Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By J...
Da li smatrate da volite sebe i na koji nacin to pokazujete?

Da li voleti sebe znaci ispunjavati sebi svaku zelju ne misleci pri tome na eventualne lose posledice ili voleti sebe znaci obezbediti sebi dugorocnu sigurnost uz odredjena odricanja?

Da li voleti sebe znaci razvijati sve svoje osobine koje nam se svidjaju bez obzira da li su dobre ili lose ili voleti sebe znaci stvoriti od sebe bolju i pozitivniju osobu?

Povladjivati sebi i razmaziti se ili biti zahtevan prema sebi?

:misli:

A mogu da se jave i oni koji ne vole sebe i da kazu zasto se ne vole?

:lol:
Korisnikov avatar
By Boshko
ja volim sebe i u sva tri slucaja sam se prepoznao u prvom delu pitanja.. :)
Korisnikov avatar
By Madonna
eh sad, zasto se ne volim... :psiholog: a i glupo je reci ne volim, ne odgovara mi ta rec :nerd:

ali mislim da je ovo
Originally posted by J...
Da li voleti sebe znaci ispunjavati sebi svaku zelju ne misleci pri tome na eventualne lose posledice
sebicnost

nisam razvijen psihicki mentalno ili kako vec da bih spoznao ljubav prema sebi, guess im just emotionally retarded, ili sam samo retardiran, sto je najverovatnije :yes: (gle mi posta :doh: )
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Da li voleti sebe znaci ispunjavati sebi svaku zelju ne misleci pri tome na eventualne lose posledice ili voleti sebe znaci obezbediti sebi dugorocnu sigurnost uz odredjena odricanja?
Mislim da bi pre ovo drugo moglo da potpadne pod moje vidjenje samoljublja: samoljubivo ubacujem sebe u razne estetike, price i druga obrazovanja koja me cine boljom.
Ne volim sebe inertnu i ne volim sebe nezainteresovanu. Ulazem u sebe ponekad i vise nego dovoljno, ponekad nedovoljno, i mogu da ispratim trenutke samoljubivog zadovoljstva koji se jave sa svescu o napredovanju.
Eto, ja to ne povezujem sa pricom o sigurnosti, vec pre sa nekom idejom stalnog napedovanja .
Da li voleti sebe znaci razvijati sve svoje osobine koje nam se svidjaju bez obzira da li su dobre ili lose ili voleti sebe znaci stvoriti od sebe bolju i pozitivniju osobu?
Vec sam se izlajala:
super je kad se zaljubis, pa kada ispomeras granice samoga sebe zbog tog nekoga, ali je ideja samonadmasivanja u pravom trenutku (ili, u mom slucaju, u trenutku kada je vec krajnje vreme da reagujes i nadjes strucno lice), na dugorocnom planu, mnogo bitnija.
Pa upravo ovo: nisam sigurna da li volim sebe.
Volim svoje telo, i volim svoj duh.
Ali ce pre biti da volim ono sto znam-da-mogu, nego ono sto danasnjeg ili ovih dana jesam (to ne zahteva previse ulaganja :nokti: ).
To je lepo objasnio moj profesor rekavsi: ,,Koleginice, nije greh nemati pa ne moci, nego imati pa arciti."
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Da, volim sebe. Veoma. Ali ta ljubav prema meni kao individui podrazumeva sve do one granice gazenja preko ostalih, kao i sopstvenog ponosa radi ostvarenja nekih ciljeva. Na kraju krajeva, ciljevi koji zahtevaju takvu vrstu samodegradiranja, se u samom startu kose sa nekim mojim principima, stoga do konflikta izmedju onoga cemu stremim i etike i morala retko kad dolazi.

Da stvari ne budu jednostavne, pomaze cinjenica da sam veliki mazohista. Desava mi se da ispratim celu situaciju, koja se odigrava na moju stetu, svesna toga, ali i dalje ne reagujuci.

A da li mi je racio u tim trenucima usporen/uspavan, ili je moja ljubav prema sebi selektivna, jos nisam zakljucila. :nerd:
Korisnikov avatar
By jenny
Smatram da volim sebe značajno više nego nekad ranije, ali opet to može i bolje.

Za mene ljubav prema sebi znači briga o sopstvenim željama i potrebama, negovanje pozitivnih osobina, rad na manama i slabostima, održavanje samosvesti na što višem nivou..

Znači da, biti zahtevan prema sebi (jer kako drugačije da ostvarim gore navedeno) ali imati razumevanja za sebe.

Ne biti mazohista (to je tako suprotno od ljubavi prema sebi) a to je jedna od crta sa kojom sam vazda kuburila.

To je ono što mi trenutno pada na pamet...
Korisnikov avatar
By Jovanaaa
Volim i postujem sebe. Sa svim svojim manama i vrlinama.
Mozda cu biti surova, ali ko ne voli iliti ne postuje sebe kako ce druge.

Tamne mrlje proslosti,
na tvojoj bijeloj kosulji,
ves-masina buducnosti,
nikad nece oprati..

Ja ne gutam pilule
da bi mi bilo bolje,
ja ne trebam zene
da me zadovolje.

