Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li su vas iznenadili rezultati lokalnih izbora u Zemunu i Vozdovcu?

ja nisam ocekivao toliku podrsku za Sns!
niti toliko malu izlaznost!
ni da Ldp nece preci ni bar 1% u Zemunu!
takojde sam iznenadjen da jos uvek neko glasa za DSS!

ali sam npr: ocekivao da ce sps popraviti rezultat...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam pojma... nisam uopste pratio, niti me vise zanima... ali me ne iznenadjuje podrska SnS-u.

Odcepljenje od SRS im je dalo poene za demokratske pristalice koji i nisu zadovoljni sadasnjom vlascu... a opet imaju i odredjenu podrsku konzervi koje su podrzavale ranije SRS, ali im je SNS blizi, odnosno drazi.

A i do sada nisu bili na vlasti, pa pretpostavljam da ljudi zele da vide i njih na delu.
Korisnikov avatar
By Burak
Nisu me ni malo iznenadili - ovako sam nešto i očekivao.
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Mene je iznenadio LDP,narocito kada je u pitanju Zemun.Ovo ostalo sam ocekivala.
Korisnikov avatar
By Madonna
ja sam zatecen, prosto ne znam kako bih odreagovao.
Korisnikov avatar
By Loni
Pa LDP je dobio više od 1 % u Zemunu.

LDP:

VOŽDOVAC - 5,4 % (Republički rezultat iz 2008)
KOSJERIĆ - 4,9 % (Više nego ikad u Kosjeriću)
ZEMUN - 3,6 % (Kao i uvek u Zemunu)

Dakle STAGNACIJA, ali ne i pad.

Meni je žao što mnogi odustaju od LDP-a s razlogom - Pa eto i oni su negde podržali koaliciju DS-a i SPS-a.

Pa ok. Hajde onda da nikad ne glasamo ni za koga jer ćemo svakom onda naći neku malu manu.

Kad bi LDP pala ispod cenzusa na sledećim izborima bila bi to tragedija za nas jer su jedino oni eskplicitno za gej prava.
DS je za to samo zato što to Evropa od nas traži.
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Originally posted by Loni
Kad bi LDP pala ispod cenzusa na sledećim izborima bila bi to tragedija za nas jer su jedino oni eskplicitno za gej prava.
Pa bas zbog toga vecina i ne glasa za LDP.
By Ulix
Originally posted by MILENA-otrovnica
Pa bas zbog toga vecina i ne glasa za LDP.
Ne verujem da je to razlog.

Znam dosta ljudi koji dele u suštini stavove LDP-a, ali neće da glasaju za njih zato što im se članovi LDP-a doimaju histeričnima, previše agresivnim i nedovoljno konstruktivnim (tj. samo kritikuju i kukaju), a Čedomir Jovanović je toliko nepopularan da je sasvim jasno da on na mestu predsednika stranke samo spušta ukupni rejting. Trebalo bi u LDP dovesti nove ljude, i onda bi partija dobila veću podršku.
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
Originally posted by Ulix
Znam dosta ljudi koji dele u suštini stavove LDP-a, ali neće da glasaju za njih zato što im se članovi LDP-a doimaju histeričnima, previše agresivnim i nedovoljno konstruktivnim (tj. samo kritikuju i kukaju), a Čedomir Jovanović je toliko nepopularan da je sasvim jasno da on na mestu predsednika stranke samo spušta ukupni rejting. Trebalo bi u LDP dovesti nove ljude, i onda bi partija dobila veću podršku.
Moguce da je i to razlog.Ali,i u drugim strankama ima clanova koji su mozda i za psihijatrijsko posmatranje.Mada,ne bi se iznenadila da im je to glavni adut kod birackog tela.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Znam dosta ljudi koji dele u suštini stavove LDP-a, ali neće da glasaju za njih zato što im se članovi LDP-a doimaju histeričnima, previše agresivnim i nedovoljno konstruktivnim (tj. samo kritikuju i kukaju),
... jednako ekstremni kao radikali. Upravo. :bye:
Korisnikov avatar
By Loni
Znaš šta to su sve izgovori.

Bilja je pohisterisala u Pančevu pa...
Svako od nas bi poludeo da ga klipani iz prvog reda prekidaju po tri puta u relenici i zvižde.
Ja bih prvi ustao da se bijem.

Čeda je kompromitovan ali od koga? Od Pressa, Kurira i Pravde.
Od Miškovića jer jedino on kritikuje Miškovića.

