Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Komp mi je bio pun virusa i poslao sam ga na reinstalaciju sistema kod jednog coveka kod koga ga saljem kada je to potrebno (jednom-dva puta godisnje) i ovaj put primetio sam da na jednoj particiji imam 103 GB a na drugoj 48.8 GB sto je ukupno oko 150 GB a moj Hard ima kapacitet od 250 GB. Kako da povratim tih 100 "izgubljenih" gigab. a da ne moram da izbrisem sve (izgubio sam broj od tog coveka pa ne mogu njega da zovem).

Hvala unapred ...
Korisnikov avatar
By Darling
Nemoj nista da radis na svoju ruku, ne vraca se to tek tako, nego odnesi hard u neki servis ili nadji nekog ko se razume u to. Moguce je da ti je ostecen hd, tj, da ima bed sektore, pa zato ne prikazuje tih 100GB, a mozda je i do virusa...
Izvuci podatke koje mozes... Kada ti sve srede, instaliraj Nod 32, u zivotu nisam imala virus pored njega, moze i Avast..
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Ja legalan Nod koristim vec 2 god (redovno kupujem nove verzije) i imam milion virusa koje on ne detektuje obicno posle sest meseci.

Taj covek koji mi reinstalira sistem ima svoj servis i svaki put mi ubaci milion nekih spyware, malware ugl nekih -ware programa i kupujem legalan nod 32 pa mi on instalra tako da sigurno nije do virusa.

Thnx <3
Korisnikov avatar
By andjela
koju verziju nod32 koristis? da li radis update baze definicije virusa svaki dan?

ja isto koristim nod32 i nemam virusa
Korisnikov avatar
By Allkey
ma kakve veze ova priča ima sa virusima? ja još nisam čuo za virus koji prouzrokuje neki ovakav problem.
čovek koji mu je reinstalirao sistem očigledno nije napravio particije kako treba i jebi ga.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
desni klik na My computer -> Manage. s leve strane klikneš na Disk Management. kad se učita gore će ti izlistati sve postojeće particije, a dole fizičke uređaje. pogledaj u donjoj tabeli (gde piše Disk 0, Disk 1...) da li ima da piše Unallocated. ili još bolje uradi screenshot ovog prozora, pa okači.
Korisnikov avatar
By Darling
Ja sam podesila Nod da se apdejtuje sam i on to i radi, par puta dnevno. Moras da podesis i akcije, tj. sta da radi kada naleti virus... Sve je to, u stvari, trebao on da ti namesti. Glupost je instalirati sto i jedan malver, spajver, nema potrebe za tim. Nadji nekog drugog servisera, jer je taj, ocigledno aljkav....a i mozda i nije, nego je video da se ne razumes, pa te peljesi...
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Allkey
ma kakve veze ova priča ima sa virusima? ja još nisam čuo za virus koji prouzrokuje neki ovakav problem.
čovek koji mu je reinstalirao sistem očigledno nije napravio particije kako treba i jebi ga.
(:

:kiss:
By Kragi
Problem ces najlakse resiti tako sto ces instalirati Partition Magic koji bez obaranja systema pruza mogucnost particionisanja hard disc-a .... Kad ga budes instalirao shvatices sta je sa prostorom koji ti nedostaje .... (naravno nabavi crackovanu verziju jer software nije free) :D
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by KgCS3
(naravno nabavi crackovanu verziju jer software nije free) :D
Ili da pređe na Ubuntu. :smug:
By Kragi
Ne mora. :D

Verovatno bi presao do sada da mu se dopada :) Inace se slazem sa tobom da ovo verovatno nema veze sa virusima ... nego sa nepravilnim formatiranjem ili particionisanjem HD-a ... Zato i rekoh Partition Magic ce resiti problem sigurno, koji nema trial nego samo DEMO verziju i samim tim je necrakovan neupotrbljiv :)
Korisnikov avatar
By Darling
Cekaj sad... Jesi li ti to primetio kada si doneo komp kuci (od servisera) ili posle nekog izvesnog vremena?

@ KGCS3
Ne znam bas koliko je pametno da on sam cacka Partition Magic..
By Kragi
Da razmisljao sam i o tome ali to mu je jedini nacin da provali sta fali i negde najlaksi (bar se meni cini) a pritom je izgubio br pa nema vise koga da pita za pomoc .... Ako nista drugo samom instalacijom i pokretanjem softwarea videce gde je preostalih 100 gb hard-a :)
Da je blizu evo ja bih mu pomogao sigurno :D
Ovako neka procita uputstvo pa nek proba .... Pa sta bude ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Allkey
i meni smrducka da je ovo ... ne može virus da pojede particiju koja je trenutno u upotrebi, kao što ne može da naseli neformatirano parče diska ....