Ja volim samo sebe
tog predivnog mene,
ja volim samo sebe,
svog jedinog sebe.

Oci bojim zeleno,
usne zarko crveno,
uvijek sam izgledao
kao sto sam volio.

Druge ne primjecujem
ni u prolazu,
sebe uvijek pozdravljam
u ogledalu.

Ja volim samo sebe
tog predivnog mene,
ja volim samo sebe,
svog jedinog sebe.

:wink2:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Jovanaaa
ali ko ne voli iliti ne postuje sebe kako ce druge.
lako, najlakse, to je samo izmisljotina by all egomaniacs ;)
Korisnikov avatar
By Jovanaaa
Originally posted by shut
Ja ne mislim tako :lizalica: ............
By Ulix
"Volim" sebe u smislu da se trudim da poštujem sopstvena ograničenja i da ne tražim od sebe nemoguće, i da se trudim da napredujem u svim oblastima koje su za mene važne.
Korisnikov avatar
By *deni*
Volim sebe na jedan sasvim iskren način.
:chilling:
Korisnikov avatar
By KiWi
volim sebe i previše ... popuštam si i kad ne bi trebalo.

upravo okrećem drugi list :)
By alexandermagic
Sebe volim beskrajno.
Jedino biće za koje mislim da će biti u stanju da to promijeni i da njegove želje stavim ispred svojih je dijete koje planiram da imam. Niko drugi.
Originally posted by J...Povladjivati sebi i razmaziti se ili biti zahtevan prema sebi?
I jedno i drugo, zavisno od životne faze u kojoj se nalazim.
Korisnikov avatar
By Dina
Jako lepa tema... ali malo je teze dati odgovor.

Mozda najpribliznije onome sto mislim je da je voljenje sebe pracenje svojih pravih zelja, ali ne svih nego onih koje obogacuju zivot.

Ali odrediti sta su to "prave zelje" a sta neprave, takodje da to ide ka bogatstvu zivota hmmm... nesto kod mene tesko ide...

Mnogo mi je lakse da izdovojim ono sto bih oznacila kao nesto sto bi mi bilo znak da ne volim sebe, sve stvari koje me fizicki, psihicki, trajno mogu ugroziti, svako nepostovanje moje licnosti - ja odmah uklonim... Tu bi spadali duvan, droga, alkohol, kriminal, agresivni partneri, negativne osobe i sve tome slicno... Tako da uvek mogu da kazem da nije da ne volim sebe.

Ali da li se bas volim, to onda ostane mnogo problematicnije pitanje. Cesto ne mogu da odredim te prave zelje ili su one isto razorne pa bih ih rado strpala u prvu grupu... ili su nekako iskrivljene u odnosu na zelje drugih ljudi pa se onda pitam nije li u njima nesto skriveno ili su moje zelje bas takve... Ili ne mogu da ih postignem sve, jedne iskljucuju druge... Ili ako se kroz nesto tegobno dolazi do ciljeva, u nekim stvarima mogu da se nateram na to tegobno ali u drugim jako tesko, iako znam da bi bilo dobro. Tako da cesto mislim da kad bih se vratila u neku proslost, sve bih drugacije radila, a mozda bih tako mislila i da sam sve drugacije uradila... Sve u svemu, pokusavam da volim sebe, ali sam nesto teska za voljenje :lol:
Korisnikov avatar
By SabotagE
Volim neke svoje osobine,volim talenat za pisanje koji posedujem,volim sto umem da saslusam ljude,iako oni mene retko kad umeju da saslusaju.
To je ono sto volim.
Generalno ne volim sebe,jer ima podugacka lista stvari koje kod sebe ne volim.Neke pokusavam da ispravim,neke uspevam da ispravim,a neke jednostavno vise ne mogu da se isprave.
I da,ne znam treba li da volim kod sebe tu ogromnu dozu pozrtvovanosti kada su drugi ljudi u pitanju?I dalje se trudim da otkrijem odgovor na to pitanje.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Volim sebe poput boga. Svoje telo smatram hramom gospodnjim. Chitav moj zhivot je jedan veliki ritual hedonizma.
Kao svako imam dobre ili loshe osobine, ali za razliku od drugih svestan sam da savrshenstvo zahteva sve te osobine, da nema potrebe da gushim svoje mane. Jer verujem da kao i sve shto je stvoreno jeste stvoreno od boga, i kao tako je savrshena slika dela boga, bez potrebe za menjanjem.

Biti personifikacija Binaha ima svoje vrline i mane, vrline su mnoge, mana je samo jedna ali jako bolna.

