Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By gari
Da, upravo tako, kada ?iniš dobro ne o?ekuj za to nikakve nagrade, ve? u?ini to iz ljubavi prema svim bi?ima. Kada daješ neka to niko ne zna, jer ako daješ da stvoriš sebi neke zasluge to nije darovanje nego licemerje, pohvala svojoj sujeti...Uostalom, znamo to dobro iz iskustva...
:praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je bas tesko da zivim po tim pravilima.

Ako nekome koristi, evo jos, cuvenog...

Ako - Radjard Kipling (Rudyard Kipling)

Ako mozes da vidis
unisteno delo svoga zivota,
i bez jedne reci da ga ponovo gradis,
ili da bez uzdaha ili protesta,
podneses gubitak onoga sto si dugo tekao;
ako mozes da budes zaljubljen, ali ne i lud od ljubavi,
ako mozes da budes jak, a da ipak ostanes nezan,
da ne mrzis one koji tebe mrze,
a da se ipak boris i branis;
ako mozes da slusas kako tvoje reci
izvrcu nevaljalci, da razdraze glupake,
i da cujes kako luda usta o tebi lazu,
a da sam ne kazes ni jednu laz;
ako mozes da sacuvas dostojanstvo i slavu,
ako mozes da budes skroman,
iako si savetodavac kraljeva,
ako mozes da volis svoje prijatelje kao bracu,
a da ti ni jedan ne bude sve i svja;
ako znas da razmisljas, da posmatras i upoznajes,
a da nikad ne postanes skeptik ni rusilac,
ako znas da sanjaris, a da ti san ne bude gospodar,
da mastas, a da ne budes samo mastar;
ako mozes da budes cvrst, ali nikad divalj,
ako mozes da budes dobar,
ako mozes da budes pametan,
a da nisi cistunac i sitnicar;
ako mozes da zadobijes pobedu posle poraza,
a da te dve varke podjednako primis,
ako mozes da sacuvas hrabrost i glavu,
kad je svi ostali izgube.
Tada ce sreca i pobeda
biti zauvek tvoji poslusni robovi,
i ono sto vise vredi nego slava:
Bices Covek Sine moj!

Prva ljubav. Drugo lice. Treca sreca. Marsovo dupe.
http://www.ivoandric.org.yu/
Korisnikov avatar
By gari
Ono od Tota beše Majka Tereza a ovo od Marsa dakle Radjard Kipling /Bože polomih jezik/. E pa, baš lep ugoðaj, umalo da mi sklizne jedna ku?e?a suzica na ove divne misli...Hvala vam, hvala...Tote...i Marse...toliko pameti na jednom mestu...
:zvizdi:
Korisnikov avatar
By Zooey
Ima nazalost i dosta osoba koje cine dobro da bi dobile taj imidz dobre osobe kojoj se onda mnogi dive i kojoj upucuju svoju zahvalnost.

Ciniti dobro bez ikakvih ocekivanja, bez nekog isticanja da cinis dobro, da ne osjecas zelju da cijeli svijet zna kako si ti dobar covjek i tako - to je ono pravo.
Korisnikov avatar
By gari
Jeeeeesss, to smo hteli da kažemo- ne ?ini dobro zbog sebe nego zbog drugoga, ne ?ini za nagradu nego zbog ljudskosti i milosrða...
:up:
Korisnikov avatar
By jukie
Kipling je u svojim pesmicama imao mnoge ne-PC momente po današnjim merilima, ali poprili?no zavisi od toga kako shvatiš poruku...

ima ona recitacija o teretu na ple?ima belog ?oveka, naprimer... koja je meni super jer pokazuje kako se ne treba prtljati u stvari koje te se apsolutno ne ti?u jer posle nemaš rezultat... zavisi sa koje strane gledaš na problem koji je opisao u toj pesmi...

i jedna druga u kojoj se svinja na kraju uvek vra?a u svoju kaljugu a pas do mesa koje je ispovratio, a zaflasterisani prst ope?ene budale treperavo jezdi nazad prema plamenu*... tu mi se svidjaju stilske figure...

fora je u tome da kao ona iz reklame za sok od šargarepe i maline kažeš "pa dobro" i da nastaviš dalje da živiš svoj život... da se ne nerviraš baš na svaku malu stvar jer ?eš popucati po šavovima...

