Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Učinilo vam se da je isuviše provincijalizma u kulturnoj ponudi Beograda?

Smatrate da je kulturna politika u Beogradu pogrešna i da Beograd, kao evropska prestonica, treba da ima kulturnu ponudu dostojnu grada u kome je asfalt dominanta a ne kaldrma?

Nema potrebe više da imate dileme! Sve će da se promeni!

B92 -- "Među novopostavljenim funkcionerima na predlog SPS-a našli su se mnoge javne ličnosti: Ljubiša Samardžić, Jadranka Jovanović, Milovan Vitezović, Željko Joksimović, Ivana Žigon. Koalicioni partner socijalista, LDP, koji je predložio pisca Filipa Davida i istoričarku Dubravku Stojanović, nije zadovoljan ovakvim imenovanjima, ali koalicioni sporazum je takav da ne omogućava promene. O kulturnom programu Beograda odlučivaće, između ostalih, Ivana Žigon, Željko Joksimović, Leontina Vukomanović, ali i rođena sestra Ivice Dačića - Emica Braunović."

Jedino mi žao malo LDP-a... Oni, eto, 'oće promene pa 'oće, ali im koalicioni sporazumi ne daju! A bili su oni i protiv raseljavanja Roma! Ma bili su i protiv šutiranja pedera iz Sava centra! Al' taj koalicioni sporazum sreću kvari!

A sada svi, recitujmo! Gde god da smo! U Centru za kulturnu dekontaminaciju il' Muzeju savremene umetnosti! Prkosnu pesmu!

Kriva sam, tvrdoglavka
što sam Pravoslavka
i Svetosavka i što ne verujem
u sveti zločin i oproštaj greha!

Šta će ovde džihadlije
krstaši
ameri
koji Mi čerece sinove i kćeri
Mora da su čule belosvetske bande
da imamo zlatna Srca
pa ih vade
da ih presade u sopstvene grudi
ne bi li i oni tako bili ljudi

:kada:

Sa Emicom i Ivanom u svetlu kulturnu budućnost! I Leontinom, svakako! Crno, pa se ne vidi...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Kamo sreće da nam je kulturna politika kao u doba kaldrme.
By Simor
Korisnica Dzelajza se moli da izbaci pesimizam iz svoje duše i da ponosno recituje.

'Ajmo, 'ajmo!

Rulje bivših ljudi
lopova i golja
čopori robota i drugih monstruma
kidisaće na moje voćnjake i polja
i na moju belu kuću pored druma
oko koje kao najlepše odive
cvetaju trešnje, jabuke i šljive.
Korisnikov avatar
By smaug
Mislis vracaju se svetli dani za kulturu u Beogradu. Zasto da ne. Sve ostalo je kao onomad. U stvari jos je spektakularnije. Kad Ivica Dacic moze da bude ministar policije zasto njegova sestra ne moze da bude deo upravnog odbora Ateljea 212. Kad Mrkonjic moze (jos uvek) nesto da se pita, zasto ne bi mogla i Ivana Zigon. I tako dalje i tako dalje...
By superfly
da nije postavljen link b92 pomislio bih da je jeftina šala u pitanju.

dakle predlažem i željka mitrovića da ubace i ekipa će biti kompletna.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ne znam zašto me ovo sve podseća na "Gospodara prstenova".
Samo što su Hobiti zli (Dačić i Joksimović).
Ivana Žigon je Liv Tajler u ulozi Arwen (ima taj neki "stajling")
Leontina mu tu dođe Gandalf (kad već ima iskustva sa "Kolibrijima", snaći će se i sa hobitima).
Ali šta je onda Emica? Verovatno, Gollum. Podeljena ličnost - jedno je Ivica, drugo je Emica.
Korisnikov avatar
By Darling
@ Dzelajza :radosnice: Zmaju!

On:
Zalosno...
Presipanje iz supljeg u prazno...
By жњ
ja predlazem i da zaigramo nakon recitovanja prkosne pesme :D

''
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ne znam zašto me ovo sve podseća na "Gospodara prstenova".
Samo što su Hobiti zli (Dačić i Joksimović).
Ivana Žigon je Liv Tajler u ulozi Arwen (ima taj neki "stajling")
Leontina mu tu dođe Gandalf (kad već ima iskustva sa "Kolibrijima", snaći će se i sa hobitima).
Ali šta je onda Emica? Verovatno, Gollum. Podeljena ličnost - jedno je Ivica, drugo je Emica.
:smeh: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ivica, emica i ivanica? pa presrećno!

ne sekirajte se, biće to dobro, u pitanju su iskusni i provereni kulturaši/ce.

nego, jel ivana već snimila pravoslavku kao maxi single?