Bez obzira na moju ljubav prema sebi, chak i ta ljubav zahteva ljubav Hokmaha. Bez personifikacije Hokmaha u svom zhivotu teshko da mogu ishta uchiniti i postajem inertan i gubim svetlost.
Korisnikov avatar
By Jovanaaa
Originally posted by shut
Ja ne mislim tako :lizalica: ............
Evo i zasto... Ako uzmemo da je ljubav volja da sebe prosirimo da bismo potpomogli sopstveni i tudji duhovni razvoj i sazrevanje ( M. Skot Pek ) , znaci ova definicija ljubavi ukljucuje ljubav prema samome sebi i ljubav prema drugome. Posto sam ja ljudsko bice, voleti ljude znaci voleti i sebe. Posvetiti se ljudskom duhovnom sazrevanju znaci posvetiti se sopstvenom i tudjem razvoju. Zaista, nemoguce je voleti druge ako ne volimo sebe. Bas kao sto nismo u stanju da svoju decu naucimo na primer samodisciplini ukoliko joj se i sami ne podvrgavamo. U sustini je nemoguce zanemariti sopstveni duhovni razvoj u korist tudjeg. Ne mozemo zanemariti samodisciplinu i istovremeno biti disciplinovani u svojoj brizi za druge. Ne mozemo biti izvor snage ukoliko tu snagu ne pothranjujemo. Ljubav prema sebi i ljubav prema drugome ne samo da idu ruku pod ruku, vec su u krajnjoj liniji nerazlicite.
Korisnikov avatar
By Blady
Da li smatrate da volite sebe i na koji nacin to pokazujete?

Smatram da volim sebe, pokazujem tako sto pazim na sebe, i vodim racuna o sebi...

Ne bas...Ispunjavam sebi svaku zelju... uglavnom se trudim da to ne utice lose ni na kog... ali nekada se desi... jbg-a

Razvijam svoje dobre osobine, one lose pokusavam da preoblicim u opet dobre... Radim na sebi, da budem bolja, pozitivnija...

I jedno i drugo... kod mene je to sve usko povezano...

:misli:

Korisnikov avatar
By mirth

Sve navedeno, u proporciji. Trudim se da zivim uravnotezen zivot, i u skaldu sa sopstvenim zeljama/aspiracijama/ciljevima/mogucnostima. Vise volim da uzivam nego da patim, i sve sto radim je otprilike time vodjeno.

Svidja mi se ovaj odgovor:
Originally posted by V I V I S E C T
Volim sebe poput boga. Svoje telo smatram hramom gospodnjim. Chitav moj zhivot je jedan veliki ritual hedonizma.
Kao svako imam dobre ili loshe osobine, ali za razliku od drugih svestan sam da savrshenstvo zahteva sve te osobine, da nema potrebe da gushim svoje mane.
By stonecoldcrazy
Ja sam do skoro mrzela sebe. I to iz sve snage. Onda sam napravila neke radikalne promene u nacinu zivota, fizickom izgledu, posle cega mi se razbistrio i um (to uvek dolazi poslednje). Shvatila sam neke stvari i tako... Recimo da sam bila Kvazimodo ali sam uspela da se ratosiljam grbe, otvorim coravo oko i posaljem Esmeraldu u tri lepe sa sve njenom kozom. Sad volim sebe, dovoljna sam sama sebi i sve sto radim radim samo i iskljucivo zbog sebe. Tome bi trebalo da tezi svaki covek. Naravno da su svima potrebni roditelji, prijatelji, cica, ali ne treba dozvoliti da te drugi odredjuju i da izgubis sebe. Onda ni tvoja osecanja za njih nisu prava vec postajes olovni vojnik koji ispunjava tudja ocekivanja. Na posletku i Madonna (koju voli i ljubi vasceli gay svet) je rekla:
Until I learned to love myself
I was never ever lovin' anybody else.
Korisnikov avatar
By Madonna
ma ti mora da si neki dupli nalog :roflmao:

:stopdrogi:

elem, da... u got the point. Madonna did sing that... :sigh:
By stonecoldcrazy
Ja sam jedna jedina i nemam nikakve potrebe da otvaram duple naloge. Sve kazem u brk i stojim iza toga. Ako mi neko kenja ja ga izgazim k'o svinja sepete i schluss.
Korisnikov avatar
By Madonna
:love:
eto ja sad volim tebe a ne volim sebe

:tushe:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by stonecoldcrazy
Na posletku i Madonna (koju voli i ljubi vasceli gay svet) je rekla:
:up:
Upravo tako.
Korisnikov avatar
By umetnik
U pozorišnom komadu "Art" francuske spisateljice Jasmine Reze postoji sledeća misao:
"Ako sam ja JA zato što sam ja JA, i ako si ti TI zato što si ti TI, ja sam JA, a ti si TI. Ako sam, naprotiv, ja JA zato što si ti TI, i ako si ti TI zato što sam ja JA, onda ja nisam JA ni ti nisi TI."
Malo zvuči konfuzno, ali je još kako tačno. Budite ono što jeste zbog vas samih, a ne zbog toga što neko drugi očekuje da budete takvi.
Korisnikov avatar
By Blady
Ja sam jedna jedina i nemam nikakve potrebe da otvaram duple naloge. Sve kazem u brk i stojim iza toga. Ako mi neko kenja ja ga izgazim k'o svinja sepete i schluss.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by E. M. O.
Na posletku i Madonna (koju voli i ljubi vasceli gay svet) je rekla:
:up:
Upravo tako.
I :love: Madonna
Korisnikov avatar
By Madonna
so do I, but she's ego maniac ;)
and
First love yourself
Or if you can't
Try to love someone else
:zakljucano:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!