Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Mislite li da se Srbiji (a i sire, u regionu) pravi dobra muzika?
Sta je za vas kvalitetna muzika?
Sta su parametri za ocenjivanje dobrog zvuka?

Ja, recimo, volim da slusam Balasevica, ali mislim da, osim dobrih tekstova, muzika, tj. popularno nazvani aranzmani nisu nesto cime bi se Djole mogao pohvaliti.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moze se naci, i kod nas, i u regionu.

Po mom misljenju, nesto vise u zabavnoj, no u narodnoj, ali i u jednoj i u drugoj se s vremena na vreme pojavi po koja pesma vredna paznje, a ne samo sezonski hitic.

Pa i u svetu se u poslednjih par godina cilja iskljucivo na bum hitove, zarazne pesme, koje najcesce traju jednu sezonu.
Korisnikov avatar
By Myto
Mislio sam da se muzika vise ne deli na narodnu i zabavnu.

Da li se moze smatrati kvalitetnom pesmica ciju melodiju (retko i tekst) pamte tek godinu i koja ubrzo ode u zaborav?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Retko, rekao bih.
Mada, toliko ima izvodjaca, da cak i kvalitetna pesma padne brzo u zaborav, zbog naleta ogromnog broja novih, drugih, bilo kvalitetnih ili ne, pesama.

Ja je delim na narodnu i zabavnu.
Muzika je slicna u oba slucaja, ali razlika je u nesto boljim textovima, i drugacijem nacinu pevanju (u zabavnoj muzici).

Mada je tesko, da ne kazem nemoguce, tvrditi sta je kvalitet a sta ne, jer je to stvar individualnog dozivljaja.
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Originally posted by Myto
Da li se moze smatrati kvalitetnom pesmica ciju melodiju (retko i tekst) pamte tek godinu i koja ubrzo ode u zaborav?
Jok.

Iskreno, već godinama poslušam tu i tamo ponešto domaće da vidim šta ima novo, ali ništa dobro nemam za primer.

Jedini izuzetak- ako se to smatra našim- je Merlin. Jedino njega mogu ponekad da slušam, a da je na našem jeziku.

Ne razumem se previše u domaću scenu, ali koliko vidim novi mladi koji možda imaju nešto drugačije da ponude (znam par slučajeva) ne mogu da isplivaju od mafije Pinka & co. koji na našim prostorima jedini ima način nekoga da progura ($$$ i moć).

Ali kao što Dirrty reče- ista stvar je svuda- samo se tamo to zove MTV ili VH1... tako da za dobru muziku treba bunariti po mračnim sokacima interneta :unic0rn: ili na putovanjima- malo se raspitaš šta se sluša i nađeš nešto dobro.

Sta su parametri za ocenjivanje dobrog zvuka?
<--- 0% muzičkog obrazovanja
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Od ovoga sto sam cuo, mozda jedino za Balkaniku i Sanju Ilic mogu reci da stvaraju kvalitetnu muziku.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
kakvo pitanje... naravno. svuda.

mensch....
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by emo_haos_
kakvo pitanje...
Kakav odgovor... :roll:
By Ulix
Meni se novi album Partibrejkersa dopao:

''

''

I, recimo, ovo od pre dve godine. Nije ni Discplina ono što je nekad bila, ali nisu previše loši ni sad:

''
Korisnikov avatar
By KiWi
U Srbiji postoji kvalitetna muzika.

Pitanje je samo da li je autor teme mislio na izvedbu, tekstove ili produkciju muzike? Postoji više kriterijuma kojima se može meriti kvalitet muzike ...
Korisnikov avatar
By teasin2112
Neki ne mogu da ih smisle, neki ih obožavaju, a to nikako nije merilo da li je nešto zaista kvalitetno ...
''

:wink:

Mada ima još dosta grupa i solo izvođača koji "nisu za bacanje" :)
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by KiWi
Pitanje je samo da li je autor teme mislio na izvedbu, tekstove ili produkciju muzike?
Mozda je mislio i na spotove.

Onaj zvuk koji meni prija se svakako ne moze smatrati kvalitetnim, a nesto mislim da su oni koje slusam, a stvarali su kvalitetnu muziku odavno proslost na sceni.

''
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Naravno da postoji.. :)

Evo recimo: Aleksandra Radovic.. :love:
By polarlicht4.1
Originally posted by Zwezdica
Ko?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Delete
Mozda je mislio i na spotove.
Potpuno sam zaboravio spotove ... U Srbiji ima par autora koji prave kvalitetne spotove ... produkcijski gledano. Obično spotovi koji imaju dobru priču su low-budget.
By Ulix
I Josipa ima milijun godina, a još uvek pravi sjajnu muziku:

''
Originally posted by polarlicht4.1
Ko?
:lol:

Pa ti si još manje informisan od mene.

Evo izvoli: http://www.youtube.com/watch?v=CwilxOKEp-Q
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
naravno da imamo kvalitetnu muziku...tu gore su pojedinci naveli pojedince. neponovljivi EKV, Josipa, stara Disciplina i tome slicno... i naravno ima dosta novih bendova, jos neafirmisanih koji tek treba da se probiju, nase mlade nade :klap:

stara narodna, ali ona prava narodna i izvorna takodje ima svoje kvalitete...
i ne volim kad neko to mesa sa turbo folkom i ostalim shiti rekordsima :zvezdice:
By polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
Ko?
:lol:

Pa ti si još manje informisan od mene.

Evo izvoli: http://www.youtube.com/watch?v=CwilxOKEp-Q
Mislim da ću se u ovom slučaju povesti za onom 'rišćanskom "Blaženi su siromašni duhom..." te neću kliknuti. :vulkanac:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Postoji mnogo mladih i starih muzicara koji stvaraju kvalitetnu muziku.
By Çâðê_DUP
naravno da postoji
samo se nama chini da su ljudi zaboravili da je slushaju
zhivelo zabranjeno pushenje,partibrejkrers,idijoti, dubioza,darkwood,kanda i ostali!!!!
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by ALTER_EGO
naravno da postoji
samo se nama chini da su ljudi zaboravili da je slushaju
zhivelo zabranjeno pushenje,partibrejkrers,idijoti, dubioza,darkwood,kanda i ostali!!!!
Kad kazes Zabranjeno pusenje, da li mislis na No Smoking Orchestra?
By Çâðê_DUP
ne, mislim na zabranjeno pushenje
Korisnikov avatar
By Dirrty
Naravno da postoji.. :)

Nejn prvi album je bio fantastican, zajedno sa stajlingom koji je tada nosila :love:
I te pesmice su u to vreme bile dosta popularne i slusane.
A imala je i ok spotove.

Kad se prefarbala u crno, i pocela da fura fazon kao i svi ostali, ne gotivim je vise.
Stavise, fizicki je ponekad pomesam i sa Romanom... ko bliznakinje su.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ALTER_EGO
ne, mislim na zabranjeno pushenje
Ali, i oni su proslost. Ako sam ja dobro informisana, Z.P. je poslednji album izdalo devedesetih godina, koji se zvao "Ja nisam odavle". Osim ako ne mislis na bosansko-hrvatsko Pusenje. Oni sviraju jos uvek, bas nedavno sam bila na njihovoj svirci, ali su daleko od epiteta "kvalitetno".
Korisnikov avatar
By cranky
Dok je nama naše Vendi - nema brige. :)
By Çâðê_DUP
26.6 idem na zabranjeno a vi se svi jebte:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!