* and the dog returns to its vomit, and the sow back to its mire,
and burnt fool's bandaged finger goes wobbling back to the fire,
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Zooey
Ima nazalost i dosta osoba koje cine dobro da bi dobile taj imidz dobre osobe kojoj se onda mnogi dive i kojoj upucuju svoju zahvalnost.

Ciniti dobro bez ikakvih ocekivanja, bez nekog isticanja da cinis dobro, da ne osjecas zelju da cijeli svijet zna kako si ti dobar covjek i tako - to je ono pravo.
Nisam bas sigurna... I ako je cinjenje dobra "bez da ceo svet zna" mozda onaj koji cini misli da time dobija bolje mesto na onom ili na ovom svetu (znaci ima neka ocekivanja ;) ), mozda cini iz nade da ce njemu neko uciniti dobro onda kada njemu bude potrebno, mozda cini jer cineci dobro drugima - pomaze i sebi, mozda ima zadovoljstvo u tome sto je u poziciji da cini dobro..... Sve u svemu mislim da ciste dobrote tesko da uopste ima... Ali mislim da to ne menja pomoc koja je pruzena. Cak i u onom slucaju koji si ti naveo - da osoba nesto cini radi imidza dobre osobe, ipak je nekome pomogla... a to je jos uvek bolje od onog koji popularnost stice kroz imidz zle osobe i pakosti koje cini ljudima...
Korisnikov avatar
By Tot
@Mars, hvala na Kiplingovoj pesmi jer si je objavio baš u mojoj temi.

Slažem se i sa Jukiem, dok mi je nešto bliži Zooeyin nego Dinin stav.

Za neupu?ene...nisu Majka Tereza i Kipling tako meðusobno udaljeni ko što bi vi mogli misliti. Slažem se da je aforizam "unapred svarena mudrost"(Embrouz Birs); meðutim ko pro?ita Kiplingovu pesmu(hajde da stavimo po strani Majku Terezu) i pri tom ne bude naveden na razmišljanje zna?i da je njegov mozak obavio sve funkcije te zreo za eksponate nekog prirodnja?kog muzeja...(što je Jukieva zanimacija)

Originally posted by Dina

Nisam bas sigurna... I ako je cinjenje dobra "bez da ceo svet zna" mozda onaj koji cini misli da time dobija bolje mesto na onom ili na ovom svetu (znaci ima neka ocekivanja ;) ), mozda cini iz nade da ce njemu neko uciniti dobro onda kada njemu bude potrebno, mozda cini jer cineci dobro drugima - pomaze i sebi, mozda ima zadovoljstvo u tome sto je u poziciji da cini dobro..... Sve u svemu mislim da ciste dobrote tesko da uopste ima... Ali mislim da to ne menja pomoc koja je pruzena. Cak i u onom slucaju koji si ti naveo - da osoba nesto cini radi imidza dobre osobe, ipak je nekome pomogla... a to je jos uvek bolje od onog koji popularnost stice kroz imidz zle osobe i pakosti koje cini ljudima...
Ipak mislim Dina da ?ista dobrota postoji iako smo mi ljudi iskvareni. Od svega što si navela najbliža mi je tvrdnja da ?ovek ?ine?i dobro drugima pomaže i sebi, ali onako kako su Kipling i Majka Tereza shvatali ljubav on pomaže celom ?ove?anstvu...to je nesebi?na ljubav zato što ne traži ništa zauzvrat, zato što sve trpi i uvek se nada...mislim da ta ljubav uvek dobija svoju nagradu...

S drugim delom tvog posta se slažem.

