Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

DEFINICIJA Vanzemaljaca - Nesto ili neka bica visoko inteligentna/svesna tj. razumna, cija je maticna planeta bilo sta osim planete Zemlje. :D

Koji bi po vama bili legitimni (opravdani) razlozi za napad Vanezemaljaca na Covecanstvo u nardnih 100 godina ? Da li uopste postoje ? Kad kazem opravdani , mislim na ono - presli su milion svetlosnih godina samo da bi unistili covecanstvo . Dali bi bas zato preplovili tolike svetlosne godine ?

Skoro sam odgledao gomilu (retardiranih) filmova gde vanzemaljci napdaju zemlju poput : Independence Day , Signs i jos neki . Da ne pominjem kako je to Americki predsednik spasao zemlju od neuporedivo nadmocnije vanezemaljske civilizacije koja poseduje svemirski brod cetvrtine mase Meseca . I to sve uz pomoc tehnickog radnika iz kablovske koji je provalio vanzemaljsku komunkiaciju i napravio virus and Bla Bla ... boze retardiranosti .

Po mom mishljenju moguci razlozi za vanezemaljski napad bi bili kao u Filmu - The Thing , kao i u Dosijeu X gde je neki super virus opstajao na antarktiku hiljdama godina u ledu . Pa iz nekih razloga ( npr. globalno zagrevanje ) virus se oslobodio i naleteo na coveka gde se ugostio - pa od tog coveka mutacijama poceli da nastaju vanzemaljci koji su hiljadama godina cekali na oslobodjenje .

Prica da su eto tek tako dosli da pobiju sve ljude je mnogo glupa - bezciljna . Narocito prica da su milionima godina posmatrali coveka i onda iz zemlje krenuli da hvataju ljude kako bi ih jeli (War of The Worlds) nije ni cudo kad se i sam pisac zapitao pre 100 godina , zasto bi vanzemaljci napadali zemljane pa se stio - e pa mozda da bi nas pojeli .

Zbog resursa ? Nesto poput filma The Arrival ? Moze . Ali ako vec imaju tehnologiju da prelecu svetlosne godine , zasto onda bas zemlju pored miliona planeta ? Ako bi vec imali tehnologiju da dodju do zemlje onda im verovatno zemlja i ne bi bila toliko vazna .

Neki se drze teorije da je svet takav da je svako buce vuk drugom bicu pa prema tome svaka civilizacija predstavlja pretnju onoj drugoj . A najbolja odbrana je napad . Pa prema tome ona najstarija civilizacija luta svemirom trazeci druga razumna bica kako bi u korenu unistila pretnju i sebi obezbedila sigurnu egzistenciju . Do sada bi vec neko unistio covecanstovo . Ili mozda dolaze kad se zavrsi myin kalendar 12.nekog 2012 ili vec koje godine - da nas pokupe i skuvaju u supu , a poneke da ostave u tursiju da se ukisele .

Sta vi mislite ?
By ...Sitnicava...
Originally posted by Myto
Koji bi po vama bili legitimni (opravdani) razlozi za napad Vanezemaljaca na Covecanstvo u nardnih 100 godina ?
Bahato ophođenje prema prirodi.

Dobijemo sve na tacni i uništimo tacnu, pa blagodet sa nje poispada.
Korisnikov avatar
By kal zakath
A što da čekaju? Da budemo dovoljno razvijeni, pa da mi napadnemo njih?
Korisnikov avatar
By KiWi
Meni su najdraže ove teorije:
- Nama bliska i popularna teorija kako su toliko zagadili svoju planetu tokom razvoja svoje civilizacije, da traže neku sa idealnim uslovima ... a naša im je baš u komšiluku.
- Osmislili su novo oružje, a sve oko sebe su pobili pa moraju da testiraju na nekom ... mi im dođemo kao vojni poligon.
- Potreban im je ugljenik (ili neki drugi element) kojeg mi ovde imamo prekoviše, a njima služi kao osnovni životni resurs ...
Korisnikov avatar
By boy89
Mozda dodju u miru, kak' Mahoney kaze, al, hm.... ako dodju uopste. A i sta ce ovde, luda planeta, he he:bouncy:. Jedino ako im je kuci dosabno, onda mozda.

Al opet ako bi dosli i bili zlice, joj sto ovo zlice zvuci,ccc, onda bi se mi ljudi, bar se ja nadam, prestali da se koljemo medjusobno i zajedno ih poslali tamo odakle su dosli, he he.

Gledam pre neki dan na nekom drugom forumu, kako se ljudi tripuju, kao sumerski bogovi su bili vanzemaljci, ovo ono, kako se sada vanzemaljci preruseni u ljude setaju po nasim gradovima etc.

Jeste li vi negde procitali ovako nesto?