Da je predsednik LDP-a Ostojić kao što se ja zalažem, oni bi iste mane našli i Ostojiću.

Na kraju krajeva uz LDP ide i levlja SDU, čiji je predsednik Žarko Korać - ugledni profesor fakulteta bez ijedne mrlje.

Pa glasanjem za LDP pomaže se i SDU, čiji lider ni po čemu nije komprimotivan.

LDP je koalicija koja personifikuje čitavu antiratnu ,,drugu Srbiju''.
Vesna Pešić, Latinka Perović, Zagorka Golubović, Prokić, Ostojić...

Svi oni, koji su od 1991. bili protiv ratne opceije ,,Velike Srbije''.

Ako neko to ne vidi, već mu smeta što je Bilja malo pohisterisala, a što Press izmišlja priče da Čeda plaća stanarinu 2500 evra (što je on demantovao)...
onda nek mu je svaka čast.

Na kraju krajeva pa možda ni ja ne bih glasao za LDP, da ima prewko 25 %.
Možda bih pomislio eto - preterano forsiraju urbanost, elitizam itd.

ali kad vidim da je to jedina partija u moru ogromne klero nacionalne homofobne većine, onda smatram da je greh da im se ne pomogne pa bar da uđu u taj parlament i bar da budu taj neki tas za neke moderne zakone.

Znate li šta znači tih 14 poslanika koliko donosi cenzus u skupštini?

Pa mi AD Zakon ne bismo imali bez LDP-a.
Deo vladajuće koalicije (Palma) je po pitanju razumevanja osnovnih gej prava zakazao.
Korisnikov avatar
By desnicashakic
slazem se sa ulixom :fancyklap:

njihov program nije (bas toliko) neprihvatljiv za siru populaciju koliko je njihov kadar! koliko god da zelim da podrzim ldp u njihovim nastojanjima, jednostavno kad se pojavi Natasa Micic u nekoj politickoj emisiji, sva mi nastojanja padnu u vodu!

takodje oni kao politicka stranka imaju mnogo sira delovanja od borbe za gej prava, tako da mi se njihov koncept liberalne ekonomije ni malo ne svidja! kad se odlucuje o podrzavanju neke stranke, mora se uzeti u obzir ceo paket, a ne samo deo koji nam se svidja!
By RACABG
100% -procenat onih sto bi tukli pedere na paradi - oni sto misle da je ok biti peder ali ne na ulici = je izborni rezultat LDP-a
Korisnikov avatar
By desnicashakic
i izvinjavam se za dezinformaciju od 1% u zemunu! neko je rekao 3,6% :setnja:
Korisnikov avatar
By desnicashakic
@ loni: u nemackoj vladajuci blok cine konzervativni blok koji čine Hrišćansko-demokratska unija i Hrišćansko-socijalna unija(angela merkel) i Socijaldemokratska partija

i to tako funkcionise jer imaju dogovor, i to su stranke koje su osvojile najveci broj glasova!

analogno ovde bi bilo da ldp i srs udju u koaliciju! to ovde nikada nebi proslo!

u evropi su ceste situacije postizbornih koalicija liberala i konzervativaca, jer je duznost politicara da saradjuju a ne da se svadjaju!

ako ldp ne zeli da pravi konpromise, neka osvoji 50% podrske! ne zelim da kazem da stav ljudu koji misle da u politici nema mesta kompromisu malo iluzoran i "seljacki'', ali ne mogu da se setim ni jedne druge reci ...

podrska manjih partija je bitna zato sto (iako njihov program se ne oslikava u potpunosti u koalicijama) ce se progurati bar neki predlozi za koje se zalazu, a i to je pocetak... :lezkiss:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by desnicashakic
Da li su vas iznenadili rezultati lokalnih izbora u Zemunu i Vozdovcu?

ja nisam ocekivao toliku podrsku za Sns!
niti toliko malu izlaznost!
ni da Ldp nece preci ni bar 1% u Zemunu!
takojde sam iznenadjen da jos uvek neko glasa za DSS!

ali sam npr: ocekivao da ce sps popraviti rezultat...

