Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Koliko fotografija u filmu moze da doprinese celokupnom filmu i na koji nacin? Koje filmove pamtite po dobroj fotografiji?

Koliko puta Vam se desilo da kazete: "Film nije dobar, mada ima dobru fotografiju"?

Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
''300''
viki, kristina, barselona
bangkok love story
the cell
itd.
By Kragi
The Seventh Seal by Ingmar Bergman - PAMTIM! :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Postavite i fotografije!
Originally posted by KgCS3
The Seventh Seal by Ingmar Bergman - PAMTIM! :)
:up: Odlicna fotografija i odlican film. Ne mogu da zamislim "Sedmi pecat" u boji. Crna smrt i beli zivot, i sahovske crno-bele figure. Svetlost je odlicna.

Slika

Slika

Inace, svi Bergmanovi filmovi imaju dobru fotografiju. Meni se najvise dopada u Personi, Tisini, i filmu Krici i saputanja. Postavicu kasnije i fotografije.
Korisnikov avatar
By ns.happy
7 pecat me je taaaako uplasio kad sam ga nocu gledao...
By Kragi
Originally posted by Sunce
Postavite i fotografije!

Inace, svi Bergmanovi filmovi imaju dobru fotografiju.
Znamo :D
By polarlicht4.1
Slika
Tako je divno edipovska...Iz kog je filma? :nerd:
Korisnikov avatar
By Sunce
Iz Bergmanovog filma "Persona".

U tom filmu su, cini mi se, prvi put koriscene fotografije ovog tipa:

Slika

Slika

Slika

Slika

Dakle, pola ili deo lica jedne junakinje, a u pozadini lice druge junakinje. Posto je film o personi, u njemu su korisceni krupni kadrovi, fotografije lica. U filmovima socijalne tematike najcesce dominiraju fotografije i kadrovi sa mnostvom ljudi, sa masama.
By polarlicht4.1
Nekako sam pretpostavio da je neki Bergman. ;)

Moraću što pre da krenem sa izučavanjem filmografije.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by polarlicht4.1
Nekako sam pretpostavio da je neki Bergman. ;)

Moraću što pre da krenem sa izučavanjem filmografije.
Bergman ce ti biti interesantan. Persona, Krici i saputanja, Licem u lice, Tisina, Prizori iz bracnog zivota, Jesenja sonata itd. Ponavljam se. Mozes da doktoriras samo izucavajuci njegova dela.

Jos fotografija iz Persone:

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By kenozoik
Sunce, dubokoga sam uverenja da je polarlicht4.1 odgledao sve ili gotovo sve od Bergmana :) Pogledaj samo u temi "Koje filmove ste zadnje gledali, dobre ili lose ?" koje navodi. Da bi stigao do toga, morao je da odgleda "lektiru" tipa Bergman. :)

Po meni, najbolju fotografija je u filmovima Tarkovskog :

Slika

Slika

Slika

Slika
By Ulix
Slika
Tako je divno edipovska...Iz kog je filma? :nerd:
Mislim iz Bergmanove Persone.
By Ulix
Tri boje, Kislovski - sva tri filma, ali narocito Plavo. Ali i Veronikin dupli zivot je prava vizuelna poslastica. :lol:

Persona, Sedmi pecat - Bergman

Ogledalo, Tarkovski :drama:

Od domacih filmova Kusturicin Dom za vesanje je i vise nego impresivan.
By polarlicht4.1
Originally posted by kenozoik
Sunce, dubokoga sam uverenja da je polarlicht4.1 odgledao sve ili gotovo sve od Bergmana :) Pogledaj samo u temi "Koje filmove ste zadnje gledali, dobre ili lose ?" koje navodi. Da bi stigao do toga, morao je da odgleda "lektiru" tipa Bergman. :)
:giggle: Hoću li te razočarati ako kažem da sam samo jedan Bergmanov film odgledao ceo (još pre dosta godina pa kao da i nisam), jedan ceo da ga se sećam i jedan polovično? Dakle, svega dva i po. Jednostavno mi do sada nije kretala ruka da kliknem play. Ali nameravam da se potrudim da odgledam celokupnu filmografiju (do koje više uopšte nije teško stići zahvaljujući ONOM sajtu). Mada to planiram i za Bunjuela pa nikako da se desi... :drama:
Korisnikov avatar
By kenozoik
:giggle: Hoću li te razočarati ako kažem da sam samo jedan Bergmanov film odgledao ceo (još pre dosta godina pa kao da i nisam), jedan ceo da ga se sećam i jedan polovično? Dakle, svega dva i po. Jednostavno mi do sada nije kretala ruka da kliknem play. Ali nameravam da se potrudim da odgledam celokupnu filmografiju (do koje više uopšte nije teško stići zahvaljujući ONOM sajtu). Mada to planiram i za Bunjuela pa nikako da se desi... :drama:
:shok:

a bila sam ubedjena :lol:

Ulix, sjajan izbor :)
Korisnikov avatar
By Hton
Serija Rim- narocito bih izdvojio scenu Servilijine smrti! :love:
Korisnikov avatar
By Sunce

Po meni, najbolju fotografija je u filmovima Tarkovskog :

Slika

Slazem se, ali dete nece da slusa pa to ti je. A ima toliko queer elemenata u njegovim filmovima. :)
(moram da nadjem nacin da ga namamim)

Ogledalo od Tarkovskog ima savrsenu fotografiju. :hail: Meni je mozda najbolja fotografija - slika zene koja spusta pa podize kosu iz lavora, a delovi kuce polagano otpadaju u njenoj pozadini. Dobra je i ova postavljena, dok lebdi. :hail:

Da li si gledala film "Pescanik" (o Danilu Kisu)? Prvo sto sam rekao drugu posle odgledanog filma, je da me podseca na Tarkovskog. Dobra mu je fotografija.

Slika
Korisnikov avatar
By starsailor
Der himmel über Berlin

nadam se ne smeta sto sam postavila vise fotografija

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Tri boje, Kislovski - sva tri filma, ali narocito Plavo. Ali i Veronikin dupli zivot je prava vizuelna poslastica. :lol:

Persona, Sedmi pecat - Bergman

Ogledalo, Tarkovski :drama:

Od domacih filmova Kusturicin Dom za vesanje je i vise nego impresivan.
Da, plavo je ipak plavo! :up:

Od Bergmanovih - cini mi se da najbolju fotografiju imaju Persona i Krici i saputanja, a za njim slede: Sedmi pecat, Tisina (Cutanje), Fani i Aleksander itd.

Krici i saputanja:

Slika

Slika

Slika

Inace, dopada mi se fotografija u filmovima Jane Campion: "The Piano" i "An Angel at My table". I u kineskim filmovima: "Heroj" i "Kuca letecih bodeza". Da ne zaboravim: "Cudesna sudbina Amelije Pulen"!
Korisnikov avatar
By Sunce
Od domacih ipak "Hasanaginica". Nisam pronasao bolje fotografije:

Slika

Fotografija je odlicna i u filmovima Dusana Makavejeva: "W.R. Misterije organizma", "Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice PTT", "Covek nije tica", kao i u filmovima "Virdzina" i "Skupljaci perja". A dopada mi se i u filmu "Dom za vesanje".

W.R. Misterije organizma:

Slika Slika

Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice PTT (Eva ras sa crnom mackom :hail: ):

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
"Pre kise" ipak pamtim po savrsenoj muzici! :hail:
Korisnikov avatar
By greenwich
super tema :)

često mi se desi da kažem da film ima fenomenalnu fotografiju, Ali.... (pa šta mu fali). Mislim da sam poslednji put to rekla za... ruski film Izgnanie.

ipak, kad pomislim na filmsku fotografiju, jedno ime mi odmah pada na pamet:

apsolutno savršeni Christopher Doyle (i sa WKW i bez njega!)

a bergman je majstor što crno-bele, što čarolije u boji.
persona u bioskopu je iskustvo koje menja život...
Korisnikov avatar
By walt333
Gospodin Hickok

Slika

gospodin Tarkovski

Slika

gospodin Kazan

Slika

gospodin Bergman

Slika

gospodin Felini

Slika

Ima jedan stari Formanov film (jedan od njegovih prvih) ali ne mogu da se setim imena. ima veoma dobru fotografiju
By polarlicht4.1
Recimo 'vako...

Werner Schroeter i film Deux sa Isabelle Huppert:

Slika
Slika
Slika

Benedek Fliegauf i film Tejút:

Slika
Slika
Slika
Slika

Ulrich Seidl i, na primer, film Models:

Slika
Slika
Slika

Ima još toga no polako...
Korisnikov avatar
By KiWi
Verovatno svaki film u kojem je Justin Theroux ... najlepši čovek koji postoji (verovatno) ... lovim ga već neko vreme a sad sam odgledao kraj epizode Ally McBeal gde on glumi nekog advokata .... instant erect!
By Ulix
I film Motorcycle Diaries je prosto toliko lep u nekim momentima da to odvraca paznju od same radnje.

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By HARP
Sve pohvale za ljude koji su realizovali film Baraka

Jeste da nije igrani film, ali po meni ima zadivljujuće dobru fotografiju

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
imam dosta makavejevih filmova, ali ''ljubavni slucaj...'' nisam uspeo da nadjem. ako bi neko bio ljubazan neki link da sharuje... :saint:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!