Mislim da je bitan unutrašnji stav... nisam u?inio neko dobro delo da bi to bilo objavljeno na televiziji ili iskoriš?eno u bilo koju drugu svrhu samoisticanja ve? zato što je to moja potreba...a ta potreba može prioisticati iz nesebbi?nih pobuda i toga ima kod plemenitih ljudi...to je moje mišljenje.
Korisnikov avatar
By gari
Ipak, ?ine?i dobro a da za to ne o?ekujemo nikakve nagrade pa ni "hvala", tj. o?ekuju?i neku nagradu na onom svetu, dolazimo do toga da ipak ima nekog egoizma u ?injenju dobra /makar da mislimo da ne o?ekujemo ništa zauzvrat/. No, dovoljno je da ako u?inimo dobro ne požnjemo zlo, kao što se ?esto može desiti...Onaj kome se ?ini dobro uvek se ose?a poniženim jer je u podreðenom položaju u odnosu na onoga ko mu ?ini dobro, pa se ?esto javlja i mržnja prema ?iniocu dobra /prosjak koji primi milostinju ?esto mrzi onoga koji mu je daje jer mu zavidi što je on u položaju da ?ini dobro/. Hmmmm, mnoge su varijante...U svakom slu?aju bolje je ?initi dobro nego zlo...A možda je najbolje ne ?initi ni dobro ni zlo...Najmirniji si...
:vezan:
Korisnikov avatar
By Tot
...Kako god..."bdim za Svetu Inkviziciju"...
Korisnikov avatar
By EYA
divno je biti nesebican. al vec sam na nekoliko mesta dokazivala kako je sve u osnovi sebicnost, samo su neke vrste profinjeni oblici.
i Majka Tereza ja ipak postigla svetsku slavu (htela to ona ili ne), mnogi su je tokom zivota gledali kao sveticu, na kraju je i proglasena Sveticom. naravno da je u svom zivotu i te kako uzivala cineci sva ta dobra dela i odricuci se zarad vece srece drugih (time cineci sebe srecnom).
slazem se sa dinom da je vazno ciniti dobra dela bez obzira na vidljivi motiv, jer osnovna svrha dobrog dela i jeste da pored tebe samog (neizbezno) ucini srecnim jos bar nekoga :grouphug:

znaci, motiv ljudske akcije je uvek u osnovi svoja sopstvena sreca.
ako cinimo sebe srecnim na racun tudje srece, onda cinimo (prividno) zlo svojom 1/2sebicnoscu1/2.
ako pored nas niko vise ne oseti radost zbog naseg cina, a mogli smo je podeliti sa drugima, onda smo neuvidjavno 1/2sebicni1/2.
ako srecu nekom donesemo radi srece u sopstevnoj slavi, onda smo egocentricno 1/2sebicni1/2.
ako podelimo svoju srecu sa dragim ljudima, ili preduzmemo neku akciju koja ce usreciti jos nekog nama dragog, onda smo romanticno 1/2sebicni1/2.
ako delimo srecu 1/2nesebicno1/2 svima, nalazeci svoju iskljucivo u osecaju odricanja, onda smo religiozno ili altruisticki 1/2sebicni1/2
ako cinimo srecnim ljude oko sebe jer svoju srecu nalazimo samo u srecnom okruzenju onda smo harmonicno 1/2sebicni1/2

ako pustamo ljude da sami sebe usrece, ako im je to sto zele bas toliko vazno, a svoju srecu ne jurimo po ovom svetu, vec je trazimo unutar sebe, onda smo misticno 1/2sebicni1/2

:budilnik:

da li ste sigurni da dajuci prosjaku ono sto prosi cinim dobro delo ?
ljudi su poput malog deteta, najcesce ih usreci ono sto im ne koristi razvoju.
pas mase repom kad ugleda gazdu, iako ovaj drzi lanac...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot

Ipak mislim Dina da ?ista dobrota postoji iako smo mi ljudi iskvareni. Od svega što si navela najbliža mi je tvrdnja da ?ovek ?ine?i dobro drugima pomaže i sebi, ali onako kako su Kipling i Majka Tereza shvatali ljubav on pomaže celom ?ove?anstvu...to je nesebi?na ljubav zato što ne traži ništa zauzvrat, zato što sve trpi i uvek se nada...mislim da ta ljubav uvek dobija svoju nagradu...

S drugim delom tvog posta se slažem.

Mislim da je bitan unutrašnji stav... nisam u?inio neko dobro delo da bi to bilo objavljeno na televiziji ili iskoriš?eno u bilo koju drugu svrhu samoisticanja ve? zato što je to moja potreba...a ta potreba može prioisticati iz nesebbi?nih pobuda i toga ima kod plemenitih ljudi...to je moje mišljenje.
I ja mislim da ima plemenitih ljudi... Samo ako postavimo zahtev ciste plemenitosti i dobrote bez ocekivanja - toga nema. Npr. ako zamislimo coveka koji je prema ljudima plemenit na svim mestima gde se krece, cini dobro svima a oni mu uzvracaju zlim, niko mu ni hvala ne kaze, pakoste mu i povredjuju ga... Ja mislim da nema coveka koji ne bi dosao do ogorcenja ili pitanja je li on budala, on im cini a oni tako i ako ne bi poceo da uzvraca a ono bi bar uskratio dalje cinjenje... Sama ta reakcija govori da je ipak nesto ocekivao i da postoji neki egoizam. Jer da je rec o cistoj dobroti - ona ne ocekuje nista i nicemu se ne nada, sasvim je svejedno da li se na nju odgovara ovako ili onako...