Kljucna rec je: lokalni izbori.
Daleko od toga da su nevazni, ali za lokalne izbore ne postoje tv kampanje, nema bombasticnih bilborda i ne kljuka se narod predizbornim obecanjima. Sve je na organizaciji samih zajednica, tj. ko koliko uspe da motivise najzagrizenije birace da izadju i glasaju.
Fakat je da su i neki od radikala resili da se zaperu i ocesljaju i probaju da se prodaju za neke naprednjake. Sada bi da sade tikve sa DSm, ali je to ono sto DSu moze samo da steti.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by the1whowished
Znam dosta ljudi koji dele u suštini stavove LDP-a, ali neće da glasaju za njih zato što im se članovi LDP-a doimaju histeričnima, previše agresivnim i nedovoljno konstruktivnim (tj. samo kritikuju i kukaju),
Lupas.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by the1whowished
Lupas.
Ne lupa. :sveca:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa to. A što se tiče lokalnih opštinskih izbora, ja ni ne znam za koga tu da glasam, ni kakve koristi uopšte od toga imam. Npr. jasno mi je koju korist imam od toga što neka osoba jeste ili nije predsednik republike, ili što neka partija ima manje ili više poslaničkih mesta u republičkoj skupštini. Za opštinske izbore mi to nije jasno. Neki ljudi sede u nekoj zgradi i nešto većaju, slikaju se po novinama/sajtovima, malo nešto poklanjaju siromašnim ljudima, malo potpisuju papir da se asfaltiraju ulice i tako. To će svako da uradi ko bude izabran.

I onda malo Čeda stoji na našoj lokalnoj pijaci, a posle nekoliko dana radikali ili naprednjaci ili ko već, malo razgovaraju sa slučajnim prolaznicima, dele reklamne papiriće, i posle se to sve završi i opet život teče dalje; odbornici sede u foteljama, asfaltirana ulica stoji (usput su nam posekli granu na liriodendronu), hendikepirana deca igraju košarku na obnovljenom igralištu, i to bi sve tako bilo i da nisam išao na glasanje ili da sam glasao za (pu-pu) radikale.

A npr. kakve veze opštinski izbori imaju sa LGBT pravima (pa da zato treba glasati za LDP) pogotovo mi nije jasno. Recimo da LDP dobije puno-puno glasova na mojoj opštini i pošto se "jedini zalažu za LGBT prava" sad gledamo šta će uraditi na tom planu. Hoće li moja opština (kao neka enklava u državi?) ozvaničiti gej brakove, usvajanje dece od strane LGBT ljudi, napraviti zvaničan LGBT miting ispred lokalnog Maxija?

Dakle, ZNAČAJ lokalnih izbora meni nije dovoljno naglašen.
By Simor
Mene nisu iznenadili, mene su razočarali rezultati izbora.

Ponadao sam se da će Demokratska stranka ubedljivije da izgubi, i tako da shvati koliko je suluda politika koju vodi poslednjih godinu dana, koliko je njihova praksa suprotna od predizbornih poruka o evropskim integracijama i socijalno odgovornoj politici. Prosto, tamo neka dva beogradska kraja nisu ništa koliko će čitavo srpsko društvo da plati ukoliko DS nastavi ovako da se ponaša.

Doduše, pouku mogu da izvuku i iz odziva birača, ali pretpostavljam da neće.

Pretpostavljam da će Kopicl i dalje da savetuje Đilasa da su osnovni estetski problem Beograda romska divlja naselja, a ne one nakazne zgradurine koje svakodnevno niču, a iza kojih stoji pranje novca, korupcija i tako svašta.

Pretpostavljam da će Kopicl i dalje da savetuje Jeremića kako je Kosovo suštinsko pitanje Srbije a ne njena evropska budućnost i kako je najvažniji diplomatski manevar da se ministar gica od sreće po zgradi OUN-a.

Konačno, pretpostavljam da će Kopicl BoTu da savetuje kako je izigravanje autoritarca populističke retorike mnogo fenserajskije od poštovanja podele vlasti i držanja ustavnih odredbi (onih istih koje su ONI doneli i to tako što su pokrali referendum).

Oj Srbijo, među Kopiclima...
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nisu. Samo ne znam kakvom MultiAranzmanu ili Visepartijstvu to vodi i Dokle, ali Hajde...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by desnicashakic
@ loni: u nemackoj vladajuci blok cine konzervativni blok koji čine Hrišćansko-demokratska unija i Hrišćansko-socijalna unija(angela merkel) i Socijaldemokratska partija

i to tako funkcionise jer imaju dogovor, i to su stranke koje su osvojile najveci broj glasova!

analogno ovde bi bilo da ldp i srs udju u koaliciju! to ovde nikada nebi proslo!

u evropi su ceste situacije postizbornih koalicija liberala i konzervativaca, jer je duznost politicara da saradjuju a ne da se svadjaju!
srs/sns Srbije je/su daleko gori, desniji i fashistichkiji od nemachkih demohrishcana. s nemachkim demohrishcanima se u Srbiji moze porediti samo nazalost mali SPO i DHSS. da je u Srbiji mentalitet ljudi normalniji pa da su SPO i DHSS predstavnici srpske uslovno recheno desnice (a ne nekakvi srs/sns), e tada bi LDP ili DS mogao/li praviti koalicije s takvom desnicom.
ali, avaj....

