Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina
kad me uhvati zelja da procitam neku knjigu, udahnem izbrojim do 10 i sacekam da prodje.

Ja u zadnje vreme ako pročitam 2-3 nove godišnje, ostalo sve prečitavanje pročitanih...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
^ pa dobro, nije bas tako strasno. evo sad bih citao otomansku istoriju, ali neku pravu, dugacku, zapetljanu kao roman, ne ono govance od halila inaldzika. ili nekog lepog pesnika, dzelaludin rumi, baki, firdusi, tako neki od tih starih klasicnih, ali sa uporednim prevodom, pa polako, rec po rec, uzivao u svakom slovcu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by AngraMaina
dzelaludin rumi
Mozda je i meni ponovo vreme za Rumija. :hamlet: :astral:
Korisnikov avatar
By walt333
E sad pitanje

da li je nekad na srpski ili hrvatski prevedeno od Anais NIn ijedna knjiga? i ako jeste da li je to bilo skoro ili ne?

Bas mi je zelja da procitam nesto od nje
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by walt333
E sad pitanje

da li je nekad na srpski ili hrvatski prevedeno od Anais NIn ijedna knjiga? i ako jeste da li je to bilo skoro ili ne?

Tajne stranice, tj. Henri i Dzun su pre nekoliko (mozda ima i pet) godina su kod nas izdali Mono&Manana, pa potrazi :)
Korisnikov avatar
By walt333
hvala puno, sad cu potrazim. Samo da nije rasprodato:molise:
By appleseed
Loiz Mekmaster Bižol "Krhotine časti" sf, nije gay tematika ali autorka je biseksualne orjentacije.
By Ulix
Originally posted by Delete
E sad pitanje

Tajne stranice, tj. Henri i Dzun su pre nekoliko (mozda ima i pet) godina su kod nas izdali Mono&Manana, pa potrazi :)
Ptičice u izdanju Rada, takođe.
Korisnikov avatar
By Dina
Izdato je i "Pod staklenim zvonom" od Anais Nin. To je zbirka njenih prica. To je bilo poodavno, nisam skorije videla ali te dve druge knjige mislim da mogu da se nadju...
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ono sto nisma do sad..a to cu ovo leto..Cehova,Hesea,Ove books od Marije Jovanovic..i jos neke ako stignem:bubbles:
By Ulix
Želim da čitam Slavs! Tonija Kušnera, ali su svi moji pokušaji da nabavim tu knjigu propali. A nisam pri parama da je naručujem sa amazona. :zvezdice:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dina
Izdato je i "Pod staklenim zvonom" od Anais Nin. To je zbirka njenih prica. To je bilo poodavno, nisam skorije videla ali te dve druge knjige mislim da mogu da se nadju...
i "prsten" je izdat u srbiji, davno davno.
By polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
Želim da čitam Slavs! Tonija Kušnera, ali su svi moji pokušaji da nabavim tu knjigu propali. A nisam pri parama da je naručujem sa amazona. :zvezdice:
Nema ni na privatnom torrent tracker-u specijalizovanom za knjige, ni na G-pediji. A baš sam hteo da pripomognem. Izgleda da, ako ne tresneš parice, nećeš skoro doći do dotične. :nazalost:
By Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
Nema ni na privatnom torrent tracker-u specijalizovanom za knjige, ni na G-pediji. A baš sam hteo da pripomognem. Izgleda da, ako ne tresneš parice, nećeš skoro doći do dotične. :nazalost:
Zahvaljujući dobrotvorki sa foruma, dobiću ovu knjigu. :cheer: :cheer: :cheer:

Pa ću biti dovoljno dobar da je podelim sa tobom, ako budeš poželeo da je pročitaš. :hvala:
By polarlicht4.1
Dobićeš elektronski ili "opipljivi" primerak? Jerbo bih želeo da čitam pošto pročitam Angels in America.
By Ulix
Originally posted by polarlicht4.1
Dobićeš elektronski ili "opipljivi" primerak? Jerbo bih želeo da čitam pošto pročitam Angels in America.
Opipljivi. :tuc:

A Angels in America je nesto savršeno. Savršeno. :love:
Ako hoćeš Anđele da čitaš, njih imam. U opipljivoj formi, opet.
By polarlicht4.1
Indeed it is. Mada je meni najzanimljivija bila istorijska strana - pojava epidemije HIV/AIDS jer kao neko ko živi u "post-AIDS" dobu mi izmiče "duh" tog vremena koji je važan za neke aspekte queer teorije.

U svakom slučaju, dostavićeš mi obe već nekad kad se budemo dogovorili. Imam Angels in America u e-formatu ali mi se stvarno više ne zuri u monitor kad već može i drugačije.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
opet hocu Majstora i Margaritu...i gledam je svaki dan...ali dohvatila se nekog stripa opet, pa kao nedoneta!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja već nedeljama pogledavam "gravity's rainbow", ali ne postizavam da je i uzmem u šake. kako je krenulo, sačekaće avgust i plažu :zid:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Turkovićeve "Retoričke regulacije", koje ću, nadam se, uskoro nabaviti.

I još gomila nekih na polici naslaganih knjiga, koje čekaju da završim sa ovim zlom koje sam započela.
Korisnikov avatar
By smaug
Margarit Jursenar - Anna, soror
Zasto je nisam ponela iz Bgd??
Korisnikov avatar
By Torry
Moris, od Fostera, po cijoj knjizi je i snimljen film Maurice

neko citao? ili zna gde mogu da nabavim?
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by smaug
Da li je dobra? Volim Jursenarovu
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by smaug
Da li je dobra? Volim Jursenarovu
Sjajna je.
Ako je ne nadjes obaska potrazi 'Kao voda koja tece' - zbirku pripovedaka u kojoj je i Anna, soror.
Si citao Vatre? Preporucujem i tu knjigu.
Korisnikov avatar
By Lady Achilles
The Best Little Boy In The World- Andrew Tobias
The Lord Wont Mind - Gordon Merrick
Six Of One - Rita Mae Brown
Dancer from the Dance-Holleran Andrew
Korisnikov avatar
By Tungi
Fante-Cekaj do proleca Bandini
Jack Kerouac-The Dharma Bums
Tennessee Williams-Sumer & Smoke

Hvala onome ko mi nadje poslednje dve:kafa:
Korisnikov avatar
By Holden Kolfild
Previše ih je. Voleo bih da imam vremena da sve što mi padne pod ruku pročitam ali nemam. :sigh:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!