Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Zašto ljudi, posebno majstori tipa vodoinstalateri, stolari, bravari ne primaju sugestije?

Zašto ljudi tih profesija misle da suprotstavljanje njihovom mišljenju ili kritika njihovog stava automatski znači nepoštovanje njihove ličnosti???

Imate li takva iskustva?

Kako onda ući u raspravu sa ljudima tog soja?

P.S. Samo nemojte da koristite argument da generalizujem, to mi je u startu jasno ... ali to im je zajednička crta, hteli to da priznamo ili ne.
By alexandermagic
Ne znam na šta konkretno misliš kad navodiš ovu skupinu ljudi i na kakvo neusvajanje i kojih sugestija? Ukoliko ih se dobro plati i nahrani, ispunjavaju sve što se poželi. Ako pak misliš na kontakte sa tim osobama van njihovog zanimanja, ne bih znao. :merlinka:

Meni s druge strane nije jasna neažurnost kojekakvih šalterskih službenika i službenica. Čini se da neki od njih misle da su polubožanstva or something. :shrug:
Korisnikov avatar
By Dina
Generalizujes. Ja se skoro svakodnevno susrecem sa majstorima raznih vrsta sem kad spremam ispite pa ne radim. I ne razlikuju se od drugih ljudi. Cak ako bih i ja generalizovala teze mi je sa onima u administraciji nego sa radnicima. Dok radnici rade teske poslove i ne bave se mnogo sitnicama, oni sa laksim poslovima se uhvate za njih. Cesto skoro da se pocupaju oko toga ko ce doneti jedan papir dva metra tamo ili ovamo, ko ce kome pruziti sta... a vec ako mora da se skuva kafa, to je nevidjeno tezak posao... I naravno svaki covek zahteva postovanje, ako je on majstor za nesto, ne mogu se ja praviti pametna i zamisljati da to bolje znam.
Korisnikov avatar
By sofia
Mislis na zadrtost tipa; "Nece mene niko uciti poslu" i "Ja sam majstor svog zanata"?
Nema tu mesta generalizaciji,ali veruj da je taj vid sujete mnogo ucestaliji sto je profesija cenjenija.Osmotri samo lekare,profesore i raznorazne strucnjake...posebno ako su upuceni jedni na druge,tj. u nekom kolegijalnom odnosu...
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by KiWi
Zašto ljudi tih profesija misle da suprotstavljanje njihovom mišljenju.... znači nepoštovanje njihove ličnosti???

:fancyklap: :barf: :seronjo:
By Hans
Ljudi koji se generalno bave zanimanjima koja ne iziskuju mnogo skolovanja, znoja , znanja i truda nemaju stav skoro ni prema chemu, to su tzv. ljudi iz naroda. A kada ti ljudi iz naroda sednu u poslanichke klupe, udju u gimnazije, tada dobijemo drzavu u kakvoj danas zivimo- konzervativnu, zatvorenu, uchmalu. Ali, to je posledica ere samoupravljanja kada je svaki doktor bio pomalo i stolar. Problem je sto stolar nikako nije umeo biti doktor...A shto se tice njihovog posla- obavljaju ga ili dobro ili lose, kao i hirurzi. Uistinu postoji izvesna doza "nasi smo" sistema i "ja znam sve" sistema...
By Ulix
Zašto ljudi, posebno majstori tipa vodoinstalateri, stolari, bravari ne primaju sugestije?

Zašto ljudi tih profesija misle da suprotstavljanje njihovom mišljenju ili kritika njihovog stava automatski znači nepoštovanje njihove ličnosti???

Imate li takva iskustva?

Možda ne žele da prime sugestije zato što ti nisi vodoinstalater, a oni ne vole da im se neko meša u posao, posebno neko ko se u njega ne razume?

Jer, naravno, da si sam znao da popraviš šta se već pokvarilo, ti ne bi ni zvao vodoinstalatera. A pošto si ga već zvao, onda ga ostavi da radi svoj posao.

:sesir:
Korisnikov avatar
By Boshko
Originally posted by Ulix

Imate li takva iskustva?

Možda ne žele da prime sugestije zato što ti nisi vodoinstalater, a oni ne vole da im se neko meša u posao, posebno neko ko se u njega ne razume?

Jer, naravno, da si sam znao da popraviš šta se već pokvarilo, ti ne bi ni zvao vodoinstalatera. A pošto si ga već zvao, onda ga ostavi da radi svoj posao.

:sesir:
sve to stoji... ali, vodoinstalateri, moleri i slicni se sa druge strane mnogo petljaju u druge poslove.. pa tako misle da su mnogo dobri advokati, doktori, arhitekte... tako sam od majstora koji mi je skoro popravljao nesto (sticajem okolnosti bio je vodoinstalater) cuo raznorazne velike istine o pravu, zakonima, firmi u kojoj radim, kako bi on to i da to ne moze tako, kako mi nismo u pravu a on eto jeste.... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By jukie
Imate li takva iskustva?
Moguće je da se plaše da će, kada intelektualci krenu da kupuju knjižice tipa "Vodoinstalaterstvo za idiote" i par puta ih prelistaju, nadmašiti njihov nivo ekspertize i da će onda oni postati nepotrebni?