I mislim da je upravo dobro sto neceg takvog nema... Ja tu dobrotu vidim vise kao neki ideal kojem se mozemo priblizavati u vecoj ili manjoj meri... Mozda je taj koji cini dobra dela a kroz to pomaze i sebi vise dobar nego onaj koji svoje postupke objavljuje na TV ali nijedan nije potpuno dobar, kod svakog bi rasclanjavanjem ipak dosli do egoizma... valjda sto su ljudi...

Mislim da je dobro kad je covek svestan toga i poseduje neku kriticnost. Meni je uvek "bolo" usi kad neko kaze "ja sam dobar". Kako to moze da kaze? U cemu je to dobar: da li se bori za ljudska prava, pomaze nezbrinutoj deci, daje krv, zrtvuje se za dobrobit covecanstva na neki drugi ili treci nacin? Obicno kad propitam "dobricu" - ne cini nista od toga, nego to "dobar sam" nekriticki izgovara, neznajuci ni sam sta to znaci. Posto ne zna onda ne zna ni da uporedi dobrotu drugih ljudi i svoju te to sto izgovara nista ne znaci... Tacnije moze da znaci da i kad bude postupao lose nece znati da procenjuje, nego i to moze procenjivati kao dobro kao i sebe kao zrtvu drugih i zlih. Sve u svemu, bezati od "dobrica" ;)

:bye:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by EYA
Upravo tako... ako djak moljaka za ocenu koju ne zaslužuje, i ti mu je NE DAŠ, da li si dobar? Ako popustiš i DAŠ mu jer ti je dojadilo kmekanje, da li si dobar?
Naravno, današnja deca misle da su ocene kao jabuke. Postoje fizi?ki, i kao stoje u ladici, i ti NISI FER ako ne?eš da im ih daš, jer eto ostaše da trunu.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Originally posted by EYA
Upravo tako... ako djak moljaka za ocenu koju ne zaslužuje, i ti mu je NE DAŠ, da li si dobar? Ako popustiš i DAŠ mu jer ti je dojadilo kmekanje, da li si dobar?
Naravno, današnja deca misle da su ocene kao jabuke. Postoje fizi?ki, i kao stoje u ladici, i ti NISI FER ako ne?eš da im ih daš, jer eto ostaše da trunu.
Ovaj Eyin primer sa prosjakom me je podsetio na jedan cas iz etike. Profesor je uzeo prosjaka za primer da dokaze da mu mi mozemo dati novac samo iz egoizma. Mi smo nastojali da dokazemo suprotno ali sta god rekli, profesor bi nas doveo do toga da smo egoisti. Tako ja ostah ubedjena ne samo da ne doprinosimo prosjakovom razvoju dajuci mu novac nego ni svom sopstvenom... kako god okrenes ostasmo egoisti ;)
Korisnikov avatar
By gari
Jednom re?ju, lepo je narod izmislio izreku: "Dobar i lud-jedno te isto" ili beše "Dobar i lud-bra?a roðena". Ipak sam bio u pravu kada sam gore napisao-najbolje je ne ?initi ni dobro ni zlo...

:zvizdi:
Korisnikov avatar
By EYA
ne mozes ne ciniti ni dobro ni zlo, mozes samo ciniti ono u sta svim srcem verujes i celim bicem ucestvujes... a vreme ce pokazati da li je i kome to dobro ili lose... sto je opet potpuno subjektivno i totalno nevazno za tvoju akciju...
Korisnikov avatar
By Tot
@Eya, uz sve razlike mogao bih ista?i nešto bitno u ?emu se slažemo: ne možeš voleti druge ako ne voliš sebe, ne možeš opraštati drugima ako sebi ne opraštaš; ako si prema sebi surov, verovatno ?eš biti i prema drugima; ne možeš poštovati duh u drugome ako ne poštuješ duh u sebi.