Moja puna podrshka dovde postovima Lonija iako mi je ekonomski drazi Koracev SDU.
Korisnikov avatar
By Loni
LDP nije partija, koja bi se mogla prepoznati po ekonomskom programu.

Naime lista LDP sadrži LDP i SDU

LDP ima formalno liberalni program,
a SDU formalno socijaldemokratski.

Ja sam više za socijaldemokratski, ali ni LDP nije u praksi ono, što im piše u programu.
Pa omladina LDP - se borila na ulici protiv dizanja školarina, kako se kom fakultetu prohte.

Ekonomski programi partija su bitni kad je partija ogromna. Kad ima preko 30 % i kad će se zaista pitati.

To se s LDP - om nikad neće desiti.
Oni će eventualno u nekoj vbladi uzeti neko ministarstvo (manjinska prava)
kao što je i SPS uzeo policiju i to je sve.

Na kraju krajeva ni taj liberalni koncpet nije bauk s obzirom da su sve naše velike partije po ekonomskom programu leve.

DS je članica socijalističke internacionale. Stavili su tako velike penzije u odnosu na plate, kakve nijedna zemlja u svetu nema.
Njihovi porezi su ogromno (Porezi su prepoznavajuća boja ekonomske levice, i služe da bi se od bogatih presipalo siromašnima).

Ekonomska levica su i SPS, PUPS kao i SDU, čak u dobroj meri G17+, LSV. SNS i PS.

LIBERALNA EKONOMIJA podrazumeva slobodnije tržište. Da meltene svaki vaš komšija ima neku privatnu firmu ili agenciju.
Pored LDP - a (bez SDU) liberalni program ima i Veljin NS, ali upravo zahvaljujući tome, mali privatnici u Čačku su procvetali, pa je Čačak u boljoj poziciji u odnosu na Kragujevac, Bor, Smederevo i ostale gradove, koje su se oslonile samo na državna preduzeća.

Liberalni kapitalitam u praksi je mnogo manji bauk nego što neko želi da predstavi.
Penzije nisu bog zna koliko, ali ako svako od mladih ima šansu za sopstven biznis, a da se svakom to isplati (bez velikih poreza) onda zašto ne probati i tako nešto.
Bar na nekom delu teritorije.
Korisnikov avatar
By Vel boy
LIBERALNA EKONOMIJA podrazumeva slobodnije tržište. Da meltene svaki vaš komšija ima neku privatnu firmu ili agenciju.
Ali samo u koheziji s socijaldemokratijom se to radi na nachin da ne oshtecuje druge, manje uspeshne (iz raznoraznih razloga) ljude. jer, u suprotnom liberalna ekonomija podrazumeva i despotizam kompanija i magnata prema radnicima, konzumentima i ostalim ljudima. Tako da to sve vrlo zavisi u vezi liberalne odnosno laissez-faire ekonomije.
Originally posted by Loni Pored LDP - a (bez SDU) liberalni program ima i Veljin NS, ali upravo zahvaljujući tome, mali privatnici u Čačku su procvetali, pa je Čačak u boljoj poziciji u odnosu na Kragujevac, Bor, Smederevo i ostale gradove, koje su se oslonile samo na državna preduzeća.
joj, nisam ochekivao od tebe da cesh pocheti da hvalish ishta od ilica pa ni njegovu ekonomiju. zato, nemoj, molim te!
Originally posted by Loni Liberalni kapitalitam u praksi je mnogo manji bauk nego što neko želi da predstavi.
Penzije nisu bog zna koliko, ali ako svako od mladih ima šansu za sopstven biznis, a da se svakom to isplati (bez velikih poreza) onda zašto ne probati i tako nešto.
opet: Ali samo u koheziji s socijaldemokratijom se to radi na nachin da ne oshtecuje druge, manje uspeshne (iz raznoraznih razloga) ljude. jer, u suprotnom liberalna ekonomija podrazumeva i despotizam kompanija i magnata prema radnicima, konzumentima i ostalim ljudima. Tako da to sve vrlo zavisi u vezi liberalne odnosno laissez-faire ekonomije.

