Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
HECATE:
Trostruka Mesecheva Boginja, boginja tame, boginja magije

Hekata vlada nebom, zemljom, morima, vrachbinama, smrcu, magijom, tamom, navigacijom, grobnicama, podzemnim svetom, mrtvima, raskrsnicama, scenama nasilja, manama, tamnim delima, lunarnim ciklusom, tamom Meseca, nesvesnim, nocima bez Mesechine, terorom noci. Ona je tutorka veshtica I sveshtenica. Hekata se izgovara ëheh-ka-tayí . Druga Hekatina imena su Hekat, hecale, Hecelene, I Hecuba.

Njeni nazivi ukljuchuju I Nepobediva Kraljica, Velika Majka, StranaBoginja Mnogih Imena, Boginja mraka Meseca, Boginja Veshtica, Kraljica Veshtica, Gospodarica Mahije, Kraljica Duhova, Kraljica Raskrsnica, Kraljica Noci, Kraljica Smrci, Dama Podzemlja, Sveta, Udaljena, Boginja Oluja, Boginja Ponoci, Boginja Nasilja, Ona koja radi Izdaleka, I Ona Koja Ima Moci Mnogo Iznad.
Ali znana je I kao Hecate Agrotera, Hecate Ereshkigal, Hecate Prytania, Hecate Triformis, Dea Triformis, Hecate Brimo (moc), Hecate Selene , Udaljen Mesec, I Hecate Trivia ili Trevia, Hekata Tri Puta, Boginja Raskrsnica.

Psi su posveceni Hekati, posebno crni psi. Sova je njena sveta ptica. Biljke svete Hekati su almondina, angelika, danredon, datura, fannel, feverfew, luk, planinski germander, otrovni hemlock, Engleska zivica, Damski mentol, lavanda, laurel, maidenhair fern, mandrejk, mint, muskantna ruza, nocna kraljica, smrtnosna nocna kraljica, beli luk, zmijske bobice, rue, susam,. Breze, chempres, palma su njena sveta drveca.
Trojka je njen sveti broj, njeno sveto slovo je ëLí. .
Januar 31. Maj 7. Avgust 13/14 su Hekatini dani slavlja.
Ona se uvek slavila I slavi nocu, uz baklje. Prsten, skiptar, kruna, baklje, kotlic su njeni simboli.

Zazivati hekatu za, Veshticharstvo, vrachbine, moc, shamanisam, kishu, posao, bogatstvo, lechenje, chishcenje, shpijuniranje, mudrost, lov, divinaciju, predvidjanja, usluge, prorpchanstva, transmutaciju, zavrshetke, regeneraciju, poboljshanja, pobedu, reinkarnaciju, lunarnu magiju, novchane chini, fizichki rad, magiju snova, vrachbina u vezi kotla, moci starice, znanje magije, dobru srecu za lovce I mornare, pomoc u finalnom stanju radjanja deteta, blagoslov, bacanje chini, pravljenje amajlija, vracanja zla s izvora odakle potiche, prnalaske kidnapovane dece, I zashtitu od zlih duhova.
Hekata se priziva I da shtiti decu, mornare, narod, puteve, siromashne, I zbachene.
Zazivajte Hecabu za fizichki rad,
Crne veshtice I veshtci prizivaju Hekatu zarad crne magije, razaranja, kletvi, unishtenja, hexingovanja, osvete, nekromansije, kontrolisanja demona, I prizivanja oluja koje ce unishti zetve.

Hekata za nju je recheno da ce radije dati ono shto ti je potrebno nego shto se trazi od nje, tako da neke veshtice I veshtci pronalaza da je efektivnije da jednostavno zamole nju da im poshalje bilo shta im je potrebno u zivotima.
Tri baklje mogu se koristiti za zaziv Hekate, Raskrsnice, grobnice, Scene nasilja, su mocna mesta za njen zaziv. Ona se najbole zaziva za vreme Punog Meseca, kada Mesec opada, I u tamnim nocima bash pre Novog Meseca. Hekata se samo zaziva kada noc padne, na mesechini ili pod svetloshcu baklji.
Da bi se poshtovala Hekata, potrebna je njena slika s tri lica na raskrcnici gde se susrecu tri puta.
To je mesto gde se zrtve ostavljaju njoj, za vreme Punog Meseca. Med, menstrualna krv, pecheno meso, zemlja s groblja, jaja I luk koji su sluzili da bi se upila negaivna energija kuce, su pogodne ponude Hekati. Crveno vino, med, I willow water, su pogodni za njeno otpushtanje.