Pa nije velika MUDROST postati vodoinstalater. Potrebno je da imaš spretne ruke, da naučiš postupak kojim se šta radi (što ih valjda nauče u vodoinstalaterskoj školi), da ti se ne gadi da prčkaš po prljavim cevima, i da imaš alat (i da budeš dovoljno loš đak da se ne upišeš u neku školu za koju traže veći broj poena*)

*evo nekih statistika:
prosečna ocena medijane đaka upisanih 2008/09 na smer
-Elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje 2.60
-Automehaničar 2.53
-Stolar 2.58 itd.
A evo kako se dobija prosečna ocena od 2.53:
5 iz fizičkog, 4 iz tehničkog, 3 iz likovnog ILI muzičkog, sve ostalo dvojke (koje su često poklonjene)
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, sto se mene tice - majstori svih vrsta su kao sitna deca i moras da ih nadzires tokom celog procesa. I ono sto je kiwi rekao je ispalo default u vecini mojih susreta sa istima. Mada pali kad mu kazes "ok, ali ajde izmeri, majke ti" i onda dobijes odgovor "vidi stvarno." Muke sizifovske.
Korisnikov avatar
By Madonna

:up:
Originally posted by jukie
Pa nije velika MUDROST postati vodoinstalater. Potrebno je da imaš spretne ruke, da naučiš postupak kojim se šta radi (što ih valjda nauče u vodoinstalaterskoj školi), da ti se ne gadi da prčkaš po prljavim cevima, i da imaš alat (i da budeš dovoljno loš đak da se ne upišeš u neku školu za koju traže veći broj poena*)
zaista mudro receno, sve dok iz cesme ne krenu fekalije :skola:
Korisnikov avatar
By nev

Imate li takva iskustva?

na osnovu mog iskustva ovo je karakterisiticno za ljude bez obzira na obrazovanje i tip posla kojim se bave. ne ulazim u diskusije sa takvim ljudima jer mislim da su potpuno uzaldune i besmislnene. i ako mi se desi da "uletim" u takvu raspravu, posle burne reakcije samo pomislim "sta mi je to trebalo?"
Korisnikov avatar
By KiWi
Ajmo sad iz drugog ugla ..

npr ... prošle godine sam se zakačio sa nekom osobom na nekom gejmerskom sajtu o MMORPG igrici Gospodari Prstenova ... Gledao sam silne trejler-e, walkthru-e i znao sam da je zapravo kopija Wow sa likovima Lord of the Rings ...

I tu mene on napadne, ali ne moje argumente, već mene lično ... kako sam ja nenormalan, glup, prost ...

Znači, ti prokomentarišeš nečiji gest, a on umesto da prokomentariše tvoj komentar, prokomentariše nešto drugo nevezano za tebe ...

jer misli da je to legitimno
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by shut
da nisi ti vodoinstalater? :hmm:
Nisam ... ja sam programer ... vodu umem da instaliram samo ako dolazi na CDu sa instalacionim fajlovima
By Ulix
Originally posted by jukie

Pa nije velika MUDROST postati vodoinstalater.
Nije uopste vazno da li je to velika mudrost ili nije, vec je vazno da ne dajes sugestije nekom ako ih on nije trazio, a narocito kad nemas pojma o cemu pricas.
By Ulix
da nisi ti vodoinstalater? :hmm:
Nisam ... ja sam programer ... vodu umem da instaliram samo ako dolazi na CDu sa instalacionim fajlovima
Eto vidis. I na osnovu cega ti sad dajes sugestije vodoinstalateru? :sweet:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa zavisi i kakve su sugestije bile; ako se radi o upotrebi određenog alata ili materijala koji ne poznaješ, tu ne možeš da sugerišeš, ali ako se radi o rasporedu stvari u prostoru što vidiš očima ili ako ti je jasno da će to da se polomi ili neće da radi jer u taj prostor treba da se uglavi veš mašina, onda valjda možeš. Nama je WC šolja prvo stajala ukoso jer "ne može drugačije jer je cev u podu tako spojena a ovde je zid" pa smo sledeći put sekli poklopac da bi mogao da stane jer "ne može drugačije jer je cev u podu tako spojena a ovde je zid", a sada eno nove WC šolje koja stoji sasvim kako treba. Da ne pričam o mukama sa kazančetom nad WC šoljom koje "ne može drugačije jer tu i tu nešto ne valja" pa posle dva-tri kazančeta sada sasvim dobro radi, da čuknem u drvo.
Korisnikov avatar
By KiWi
Ma hteo je u pogrešan ćošak da mi smesti veš mašinu jer je njemu tako bilo lakše ... A onda ne bih imao gde sa tuš kabinom (ko me je terao da uzmem najveću, tako je rekao) ....

