Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Daliborka
Bor -- Borska policija privela je Aleksandra Š. iz Bora, zbog osnovane sumnje da je skoro dve godine krio smrt svog oca Rame Š. kako bi podizao njegovu penziju.

Rodbina pokojnog Rame Š. prijavila je njegov nestanak, a borski policajci su nakon višednevne portage pronašli njegovo telo u stanu u kojem je živeo. Prema prvim saznanjima, beživotno telo Rame Š. u stanu se nalazilo od oktobra 2007. Godine.

Leš 78-godišnjeg Rame Š, od kojeg je preostao samo skelet, policija je otkrila nakon višednevne potrage za njim, juče popodne u stanu u u ulici Moše Pijade 49 u Boru, u kojem je nesretni starac živeo.

Borski inspektori odmah su uhapsili njegovog sina, pedeset sedmogodišnjeg Aleksandra Š, zbog osnovane sumnje da je skoro dve godine krio smrt svoga oca kako bi podizao njegovu penziju.

"Naime, osumnjičeni nije prijavio smrt svoga oca, koji je preminuo, već je stan u kojem je preminuo njegov otac zaključao i u periodu do današnjeg dana podizao i koristio njegovu penziju", kaže Dalibor Baj, portparol policijske uprave Bor.

Komšije pokojnog Rame Š. kažu da su ga poslednji put videle živog pre nešto više od dve godine, ali da im ništa nije bilo sumnjivo, jer mu je sin osumnjičeni Aleksandar Š. u međuvremenu dolazio u posete.

"I baš sam par puta videla njegovog sina, tu smo komšije sretnemo se, I pitam kako je Ramo, ne viđamo ga? Dobro je, kaže", priča jedna komšinica.

"To je čudo, čudo I za mene, da u zgradi niko ništa ne zna. Nije to toliko velika zgrada", kaže komšija.

Borska policija odredila je Aleksandru Š. policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji okružnog suda u Zaječaru.

Telo pokojnog Rame Š. poslato je na obdukciju kako bi bilo utvrđeno da li je umro prirodnom ili nasilnom smrću.

Nadležni iz Filijale republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje u Boru podneli su Protiv Aleksandra Š. i krivičnu prijavu zbog prevare, jer je, podižući penziju svog pokojnog oca prema njihovim saznanjim oštetio Fond za pola miliona dinara.
B92
Ja zaista ostanem zgrozena kad naidjem na ovakvu vest.
Posle prvobitne zgrozenosti, preplavi me bes !!!!
I to nije prvi put da se ovakvo nesto kod nas desi da neko utaji smrt srodnika penzionera, da bi nastavio da dize njegovu penziju. Bilo je vec takvih slucajeva, pisale su novine. :mad:
Mislim, koliki to bezobrazluk treba da bude u coveku, pa da krije telo umrlog oca da bi dizao njegovu penziju ?
Kako je taj covek mogao da zivi pune dve godine sa svescu da mu je otac mrtav, a da za to niko osim njega ne zna ?
I to sve zbog pustih para !!!! :mad:
Kakav smo to narod, Boze me sacuvaj !!!! Zar nam nista nije sveto ???
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by Daliborka
Zar nam nista nije sveto ???
Pare su dovoljno svete da bi se ovakve stvari radile.

Tuzno je, pretuzno sto se ovakve stvari desavaju. Da je taj nesrecni sin mogao da zaradi dovoljno, verovatno to ne bi radio. A, opet, ako je Ramin stan, mogao je da sa`rani Ramu, proda stan i ima neku legalnu sumu novca.
Korisnikov avatar
By deran
A,pa to ko u seriji Očajne domaćice-al baš...Kad je ona komšinica držala muža u zamrzivaču... :lol:

Treba preživeti ovaj život...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
By Ulix
Da je mogao da zaradi dovoljno, verovatno to ne bi radio.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Slazem se da je tezak zivot u danasnje vreme, ali ja stvarno ne znam koja bi beda mogla da me natera da krijem smrt oca, da bih nastavila da primam njegovu penziju.
Time bih se popisala na svetinju porodice, a ako nam ni porodica nije sveta, onda stvarno ne zasluzujemo da se nazivamo ljudima.
Onda smo zivotinje ! Stoka, bre !!!
:mad:
Korisnikov avatar
By Daliborka
A kako je on uopste mislio da zaokruzi tu pricu sa sakrivenim lesom, to je posebno pitanje ?
Dokle je mislio da ce moci da krije smrt oca i da dize njegovu penziju ?
By iWanna
pa nisu svi stoka, mozda si trebala da napravis anketu da vidimo ko sve bi to isto uradio?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by iWanna
pa nisu svi stoka, mozda si trebala da napravis anketu da vidimo ko sve bi to isto uradio?
Pa znas sta, to bi bila veoma neumesna i neukusna, cak bizarna anketa, zaista je ne bih postavljala.
Neke stvari nisu za sprdnju.
:ozbiljan:
By iWanna
Originally posted by Daliborka
Neke stvari nisu za sprdnju.
:ozbiljan:
eh... :sigh:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Mene bi zivi sram pojeo da sam tako nesto uradila.
I u zatvoru bih se stidela pred ostalim zatvorenicima, jer nije svejedno zbog cega si dospeo u zatvor.
Ovo je jedan od najsramotnijih razloga i mislim da takve zatvorenike niko ziv ne postuje.
:mad:
By iWanna
ne znam. verovatno.

