima kao malih mrava - ima ih. Jbg, lako je coveku ukazati na neki drugaciji point of view, druga je stvar sa lecenjem frustracija. To em sto je dugotrajan proces, em treba biti kvalifikovan za to i imati dobru volju isfrustrirane stranke za lecenjem. I biti placen za to. :odbij:

...
Originally posted by IriS
...
Није то зло. Ја бих пре то назвала потребом за показивањем моћи, јер су они ипак део већине. А многи људи немају други начин да нахране свој его, па онда вербално избацују отровне стрелице ка онима, или о онима, за које знају да су мањина и да их пуно људи не подржава.
Уосталом, као и свака предрасуда, осуђивање или било шта слично. Потреба да се искаже надмоћ, не зло само по себи.

...
Moguce da te ljude pokrecu frustracije ili potreba da se iskaze nadmoc ali ja ih ne analiziram detaljno, uopste ne zelim da se njima bavim. Kazem nesto i onda vidim da razgovor ne vredi, sto Mirth rece mozda bi trebalo mnogo, mnogo, ali ja nisam niti kvalifikovana, niti placena za to. Tako ih podvedem pod "ljudsko zlo" i ne ulazim u neke dublje rasprave sa njima vec samo onoliko koliko zbog situacije moram.

Inace i ja sam imala jednog decka homofoba i jako sam se svadjala sa njim oko toga... Najsmesnije mi je bilo kad sam ovde na forumu videla da je datum kad sam raskinula sa njim praznik homoseksualnosti... e tako mu i treba :tuc:
Korisnikov avatar
By Torry
e ovako, sa nekim koga vidim prvi a posle toga verovatno i poslednji put, kazem da sam za prava, ali ne zelim da se ubedjujem jer sa takvima ne vredi gubiti zivce

sto se bliskih osoba tice, zavisi kako sam raspolozena, uglavnom svi moji znaju moj liberalan stav (ali neki i ne da sam ta ) tako da nekad se raspravljam, nekad me briga sta drugi misle, nekad pobesnim...

poenta je da sam naucila da ne vredi s ljudima vise menjati misljenja, ja sam svoje zivce odavno izgubila
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!