ili je prethodni put pogrešno razdeljen na particije pa je ostalo 100 gb prostora koji se ne koriste ili je disk postao fizički oštećen (ne znam kako se u tom slučaju ponaša particija na kojoj je oštećeni deo)

pre bih rekao da je pogrešno razdeljen
Korisnikov avatar
By Allkey
Ne bi trebalo da bude greške u korišćenju partitionera. Može da napravi još jednu particiju na prostoru koji je slobodan, što ne bi trebalo da pravi nikakav problem.
Problem je u instalaciji pravog partitionera, jer je parititon magic toliko outdated da sam odustao od njega (ako ga nisu u međuvremenu apdejtovali), a mislim da acronis takođe ima neki partitioner, ali nije besplatan.
A ako uzmemo u obzir da WhereIsTheLove nije baš intermediate korisnik računara, zakključujemo da sve ovo samo komplikuje situaciju.

Tako da je jedina jednostavna solucija da nađe način da kontaktira tu osobu koja mu održava sistem.
Korisnikov avatar
By Darling
Sve se moze naci besplatno....
Nista mi nije legalno na kompu i sve radi kako treba....
Ne znam sta se desava sa P.Magicom, ja koristim Hiren's boot, pre instalacije OS-a i to je sve sto mi treba...
Rekoh ja, odma' da nosi kod nekog...ne moze ovako napamet...
By iWanna
Originally posted by 2Q2Bstr8
desni klik na My computer -> Manage. s leve strane klikneš na Disk Management. kad se učita gore će ti izlistati sve postojeće particije, a dole fizičke uređaje. pogledaj u donjoj tabeli (gde piše Disk 0, Disk 1...) da li ima da piše Unallocated. ili još bolje uradi screenshot ovog prozora, pa okači.
ili
probaj da defragmentujes hard pa vidi sta se pojavi tj. koje particije i njihove velicine...

da ti nije izvadio stari hard i ubacio neki drugi? :retard: :smeh:

:zvezda:
Korisnikov avatar
By Darling
Ivana, brate ( :lol: ) i meni je to palo na pamet... No, nemojmo bedacit' coveka.... :shrug:
By iWanna
Originally posted by Darling
Ivana, brate ( :lol: )
:rida: :sigh: :smeh:

ButWhereIsWhereIsTheLove? ne oglasava se :brine:
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Hvala svima na odgovorima!
Znam da nije virus, to je bilo u nekom drugom kontextu...
Nod mi je namesten da se vise puta dnevno updatuje (sto i radi) i namestene su mu akcije kako treba (proverio sam) i ne, nije mi uvalio drugi HD nego ga je verovatno lose podelio na particije (nznm strucni naziv).

Zaista hvala svima sto ste u ovako kratkom roku odg.

By the way, ozbiljno razmisljam da se prebacim na Mac, mnogo je jenostavnije i mnoooogo je lepse :) )

Sutra cu skinuti neki od programa koji su gore pomenuti pa sta bude ... (haha kako ovo zvuci apokalipticno) i , na srecu, znam da back-upujem bitne stvari tako da ako sjebenisem nesto ... bas me briga :)

Kisses and Cumshots! M .... (Nije moja fora, uzeo sam od Chris Crockera)
Korisnikov avatar
By Allkey
U iStyle radnji u Ušće Shopping Centru ima popust trenutno. iMac košta oko 80 000, što je skoro 20 000 dinara popusta.
Može da ti koristi ovaj info. :)
Korisnikov avatar
By andjela
sto si tako siguran da je macos x jednostavniji :)
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Don't know .... Deluje jednostavnije ... Mozda me taj minimalisticki dizajn zbunjuje :)

Jako mi se svidja MacBook ... Verovatno cu njega kupiti.
Korisnikov avatar
By Allkey
Meni se baš MekbuCi ne dopadaju. Nekako mi se ona plastika njihova čini nekvalitetnom, a touchpad im je užasan i nema tap to click (wtf?).

Ali zato Mac Mini, iMac i Mac Pro... :bale:
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Kakva plastika? Sada su od aluminijuma (valjda) i isti su kao MacBook Pro samo manji. Pa i meni se svidja MacBook Pro ali nekako nisam raspolozen da dam tolike pare za komp koji koristim samo za net.

Da, onaj touchpad je malo zajeban ...
Korisnikov avatar
By Allkey
Ne sećam se da li je bila novija ili starija generacija, ali meni su izgledali i osećali se plastično.
Čak i onaj Air i njegov touchpad. :povraca:
Korisnikov avatar
By Allkey
o da lije moguće da je del konačno rešio da zaposli kvalifikovane dizajnere u svojoj firmi?
ovo je prvi njihov lep laptop koji sam video.

baš se prijatno iznenadih. nekako je... ne znam kako da ga opišem. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!