:predsednik:
Korisnikov avatar
By horus.
jos da nam pozatvaraju sve bioskope kao u ostalim selendrama i eto nas na dnu... :jazzva:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Mislim da se Bolidija Vukićević sad jede iznutra.
"Što nisam išla leeevooo? Zašto, zašto, zašto?"

Jebi ga, Bolidija... Da si gledala Duška Dugouška, znala bi da desno od Albukerkija ne pali.
Sad teraj lokne na drugu stranu i nemoj da se vadiš na tu foru da se u Srbiji ne zna šta je levo, a šta desno.
Srećna okolnost je to što ti se ne vidi razdeljak. Igraj na tu kartu.

Izvinite.
Nekako sam osetila njenu duboku ojađenost.
Čudna je klima ovog leta.

:astral2:
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by horus.
jos da nam pozatvaraju sve bioskope kao u ostalim selendrama i eto nas na dnu... :jazzva:
a sto bi to uradili?
sad ce da krenu kosovski/patriotski ciklusi po bioskopima.
ulaz free uz licnu kartu sa prezimenom koje sa zavrsava sa -ic i eventualno ako ima mesta pustaju sa -ov.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by kenozoik
a sto bi to uradili?
kako sto... pa zato sto nemaju para za grejanje... :sweet:
ali to samo zimi... :yes: leti ce raditi bioskopi... i to na otvorenom... :yay:
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by Simor
Učinilo vam se da je isuviše provincijalizma u kulturnoj ponudi Beograda?
zato sto primaju provincijalce iz raznih krajeva drzave - Kragujevac, Nis, Novi Sad... a kada neko od njih ne uspe da se probije u Beogradu, onda se vrati u svoju provinciju poput Miroslava Antica i postane lokalni trash heroj, sa svojom jeftinom, "dubokom" poezijom... a nasa najprevodjenija imena, poput Pavlovica, ostaju u tim provincijama u drugom planu.

... treba da ima kulturnu ponudu dostojnu grada u kome je asfalt dominanta a ne kaldrma?
Novi Sad se svoje kaldrme resio pre dve-tri godine - jos sam tu ziveo.

U glavnom, slazem se da kultura "vristi" iz Zeljka Joksimovica, ali ne vidim cemu to jadno, vrlo predvidljivo, novosadsko pljuvanje Beograda bez ikakve osnove. Pre dve nedelje nisam mogao da idem u bioskop sa drugaricom zato sto jos uvek ne rade, cini mi se zbog grejanja...

A dok god postoji svest o tome da glumci i pevaci treba da obrazuju kulturu, posto dolaze navodno iz tog domena, uvek ce tu biti jedna Zigon i jedan Zeljko da se time zabavljaju. To je bilo i pre(lecic npr. on se meni slabo razlikuje od ove bagre), a bice i posle njih. Oni su vrlo cesto(ne uvek)samo sredstva svojih rezisera, kompozitora, tekstopisaca. Onaj ko treba da vodi kulturu je onaj koji je poznaje,a ne stvara. Istoricar arhitekture, umetnosti, jezika, knjizevnosti... jednom recju humanista... neko ko zna kakva je nekad bila i sta bi mozda mogla sada da bude, ali ovo je vise utopijska situacija, daleka od realnosti.
Sve u svemu i posle Zeljka docice Zeljko.

PS: verujem da bi NS voleo da bude tu sa Zeljkom i Balasevic, ali jbg. verovatno je imao tezgu na nekoj kobasicijadi...
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Dok Zorica Brunclik ne postane dozivotni ministar kulture ja necu da pricam o svetlim danima kulture bilo gde u Srbiji... :novine:
By Simor
@Hton, “kaldrma” je bila referenca i zezanje na račun Dubravke Stojanović, koja će, na imenovanje LDP-a, da učestvuje u kreiranju kulturne politike grada Beograda. Naime, Dubravka je napisala sjajnu istorijsku knjigu “Kaldrma i asfalt – urbanizacija i evropeizacija Beograda 1890-1914“. Možda ne bi bilo loše da pročitaš tu knjigu. Bolje bi razumeo Beograd čiji si advokat odlučio da budeš. Đavolji, ako mene pitaš.

