Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

------
Moderator neka premesti temu gde misli da joj je mesto, ali pošto gomila ulazi u Kafić, moje mišljenje je da bude tema ovde
------
Danas je registrovan prvi slučaj novog gripa kod nas.
Reč je o 29-godišnjem muškarcu iz Beograda koji je od 18. do 22. juna boravio u Argentini. Njegovo zdravlje je stabilno, rečeno je u Vladi Srbije. Oboleli je jutros u četiri sata smešten u izolaciju na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Beogradu, a virus novog gripa je potvrđen danas u 15 sati na Institutu “Torlak”.

29-godišnji mladić teškoće sa disanjem osetio je kada se nalazio na putu iz Zagreba za Beograd.

U kolima je bio u kontaktu sa dve osobe, a pretpostavlja se da je još jedna osoba bila u kontaktu sa zaraženim.

Više na http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=367760

-------------------------

Kad bude prošlo nekoliko dana, znaćemo na čemu smo.
Ono što jeste zabrinjavajuće je da uskoro počinje Univerzijada u BGu, a u NSu Exit.

Budite oprezni!

Kiss za sve :kiss:
Korisnikov avatar
By jukie
Ni od kakvog gripa mi nismo bezbedni niti ćemo ikada biti
cela ideja gripa je u tome da se brzo proširi
svako mesto gde se skuplja puno ljudi je žarište gripa, koji se prenosi kašljanjem i kijanjem
egzit, guča, univerzijada, izložba argentinskih dinosaurusa itd itd
Korisnikov avatar
By Rei
Nije fer, taman sam ozdravio a sad ce exit i novi grip... kme
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Nije da sam uplasen ali dok ne stignu zvanicne vesti o postojanju virusa predlazem da organizujemo forumski karantin. :pervert: :lol:

Posto sam ja sam na gajbi nudim svoj stan kao karantin.

Imamo net, kupatilo, kuhinju, prazne krevete, toplu vodu, ves masinu. :D Pozeljno bi bilo da neko ponese jos jedan lap. Ja imam jedan, umrezimo ih, na svakom instaliramo po tri browsera i mozemo po sestoro istovremeno da se logujemo. :lol:
Maxi je u blizini vucemo slamcicu i jedan ide u nabavku hrane, dobice masku preko lica kao mera predostroznosti. Kredit mozemo da dopunjujemo preko e-Bank, mada mozemo i online kupovinu da organizujemo. :lol: Imam kutiju kondoma od nekih 180 kom. Dobili Delete i ja od jednog doktora, cisto ako zatreba nekom. :D

I da, red bi bilo da obavestimo glavnog admina, mada mozemo i da ga pozovemo, da cemo se svi logovati sa istog IP da nas kolektivno ne banuje. :lol:

Zainteresovani neka se jave na u2u. :smeh:

A sada ozbiljno.

Pre dve godine kada se u Indoneziji pojavio ptičji grip, kada su i svinje bile zaražene njime, stručnjaci su upozoravali na moguću pojavu jednog ovakvog virusa. Zato se prvog dana govorilo da je reč o nepoznatom, a već sutradan o virusu AH1N1. Nije nas uopšte iznenadila pojava ovog virusa, imajući u vidu da je sve počelo ptičjim gripom koji je prenet na svinje, a svi mi znamo da su svinjski i ljudski organizmi slični. Možda nas je samo malo iznenadilo što se on ovako brzo pojavio, ali to su sve prirodni procesi, koji idu neometanim tokovima - rekao je dr Tiodorović.

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=33
Korisnikov avatar
By Madonna
:pucaodsmeha:

e jbt, isti si Marvin. mislim taj s avatara :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
dočim ti na svoj avatar ič ne ličiš

koliko postova dnevno? 50ak?
Korisnikov avatar
By KiWi
"500mg vitamina C i virus ko rukom odnešen" to kaže moja komšinica doktorka na ovu vest

a pošto je ona doktorka ja joj veruvavam
Korisnikov avatar
By antibiotic
Necemo da umremo.Ne barem od ovog gripa. Ova nova bolest postoji, ali je vise propaganda, nego stvarna opasnost po nas.
Ljudima se manipulise strahom. Kao sto rece Lord, juce bio SARS, pticji, pa sad svinjsko-meksicki (oba naziva javno aposlutno nekorektna), sutra nesto trece. U svetu postoji mnogo ozbiljnijih globalnih problema za resavanje, a kad vec pricamo o bolestima, ljudi danas mnogo masivnije umiru od raka, aidsa i np. malarije (od koje mesecno u svetu umre preko 100 000 ljudi). SVi virusi mutiraju stalno , a AH1N1 je samo izabran kao nova glavna pretnja covecanstvu.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Marvin
koliko postova dnevno? 50ak?
a ti izgovaras postove kad ih kucas? :pucaodsmeha:
kako ne licim vi's da su moje oke :kosa:
Korisnikov avatar
By Marvin
nećeš verovati, ali da :yes:
često izgovaram
Korisnikov avatar
By Berserker
Danas je reistrovan još jedan slučaj gripa.... Devojčica koja je doletela iz Australije sa majkom...

