Originally posted by alexandermagic
Ne, jer baš nisu ni u prilici, obzirom da sam se vrlo brzo nakon outanja i odselio.
Kad se telefonski čujemo ili kad ( rijetko
) poželim da ih vidim, ne komentarišu ništa po tom pitanju.
Siguran sam da znaju da to ne bih tolerisao i da bih prekinuo svaki kontakt sa njima.
Moram reci da je ova situacija identichna mojoj. Samo shto ja i moji roditelji itekako zelimo konachno da vidimo jedni druge, ali zbog okruzenja i situacije u nesrecnoj palanachkoj BiH, ja se jednostavno ne usudjujem da se tamo josh pojavim.
Inache, kao shto pre vec negde rekoh, mislim da mi mama (s kojom se malo cheshce chujem preko telefona) predoseca ili zna da nisam hetero, mada ona pochesto mi i dalje onako bezazleno ubaci "imash li prijateljicu, curu..." shto ja iskuliram sa hladnokrvnim "moguce je"

i promenimo temu.
mislim, kad kazem "moguce je", pa i jeste moguce da imam prijateljicu/e shto uopshte nije i ne mora da znachi da mi je/su i seksualne partnerice.
Otac mi je prilichno kompleksna lichnost, malo tezak za shvatiti, ali ipak dobrichina (samo, nazalost, vishe prema nekim drugim ljudima nego prema sopstvenoj porodici), stoga chesto i naivchina. Na zalost, izgleda da je i sam bio pod izrazito negativnim uticajem okruzenja (tj. pre njegove zenidbe s mamom mi shto je i bio uchinio tek da drugi ne mislie da je "peder" jer ni on ne "isijava" bash izrazite stereotipichne hetero-mushke osobine iako ne mogu ni reci da je ishta drugo do hetero). Tako da je i sam ispoljavao homofobiju (kod njega je bash homofobija- strah....) vishe kao "dokaz da je pravi hetero mushkarac, bla, bla..." zbog heteroseksizma okruzenja u kom je bio/ i dalje jeste tj. da se kao za njega ne misli da "nije pravi mushkarac". Vrlo tuzno shta homofobichno i heteroseksistichno okruzenje i okolina chini od ljudi. Jednom kada mi je jednostavno izletelo iz usta da me uzbudjuju mushkarci, on je pocheo da panichi k'o budala. Chak je bio izjavio da "ako je tako, onda se kastriraj".
Najbolja stvar u svemu je da on nije imao kontrolu nadamnom jer sam vec od ranog detinjstva bio suzbijao roditeljske diktate i izivljavanja na moj rachun tako da nije mogao da bude agresivan prema meni jer sam ga jednostavno savladao i prerastao fizichki josh davno. Tako da sam ga nonshalantno odjebao (iako mi je otac) i rekao sam mu najozbiljnije da mi se vishe nikad ne obrati na takav nachin kao i da ne dozvoljavam da se o mojoj seks. orijentaciji pricha! Jednostavno, morao je da ucuti, bar predamnom. Ono shto mi se posebno nije svidjalo kod mog oca je to- shto ima vrlo, vrlo ruznu osobinu da chesto bilo probleme ili prepirke iz nashe kuce iznosi po kucama drugih ljudi za koje on naivno misli da su mu prijatelji. On ima tu ruznu osobinu iznoshenja, da ne kazem- trachanja, porodichnih stvari drugim kojima budalasto i naivno veruje (jedan od razloga shto su mi roditelji zavrshlili- razvedeni 3-4 godine pre mog iseljenja). Tako je jednom nekom poznaniku (i to predamnom) bio rekao o meni da sam "p" (on je to tako skratio

), nakon chega sam mu zapretio da to vishe nikad ali nikad ne chini! Nakon toga, moram reci da nije bilo ekscesa s njegove strane a i ja sam ubrzo zbrisao u inostranstvo.
Inache sve to (i moje "outovanje" i njegove budalashtine) se desilo tik nekoliko meseci pre mog odlaska u Ameriku. Odkad sam ovde, kada smo se chuli telefonom, bio je prilichno okej i chak mi je tepao "sinchicu" ili "sinchino".