I ja mu objašnjavam kako je fizički nemoguće da se ugradi kabina ako taj ćošak zauzme mašinom .... A on počne da me proizva kako mi kompjuteraši samo znamo da naređujemo .... kao da je meni bio ćef da mu naređujem ... meni je samo ćef da mi kupatilo funkcioniše :)

Ali tema nije o tome ...

Temu sam posvetio tome da ako nekome opovrgneš stav, on to ne smatra kao povod za raspravu nego kao uvredu .... Samo ne znam po kom osnovu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Jukie .. sad sam pročitao tvoj post :) Vidovit si :D
Korisnikov avatar
By Madonna
Mozda je te je "skapirao" (if ju nou vat aj min) pa mu onda ćef da te jebe u zdrav mozak... I mislim da mesas stav i misljenje :shrug:

bilo kako bilo znam kako je kad te neko iznervira der der :mazi:

i ja cu jebati kevu jednoj kurvi u domu zdravlja :zavera:
Korisnikov avatar
By KiWi
I mislim da mesas stav i misljenje :shrug:
hmm .. zar mišljenje ne odražava stav?

Mislim da je pravilno reći da se ne slažeš sa nečijim stavom ... tj. da opovrgneš taj stav argumentima ...

mada je tu baš tanka linija (ili ja stvarno mešam) :D
Korisnikov avatar
By Madonna
dakle ti imas cvrst i jasno izgradjen stav o pozicioniranju ves masine u odnosu na tus kabinu i wc solju

joj sto je meni dosadno, izvini Kiwi
By Kragi
Ma koje crno raspravljanje sa vodoinstalaterima? Mislim, odakle ti uopste potreba da polemises sa nekim tog ranga?! :D
Korisnikov avatar
By KiWi
dakle ti imas cvrst i jasno izgradjen stav o pozicioniranju ves masine u odnosu na tus kabinu i wc solju

joj sto je meni dosadno, izvini Kiwi
Oprošteno ti je :)
Originally posted by KgCS3
Ma koje crno raspravljanje sa vodoinstalaterima? Mislim, odakle ti uopste potreba da polemises sa nekim tog ranga?! :D
Ma nemam ja potrebu da se raspravljam sa njima, već da mi veš mašina ne bude u nejboljem ćošku a pola tuškabine mi zauzima ogroman prohromski bojler (tako su oni zamislili) ... mrzi me da crtam ...

U svakom slučaju, kupatilo (a.k.a. Oaza mira) je gotovo i tuš kabina radi bolje nego prošla (imam i onaj suncokret tuš) ;D
Korisnikov avatar
By jukie
Jukie .. sad sam pročitao tvoj post :) Vidovit si :D
Znam... samo moja mama mi stalno kaže kako ja uvek predvidim nešto što će da se desi kako ne treba (tj. nepovoljno), i onda se to i desi, i ona pita "A kako si znao?", tako da mi je sad naredila da smem da predviđam samo dobre stvari, npr. da ćemo dobiti na bing(o)u.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

Imate li takva iskustva?

P.S. Samo nemojte da koristite argument da generalizujem, to mi je u startu jasno ... ali to im je zajednička crta, hteli to da priznamo ili ne.
Vidi, ja ne volim ljude koji prigovaraju BAS TIM majstorima, vodoinstalaterima i zidarima. Ne znamo svi sve.

Nemam problem sa sukobom misljenja, osim kada se stvar tic neke oblasti koju bolje poznajem nego osoba B po prirodi stvari. I nikad ne bih napadala najboljeg druga u vezi sa istorijom, npr. To se ne dira.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Aj kad ste se uhvatili majstora... Meni se cini da su oni samo malo vise neozbiljni nego ljudi iz drugih profesija. To sto oni rade moze i ovako i onako. I sad, kako je njemu lakse toga da se resi on i uradi. Uglavnom nesto muljaju jer se dogovore sa sto ljudi pa ne mogu da stignu. A ubedljivo najgore je kad ga znas licno, e onda te drka do mile volje.

Iz mog iskustva, vrlo, vrlo retko prihvataju sugestiju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja sam primetila da se pederi svih vrsta strašno uvrede kad ne prihvatiš neku njihovu sugestiju. znam ja da sa ljudima tog soja ne vredi raspravljati, naročito ako nisu tvog ranga, al' eto, nekad nemaš izbora.
još sad traže ta neka prava i čuda, samo se plašim šta će biti kad sednu u poslaničke klupe i uđu u gimnazije...

:uplasen:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Lepa Krepa
ja sam primetila da se pederi svih vrsta strašno uvrede kad ne prihvatiš neku njihovu sugestiju. znam ja da sa ljudima tog soja ne vredi raspravljati, naročito ako nisu tvog ranga, al' eto, nekad nemaš izbora.
još sad traže ta neka prava i čuda, samo se plašim šta će biti kad sednu u poslaničke klupe i uđu u gimnazije...

:uplasen:
ma to sve na neomascen kolac :seljache:

Lepa Krepa :carica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!