Više na B92.net

A ja sve mislio "Posle Exita i Univerzijade nastaće haos", kad vidi - krenulo malo ranije.
Uopšte mi nije prijatno. Očekivao sam da će registrovati novi slučaj, ali ne tako brzo...

Ja taman hteo do omladinske da vidim za posao, ali neka, nema veze, dosađivaću se kod kuće ovog leta :lol:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by shut
svi cemo d'umremo!!! :rida:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
svi cemo d'umremo!!! :rida:
Korisnikov avatar
By boy89
Evo i kod nas dosao tzv. Svinjski ili ti Novi grip. Konacno nismo mimo sveta, he he. Salu na stranu, sta vi mislite o ovom gripu i kako cete se zastititi? Ja recimo mislim da ovaj grip nije nista opasniji od obicnog, da je sve ovo prenaduvano zbog krize i ko zna cega.
Korisnikov avatar
By Pipin
Najnovija vest je da ima petoro zaraženih u Srbiji,
plus da je zabeležen prenos sa čoveka na čoveka.

klik B92
Korisnikov avatar
By Pipin
novih 6
sveukupno 11 zaraženih :nazalost:
Korisnikov avatar
By sofia
Nominated;

globalno zagrevanje
svetska kriza i recesija
praseci virus

Who will be the winner?!? :oskar:
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Pipin
novih 6
sveukupno 11 zaraženih :nazalost:
Ne mogu sada i brojkama da se opterecujem. S obzirom da mi jedan od bivsih decaka lekar valjda ce prvo mene da zabode ako bude bilo potrebno. :smeh: Valjda sam zasluzio. :roflmao:
Korisnikov avatar
By spliff
pobogu ljudi, zaista nema mesta panici
stopa smrtosti kod ovog virusa u sad je .4%
a proshlogodishnji sezonski grip u evropi i aziji je imao stopu od .5%
a za sve koji su rodjeni pre '59 (valjda) smatra se da imaju imunitet
Korisnikov avatar
By Pipin
Pa niko ne paniči. Čak ni mi mlađi od '59. godišta :giggle:
Naposletku, za razliku od drugih tipova gripa gde je smrtnost bila 5%, ovaj grip ne može da se zatuče C vitaminom, andolima, čajevima i tako to. Bar tako kažu.
Tako da je sasvim shvatljivo zašto se ljudi brinu.

Sad će se na Exitu, Guči i ostalim okupljanjima šmrkati Tamiflu :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Pipin
Pa niko ne paniči. Čak ni mi mlađi od '59. godišta :giggle:
Naposletku, za razliku od drugih tipova gripa gde je smrtnost bila 5%, ovaj grip ne može da se zatuče C vitaminom, andolima, čajevima i tako to. Bar tako kažu.
Tako da je sasvim shvatljivo zašto se ljudi brinu.
Ne brinu se nego emotivno reaguju bez razmišljanja*. Na vest da je neka žena KosovskaAlbanka napisala fantastičnu priču u kojoj je Miloš Obilić albanski vitez, i na sajtu Politike i na sajtu B92 javilo se 500-tinak ljudi od kojih je četvrtina rekla da su Albanci jednostavno lopovi, četvrtina se zafrkavala da su Miki Maus, Paja Patak, Bufalo Bil itd. isto Albanci, četvrtina je rekla da treba tužiti nju i izdavačku kuću zbog namernog izvrtanja dokazanih istorijskih činjenica (iako lepo piše da je u pitanju fantastična priča), a preostala četvrtina je objasnila da Miloš Obilić i nije dokazana istorijska ličnost i da u to vreme nisu ni postojali Srbi i Albanci kao dve odvojene celine - nacije.

*kao što je prethodni PISA test i pokazao na uzorku 15-godišnjaka, ljudi u Srbiji jednostavno ne umeju da pročitaju tekst (novinski članak) i da, zaključivanjem iz pročitanog, odgovore na pitanja iz teksta.

Ja sam recimo pročitao da se od novog gripa ozdravi za 3 dana ili za nedelju dana (kao i kod običnog gripa?), ako se ne ugušiš šlajmom koji se obilno stvara. Tako da ne znam kako onda ne može da se "zatuče" i zašto bi ga uopšte zatukli. Kad sam ja bio mali, grip smo dobijali dvaput godišnje. Odležiš desetak dana i nazad u školu.
Korisnikov avatar
By m..
ima svi da ga dobijemo kad gripozni krenu da kasnju bez ruke na ustima u gradskom prevozu.

jel moze da se dobije neka vakcina? jab na exit.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by m..
ima svi da ga dobijemo kad gripozni krenu da kasnju bez ruke na ustima u gradskom prevozu.
U pitanju je virus, chak i maske koje vecina paranoichnih furaju nisu efikasne, jer je virus dovoljno maji da prodje kroz njih. Kashljanje u rame, maramicu ili ruku na ustima zaista nece pomoci.
Korisnikov avatar
By Pipin
Još dva, ukupno 13. Sad me već nervira :djavo:
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
mene nervira sama prica o tome...stalno javljaju za nove slucajeve a to nije nista strasno koliko oni prave frku oko toga
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!