uz to, nije bash totalna istina da u liberalnom tj. laissez-faire ekonomiji "svako od mladih ima šansu za sopstven biznis, a da se svakom to isplati". vrlo chesto to zavisi koliko ta mlada osoba je VEC nasledila kapital tatice, mamice, shire porodice, rodjaka, raznoraznih ortachkih veza, vezica, muljanja i kraduckanja (velimir ilic rings a belll....).... puno toga u tzv. liberalnoj tj. laissez-faire ekonomiji je udesheno da samo nasledjivanje i bogatashka pozadina omogucava mladima iz takvih pozadina da ostvare ono shto hoce, neretko na shtetu mnogih drugih ljudi. a da ne govorim koliko se hetero-patrijarhalistichke norme chesto promichu tzv. liberalnom tj. laissez-faire ekonomijom pogotovo ako je u koheziji s politichkom desnicom (opet velja ilic rings a bell te tzv. Katalaksija, u Americi bush and his company itd......) umesto s socijaldemokratijom....
Korisnikov avatar
By Creative
Rezultati su strava. Za izlaznost dodajem... i užas.
Baš me zanima kojih 30 i nešto odsto 'ludaka' je izašlo i glasalo.
U vreme 'kampanje' telefon mi je zazvonio 3 puta.

***Predstavnica Partije Rasima Ljajića (inače Live Talk) mi je rekla da su veliki problem Voždovca psi lutalice
***LDP (snimak) je zamenio fajl, pa mi je pustio problematiku Zemuna umesto Voždovca
***DS (snimak) krajnje bezdušno, samo da me opomene na termin

Čekam taj dan kada će na izbore (bilo koje) da izađe 15-ak odsto stranačkih paćenika i kada će cela priča da bude totalno obesmišljena.

:vatrica:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Creative
LDP (snimak) je zamenio fajl, pa mi je pustio problematiku Zemuna umesto Voždovca

:lol:
kul
By wilmott
Originally posted by Vel boy
Ali samo u koheziji s socijaldemokratijom se to radi na nachin da ne oshtecuje druge, manje uspeshne (iz raznoraznih razloga) ljude. jer, u suprotnom liberalna ekonomija podrazumeva i despotizam kompanija i magnata prema radnicima, konzumentima i ostalim ljudima. Tako da to sve vrlo zavisi u vezi liberalne odnosno laissez-faire ekonomije.
Originally posted by Loni Pored LDP - a (bez SDU) liberalni program ima i Veljin NS, ali upravo zahvaljujući tome, mali privatnici u Čačku su procvetali, pa je Čačak u boljoj poziciji u odnosu na Kragujevac, Bor, Smederevo i ostale gradove, koje su se oslonile samo na državna preduzeća.
joj, nisam ochekivao od tebe da cesh pocheti da hvalish ishta od ilica pa ni njegovu ekonomiju. zato, nemoj, molim te!
Originally posted by Loni Liberalni kapitalitam u praksi je mnogo manji bauk nego što neko želi da predstavi.
opet: Ali samo u koheziji s socijaldemokratijom se to radi na nachin da ne oshtecuje druge, manje uspeshne (iz raznoraznih razloga) ljude. jer, u suprotnom liberalna ekonomija podrazumeva i despotizam kompanija i magnata prema radnicima, konzumentima i ostalim ljudima. Tako da to sve vrlo zavisi u vezi liberalne odnosno laissez-faire ekonomije.

uz to, nije bash totalna istina da u liberalnom tj. laissez-faire ekonomiji "svako od mladih ima šansu za sopstven biznis, a da se svakom to isplati". vrlo chesto to zavisi koliko ta mlada osoba je VEC nasledila kapital tatice, mamice, shire porodice, rodjaka, raznoraznih ortachkih veza, vezica, muljanja i kraduckanja (velimir ilic rings a belll....).... puno toga u tzv. liberalnoj tj. laissez-faire ekonomiji je udesheno da samo nasledjivanje i bogatashka pozadina omogucava mladima iz takvih pozadina da ostvare ono shto hoce, neretko na shtetu mnogih drugih ljudi. a da ne govorim koliko se hetero-patrijarhalistichke norme chesto promichu tzv. liberalnom tj. laissez-faire ekonomijom pogotovo ako je u koheziji s politichkom desnicom (opet velja ilic rings a bell te tzv. Katalaksija, u Americi bush and his company itd......) umesto s socijaldemokratijom....

:shok:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!