P.S. Imate li predlog, sta da stavim za avatara na profilu?
Korisnikov avatar
By nev
da bi na tom mestu prosao galakticki auto-put. :D :)

svaka teorija koja mi pada na pamet ne pije vodu, tako da trenutno i nemam neku ideju. u knjizi kapija (frederik pol) postoji super rasa koja, koliko se secam, unistiva sve civilizacije zbog agresivnosti i zelje da prostor (tj. svemir) ne deli ni sa kim. citajuci knjigu pitala sam se da li rasa razvijena do te mere da je u stanju da menja sam svemir, moze biti toliko destruktivna. :misli:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Verujem da je ljudska rasa genetski modifikovana od strane "bogova." Vanzemaljaca koji su doshli na Zemlju, pomeshali svoju DNK s nekim majmunima, i posle malo igranja nashi preci su stvoreni.
Mozhda nas uzgajaju kao mi prasice? Pa kada se umnozhimo onda ce da nas pokupe i da nas pojedu.
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Uh, ja i dalje volim ID4... :D

Ali... najviše mi se sviđa varijanta iz Dosjea X, da smo MI zapravo vanzemaljci, a da je virus (kao oružje, stadijum razvoja vanzemaljaca, itd) bio ovde mnogo pre nas. :D
Korisnikov avatar
By boy89
Jel neko gleda film Rat svetova?

Prilicno jeziva verzija vanzemaljskog napada na Zemlju.
U tom filmu oni se hrane nama, al ih amebe na kraju pobede:D
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Pa da si pročitao uvodni post, video bi :P

Meni je War of the worlds s Kruzom najgori film te godine (naredne godine bio je to Supermen :drama: )... Dakota mi je jeziva, jednostavno mi je prezrela za svoje godine, priča njegovog sina je sumanuta skroz, a sve ostalo je "meh".
Korisnikov avatar
By boy89
Ta ti je dobra, Grand sabor, he he:alien:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Jake Chambers
Pa da si pročitao uvodni post, video bi :P
:smeh:
Korisnikov avatar
By Li
Diras mi u omiljeni zanr filmova...
ja verujem u vanzemaljce i obozavam X files...

Mozda je dobra teorija u onom osrednjem filmu The Day the Earth Stood Still da su dosli da zastite planetu zemlju od nas samih...

Mada ne znam zasto svi polazimo od toga da su oni inteligentnija civilizacija i vrsta od nase... Mozda za 100godina mi napadnemo njih...

Meni je san da budem posada na nekom brodu kao u crtacu Robotek...
:volinevoli:
By Storm
U danasnjem broju "24 sata" je izložena jedna alien-friendly teorija.
Neki Rus tvrdi kako je tunguska eksplozija nastala tako što je vanzenmaljska letilica pokušala ds spase Zemlju od udara meteora.
http://24sata.co.yu/vesti.php?id=53155
Korisnikov avatar
By Madonna
A zasto mislite da ce se oni pravdati, "napadamo jer...". Ja bih voleo da nas napadnu bez objasnjenja. :volinevoli:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
hm..kao ona u filmu Dan kada je zemlja stala.Cini mi se kao dobar razlog da spasu planetu od nas samih pre nego je je li unistimo,a vec smo poprilicno naceli:doh:
Korisnikov avatar
By Madonna
ma sigurno imaju neki HUUUgE Domestos a mi svi aaaaaaaaaaaaa
heheheh
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Li
Mozda je dobra teorija u onom osrednjem filmu The Day the Earth Stood Still da su dosli da zastite planetu zemlju od nas samih...
Ne bas. Ekoloski gledano, brojne vrste zivotinja zive u uskoj simbiozi sa ljudima, mnoge sorte je sam covek stvorio radi ekonomske dobiti, brojne naseljavaju ljudske tvorevine, koriste produkte coveka kao resurse, da bi brisanje ljudske civilizacije donelo strasan pomak u evoluciji mnogih vrsta. Ne sumnjam da bi danas ceste vrste postale ugrozne i eventualno izumrle bez coveka. Isto tako, iako se covek smatra za glavnog krivca zbog izumiranja vrsta to jednostavno nije tako. Brojne vrste nestaju kao posledica kompeticije sa drugim vrstama, ne sa covekom.

Ontopic: ne zamisljam vanzemaljce kao humanoide, a i mislim da teeesko da ce se ikad desiti da neki humanoidi kroz svemir putuju dovoljno efektno sa teskom artiljerijom potrebnom za porobljavanje zemlje. Vise sam sklona verovanju da ce put do zemlje naci zivotni oblici tipa virusa i da je to ono sto bi moglo da zemljane 'porobi' i skupo kosta. Porobi je pod znacima navoda jer virusi nisu svesna bica.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!