ali

niko ne zna pricu koja je njega dovela u tu situaciju. zvuci i jeste monstruozno ali mi ne znamo da li taj otac i sam bio monstrum. sto ne znaci da opravdavam postupak. :nope:
By iWanna
:pucaodsmeha:

moram da se ispravim:
JA ne znam pricu jer nisam citao uvodni post :smeh: :smeh: :smeh:

izvinjavam se
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by iWanna
:pucaodsmeha:

moram da se ispravim:
JA ne znam pricu jer nisam citao uvodni post :smeh: :smeh: :smeh:

izvinjavam se
Bezobraziš se malo, je l` da ?
:spank:
By Hans
Ne razumem. Da li to znachi da bi svi ljudi, koji iz nekog razloga ne mogu da zarade, trebalo da rade ovakve gnusne stvari? Razumem da podrzavate abortuse, razumem da biste bili sa hiv pozitivnima jer ste ....tolerantni, ali molim vas- Srbija bi bila jedna javna mrtvachnica ako bi se tako razmishljalo.
By Ulix
Originally posted by Hans_87
Ne razumem. Da li to znachi da bi svi ljudi, koji iz nekog razloga ne mogu da zarade, trebalo da rade ovakve gnusne stvari? Razumem da podrzavate abortuse, razumem da biste bili sa hiv pozitivnima jer ste ....tolerantni, ali molim vas- Srbija bi bila jedna javna mrtvachnica ako bi se tako razmishljalo.
Pa meni ovo nije mnogo gnusno, vise mi je zanimljivo.

Gnusno je kad neko neciju kucu sravni sa zemljom bagerom zbog Univerzijade. Gnusno je kad Boris Tadic kaze da ce da se obracuna sa organizovanim kriminalom.

Ovo je samo potez ocajnika.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Ulix

Gnusno je kad neko neciju kucu sravni sa zemljom bagerom zbog Univerzijade. Gnusno je kad Boris Tadic kaze da ce da se obracuna sa organizovanim kriminalom.

Poštovani, iskreno se nadam da ste izražavali ironičnost ili sarkastičnost kada ste pisali prethodne redove....
:smirk:
Korisnikov avatar
By Vel boy
i mene poprilichno zachudjuju Ulix-ove izjave ovde....

LM, taj dogadjaj je zalostan, samo se nadam da nema razloga govoriti u prvom licu mnozine.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pa dobro. Podrzavam sirotinju koja hoce da krade i pljachka drzavu.
Jer da nije ove drzave ti ljudi teshko da bi postali siroti.

S moralnog ugla gledano nishta loshe nije uchinjeno, nashi stari su sahranjivali pokojnike u prag ulaznih vrata, tako da je ovo blize tradiciji nego obichne sahrane.
Korisnikov avatar
By KiWi
pročitao ...

Sin umrlog je očigledno materijal za Lazu ... ne osuđujem tog čoveka jer je očito teško bolestan ...

sa druge strane, trenutno pokrenu optužnicu jer se sumnja da je čovek bez pokrića uzeo pola miliona dinara (što mu dođe nešto jače od 5000 eur) .... a kad neko marne mnogo krupnije pare (kao npr. beogradski poslanici za putne troškove kao da dolaze iz majamija) niko ništa ne preduzima ... tipično
Korisnikov avatar
By Rei
Koliki mu je taj stan u kojem ga je drzhao, ako je policija vrshila vishednevnu potragu :lol:

Mislim, "rodbini" je trebalo dve godine da prijave nestanak... Ili je policiji trebalo dve godine da se doseti da nestalog potrazhi u njegovom stanu... Ne zna se shta je gore.

Pod takvijm okolnostima, dizhem kapu choveku. Uostalom, boli me tuki shta on radi sa telom svojeg oca. Nije moj problem. Poslednje shto cu da uradim je da se zgrozim. Lol.
By Hans

Postojali su drugi nachini. Uvek postoje. A sad ti, posto znam da ces nesto reci...uvek kazes.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz

Ja, vala, odavno za logičniju reakciju na život u ovoj zemlji (i uopšte u siromaštvu, diljem sveta) nisam čula.

Ne bih imala ništa protiv ni da me neko pojede, nakon što umrem, ako bi to nekog održalo u životu.

E, jedino je pitanje da li je čovek umro prirodnom smrću ili je ipak bilo nekog oceubistva.
By Hans
A onda bi vam i to ubistvo rodjenog oca bilo u redu, je l' da?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Hjeee...

Sad ozbiljno razmišljam da ti odgovorim sa "Da".
Korisnikov avatar
By Rei
A onda bi vam i to ubistvo rodjenog oca bilo u redu, je l' da?
Ko je to rekao? O'ladi malo.
By Hans
Nije niko rekao, ja sam samo pitao. A na pitanje se daje odgovor. Hvala.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Sad mi pade na pamet da sam sinoć gledala Romerov i Arđentov "Due occhi diabolici" zasnovan na dve Poove priče, od kojih je jedna "The Facts in the Case of Mr. Valdemar". Gramziva žena, njen ljubavnik i leš njenog muža u zamrzivaču. "Frikombinovanje" iz materijalnih pobuda, sa tom razlikom što žena baš i nije bila na ivici egzistencije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!