Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Simor
Jel' čitao neku knjigu "Bolest kao metafora" Suzan Zontag? Ja znam da je ta knjiga (taj esej?) nastala kao rezultat njene (uspešne) borbe sa poodmaklim karcinomom dojke, ali ipak nekako stalno odlažem čitanje te knjige. Zanima me da mi neko kaže neku o knjizi...

:hvala:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Citala. Nisam znala ovaj pozitivni podatak u vezi sa autorkinom bolescu.
posebno mi je interesantno predstavljanje bolesti sa svojim metaforicnim znacenjem u dijahronijskom preseku.
Zadrzala sam se na epohi rane moderne (tuberkuloza i kostobolja), mada autorka dalje nudi veoma zanimljivu postavku znaenja bolesti u postmoderni.
By Simor
Originally posted by the1whowished
Citala. Nisam znala ovaj pozitivni podatak u vezi sa autorkinom bolescu.
"In the mid-1970's Ms. Sontag learned she had breast cancer. Doctors gave her a 10 percent chance of surviving for two years. She scoured the literature for a treatment that might save her, underwent a mastectomy and persuaded her doctors to give her a two-and-a-half-year course of radiation. Out of her experience came "Illness as Metaphor," which examined the cultural mythologizing of disease (tuberculosis as the illness of 19th-century romantics, cancer a modern-day scourge). Although it did not discuss her illness explicitly, it condemned the often militaristic language around illness ("battling" disease, the "war" on cancer) that Ms. Sontag felt simultaneously marginalized the sick and held them responsible for their condition."
By Ulix
Simore, ako slučajno imaš tu knjigu u elektronskoj formi, budi tako ljubazan da mi je proslediš. :sweet:
By Simor
Nemam u elektronskoj formi. Ja sam ti konzervativno momče koje voli da čita knjige u hard copy varijanti, a te elektronske verzije ostavljam vama postmodernima čije su oči kulturološki evoluirale dovoljno da im treperenje ekrana ne smeta previše.

;)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@Ulix: Na moj primerak bi mogao da racunas, ali tek tamo negde od septembra, jer je vec uzajmljen nekome.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor
Jel' čitao neku knjigu "Bolest kao metafora" Suzan Zontag? Ja znam da je ta knjiga (taj esej?) nastala kao rezultat njene (uspešne) borbe sa poodmaklim karcinomom dojke, ali ipak nekako stalno odlažem čitanje te knjige. Zanima me da mi neko kaže neku o knjizi...

:hvala:
ja sam pročitao, kao i drugu, "AIDS kao metafora". Pa šta da ti kažem -- zanimljivo i površno, kao i sve što je napisala SS. Pop-filozofija koja se bavi ozbiljnim temama na pomalo ležeran način, lepo štivo za popodnevno čitanje.
By Simor
Leto je, idealno vreme za pop filozofiju.

:peca:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!