Pitanje je koliko nesavršeno bi?e može izvršiti ?istu i plemenitu akciju "bez ostatka". Ako iskreno raš?lanimo naše postupke, naj?eš?e ?emo videti da je "ostatka" bilo: zahvalnost drugih nam ipak prija, misti?no zadovoljenje naspram svetovnog užitka; kako god ?ista akcija nesavršenim bi?ima nije dostupna.

Uprkos tome ne ?initi nažao bližnjem odnosno videti u bližnjem brata, pokušati se decentrirati...prevazilaziti životinjski sebi?luk...postajati ?ovekom koji je slika Besmrtnog...to je naravno cilj kome težimo, parafrazirao bih Dinu.

I da na kraju potvrdim vaš moralni relativizam s ciljem da vas navedem da razmišljate o sopstvenoj a ne tuðoj nesavršenosti naveo bih ovaj aforizam:

"Zašto su meðuljudski odnosi tako problemati?ni? Zato što ljudi i nisu stvoreni da imaju 'odnose' nego da se ubijaju."

Bolna svest o sopstvenoj nesavršenosti je po?etak svakog razmišljanja o ovim stvarima.
Korisnikov avatar
By gari
Ipak se ?ini da je ?ovek taj koji meðu svim mogu?im formama života na ovoj planeti ubija radi ubijanja a ne iz potrebe. Predatori ubijaju samo onoliko koliko im je, i kada im je potrebna hrana. ?ovek ubija zbog ideja, plja?ke ili ?istog zadovoljstva, tek da ubija. Gledao sam pre neki dan lovce kako kre?u u hajku na ono nekoliko ptica koje su još ostale žive u planini. Teško naoružani karabinima i dvocevkama, alkoholom i kobasicama /za meze/ krenuli su veselo i orno da ubijaju tih nekoliko jadnih ptica ili zeka. Nikako ne mogu da shvatim to zlo, tu potrebu da se UBIJE pa makar šta. Takoðe, pre nekoliko dana izveli su "vežbu" pasa dresiranih za lov na lisice. Kamera je snimila nekoliko ml?adun?adi lisice kako se tresu u kavezima i u o?ima sam im video više nego ljudski strah od smrti. A neko se samo "vežba". Šta to ljudi imaju protiv ono nekoliko lisica i vukova? Šta im smetaju? Ljudi se meðusobno mrze a da ne znaju zašto? Zbog druge boje kože, drugog mišljenja, drugog jezika...Šta je to u ljudskom bi?u što ga vodi zlu? Ne možemo oprostiti sebi što ne ?inimo ama baš ništa da to ve? jednom stane...ZLO...

:andjelak:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by gari
ne ?inimo ama baš ništa da to ve? jednom stane...ZLO...
Jako je tesko medju zlima ostati dobar odnosno u svetu bez ikakvih moralnih kriterija zadrzati principe dobrote i ljubavi prema bliznjem .Zato je podvig ako neko ucini nesto na tom planu pa je ispravno sto smo Mars i ja dali ove stihove jer su u oba slucaja u pitanju osobe koje su svojim zivotom potvrdjivale principe tog tipa.

I ja mislim da ima plemenitih ljudi... Samo ako postavimo zahtev ciste plemenitosti i dobrote bez ocekivanja - toga nema. Npr. ako zamislimo coveka koji je prema ljudima plemenit na svim mestima gde se krece, cini dobro svima a oni mu uzvracaju zlim, niko mu ni hvala ne kaze, pakoste mu i povredjuju ga... Ja mislim da nema coveka koji ne bi dosao do ogorcenja ili pitanja je li on budala, on im cini a oni tako i ako ne bi poceo da uzvraca a ono bi bar uskratio dalje cinjenje... Sama ta reakcija govori da je ipak nesto ocekivao i da postoji neki egoizam. Jer da je rec o cistoj dobroti - ona ne ocekuje nista i nicemu se ne nada, sasvim je svejedno da li se na nju odgovara ovako ili onako...
Ne zivimo u raju gde bi to bilo moguce cistim dusama nego u sasvim prizemnom materijalnom svetu. Neku plemenitost koja ide iz srca ka svim ljudima vise smeštam u jednu misti?nu oblast kada pojedinci zaista dožive prosvetljuju?e iskustvo ljubavi. Ta ljubav koju oni doživljavaju je kadra da ?ini ?uda ali to nije naša obi?na zemaljska ljubav. Zna?i do nje se treba uzdi?i. A to, što mi zemaljski smrtnici nemamo iskustvo nesebi?ne ljubavi ne zna?i da takva ljubav ne postoji. Savršena ljubav je u Bogu i pojedinci su joj se približili. Za nju zaista važe sasvim druga?iji kriteriji ali mi o tome iz naše perspektive ne možemo suditi.

