- 04 Jul 2009, 15:03
a kako bih mogao da ga kontaktiram da mu se najebem keve? any tips?
i da ne bude oftopizda:
Originally posted by Ulix
(Mada, meni je izuzetno glupa ideja da neko bira religiju. Kako možeš da izabereš u šta ćeš da veruješ???)
A zašto se ne bi birala? Nije to boja kože (iako se čak i ista može promijeniti).ako sam od malih nogu treniran da budem hriscanin, da li to moram da ostanem i posle iscitavanja redova o pederluku koji je po tom istom ucenju - abomination? naravno da necu. idem dalje - biram. ali cim sam krocio od te prve religije, svaka druga mi se cini podjednako besmislena bas zbog tog biranja... so i'll pass them all
Originally posted by Wilhelminayep.. sort of.
Meni je recimo mnogo gluplje da ti druge odrede u sta ces da verujes.
To biranje mogu da shvatim jedino kao uporedjivanje sistema sopstvenih saznanja i verovanja sa nekim uopstenim, 'priznatijim' sistemom koji je prihvatilo vise ljudi.
Ne mislim da je ikome u zivotu potrebno da pripada samo jednom odredjenoj religiji, ali verovanja i objasnjenja za mnoge stvari (ukoliko ne postoje realna i naucno dokazana!) moze da trazi bilo gde.
Originally posted by De Profundistrue
Personalni doživljaj sebe je kulturološki uvjetovan. Ako se određena grupacija smatra manje vrijednom vrlo je vjerovatno da je kontinuirano žrtva sistematskog ideološkog obezvrednivanja. ..
I šta su duhovne potrebe?i would say - potreba za vezom sa tim necim nadljudskim jer su svi vako il nako razocarani u ljudski rod, potreba za utocistem neke vrste koje bi uklonilo strah od samoce, od praznine koju oseti svako od nas s vremena na vreme, da ne bismo klonuli "duhom" tj. izgubili svaku nadu nakon nekog razocarenja ili nekog sranja koje je sastavni deo zivota i da bismo objasnili to sranje nekom "bozijom voljom" ili "losom karmom" ili cime vec. krace receno da bismo lagali sami sebe kako se sve desava with a reason. a mozda i ne znam sta pisem

Originally posted by pthaloznaci ON postoji?
Molila sam se, i Bog mi je Sam rekao da nema mesta za mene sa Njim.
a kako bih mogao da ga kontaktiram da mu se najebem keve? any tips?

i da ne bude oftopizda:
Originally posted by De Profundisne znam i iskreno- ne interesuje me. im just bored.
Koja je religija najprimjerenija emancipovanoj ženi u feminističkom aktivizmu ili emancipovanom pederu koji se ne seksa sa muškarcima radi potvrde homosocijalnosti? Postoji li uopšte takva?