Btw, ova tema ni jednoga trenutka nije postavljena kao novosadsko pljuvanje Beograda (tim pre što je vest preneta sa b92). Nemam nameru da upoređujem Novi Sad i Beograd, smatram provincijalnim i malograđanskim upoređivati “čiji je veći“, a ne mogu da osećam frustraciju u odnosu na Beograd jer moji ideološki i politički svetonazori Beograd i ne vide kao političko i kulturno središte. Ono što meni predstavlja političku i kulturnu referencu nalazi se severno od Beograda. I severno od Novog Sada. Na nekih 300km od Novog Sada. Ono što sam hteo ovom temom, bez bilo kakve pretencioznosti jer se forumom bavim kada mi je dosadno (a nedelja je upravo takav dan; ili još i gore od toga – videti: “Szomorú vasárnap”), jeste ukazivanje na dalju ideologizaciju i instrumentalizaciju srpske kulture. Dakle, nije meni interesantan Željko Joksimović, još manje tvoj kritički odnos prema pokojnim umetnicima ili frustracija što sa drugaricom ne možeš da gledaš film u bioskopu, meni su interesantni kulturni korifeji srpskog nacionalizma koji treba da formiraju kulturnu klimu jednoga grada udruženi sa braćom i sestrama policijskih ministara. Dakle, da se do kraja pojasnim: srpski nacionalizam + nepotizam

Inače, ludo si me zabavio svojom konstatacijom da humanisti treba da upravljaju kulturnom politikom, te fašizam i lupetanje kojima tvoj post vrca padaju u drugi plan.

:sluske:
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by kenozoik
a sto bi to uradili?
kako sto... pa zato sto nemaju para za grejanje... :sweet:
ali to samo zimi... :yes: leti ce raditi bioskopi... i to na otvorenom... :yay:
da prilagodim pricu tvom realizmu, jer nema neresivih problema za onakvu. ekipu moze cak i korist da se izvuce :idea:
da bi resili problem hladnoce pustaju i po 3-4 puta vise ljudi u bioskop. Ivana Zigon se probija i sabija redove sa motkom osvestanom od strane Branislava Peranovica.
mozete li da naslutite koji je njihov plan?
svi znamo da imamo problem sa natalitetom, a u toj guzvi svasta moze da se desi.. i ne zaboravite koda samo pustaju i bioskop.
Ivana Zigon u kvestu - cista srpska rasa :evilgiggle:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa dobro Leontina je bar smrsala pa je opet fit :lol:
Zeljko ima uvek lepu frizuru :lol:

A za Ivanu Zigon ne mogu da nadjem nijedan kompliment pa ni da bude cinican...ma koliko se trudio :(

Sps nema kadrova nakon opste bezanije iz te stranke koja se desila onog momenta kad su izgubili vlast a DS i LDP ne smeju da im se mesaju u kadrovsku politiku takav je koalicioni dogovor.

Da se nisu sa njima dogovorili oko formiranja gradse vlastio bio bi Vucic gradonacelnik a ostatak kadrova bi davali SRS, NS i DSS to bi tek bilo veselo vece :kolo:
Korisnikov avatar
By Loni
Nemojte tako, Žigonova je gledano iz drugog ugla kraljica subverzije.

Em što ovoj etničkoj Slovenki po ocu (majka joj Crnogorka - Cetinjanka) srpstvo ne izlazi iz usta, em što je uspela nešto što nikom dotad nije.

Otišla je pre par godina u manastir s namerom da se pokloni pravoslavnim svetinjama, u oko joj zapao monoh, zavela ga, obljubila, zatrudnela s njim, izvukla iz manastira i dovela pred matičara.

Ne recite mi da to nije subverzija?

Mis'im i meni se jednom desilo da zavedem monaha, ali ja i nisam ni ušao u hram sa drugačijim namerama.
By Ulix
Originally posted by Loni
Nemojte tako, Žigonova je gledano iz drugog ugla kraljica subverzije.

Em što ovoj etničkoj Slovenki po ocu (majka joj Crnogorka - Cetinjanka) srpstvo ne izlazi iz usta, em što je uspela nešto što nikom dotad nije.

Otišla je pre par godina u manastir s namerom da se pokloni pravoslavnim svetinjama, u oko joj zapao monoh, zavela ga, obljubila, zatrudnela s njim, izvukla iz manastira i dovela pred matičara.

Ne recite mi da to nije subverzija?

Mis'im i meni se jednom desilo da zavedem monaha, ali ja i nisam ni ušao u hram sa drugačijim namerama.
Mislim da brkaš subverziju i šizofreniju. :merlinka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!