Hekatombs, Grchka rech korishcena za velike zrtve kada su zrtvovani 100 bica Hekati.
Crni psi, crni jaganjci chak I crni robovi su zrtvovani njoj od strane magichara kojima je to pomagalo u radu.
Obichno su to bile sveshtenice Hekate...
Grci koji su poshtovali Hekatu imali su obichaj da za nju kazu Hekata Suppers u njenu chast/Vishlja od Zevsa/, na Pun Mesec I nocima njenih gozbi.
Oprez je pozeljan kada se Hekata zaziva. Ona je aktivna boginja, koja veoma lako odgovara na zazivanja, ali se lako ne odvraca. Zazivanjem Hekate moze da pochne sluzba u njeno ime koja ce trajati chitav zivot, tako da razmislite o ovome pre nego shto je zazovete...
Greeks who worshiped Hecate has a custom of holding Hecate Suppers in her honor, at Full Moon and on

Hekata je Boginja koja me je zashtitila kada sam bio na rubu smrti, a mozda je zanimljivo shto bilo gde da se otselim najbliza mi je raskrsnica s tri puta, a ne chetiri.
Sada je sluchaj da par okolnih raskrsnica u mojoj blizini je tako....

Slika
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
makni mi se s teme Doinise, lepo ti kazem....
dosadilo mi je...
ali cu igrati na sahrani tvoje dece ako tako nastavish....
:kapish: :vestica:
Korisnikov avatar
By DIONIS
koliko si mi ti tema upropastio?
ja te lepo upozoravao ti si se pravio belsav
svaka tvoja tema bice ujebana,to sam ti obecao
a posto me ti ne znas ko sam pitaj ostale na forumu:giljotina:

[Izmenjeno 3-12-2004 DIONIS]
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by DIONIS
koliko si mi ti tema upropastio?
ja te lepo upozoravao ti si se pravio belsav
svaka tvoja tema bice ujebana,to sam ti obecao
a posto me ti ne znas ko sam pitaj ostale na forumu:giljotina:

[Izmenjeno 3-12-2004 DIONIS]
Doinise, jedino shto mozesh jeste da mi ga posisash i to jedino ako zamolish, negde na crkvenom oltaru s raspecem u tvojoj bulji...kontaj scenu...
:lol:
Korisnikov avatar
By gari
Joj, ova tema se baš brzo završila a bila je interesantna. Hajde da vidimo ponovo, može li se lepo porazgovarati o Hekati. Ja mislim da može. Dosta toga mi nije bilo poznato o toj Boginji pa sam saznao iz Morganovog pisanja. Interesantno...Da vidimo šta ?e ostali da kažu o tome, pa ?u i ja nešto da dodam...
:deda:
Korisnikov avatar
By deran
Jezuš Marija,odakle ovo iskopa-dveiljadepeta:hypno:
Korisnikov avatar
By walt333
pa bilo mi dosadno, pa sam onda malo brljao po starim temama, te tako nisam mogao da odolim da ne odgovorim na neku temu. Ova je bila medju poslednjim a Hekata je zaista moja zastitnica, i tako...:bubbles:
By Speculum Columbae
Ja sam se kada sam bio jako mali bojao nje podosta, posebno kada čujem kučiće da noću zavijaju.
Korisnikov avatar
By Primeval
Zdravo narode! :)
Originally posted by walt333Hekata je zaista moja zastitnica
Razumem te i meni je. Ja sam baš vezan za nju od malih nogu. Mogla bi ovde lepa diskusija da se povede, ukoliko su ljudi raspoloženi...
Pozdrav! :)
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Magnovey

Originally posted by walt333Hekata je zaista moja zastitnica
Razumem te i meni je.
:kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!