Za nas ljude postoje granice u kojima mozemo nesto nekome, uciniti, pomoci itd. I te granice su povezane sa granicama nasih moci i integritetom. Mozda andjeli na nebu ne osecaju pogrde i uvrede, bol zbog nezahvalnosti ali ljudskom bi?u je nuzno ocuvanje vlastitog integriteta. Zato su principi davanja i pomaganja kod coveka vezani s racionalnim obrascima. Nasa sloboda prestaje ukoliko ona pocinje ugrozavati tudju slobodu. Zato se od mene ne moze ocekivati davanje i ljubav ukoliko to ugrozava, npr. moju biolosku celovitost. Od mene se ne moze ocekivati da cinim greh prema sebi u ime ljubavi prema drugome.

Mislim da je to stvar zdravorazumskog sagledavanja.
I mislim da je upravo dobro sto neceg takvog nema... Ja tu dobrotu vidim vise kao neki ideal kojem se mozemo priblizavati u vecoj ili manjoj meri... Mozda je taj koji cini dobra dela a kroz to pomaze i sebi vise dobar nego onaj koji svoje postupke objavljuje na TV ali nijedan nije potpuno dobar, kod svakog bi rasclanjavanjem ipak dosli do egoizma... valjda sto su ljudi...
Slažem se sa tobom. Ljudska ljubav najverovatnije nije osloboðena ovog ili onog vide egoizma. A idealu treba težiti;

Mislim da je dobro kad je covek svestan toga i poseduje neku kriticnost. Meni je uvek "bolo" usi kad neko kaze "ja sam dobar".
Moglo bi mu se odgovoriti poslovicom: ko daje nek ?uti a ko prima neka govori;
Korisnikov avatar
By gari
Ipak, imajte na umu da je sada doba kada Lucifer gospodari, devdeset odsto ljudi su pretvoreni u demone, nikakve moralne kriterijume više niko ne poštuje. Lepo je pro?itati obe pesme koje je i Tot i Mars postavio, koje pre posmatram kao pouke nego kao pesme, ali živeti u ovom dobu kada se samo nekom vrste samoizolacije možeš spasti od zla ovog sveta a ?injenjem dobra još izazivaš i mržnju /što je sasvim normalno jer Lucifer ne voli kada se ?ine dobra dela/...Dakle, ono malo što možemo da u?inimo protiv zla je da bar ne ?inimo zlo /kada smo ve? dobro proglasili za zlo/. Isto kao kada bismo tamu proglasili za svetlost...Da, princip jin-jang / u svakom zlu ima ne?eg dobrog a u svakom dobru ima ne?eg zlog/...Takvo je doba KALIJUGA...

:tornado:
Korisnikov avatar
By Tot
Ipak, imajte na umu da je sada doba kada Lucifer gospodari, devdeset odsto ljudi su pretvoreni u demone, nikakve moralne kriterijume više niko ne poštuje. Lepo je pro?itati obe pesme koje je i Tot i Mars postavio, koje pre posmatram kao pouke nego kao pesme, ali živeti u ovom dobu kada se samo nekom vrste samoizolacije možeš spasti od zla ovog sveta a ?injenjem dobra još izazivaš i mržnju /što je sasvim normalno jer Lucifer ne voli kada se ?ine dobra dela/...Dakle, ono malo što možemo da u?inimo protiv zla je da bar ne ?inimo zlo /kada smo ve? dobro proglasili za zlo/. Isto kao kada bismo tamu proglasili za svetlost...Da, princip jin-jang / u svakom zlu ima ne?eg dobrog a u svakom dobru ima ne?eg zlog/...Takvo je doba KALIJUGA...

:tornado:
:drama: :drama: :drama:
By ...Sitnicava...
Da, upravo tako, kada ?ini? dobro ne o?ekuj za to nikakve nagrade, ve? u?ini to iz ljubavi prema svim bi?ima. Kada daje? neka to niko ne zna, jer ako daje? da stvori? sebi neke zasluge to nije darovanje nego licemerje, pohvala svojoj sujeti...Uostalom, znamo to dobro iz iskustva...
:praznoglavi:
:up: :up: :up:

Živela karma joga.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!